Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: The Dark Knight (2008)
GGbit.info > Развлечение > Кино и телевизия > Игрални филми
ThePinkDuck
The Dark Knight

Why So Serious?

IMDB Официален сайт
Режисьор: Christopher Nolan
Сценаристи (WGA): Jonathan Nolan (сценарий) и Christopher Nolan (сценарий)
Премиера: 18.07.2008
Жанр: Екшън / Криминален / Драма / Мистерия / Трилър
Актьорски състав: Christian Bale, Michael Caine, Heath Ledger, Aaron Eckhart, Maggie Gyllenhaal, Gary Oldman, Morgan Freeman, Eric Roberts, Cillian Murphy, Anthony Michael Hall
Ревю: Батман вдига летвата в борбата с престъпноста. С помоща на лейтенант Джим Гордън и окръжният прокурор Харви Дент, Батман се заема да унищожи организираната престъпност, плъзнала из градските улици. Партньорството им се оказва успешно, но скоро те се оказват жертва на хауса отприщен от тероризиращия града злодей на име Жокерът.
Лично мнение: Добре 99% съм сигурна, че тема за филма имаше! Ама не мога да я намеря, ако някой я издири да свирка! ИНАЧЕ незнам как ше изгледам филма реално, заради Хийт Леджър честно незнам. Трейлъра и всички снимки до момента изглеждат феноменално. Обичам прикуели, този специално изглежда супер. Фенка съм на филмите по комикси, интересно ще ми е да видя Американският Психар в ролята на Батман! mrgreen[1].gif

club135
Цитат(ThePinkDuck @ Apr 14 2008, 10:41) *
интересно ще ми е да видя Американският Психар в ролята на Батман! mrgreen[1].gif

Че нали вече си го виждала веднъж в тази роля... предполагам, че този път няма да е по-различен.
ThePinkDuck
Цитат(club135 @ Apr 14 2008, 11:33) *
Цитат(ThePinkDuck @ Apr 14 2008, 10:41) *
интересно ще ми е да видя Американският Психар в ролята на Батман! mrgreen[1].gif

Че нали вече си го виждала веднъж в тази роля... предполагам, че този път няма да е по-различен.

Не съм. Миналия Батман така и не го изгледах. Толкова неземно скапано направен Батман филм не успях да издържа! Това е един от малкото филми в IMDB Top 250 които незнам какво правят там! wacko.gif
vasinka_{P}
Тази част мисля че ще е по сполучлива от предходната, която и аз с голяма мъка изгледах. Много искам да видя превъплащението на Хийт Леджър в Джокера, който в предна част беше изигран брилянтно от Джак Никълсън. rolleyes.gif
lyubenski
Лично аз харесах предишният филм доста повече от например Батман и Робин wink.gif. Опитвам се да нямам високи очаквания за този филм, но май няма да стане biggrin.gif
sonofsparda
Предишния филм беше великолепен и този ще е нещо велико. На запознат с митологията човек, не може да не му е харесал Begins. wink.gif Вярно, че по-голямата част от комерсиалната публика не са запознати кой знае колко с Батман като герой, ама чак пък да е "неземно скапано направен" тоя филм, поне за мен е малко прекалено. wink.gif За това обаче сме тук - да казваме каквото мислим. Крисчън е най-добрия Батс и съм сигурен, че Хийт е заковал перфектно ролята на култовия клоун. smile.gif
Mr. Winchester
Ето 3 нови постера:

ViruZzZ
2 постер е умопомрачителен shocking.gif
Mr. Winchester
Промо снимки:

И 2 промота
ViruZzZ
Филма ще бъде мнооого добър, как ще се чака до лятото особено след промотата wacko.gif
nelito_91
Ооо това трябва да се гледа!!! Страшно много ми харесва предишния филм и очаквам много от този happy.gif
djesito
ооо найстина трябва да се изгледа филмчето,струва ми се много интересно.Дано да не се лъжа...
Шепот и прах'
Чакам с нетърпение най-вече заради Хийт. И заради Кръсчън, разбира се. Но мъртвите имат предимство в този случай..
Въпреки баналната история и всичко, този филм ще стане култов, усещам го..
Steph
Аз също го чакам най-вече заради Хийт... Това е последният филм, който ще гледам с него... sad.gif
vikihill96
Айде не остана - само два дни и ще ходя да гледам филмчето. А чувството и изгледаните трейлъри ми подсказват, че после ще трябва да ме изнасят от киносалона или по-скоро да ме изпомпват, защото ще съм се разтопил от кеф biggrin2.gif biggrin2.gif !!!
ThePinkDuck
A леле! Не знам от къде да започна! Просто не е истина. Поредната продукция която ми възвърна вярата в съвременното американско кино. Разбирам защо влезе на 3то място в Топ 250 на IMDB.
Какво да кажа музика, ефекти, костюми, "играчки" всичко на А лист ниво. А за каста ли? Е не беше реално. Хийт Леджър наистина изигра ролята на живота си. Изпълнение достойно за Оскар номинация, както вече каза Майкъл Кейн. Ох като се сетя за сцената пред болницата и умирам от удоволствие. Всички герои бяха невероятни. Каста по-добре избран не мога да си го представя.
Просто този филм влиза директно в графа - задължителни. Никой себеуважаващ се киноман (и не само) не може да си позволи да го изпусне. Просто истинско удоволствие от началото до края. Незнам какво повече да кажа, то думи не ми останаха. mrgreen[1].gif
sonofsparda
Така, ще започна коментара си за този филм, който изгледах преди няма два часа ето така - ТОВА е филмът за Батман, който аз чаках. Този филм е един мрачен, суров, безскрупулен мастърпийс. Batman Begins беше невероятен филм, но този го надскача мамка му и то много. Аз съм човек, който обикновено гледа да не се "бърка" така да се каже в работите на хората и в техния личен избор, но този път ще си позволя да дам един съвет - ако повечето от хората тук имате предразсъдъци спрямо филма, защото е за Батман, моля ви - загърбете ги. Този филм веднъж завинаги доказва, че далеч не всички филми базирани върху комикси са подходящи основно за деца. Сериозно, картинката в киносалона как един стоящ на реда зад мен баща беше докарал двете си 5-6 годишни дечица, защото уж е филм за Батман, беше меко казано смехотворна. Смятам, че човека поне малко е съжалявал за решението си при сцените, когато Джокера беше наврял нож в устата на някой, в същото време садистично съчиняващ причините за кървавите белези около устата си или при момента в болницата с Two-Face. Та накратко - този филм НЕ е направен за деца, защото е sadistic и violent as s*it. Продължаваме - казах го преди, казвам го и сега - Хийт Леджър не можеше да ни напусне по по-достоен начин. Джокера в този филм е просто феноменален. Най-добрата интерпретация на най-популярния комиксов злодей изобщо. И образа, който Джак Никълсън представи в първия филм за Батман беше добър, както и разбира се този от анимационния сериал, озвучен от Марк Хамил. Но този Джокер е чисто и просто ненадминат. Хийт се справи блестящо. Смятам, че феновете му ще останат дълбоко очаровани от за огромно съжаление тази негова последна изява. Но повтарям - той просто не можеше да ни напусне по-достойно от това. Почивай в мир, приятелю. Относно другия от култовите злодеи - Харви Дент/Two-Face - забравете оная глупост от Батман Завинаги. Да, ония тъпанарски клоун изигран от Томи Лий Джоунс. В този филм Двуликия, в ролята Арън Екхарт, най-накрая беше представен с уважението, което заслужава. Него няма да го дискутирам - просто вижте сцената в болницата. Нещото, което ми направи също впечатление, е че в този филм се наблегна леко повече на злодеите от колкото на Батман. Но в това няма нищо лошо имайки предвид начина по който са представени и факта, че в миналия филм произхода на тъмния рицар беше представен повече от обстойно. Крисчън Бейл - отново великолепен в главната роля. Да не говоря за Гари Олдман като Джим Гордън, Майкъл Кейн като Алфред и Морган Фрийман като Лушъс Фокс. Маги Гиленхал също ми хареса като Рейчъл и то повече от Кейти Холмс, която изпълняваше ролята в миналия филм. Та освен невероятен сюжет, персонажи и актьори, филма има разбира се и това, на което доста хора предполагам разчитат - естествено размазващи ефекти. Лично по моята скала - този филм е навярно най-добрият филм правен по комикс, сигурно на второ място единствено след Спайдър-Мен 2. Знам, двата филма нямат особена база за сравнение, но по моята лична скала е така. Просто е невероятно да видиш с какъв респект към персонажите са подходили Кристофър Нолан и компания в Тъмния Рицар. Аз лично смятам, че човек просто не може да иска повече от филма. Затова ще завърша коментара си така - не дърпайте този филм от интернет. Защото просто няма смисъл. Няма смисъл да гледате скапани скрийнъри и да се чудите какво става на екрана. Идете на кино, дайте десетина кинта, за да се насладите на тази мрачна, сурова, изпълнена с хаос, корупция и разбити идеали приказка в целия й блясък. Просто защото си заслужава.

