bo7evka
Jan 28 2007, 12:31
Трябва да си щастлив докато можеш защото незанеш колко дълго ще продължи това.
Има ли си тъмнината име? Това твойто име ли е?
WestStar
Feb 9 2007, 02:22
Колко време е необходимо дa промените живота си. Дали са 4 години като в гимназията?
Една година или 8-седмично рок-турне? Можеш ли да промениш живота си за месец?
Или за седмица или ден? Винаги бързаме. Да пораснем. Да намерим мястото си. Когато сте млади... един час...може да промени всичко.
13-ти епизод...
I LOVE ONE TREE HILL!!
Ето и още нещо от новия епизод, което м допадна:
Хората ще ти поставят етикет. Важното е да ги преодолееш. Само това е от значение.
Whatever...
Feb 9 2007, 21:56
Мислите, които са ми харесали в този филм са твърде много, за да ги изброявам.... Някои от тях съм разбрала и са ми много близки, други все още ми е трудно да проумея....
Мога само да кажа, че тази тема е страхотна

........
DjuDju
Feb 10 2007, 21:56
Просто всички мисли са невероятни.Те са една от причините да обичам този сериал.Всички са страшно истинни,че мен лично ме карат да се замислям за много неща от живота.Надявам се ,че не съм единствена,защото си заслужават вниманието!
miss_sema
Feb 11 2007, 16:35
Епизод 10 Сезон 3
Айда Скот Тейлър някога е написала:"Не поглеждай назад към миналото и не съжалявай, че си е отишло.И не се тревожи за бъдещето, което ще дойде.Живей в настоящето и го направи толкова
хубаво, че да си струва разбитото сърцe
някой може ли да ми го даде на английски?
WestStar
Feb 17 2007, 02:23
4-ти сезон - 14ти епизод
Чудили ли сте дали ние създаваме моментите в живота си, или моментите в живота ни, създават нас. Ако можехте да се върнете и да промените само едно нещо от живота си.
Бихте ли го направили? И ако го направите... тази промяна ще подобри ли живота ви? Или напълно ще разбие сърцето ви? Или ще разбие нечие друго сърце? Бихте ли избрали коренно различен път? Или бихте променили само едно нещо? Само един момент.
Един момент, който винаги сте искали да върнете.
Който иска да види мои размишления върху много от мислите в one tree hill да влезе тук:
http://andropolis-weststar.blogspot.com/
girl_from_hell
Feb 17 2007, 02:24
androlini мерси много

така звучи още по добре
Whatever...
Feb 17 2007, 12:07
Днес бях на олимпиада по философия и на края на есето си написах по малко от някои мои любими мисли от OTH. Работата ми получи завършен вид, а аз бях много доволна от начина, по-който звучи. За пореден път се убеждавам, че човек може да научи много от този филм
Electrum
Feb 18 2007, 16:57
Цитат(Whatever... @ Feb 17 2007, 12:07)

Днес бях на олимпиада по философия и на края на есето си написах по малко от някои мои любими мисли от OTH. Работата ми получи завършен вид, а аз бях много доволна от начина, по-който звучи. За пореден път се убеждавам, че човек може да научи много от този филм

Сигурно учиш в Благоев?
А по темата - в последните епизоди се чуха много добри неща...особено 14 епизод
Whatever...
Feb 20 2007, 15:45
Цитат(YaHeL`` @ Feb 18 2007, 14:57)

Цитат(Whatever... @ Feb 17 2007, 12:07)

Сигурно учиш в Благоев?
А по темата - в последните епизоди се чуха много добри неща...особено 14 епизод

Не, уча в ЕГ"Иван Вазов".
balerinka
Feb 22 2007, 18:53
А моя приятелка учи в Благоев и беше на тази олимпиада по философия също

