"The Shape of Things to Come" беше от един страхотен епизод, изпълнен с развитие и напрегнати моменти, но няма начин да не отбележим и загубата на Алекс.
Потресен бях като видях какво се случи, седнах да гледам епизода с идеята да разбера какво ще направи Бен, за да я спаси, приемайки го за вече станало...
Определено тази ръзвръзка беше неочаквана!
И как се получи просто накрая, Бен казвайки "Тя не означава нищо за мен!" с разтреперан глас, последните думи, които Алекс чу.... Наистина, смъртта и беше много драматична! За първи път видяхме, как нещата излизат извън контрола на Бен, даже от детството му не бяха показвали искрени чувства.
И какво беше това "Той промени правилата"? За Уидмор ли става въпрос?
За мен лично беше много интересен герой, не мога да си обесня защо продуцентите така изведнъж сложих край на Русо-Алекс-Карл сюжетната линия?
Дано цялото това развитие обаче да не е породено от проблеми с договори и участия в други проекти, защото би било ужасно ако подобни събития имат толкова голям ефект върху развитието на LOST. Но за нещастие Алекс беше второстепенна героиня и предполагам нямаше постоянен договор, който да я обвърже за участие, а може би трябваше да и обърнат повече внимание...