"You and me - we are like the unstoppable force versus the immovable object."

Heath "Joker" Ledger
Lois Lane
Наистина беше "Леле!!!" Ако трябва да се даде описание на филма в едно изречение или по-скоро това, което е възбудил в съзнанието ми, то бих могла да кажа само следното:

"Това беше ЖОКЕРЪТ!!!"

А може би всичко трябваше да е не с големи, по-скоро с огромни букви, защото тези думи не само изникват в хаоса от мисли, когато си припомня видяното на екрана, те сякаш крещят с все сила и се опитват да излязат извън оковите, в които съм ги задържала. Защото да си призная, не искам да ги пускам извън рамките на главата ми. Искам ги там завинаги.

И като съм започнала с откровенията, Хийт Леджър никога не ме е впечатлявал, нито като актьор, нито като визия или там каквото намираха другите в него, но това е ролята на живота му. Заветните му мигове на екран, които ще останат запечатани завинаги в спомените ми и които ще изникват, когато се сетя или заговоря за Жокерът, защото едва ли, пък макар и дай Боже, ще се намери актьор, който би могъл да изиграе по по-блестящ начин ролята на вечният опонент на в крайна сметка единственият символ на "доброто" в Готъм.

Незабравимо, завладяващо, разтърсващо, преобръщащо на 180 градуса всичките Ви представи за вселената на Батман. Това е "The Dark Knight" - не просто поредният филм за героят, а най-невероятната интерпретация на злодеите на Готъм, които по отделно и заедно се изправиха срещу ескалиращата психологически роля на Брус Уейн в една неравностойна битка, за да докажат, че колкото и силно да е доброто у човека, тъмната му страна винаги крие някъде по някой и друг Жокер.
vikihill96
Трите персони по-горе от мен( с които имах удоволствието да гледам филма) дооостатъчно добре описаха емоциите, които бяха обзели и мен докато бях впил очите в гооолемия, тъмен киноекран докато течаха финалните надписи на филма. Какво може да се каже по отношение на този филм- masterpiece? Да, със сигурност филма е един абсолютен шедьовър от началото до края. Никога не съм предполагал, че какъвто и да е филм, не само за комиксов герой, а по принцип, ще може да ни представи толкова много добри и пълнокръвни образи, както от страната на добрите, така и на лошите. Чувството докато гледах филма ми напомняше на първия път, когато гледах Star Wars. Тогава бях малък, много малък, но от тогава до днес помня еуфорията и огромното задоволство, когато течаха финалните надписи. И до днес благодаря на чичко Лукас за прекрасната Вселена, която създаде и която ме радва и до днес във всичките си аспекти. От вчера с чиста съвест мога да благодаря на Крис Нолан и екипа му, че ни дариха едно такова феноменално филмово събитие. НО няма какво да се повтарям до безкрай, ...да даваме по същество.
Хийт Леджър като Жокера Vs Джак Никълсън като Жокера ?!?! Ванка, междувпрочем първия филм за Батман през 1989 година го гледах наистина семейно с нашите, както и "Батман се завръща"няколко години след това. И двата филми бяха прекрасна интерпретация на Батман, което се признава и до днес. На както ти каза- досега хората смятаха, че филмите за Батман са и за деца, защото са филми за комиксов герой все пак. Джак Никълсън в първия Батман изигра наистина прекрасно ролята на Жокера. Но хубавото при него е, че дори да играе Сатаната( справка "Вещиците от Истуик"), някак си не можем да приемем героите на Джак Никълсън като абсолютно тъмни, психопатични персонажи. Именно затова Хийт Леджър с неговата интерпретация на Жокера заби всички представи за филмови злодеи( хайде да кажем от комиксови и подобни сюжети засега, ще видим дали и по принцип). Ролята му беше всичко останало, но не и "подходяща" за деца според мен. ПРосто в двата часа и половина докато бях в киносалона някак си наистина повярвах, че пред ме стои истинския, неподправен, извратено-психопатен Жокер, който всички познаваме от комиксите. Ако никой не беше казал, че това е Хийт Леджър, ама по никакъв начин нямаше да познаете, че е той, по никакъв. Толкова перфектно се въплъти в ролята, че направо ме караше да изтръпвам на моменти. Та в крайна сметка какво детско имаше във "фокуса с изчезващия молив". Както четох някъде коментари- тази сценка просто ни подготви за това, което можеше да очакваме в течение на филма от героя. Абе просто един поклон, последен поклон пред теб Хийт worthy.gif worthy.gif ... Наистина ще съжаляваме още дълго време, че няма да ни радваш с подобни страхотни роли.
ПРиятната изненада беше за мен Аарън Екхарт- Two Faces. Героят му просто се разви по една наистина възходяща линия през целия филма, за да достигне кулминацията си към края. В случая няма смисъл да ви описвам подробно ролята му- наистина отидете на кино и гледайте за какво става дума.
Крисчън Бейл- перфектния Батман на нашето съвремие. Майкъл Кийтън все още си е един от най-добрите изпълнители на Батман за всички времена, но някак си атмосферата във филмите на Тим Бъртън беше някак си по-различна. А Крисчън просто ни представи отново по великолепен начин как би изглеждал Тъмния рицар в съвременния свят. Пък и Готам в този филм беше представен някак си много по-реалистично отколкото това се е случвало преди.
Морган Фриймън, Майкъл Кейн, Маги Гиленхал, Ерик Робъртс- както и останалия актьорски състав просто допълниха по идеален начин картината на прекрасния филмов пейзаж, който ни представи Крис Нолан. Единственото, което би ме ощастливило още повече е да видя Жената Котка в изпълнение на Кейт Бекинсейл( вие тримата отгоре, вие ми втълпихте идеятаааа 10.gif 19.gif ).

С една дума- отидете и гледайте този филм на кино. В този случай парите ви ще се възвърнат многократно под формата на задоволството, което ще изпитате да гледате филма с хубаво качество и на голям екран. Заслужава си, наистина си заслужава happy.gif happy.gif !!!

П.П-
Цитат(ThePinkDuck @ Jul 19 2008, 23:15) *
A леле! Не знам от къде да започна! Просто не е истина. Поредната продукция която ми възвърна вярата в съвременното американско кино. Разбирам защо влезе на 3то място в Топ 250 на IMDB.

А и Пате(надявам се, че няма да ме обезглавиш, че те наричам така 5angel[1].gif )- актуализирай си статистиката. Филмът вече е с две позиции по-нагоре в ранглистата на IMDB happy.gif 15.gif 15.gif !!!
anji_banji
User Rating: 9.7/10 (23,611 votes) Top 250: #1 shocking.gif shocking.gif
Мисля да го гледам на кино smile.gif
toho
Цитат(anji_banji @ Jul 20 2008, 13:45) *
User Rating: 9.7/10 (23,611 votes) Top 250: #1 shocking.gif shocking.gif
Мисля да го гледам на кино smile.gif

Филма е за кино и само за кино. Ако ще го гледаш вкъщи по мое мнение трябва да е поне HDTV smile.gif.

