Трите персони по-горе от мен( с които имах удоволствието да гледам филма) дооостатъчно добре описаха емоциите, които бяха обзели и мен докато бях впил очите в гооолемия, тъмен киноекран докато течаха финалните надписи на филма. Какво може да се каже по отношение на този филм- masterpiece? Да, със сигурност филма е един абсолютен шедьовър от началото до края. Никога не съм предполагал, че какъвто и да е филм, не само за комиксов герой, а по принцип, ще може да ни представи толкова много добри и пълнокръвни образи, както от страната на добрите, така и на лошите. Чувството докато гледах филма ми напомняше на първия път, когато гледах Star Wars. Тогава бях малък, много малък, но от тогава до днес помня еуфорията и огромното задоволство, когато течаха финалните надписи. И до днес благодаря на чичко Лукас за прекрасната Вселена, която създаде и която ме радва и до днес във всичките си аспекти. От вчера с чиста съвест мога да благодаря на Крис Нолан и екипа му, че ни дариха едно такова феноменално филмово събитие. НО няма какво да се повтарям до безкрай, ...да даваме по същество.
Хийт Леджър като Жокера Vs Джак Никълсън като Жокера ?!?! Ванка, междувпрочем първия филм за Батман през 1989 година го гледах наистина семейно с нашите, както и "Батман се завръща"няколко години след това. И двата филми бяха прекрасна интерпретация на Батман, което се признава и до днес. На както ти каза- досега хората смятаха, че филмите за Батман са и за деца, защото са филми за комиксов герой все пак. Джак Никълсън в първия Батман изигра наистина прекрасно ролята на Жокера. Но хубавото при него е, че дори да играе Сатаната( справка "Вещиците от Истуик"), някак си не можем да приемем героите на Джак Никълсън като абсолютно тъмни, психопатични персонажи. Именно затова Хийт Леджър с неговата интерпретация на Жокера заби всички представи за филмови злодеи( хайде да кажем от комиксови и подобни сюжети засега, ще видим дали и по принцип). Ролята му беше всичко останало, но не и "подходяща" за деца според мен. ПРосто в двата часа и половина докато бях в киносалона някак си наистина повярвах, че пред ме стои истинския, неподправен, извратено-психопатен Жокер, който всички познаваме от комиксите. Ако никой не беше казал, че това е Хийт Леджър, ама по никакъв начин нямаше да познаете, че е той, по никакъв. Толкова перфектно се въплъти в ролята, че направо ме караше да изтръпвам на моменти. Та в крайна сметка какво детско имаше във "фокуса с изчезващия молив". Както четох някъде коментари- тази сценка просто ни подготви за това, което можеше да очакваме в течение на филма от героя. Абе просто един поклон, последен поклон пред теб Хийт

... Наистина ще съжаляваме още дълго време, че няма да ни радваш с подобни страхотни роли.
ПРиятната изненада беше за мен Аарън Екхарт- Two Faces. Героят му просто се разви по една наистина възходяща линия през целия филма, за да достигне кулминацията си към края. В случая няма смисъл да ви описвам подробно ролята му- наистина отидете на кино и гледайте за какво става дума.
Крисчън Бейл- перфектния Батман на нашето съвремие. Майкъл Кийтън все още си е един от най-добрите изпълнители на Батман за всички времена, но някак си атмосферата във филмите на Тим Бъртън беше някак си по-различна. А Крисчън просто ни представи отново по великолепен начин как би изглеждал Тъмния рицар в съвременния свят. Пък и Готам в този филм беше представен някак си много по-реалистично отколкото това се е случвало преди.
Морган Фриймън, Майкъл Кейн, Маги Гиленхал, Ерик Робъртс- както и останалия актьорски състав просто допълниха по идеален начин картината на прекрасния филмов пейзаж, който ни представи Крис Нолан. Единственото, което би ме ощастливило още повече е да видя Жената Котка в изпълнение на Кейт Бекинсейл( вие тримата отгоре, вие ми втълпихте идеятаааа

).
С една дума- отидете и гледайте този филм на кино. В този случай парите ви ще се възвърнат многократно под формата на задоволството, което ще изпитате да гледате филма с хубаво качество и на голям екран. Заслужава си, наистина си заслужава

!!!
П.П-
Цитат(ThePinkDuck @ Jul 19 2008, 23:15)

A леле! Не знам от къде да започна! Просто не е истина. Поредната продукция която ми възвърна вярата в съвременното американско кино. Разбирам защо влезе на 3то място в Топ 250 на IMDB.
А и Пате(надявам се, че няма да ме обезглавиш, че те наричам така
![5angel[1].gif](http://ggbit.info/forum/style_emoticons/default/5angel[1].gif)
)- актуализирай си статистиката. Филмът вече е с две позиции по-нагоре в ранглистата на IMDB

!!!