може да се познавате
иначе любимите ми мисли от сериала са :
Тенеси Уилямс е написал: ”Когато толкова много са самотни,невероятно егоистично е да си самотен сам.”В този момент има 6 милиарда 470 милиона,818 хиляди и 671 души по света.
Някои бягат уплашени .Някои си идват вкъщи.Някои лъжат за да мине деня. Други просто не се изправят пред истината .Някои са зли мъже, във война с доброто.А някои са добри, измъчвайки ги зло.Шест милиарда души на света Шест милиарда души.И понякога всичко, от което се нуждаеш е една.”(Пейтън)
Виждали ли сте своя снимка, а отзад да има непознат? Кара ви да се замислите колко непознати имат ваши снимки. В колко моменти от чужди животи сме присъствали? Били ли сме част от живота на някого,когато мечтата му се е сбъднала? Или сме били там, когато мечтата му е умряла? Продължили ли сме да се опитваме да влезем в живота на някого, сякаш е било писано, да сме там? Или снимката ни е изненадала?Помислете си, може да сте голяма част от живота на някого, а дори да не знаете това.
NaLey`
Feb 26 2007, 23:21
Всички тези мисли са ме обогатили и смея даже да кажа, че са ми помогнали да се изградя като човек, защото има доста истини е хубаво да ги осъзнаеш на време. Променя ти се начина на мислене, погледа ти над нещата и всичко...
Честно казано не мога да отсея най-любимата си! Скоро четох всички страници и супер много се обогатих, съпреживях всички моменти наново и наистина любима не мога да кажа...
Спомням си за една, която намерих тук, но не мога сега да я открия...
Ако може някой да ми помогне ще съм му много благодарна. Става дума, че любовта причинява болка и ако си късметлия, не, ако си най-големия щастливец на света няма да страдаш...
Нещо в този смисъл
As happens sometimes a moment settled and hovered and remained for much more than a moment. And sound stopped and movement stopped for much, much more than a moment. And then the moment was gone.
Does this darkness have a name? […] Is it your name?
When someone tells you that he somehow stopped missing you… you’re pretty much screwed no matter what you say…
Every song ends but that’s no reason not to enjoy the music.
You know I’ll always be there for you… but never again.
At this moment there are […] people in the world. […] … six billion souls and sometimes all you need is one.
Once you get what you want… you got something to lose…
And losing your way on a journey is unfortunate. But losing your reason for the journey is a fate more cruel.
It’s the good girls who keep diaries. The bad girls never have the time. Me… I just wanna live a life I’m gonna remember. Even if I don’t write it down.
When so many are lonely as seem to be lonely, it would be unexcusably selfish to be lonely alone.
това са любимите =)
Може ли това някой да ми го напиши на английски ?

"Човекът, който искаш да бъдеш,съществува отвъд упорстването и вярата...и отвъд болката и страха,от това, което предстои да се случи."
**Sophia**
Mar 4 2007, 13:23
Искам да помоля да ми намерите една мисъл която я няма тук.Ако можете разбира се.Тя е от 4 сзон,10 епизод,там дето-Какъв е смисълът да си добър човек?
МОЛЯ ВИтрябва ми за днес,ако можете я намерета.Ще ви съм много блъгодарна.
girl_from_hell
Mar 4 2007, 13:28
WestStar а аз в някоя друга тема май го бях казала, но страничката ти е много хубава и с мислите абе направо е станала най-добрата
fenka_lucas_i_brooke
Mar 4 2007, 13:36
Цитат(NaLey` @ Feb 26 2007, 23:21)

Всички тези мисли са ме обогатили и смея даже да кажа, че са ми помогнали да се изградя като човек, защото има доста истини е хубаво да ги осъзнаеш на време. Променя ти се начина на мислене, погледа ти над нещата и всичко...
Честно казано не мога да отсея най-любимата си! Скоро четох всички страници и супер много се обогатих, съпреживях всички моменти наново и наистина любима не мога да кажа...
Спомням си за една, която намерих тук, но не мога сега да я открия...
Ако може някой да ми помогне ще съм му много благодарна. Става дума, че любовта причинява болка и ако си късметлия, не, ако си най-големия щастливец на света няма да страдаш...
Нещо в този смисъл
От време на време хората правят крачка напред.Издигат се над възможностите си.Понякога те изненадват.И понякога те разочароват.Животът понякога е странен.Може да те притисне доста силно.Но ако се вгледаш по-отблизо,ще намериш надежда -в думите на децата,в стиховете на някоя песен и в очите на някой, който обичаш.И ако имаш късмет - искам да кажа,ако си най-големия късметлия в цялата планета -човека, който обичаш, ще реши да отвърне на чувствата ти.-20 епизод 3 сезон
vasinka_{P}
Apr 3 2007, 03:56
В този момент има 6 милиарда 470 милиона,818 хиляди и 671 души по света.
Някои бягат уплашени .Някои си идват вкъщи.Някои лъжат за да мине деня. Други просто не се изправят пред истината .Някои са зли мъже, във война с доброто.А някои са добри, измъчвайки ги зло.Шест милиарда души на света Шест милиарда души.И понякога всичко, от което се нуждаеш е една.”(Пейтън)
Част от тази мисъл е и на аватара ми
Anastasia
Apr 5 2007, 22:33
You know I’ll always be there for you… but never again може ле някой да ми каже от кой сезон е това и епизод е
мерси много
Цитат(Anastasia @ Apr 5 2007, 23:33)

