Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: The Secret (2006)
GGbit.info > Развлечение > Кино и телевизия > Документални филми
FrAgMaKeR

Заглавие: The Secret / Тайната
Автор: Rhonda Byrne, Hayley Byrne, Drew Heriot
Жанр: Документален
Година: 2006
Връзки: IMDB.com, Wikipedia, Официален сайт

Резюме: Тайната е пълнометражен филм, който представя Голямата тайна на Вселената. Тя се е предавала от уста на уста през годините и е просъществувала през вековете. Това е тайната за всичко - тайната на неограниченото щастие, здраве, пари, отношения, любов, младост – всичко, което някога сте искали. Всичката информация от която ще имате нужда, за да разберете и живеете с Тайната. Водещите учени, писатели и философи ще ви разкрият Тайната, която е променила напълно живота на всеки, който я е разбрал - Платон, Нютон, Карнеги, Бетовен, Шекспир, Айнщайн.

Официален трейлър

Download: The Secret @ Zamunda.NET
Bellatrix
Филмчето е страхотно, както и идеята, заложена в него, но само за тези, които я разбират и прилагат. biggrin.gif Стига да повярваш в себе си и най-вече във възможностите си, би могъл да постигнеш някакъв успех.
И въпреки че намирам известна логика в това, което тези хора във филма се опитват да ни покажат, все си мисля, че нищо не е безнаказано. Безплатен обяд няма, както се казва. Срещу това, което получаваш, има неща, които даваш.
Не съм изгледала целия филм, но по-късно довечера ще си го довърша, тогава ще си допълня и мнението. Но дори и наполовина изгледан, филмът си заслужава! happy.gif
c0mp
Филмът си зазслужава гледането. Някой може да каже, че това са простотии, друг ще намери филма за стойностен. Ако не друго поне филма ни подтиква да мислим положително smile.gif
FrAgMaKeR
Цитат(c0mp @ May 26 2008, 00:53) *
Ако не друго поне филма ни подтиква да мислим положително smile.gif

Да, а това никак не е малко, дори и да не повярвате напълно на идеята, която между другото не е никак глупава. Има доста примери и доказателство за силата на мисълта над тялото, например уникалният ефект на плацебото в медицината. smile.gif
secretk
Филмът си струвa гледaнето и отделеното време, стигa дa се вникне в смисълa му. Мaлко е тежък, понеже нямa много действие, всичко е мисъл и подтиквaне към полжително мислене и товa мaлко нaтовaрвa.
Бих препоръчaлa кaто интересни също книгaтa към филмa, кaкто и още еднa книгa, бaзирaщa се нa тези идеи :
"Подсъзнaнието може всичко" нa Джон Кехоу.
Ако нaистинa искaме дa приложим идеите нa филмa, трябвa дa го изгледaме поне няколко пъти или пък дa прочетем няколко пъти книгaтa, тaкa по-лесно бихме повярвaли истински в идеите нa филмa и бихме ги приложили нa прaктикa.
Пропуснaх дa споменa, че за този филм знaм от един форум за рaковоболни и могa дa кaжa, че се удивлявам нa тези хорa, защото въпреки болесттa , те мислехa позитивно и прилaгaхa идеите от филмa и се борехa със сетни сили. Те ме нaкaрaхa всъщност дa гледaм филмa.
dragon_girl
Много ми хареса филма,доста научих и не заспах,както при повечето такива типове...
miim4eto
Страхотен филм, наистина те кара да се замислиш и сега като го гледах си казах, че ще го гледам още веднъж или колкото пъти се наложи, за да вникна още по дълбоко в смисъла, да запомня всичко и да се науча да го прилагам. Напълно вярвам във всичко, което казват, защото само като се замисли човек може да открие, че наистина е така. По принцип съм наблюдателен човек и забелязвам съвпаденията в ежедневието, дори и някои незначителни. Стотици пъти ми се е случвало примерно да чуя някоя нова дума, която не съм чувала никога до сега и се постаравам да запомня и ето че в рамките на 1-2 дни чувам поне няколко човека да я споменат. Същото е и с хора, за които съм мислила, но не съм виждала за дълъг период - след няколко дни ги срещам. Явно наистина човек трябва да съсредоточи вниманието си върху нещо и то започва да става реалност или да се среща по-често в живота му smile.gif
Мая
На мен филма ми допадна страшно много. Може би защото винаги съм смятала, че положителното мислене е полезно. И сега фима потвърди моето мнение. Чувала съм коментари, че филма бил промивка на мозъка. Всъщност аз мисля, че това дали ще промие мозъка на човек зависи само от него. Все пак ако силно вярваш в нещо никой не може да те отрече от вярата ти или да те накара да вярваш в нещо друго.
Също съм съгласна, с това което е казала miim4eto. Вярвам, че човек изпраща сигнали на вселената. Но гледайте филма, там е обяснено от професионалисти. smile.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.