ПП: Уф вече нямам търпение да отида да го гледам. 20.gif
♥Didito♥
Ахх утре отивам да го гледам, вече нямам никакво търпение mrgreen[1].gif пак си гледах Batman Begins абе вече съм speechless само като гледам по коментарите. Умопомрачителен!
erk0r
Ся го гледах във формат кам рип smile.gif и определено смятам да ида на кино..филма е супер як:)
♥Didito♥
Снощи го гледах, реших да оставя коментарите за по-късно. Беше..дори нямам думи! Като се качих в таксито бях направо замаяна. Не бях гледала толкова добър филм от много време. Нямаше Хийт, имаше само Жокера! Беше умопомрачителен, не знам целия филм беше едно невероятно преживяване, но просто играта на Хийт, не мога да я сравня с нищо друго! Джак Никълсън беше добър, да и то много, но както се изказа един съфорумник по-горе Хийт се въплати напълно. Това е ролята поради която е развил инсомния все пак. Преклон пред таланта на Хийт, възхищавам му се още повече, мир на праха му. Много думи се казаха за този филм, едва ли моите ще са нещо по-различно. Просто го гледайте, не знам какво друго да кажа.
Miss_Duff
Искам го на кино... 0o
Явно първо ще го гледам от Замунда,за жалост...

Имам големи очаквания за филма,по коментарите^^ съдя,че са оправдани.Хийт,Хийт...Бас давам,че през цялото време ще ми е гадно.Уатевър,това няма да ме спре. ^.^
ioanka_vt
Аз вчера се прибирам нали от кръчмичка и викам да го пусна на компа ама явно съм заспала (drunk) biggrin.gifbiggrin.gif:D:D:D довечера мисля да го изгледам другата седмица на кино ще ходя biggrin2.gif
Niksana
О това ще бъде гледано 100%
CiNdEreLLa``
Снощи ходих на кино да го гледам и определено разбрах, защо има толкова висок резултат в IMDB. По принцип не съм почитателка на филмите за супер-герои, но този определено кърти мивки wink.gif
vasinka_{P}
Май съм единствената на коята този филм не хареса dry.gif . Според мен Хийт Леджър изнесе целия филм на гърба си, и ако не беше той филма въобще нямаше да е толкова успешен. Филма не впечатлява нито с кой знае какви ефекти, нито със актьорска игра като изключим Леджър. Попринцип не съм почетателка на такъв жанр филми, затова филма трябва да е перфектен във всяко едно отношение за да ми хареса.
Tedds
Филма е жесток!Определено трябва да се гледа на кино,просто уникален филм.Ако го гледаш на компютъра може би една част от тръпката няма да я има..филма е задължителен,няма друго какво да кажа,останах потресена.
LSS
Трудно някой друг филм ще бие по качество този. Имам предвид друг филм с подобна тематика - супергерои, фантасмагории и тн.
Това е май най-добрият филм тази година.
Хейли
Ох Защо още няма субтитри мина цял месец всеки ден гледам дали има и все още няма sad.gif sad.gif sad.gif
sonofsparda
Еми аз казвам, че за тоя филм в киното е истината. smile.gif But that's just me. wink.gif
miim4eto
Цитат(sonofsparda @ Aug 16 2008, 14:33) *
Еми аз казвам, че за тоя филм в киното е истината. smile.gif But that's just me. wink.gif

Подкрепям ^^ Преди около час се върнах от прожекцията. Какво да ви кажа? Струва си да се гледа, да не кажа, че си е задължително : )
cashmere
Ненормално велико! Никога не съм подозирала, че ще кажа нещо такова за филм от жанра, още по-малко за "Батман". Но ето.
Хейли
ВЕЧЕ ИМА СУБТИТРИ rolleyes.gif
The dark Knight?
K_f_R
Прекрасен
Tomahawk
Така е..
Хейли
Този филм може да се опише с една дума УНИКАЛЕН rolleyes.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.