You know I’ll always be there for you… but never again може ле някой да ми каже от кой сезон е това и епизод е
мерси много

Това го казва Лукас на Нейтън, в края на 7ми епизод на 4ти сезон. Когато разбра за Данте....
complicated
Apr 17 2007, 15:06
Лoшите момчета те лъжат, за да влязат в леглото ти, а добрите, за да влязат в сърцето ти.
complicated
Apr 23 2007, 21:32
Този ми стана един от наааааай-любимите. Ели го каза на Пейтън, а после Пейтън на Джейк.
"Всяка песен свършва, но това не е причина да не се наслаждаваш на музиката."
Някой може ли да микаже как е на английски речта на Брук на сватбата на Нейтън и Хейли?
Любовта не е любов..Която се променя,когато се намери промяна.Когато живота стане труден,когато нещата се променят,истинската любов ще си остане същата.За надеждата и за Любовта,на която не сме автори!
Ако някой може да ми я напише на английски ще сйм му много благодрана. Мерси прдеварително.
Ето и от днешния епизод

Уилям Блейк пише:"Има познати неща и непознати неща. ""И между тях са само вратите. "
androlini
May 17 2007, 16:46
OTH s4e18 : Понякога се чудя дали вече има нещо безусловно. Дали все още има правилно и погрешно? Добро и лошо? Истини и лъжи. Дали всичко е относително? Зависещо от начина ни на тълкуване.Понякога сме принудени да премълчим истината. Да я трансформираме.
Защото сме изправени пред неща, които не са наше дело.Понякога...Истината сама достига до нас.
Истината все още е безусловна. Повярвайте в това. Дори да е тежка, студена и болезнена, така че никога не би си представил. Дори само една истина е по-жестока от всяка лъжа.
Brucas_Forever
May 17 2007, 20:14
Цитат(androlini @ May 17 2007, 17:46)

OTH s4e18 : Понякога се чудя дали вече има нещо безусловно. Дали все още има правилно и погрешно? Добро и лошо? Истини и лъжи. Дали всичко е относително? Зависещо от начина ни на тълкуване.
Истината все още е безусловна. Повярвайте в това. Дори да е тежка, студена и болезнена, така че никога не би си представил. Дори само една истина е по-жестока от всяка лъжа.
А само да попитам това една мисъл ли е или са две различни?
androlini
May 18 2007, 00:42
Цитат(Brucas_Forever @ May 17 2007, 20:14)

OTH s4e18 : Понякога се чудя дали вече има нещо безусловно. Дали все още има правилно и погрешно? Добро и лошо? Истини и лъжи. Дали всичко е относително? Зависещо от начина ни на тълкуване.

ами първата част е от началото на епизода, а втората е в края

само че си пооправих предния пост ,щото съм забравил края на мисълта.
Brucas_Forever
May 18 2007, 10:40
Цитат(androlini @ May 18 2007, 01:42)

Цитат(Brucas_Forever @ May 17 2007, 20:14)

ами първата част е от началото на епизода, а втората е в края

само че си пооправих предния пост ,щото съм забравил края на мисълта.

