Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Предложения за име на сериала на български
GGbit.info > Развлечение > Кино и телевизия > Сериали > Текущи > The L Word
SilentShout
Всички отлично знаем как се казва сериала на английски, но живот и здраве, ако един ден някой вземе, че реши да излъчи сериала и в нашия ефир как смятате, че трябва да се преведе името му на звучния ни хубав език. Давайте смело предложения!
FrAgMaKeR
Аз съм "превел" сериала в описанието на форума, като "Думата с Л" и така съм го срещал в някои субтитри, но някак си не ми звучи добре.. по-добре ми звучи вместо с "Л" да е "Ел", но така леко се губи смисъла на превода, даже не леко ами направо всичко се губи, а и звучи леко на инглиш, което за превод не върви. А някъде другаде срещнах превод на български, като "Лесбийки", но също не звучи много подходящо.. иначе е кратко и запомнящо се. smile.gif
telford
Л като Лесбийка! biggrin.gif

Незнам, но ми се стурва по-удачно, защото в България няма L word, F word и така нататък
Jordan
Тоя сериал както и много други да се преведат направо си е много лоша идея. Думата с Л някак си въобще не звучи добре. Някак си звучи като кретенския превод на One Tree Hill като Самотното дърво на хълма wacko.gif
Руснаците са го превели Секс в другия град, което е още по-идиотско главно защото секс в друг град, освен в ЛА, няма(почти) dry.gif
Ако се превежда ще трябва да е интрпретация, защото иначе не върви. Нещо, което ми идва наум е примерно "Животът на Момичетата", "Лез момичетата" или "Лез-гърлите в ЛА", пак не звучи добре но е някаква алтернатива пред Думата с Л. Превод като Лесбийки пък е съвсем тъп.
SilentShout
Аз също като цяло не съм много съгласен с преводите на имената на някои сериали, но все пак не всеки ще разбере за какво иде реч от едно заглавие тип The L Word. Аз лично бих се спрял на "Л като Любов" нещо от този сорт, хем да се запази играта от английски , хем и да се даде някакъв смисъл и на български.
Jordan
и на мен ми се въртеше това в главата, ама някак си като произнеса това "лЪ" и ми се убива настроението blush.gif
бе тея американци кат си кръщават филмите хич не мислят за страните, в които ще трябва да бъде преведено заглавието. dry.gif

SilentShout
Цитат(Jordan @ Apr 22 2008, 10:20) *
и на мен ми се въртеше това в главата, ама някак си като произнеса това "лЪ" и ми се убива настроението blush.gif
бе тея американци кат си кръщават филмите хич не мислят за страните, в които ще трябва да бъде преведено заглавието. dry.gif

Хехе, какво да се прави...опитвали са се да бъдат оригинални, ама нас тук яко ни запъват wacko.gif
FrAgMaKeR
"Момичетата от Ел Ей", малко като "Поверително от Ел Ей" ми се струва подходящо (някой го беше споменал), но предполагам, че всички ще бъдат изненадани, когато бг телевизия почне да го излъчва.. ще има пак смях biggrin.gif

Also Known As (AKA)
Earthlings USA (working title)
L-koodi Finland (cable TV title)
The L Word Argentina
The L Word - Wenn Frauen Frauen lieben Germany

FunnyLady
лесбийки полудяват biggrin2.gif
ебавам се разбира се! 100 кила часа е мозъка ми е изпит и ако се сетя нещо ще пиша wacko.gif
SilentShout
Абе, руснаците най-забавляват с превода си : Секс в другом городе mrgreen[1].gif
nega
От днес за мен ве4е е факт 4е ще гледаме любимия си сериал по Фокс лайф, което малко ме изуми, 4е българска телевизия едва ли не се престрашава да го излъчва. Името му е " Ел връзки" . Започват излъ4ване на 17 юли. Само се моля да не стане като сериала "Трева" пуснаха един сезон и го спряха(може би защото ставаше въпрос за трева във сериала) biggrin2.gif . Е момичета и мом4ета отново ще се наслаждаваме на нашия любим сериал, а туковиж може и да е с български диктори а не със субтитри. Ще бъде интересен превод...
wind
Цитат(nega @ Jul 5 2008, 11:31) *
От днес за мен ве4е е факт 4е ще гледаме любимия си сериал по Фокс лайф, което малко ме изуми, 4е българска телевизия едва ли не се престрашава да го излъчва. Името му е " Ел връзки" . Започват излъ4ване на 17 юли. Само се моля да не стане като сериала "Трева" пуснаха един сезон и го спряха(може би защото ставаше въпрос за трева във сериала) biggrin2.gif . Е момичета и мом4ета отново ще се наслаждаваме на нашия любим сериал, а туковиж може и да е с български диктори а не със субтитри. Ще бъде интересен превод...

1clap[1].gif Това сигурно ли е? Защото на мен някак си не ми се вярва!
lex's_girl
Супер,както съм на 1 сезон, най-добре да изчакам и да си го гледам по Foxlife-a smile.gif
FunnyLady
Цитат(nega @ Jul 5 2008, 11:31) *

май е вярно , щото вчера майка ми ми разправяше че ми пускат сериала по тв-то biggrin2.gif
netlog
Може и да е вярно, но аз докато не видя не вярвам. Защото все си мисля, че на българина му е рано за такива сериали. Само си спомнете какво стана миналата седмица на гей-парада. А колко приказки се изприказваха за това, трябвало ли да се афишира различната сексуална ориентация и т.н. Седмица преди и седмица след него още дъвчeха тая тема.
Но може би се предполага, че излъчен по Фокс лайф ще бъде видян от по-малък кръг хора ( не е като да го дават по БТВ или Нова) и за сега все още е мирно и тихо. Няма да се учудя, ако другата седмица се завихрят някакви люти дебати "за" и "против" излъчването му. rolleyes.gif

Аз прочетох информацията ето тук
Izera
Здравейте и от мен 10.gif
Като цяло се надявам на добри отзиви от бг. общество относно сериала... мисля че излиза точно навреме. след миналата седмица се замислих за толерантността на българина.. но каквото и да говорим, имаме нужда от малко информация относно живота на хомосексуалните не само в Бг но и по света....дано този сериал придобие популярност и даде нов поглед на българина за нещо, което така или иначе съществуна... а кой знае... може и да стане както навсякъде по света- да посрещаме всеки сезон с шествие из улиците mrgreen[1].gif но айде да не се изхвърлям...
Радвам се че ще гледам любимия си сериал по любимия си канал и с нетърпение очаквам последният сезон!!
SilentShout
Определено не избраха най-доброто възможно заглавие, но какво да се прави - преводаческа му работа. Това "еЛ" малко ме дразни, ама карай! Важното е, че сериалът официално се появи и на българския малък екран. biggrin2.gif
crazyvaca
На мен ми харесва "The l world" нещо като Светът на лезбийките и тем подобми rolleyes.gif
Jordan
в БГ думата "лесбийка" все още се приема като вулгарна, така че няма как да се появи заглавие с нещо подобно
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.