Невероятни са "мислите" от ОТН...много ме кефи когато в края на някоя серия Лукас казва по някоя такава мисъл!Имам и аз няколко любими(не само на Лукас):
"Както се случва понякога, един момент се нарежда и се навърта и остава за повече от момент. И звука спира и движението спира за повече,много повече от момент.И след това моментът си отива."
"Веднъж загубиш ли себе си - имаш две възможности: да намериш човека, който си бил преди или да загубиш този човек завинаги."
"Доверието е лъжа.Никой никого не познава истински.Хората си мислят, че ако обичаш някого,
всичко просто ще се нареди.Хората грешат....Накрая само ще страдате."
”Когато толкова много са самотни,невероятно егоистично е да си самотен сам.”
„В този момент има 6 милиарда 470 милиона,818 хиляди и 671 души по света.
Някои бягат уплашени .Някои си идват вкъщи.Някои лъжат за да мине деня. Други просто не се изправят пред истината .Някои са зли мъже, във война с доброто.А някои са добри, измъчвайки ги зло.Шест милиарда души на света Шест милиарда души.И понякога всичко, от което се нуждаеш е една.”(Пейтън)
„Кой знае какво е истинското щастие,не клишираната дума ,а истинският ужас.Самотниците, които носят маска най-нещастните бездомници прегръщат някой спомен или се вкопчват в някоя илюзия.”
"Сега осъзнах, че когато сърцето ти е разбито трябва да се бориш за да си сигурен, че още си жив.Защото си,и болката която изпитваш е живота."
:"Да бъдеш никой,но себе си,в свят,който прави всичко възможно,ден и нощ, да те превърне в някой друг означава да се биеш в най-трудната битка,в която някое човешко същество може да се бие и да не спира да се бие."
А ето това стихотворение е уникално(и по-точно края му):
“Извън нощта, която ме скрива,черна като пъкъла,благодаря на Бога за своята душа непреклонна. Затиснат от обстоятелствата,не съм трепнал, нито проплакал.Под тоягата на съдбата,обляна в кръв ми е главата,но непокорна.Отвъд това място на гняв и сълзи надвиснал е страха от сянката.И когато заплахата на годините намери и ще ме намери, ще съм безстрашен.Няма значение колко е тясна портата колко е пълно с наказания.Аз съм господар на съдбата си.Аз съм капитан на душата си.”
Еми това са ми най-любимите

А има и едно,което Купър каза на Лукас в 19 епизод,3 сезон(нз дали някой друг го е писал):
"It's not what you do in life that matters,Luke,it's about who you are!"