Да мерси
Ice^Ice^Baby
May 19 2007, 10:54
Напоследък все по-малко мисли имаме в ОТХ- ще се изгуби чара...Искам още !
Baba_Qga^
May 22 2007, 14:51
Цитат(desitoo_91 @ Apr 25 2007, 17:03)

Някой може ли да микаже как е на английски речта на Брук на сватбата на Нейтън и Хейли?
Любовта не е любов..Която се променя,когато се намери промяна.Когато живота стане труден,когато нещата се променят,истинската любов ще си остане същата.За надеждата и за Любовта,на която не сме автори!
Ако някой може да ми я напише на английски ще сйм му много благодрана. Мерси прдеварително.
"Love is not love which alters when it alteration finds. When life gets hard, when things change, true love remains the same. I look at Nathan and Haley, and somehow I feel safer. I don't know if I can explain that, but they give me hope. And I'm afraid to say it out loud because maybe if life finds out, it'll try to beat it out of them, and that would be a shame because we all can use a little hope sometimes, you know? That feeling that everything is gonna be okay and that there's going to be someone there to help make sure of that. So, here's to Nathan and Haley, here's to hope, and here's to a love that will not alter."
Ето и мислите от 418 на английски:
Sometimes, I wonder if anything is absolute anymore. Is there still right and wrong...good and bad...truth and lies? Or is everything negotiable...left to interpretation, gray? Sometimes, we're forced to bend the truth...transform it...because we're faced with things that are not of our own making. And sometimes...things simply catch up to us.
Truth is still absolute. Believe that. Even when that truth is hard and cold and more painful than you've ever imagined. And even one truth is more cruel than any lie.
Епизод 20
Деня на завършването в гимназия Три Хил.Дена, в който напускаме гимназия и започваме истинския живот.Но какъв е животът, когато идем в истинския свят.Какво има най-голямо значение?Дали нещата, които създаваме?Дали са нещата, които постигаме или наградите, които печелим?Дали е това, което сме и след като се провалим?Кое е по-важно? Какво ще стане от нас или как ще станем това, което искаме? /Лукас/
Ученици, гости, родители и випускници.
Най-добрият ми приятел ми напомни цитат от Шекспир, който е подходящ-"Има приливи и отливи в делата на хората ,които,отнети им от потопа, водят до успех.Пропускайки цялото пътешествие на живота е като да живееш в празнина и нещастие. Плуваме в препълнено море. Трябва да поемем по течението,когато е необходимо или ще изпуснем приключението." Мисля, че този цитат означава, че животът е кратък и възможностите са рядкост.Трябва да сме бдителни и да ги пазим.И не само възможностите за успех, а и възможността да се смеем,да видим магията на света.И да живеем.Защото животът не ни дължи нищо.Мисля, че ние дължим нещо на света.И ако само повярваме. /Хейли/
LoveOneBoy
Jun 9 2007, 19:45
Ето я речта на Хейли на английски
My best friend reminded me of a quote, by William Shakespeare,that seems apropriate. "There is a tide in the affairs of men, which, taken at the flood, leads on to fortune. Omitted, all the voyage of their life is bound up i sorrows and in miseries. On such a full sea, are we now afloat, and we must take the current when it serves or lose our ventures." I think that what that quote means is that life is short and, oppurtunities are rare, and we have to be vigilant in protecting them. And, not only the oppurtunities to succeed but, the oppurtunity to laugh, to see the enchantment in the world, and...to live, because life doesn't owe us anything. As a matter of fact, I think we owe something to the world. And, if we can just believe...(Laughs nervously a few times) I'm sorry, I have more I just, think I'm having my baby. (Everyone looks startled. Nathan stands up as Haley smiles)
vasinka_{P}
Jun 10 2007, 21:30
Една мисъл която Белия каза на Нейтън:
Хората обичат тези които се издигат от прахта
Baba_Qga^
Jun 16 2007, 15:58
Ето и останалата част от речта на Хейли - 4x21:
