Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Thirteen (2003)
GGbit.info > Развлечение > Кино и телевизия > Филми
gotinoto_baby

Заглавие: Thirteen / Тринайсет
Година: 2003
Връзки: IMDB.com, Wikipedia
Режисьор: Катрин Хардуик
Сценарист: Ники Рийд, Катрин Хардуик
В ролите: Ивън Рейчъл Ууд, Ники Рийд, Холи Хънтър, Брейди Корбет, Кип Пардю, Дебора, Кара Ънгър, Джеръми Систо, Сара Кларкс

Резюме: На ръба на пубертета Трейси е обещаваща ученичка и радост за майка си. Но всичко това е било преди тя да попадне под пагубното влияние на Иви - най-популярното и красиво момиче в училището. Трейси умира да бъде приятелка с Иви, но все не улучва тайния код на поведение, което би и помогнало да бъде приета от нея - носи неподходящи чорапи и въобще изглежда не на място. Докато Трейси се променя, домогвайки се до този нов живот, нейният свят се превръща в емоционален ад заради нарастващото напрежение между нея и майка й, учителите и старите й приятелки. Всяко решение е радикално, всеки избор - съществен, кризите са все тежки, и всичко това кара Трейси буквално да крещи от ужас и превъзбуда. Но така е на 13 години!

Trailer:

Download: DVD-Rip и DVD-R @ Zamunda.NET

Лично на мен много ми хареса! Показва какво става,когато едно никому известно момиче решава да се събере с "елита" на училището. Нещото,което не ми допадна беше,че на места филма е малко тъпичък. Струва си да се гледа! Поучителен филм, особено за момичетата, които са като Трейси.Ако харесвате филми от типа на "Rich Kids" и "Kids" и този също ще Ви е по вкуса. smile.gif
♥Didito♥
Един от най-глупавите филми, които съм гледала. Никаква история, никакъв сюжет. Единственото хубаво нещо в целия филм е Ники Рийд smile.gif
FrAgMaKeR
Филма има много награди и номинации, които напълно заслужава, включително за "Оскар", актьорската игра е много добра, особено Ивън Рейчъл Ууд и Холи Хънтър. Много добра работа и от страна на Катрин Хардуик, която успява да създаде този филм с минимален бюджет, изобщо цялата история всъщност е базирана на живота на Ники Рийд, (т.е сценария е по истински случай), чието семейство е близко до това на Хардуик, може би затова тя се опитва да е пробутва във всичките си филми, макар че е доста посредствена актриса, поне по мое мнение.

Препоръчвам ви да гледате dvd-r версията, защото има интересни интервюта с актьорите и режисьорката.

Иначе филма го гледах одавна и много ме трогна, защото донякъде успях да се позная в един от героите.. на тази възраст и аз имах такъв "приятел", който ме влачеше надолу и съответно бях на път доста да затъна още в гимназията.. добре че се измъкнах навреме. Има смисъл във филма, определено.
♥Didito♥
Цитат(FrAgMaKeR @ May 21 2008, 19:42) *
Много добра работа и от страна на Катрин Хардуик, която успява да създаде този филм с минимален бюджет, изобщо цялата история всъщност е базирана на живота на Ники Рийд, (т.е сценария е по истински случай), чието семейство е близко до това на Хардуик, може би затова тя се опитва да е пробутва във всичките си филми, макар че е доста посредствена актриса, поне по мое мнение.

Хм не знаех, че е по истински случай. Филма го гледах преди около 2 години и всъщност не го догледах целия. Ще си го изтегля. Първоначално не ме впечатли. И аз имах такава приятелка , която слава богу не ме повлече със себе си. Вярно е, че филма показва много истини от живота. Катрин Хардуик съм я чувала и преди, но да си призная честно, разбрах коя е след като видях, че ще режисира Twilight
Катeто
Изгледах филма и макар че не може да се похвали с кой знае какъв сюжет,беше като всички останали,добро момиче се събира с лоша компания и става като тях....Обаче има нещо в тоя филм.Може би всичките истини,които показва-за наркотиците и как влияе средата,в която сме.Най-много ме трогна,това,че е по истински случай.трогва ме,но не ме и учудва,защото имам приятели и познати,тръгнали по този път,лошото е че нищо не може да ги спре sad.gif Иначе забелязах че участва Vanessa Anne Hudgens ,като по-малка е също толкова чаровна и сладка smile.gif
siska
Цитат(Катeто @ May 23 2008, 16:11) *
Изгледах филма и макар че не може да се похвали с кой знае какъв сюжет,беше като всички останали,добро момиче се събира с лоша компания и става като тях....Обаче има нещо в тоя филм.Може би всичките истини,които показва-за наркотиците и как влияе средата,в която сме.Най-много ме трогна,това,че е по истински случай.трогва ме,но не ме и учудва,защото имам приятели и познати,тръгнали по този път,лошото е че нищо не може да ги спре

ми аз мога д акажа същото и съм напълно съгласна..
girl_from_hell
много хубав филм, аз лично съм гледала само още един филм от този вид kids i този смисъл тип нз поучителни ли как да ги нарека абе всъшност показват истината, нещо което се вижда и най вече на тези години и знам какво аз правех на 13 и как искаш да опиташ от всичко от живота и се радвам че съм имала родители.., но наистина хубав филм, но аз лично препоръчвам "Kids" по ми харесва самия сюжет ...
dragon_girl
Хареса ми,и аз имам някой такива приятели,който често опитват и мен да ме въвлекат,но аз не се потдавам все още
Ice^Ice^Baby
Не е нещо чак много особено и стойностно..беше интересен-за убиване на времето
DeSiNCeTu
Оуу много ми харесва този филм. Като по малка като го гледах и ми беше много интересно как си пробиват езика, пъпа... И тъй като аз много исках пиърсинг на пъпа, и ми беше много интересно да гледам реакциите им. И като гледах как й пробива пъпчето, и се бях отказала почти, но всъщност не е толкова страшно, не е болка за умиране biggrin2.gif
Заслужава си наградите, също харесвам и Ники Рийд. Но незнайно защо винаги като го гледам, и се зареждам с отрицателна енергия, някакво... тъпо ми е blink.gif
gerityot
як е филма happy.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.