QUOTE(Life_is_a_Bitch @ May 20 2006, 18:15)

Аз също съм голяма фенка на ОТХ и не чак толкова на О.С. но според мен никой от никой не е копирал. Да и в двата сериала умряха главни герои, но само това е общото. Кийт умря по съвсем различен начин от Мариса. А и Мариса беше една от най-главните в О.С., а Кийт не беше чак толкова главен - а и се появи чак по средата на 3 сезон. Та затова не мисля че е копирано - в много сериали са умирали главни герои - това е нормално.
А и ако става въпрос за копиране - по тази логика ОТХ е копирало идеята за стрелбата в училище от един друг сериал - Деграси (преди време го даваха по Нова Телевизия до 2 сезон, а аз си дърпам от интернет другите сезони - за сега общо 5) Та в деграси в 4 сезон който беше излъчван 2004/2005 имаше 2 епизода (7 и 8 епизод), които бяха посветени на това как едно мимче, което непрестанно беше унижавано и обиждано от съучениците си, донесе в училището пистолет и започна да стреля - той простреля един от главните герои и накрая умря.
Познато нали?
Значи аз съм сложила умира в кавички. Нямах предвид Кийт, а Нейтън. В последния епизод поставиха въпроса дали ще се спаси. Не съм гледала последният сезон на филма, но преди го следях и все пак знам кои са главните герои и ми се стори невероятно да убият главната героиня

И затова се поинтересувах какво точно е станало и дали не е същото като с Нейтън. Но изглежда не е така, а и три поста по нагоре се каза че актрисата не желае да продължава участието си във филма. И това още повече ме убеждава че няма място за сравнение.
Незнам кой от кой плагиатства или не, но мога да кажа че има доста прилики. Което не и чак толкова голяма изненада, филмите са един жанр и в тях се разказва за тинейджъри и прочие...
А сега за стрелбата в училище... нито ОТХ, нито Деграси са първите или последните филми, в които се отделя внимание на насилието в американските училища. За тях е ежедневие и също така доста болезнена тема.