Now is the time for us to shine, the time when our dreams are within reach and possibilities vast. Now is the time for all of us to become the people we've always dreamed of being. This is your world. You're here. You matter. The world is waiting.
Сега е моментът да блеснем. Време, в което мечтите ни са постижими и възможностите ни необятни. Сега е времето да се превърнем в тези, които винаги сме мечтали да бъдем. Това е вашият свят и вие сте тук. Присъствието ви е от значение. Светът ви очаква.
Malkata^^^
Jun 24 2007, 22:03
Страхотна тема!!! Поздрави
Абсолютно всички ми харесват,всъщност точно тези фрази докосват геройте до всеки един зрител и го карат да ЧУВСТВА!
Най-най-най-любимите са ми:
"People always leave...But sometimes they come back!
"ALWAYS AND FOREVER"
Miss_Duff
Jun 26 2007, 12:25
Това са по-скоро някои лафове,които мн ми харесват:
"Go Brooke yourself!" когато Пейтън го каза на Брук
класика в жанра (от Пейт)>> ”At this moment there are 6,470,818,671 people in the world. Some are running scared. Some are coming home. Some tell lies to make it through the day. Others are just now facing the truth. Some are evil men at war with good, and some are good struggling with evil. Six billion people in the world. Six billion souls. And sometimes all you need is one.”
Life is funny sometimes. It can push pretty hard but if you look close enough, you can find hope in the words of children, in the bars of the song and in the eyes of someone you love. And if you're lucky, if you're the luckiest person on this entire planet, the person you love decides to love you back. Много хубав момент беше..
--Нейтън
Rachel: Well, I know I'm not in Heaven cause they wouldn't have let Brooke Davis's kinky ass through the gates.
Lucas: Nathan...
Nathan: Yeah,you too,man. [[Тук ми хареса как се разбраха само с един поглед]]
Brooke: I can't breathe!
Haley James: What?
Brooke: There's no room with Chris's ego!
Brooke: Not exactly the magical night you had planned?
Haley James: No, I wouldn't say that. Crowded mall and Nathan ignoring me. Chris Keller stealing change out of the fountain...
Намерих само тези.. Пък и не се сещам за други.. Мога към тези да добавя всички цитати на известни писатели...Те са постнати,така че.. Това е от мен.
Едит:
+ "Does this darkness have a name? .. Is this your name?"
milinda
Jun 29 2007, 10:16
" Не мисля, че хората могат да се променят.. В края на деня си този, който си, който винаги си бил"..
Не помня от коя серия или от кой сезон е.. но стои написана над леглото ми и много ми харесва, а не я намерих тук.
HiLaRy`DuFf{}
Jul 23 2007, 15:53
Всички Всички !!!
Катeто
Jul 25 2007, 21:25
Идва момент, когато всеки живот излиза от пътя... И кой ще бъдеш ти в този момент на отчаяние? Ще отпуснеш ли защитата си и намериш утеха в някой неочакван? Дали ще достигнеш? Ще се изправиш ли смело срещу най-големите си страхове? И да продължиш напред с вяра. Или ще се поддадеш на тъмнината в душата си.
едва избрах просто всички са прекрасни ..
brooke_scott
Jul 25 2007, 22:17
Брук: "Хората, които са създадени един за друг, винаги намират техния път един към друг на края
bo7evka
Jul 26 2007, 12:49
има приливи и отливи в делата на хората
bo7evka
Jul 26 2007, 13:10
Съжелявам за спама ама нещо немога да си променя предишния отговор. Искам само да кажа, че на който му трябва мислите на англиски може да ги вземе от субтитрите, а субтитрите ги ма тук
http://titulkykserialum.net/en/
brooke_scott
Jul 31 2007, 09:03
She was fiercely independent, Brooke Davis. Brilliant, and beautiful, and brave. In two years she had grown more than anyone I had ever known. Brooke Davis is going to change the world someday. I'm not sure she even knows it.
мн мн сладко
mimetyyy
Aug 7 2007, 23:16
Охх,много ми харесват всички мисли и от както съм почнала да гледам сериала си ги записвам!!! Но има една,която Люк казва и тя показва точно това което чувствам: "Сърцето си има основания,които не могат да се обяснят... " Не знам дали цитира някого или са негови думи(да де на сценариста исках да кажа

),но много ме кефят!!
N@det0
Aug 20 2007, 15:43
Цитат(mimetyyy @ Aug 7 2007, 23:16)

