Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Какво мислите за свъртта на Алекс?
GGbit.info > Развлечение > Кино и телевизия > Сериали > Текущи > LOST > Персонажи и анализи
the_mouse

"The Shape of Things to Come" беше от един страхотен епизод, изпълнен с развитие и напрегнати моменти, но няма начин да не отбележим и загубата на Алекс.

Потресен бях като видях какво се случи, седнах да гледам епизода с идеята да разбера какво ще направи Бен, за да я спаси, приемайки го за вече станало...
Определено тази ръзвръзка беше неочаквана!
И как се получи просто накрая, Бен казвайки "Тя не означава нищо за мен!" с разтреперан глас, последните думи, които Алекс чу.... Наистина, смъртта и беше много драматична! За първи път видяхме, как нещата излизат извън контрола на Бен, даже от детството му не бяха показвали искрени чувства.

И какво беше това "Той промени правилата"? За Уидмор ли става въпрос?

За мен лично беше много интересен герой, не мога да си обесня защо продуцентите така изведнъж сложих край на Русо-Алекс-Карл сюжетната линия?

Дано цялото това развитие обаче да не е породено от проблеми с договори и участия в други проекти, защото би било ужасно ако подобни събития имат толкова голям ефект върху развитието на LOST. Но за нещастие Алекс беше второстепенна героиня и предполагам нямаше постоянен договор, който да я обвърже за участие, а може би трябваше да и обърнат повече внимание...
FrAgMaKeR
Накрая в разговора си с Уидмор пак спомена, че той бил променил правилата.. какви правила, за какво става въпрос изобщо ще е интересно да се разбере. Както и това озоваване на Бен в сахара със зимни дрехи.. спомнете си, че при разкопки там се отри скелет с инициали на дарма.. има нещо, някаква транспортна система, някакви времепространствени портали към острова може би.. smile.gif

Интересното в тази ситуация беше следното, от къде Бен знаеше всичко за този който уби Алекс, в такива подробности.. къде отиде, когато се затвори в онази скрита стая и как извика черният дим, който помля нападателите.. Бен трябва да го е извикал, той ли го контролираше.. ако е можел да направи това, защо не го направи по-рано, така можеше да спаси Алекс и всички останали.. доста други хора бяха убити при атаката.

Основната мистерия, която трябва да се разесни е свързана с Бен и Джейкъп, разбира се, защо останалите "други" слушат Бен, заради това че само той е можел да общува с Джейкъп.. а той пък кой/какво е? Това е въпроса.. както и разбира се цялата история Дарма/Другите/Уидмор, дали именно Уидмор не е свързан с Дарма? А другите кои са, ако не са свързани и те с Дарма.. това са основните неща за разесняване.. всичко друго е второстепенно.. там за Джак и отцелелите и кой е в ковчега, кое е бебето и тн..

Четири години ги чакам тези отговори и някакси имам чувството че няма да получа отговорите които очаквам.. а и да ги получа вероятно ще повдигнат други въпроси..
the_mouse
Сега се сетих нещо:
В епизод 4х08 Бен каза на Майкъл "Това е разликата между него (Уидмор) и мен. Когато съм на война не убивам невинни хора."

Може би има нещо общо с "правилата", защото Пени е невинна и не заслужава да умре.

А Бен знаеше всичко за Кийми, защото Майкъл направи списък с имената на екипажа и явно Бен го е проучил (Джейкъб?!)

А между другото тази пустиня е на точно обратната част на земното кълбо спрямо предполагаемото разположение на острова smile.gif

За Смоуки - Бен го призова по някакъв начин, но нямаше пълен контрол върху него smile.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.