Охх,много ми харесват всички мисли и от както съм почнала да гледам сериала си ги записвам!!! Но има една,която Люк казва и тя показва точно това което чувствам: "Сърцето си има основания,които не могат да се обяснят... " Не знам дали цитира някого или са негови думи(да де на сценариста исках да кажа

),но много ме кефят!!
Обожавам я тази мисъл

Всъщност Лукас цитира Паскал.
renito818
Aug 23 2007, 22:03
Моята любима мисъл е тая към края на един епизод, когато Лукас цитира едно стихотворение на Уилям Хенсли май беше. Казваше се "Непобедим" Страшно мн ми харесаха тия думи и си пасваха със чувствата на Лукас в онив момент....Абе супер си е...
black1wolf
Aug 27 2007, 20:37
„Някои вярват, че гарваните водят пътешествениците по пътя им. Други вярват, че да видиш самотен гарван носи късмет.А ято гарвани предвещава нещастие.А гарван преди битка предвещава победа.”
Това е наи-яката мисъл.
Ashley
Sep 15 2007, 23:48
Някой може ли да ми каже как са тези мисли в оригинал на английски плс!!
"В живота няма такова пълно отчаяние като това, което идва с първите моменти на непоносимата тъга.Когато още не сме знаели какво е да си изпитвал такава тъга и после тя да е отминала,да си се отчаял безнадеждно и последа си възвърнал надеждата си. "
”Те дадоха сърцата си един на друг безусловно.И това е Истинската Любов.Не тази приказката,в която,в живота няма болка.Но двете души я посрещат заедно,и намаляват болката с безусловната си любов.”(Лукас)
”Любовта не е любов..Която се променя,когато се намери промяна.Когато живота стане труден,когато нещата се променят,истинската любов ще си остане същата.За надеждата и за Любовта,на която не сме автори!”(Брук)
”Любовта,не е любов.Която се променя,когато се намерят промени.Тя е трудно поправим белег.Устоява и на най-силните бури и никога не се разклаща.Любовта не се променя за кратки часове и седмици.Но издържа...дори на острието на смъртта.”
Някога сънували ли сте сън, който е изглеждал толкова реален, че когато сте се събудили не сте знаели в какво да вярвате?Какво би направил, ако това, което си мислел, че е истина, не е било?А това, което си мислел, че не е истина, е било.Ще останеш ли в съня си с надеждата да намериш по-добра реалност?Понякога животът е по-странен от сънищата ни.Единственият начин да се събудиш е ,да се изправиш срещу това, което се крие в теб.И можете само да се надявате, че в тези мрачни моменти няма да бъдете сами.
Понякога болката става толкова голяма част от живота ти, че очакваш винаги да е там. Защото не можеш да си спомниш момент от живота си когато не е била там.Но тогава, един ден, почувстваш нещо друго.И не ти се струва редно,защото не ти е познато.И в този момент осъзнаваш, че си щастлив.
Щастието идва под много форми.В компания с добри приятели.В чувството, което изпитваш когато сбъднеш нечия мечта. Или когато си върнеш надеждата.Няма нищо лошо да си позволиш да бъдеш щастлив. Защо никога не знаеш колко може да продължи.
Колко време е необходимо да промените живота си? Дали са 4 години като в гимназията? Една година или 8-седмично рок-турне? Можеш ли да промениш живота си за месец? Или за седмица или ден? Винаги бързаме.Да пораснем. Да намерим мястото си. Когато сте млади един час може да промени всичко.
Чудили ли сте дали ние създаваме моментите в живота си,или моментите в живота ни, създават нас.
Деня на завършването в гимназия Три Хил.Дена, в който напускаме гимназия и започваме истинския живот.Но какъв е животът, когато идем в истинския свят.Какво има най-голямо значение?Дали нещата, които създаваме?Дали са нещата, които постигаме или наградите, които печелим?Дали е това, което сме и след като се провалим?Кое е по-важно? Какво ще стане от нас или как ще станем това, което искаме? /Лукас/
`BruKas`
Sep 16 2007, 10:50
И аз като Вяра мн ми харесва мисалта която лукас написа в книгата си за брук
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.