Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Смолвил, Сезон 7 - епизод #20 "Arctic" - Season Finale
GGbit.info > Развлечение > Кино и телевизия > Сериали > Текущи > Smallville > Епизоди > Сезон 7
Страници: 1, 2, 3
ViruZzZ
Това е финала, който очаквах поне един ме заинтригува (за сега dry.gif ) (5/5)
Тъ, епизода беше като цяло умопомрачителен, имаше си мистериите, имаше си драмата, имаше си от всичко в умерени количества без да се прекалява и без да е в малки количества happy.gif ... Още от самото начало започна да става интересно, като дадоха самолета Тийг, но някак си май от "Apocalypse" ми се беше набила походката на Кара в главата и си знаех, че е тя, но облеклото ме очарова mrgreen[1].gif Да отбележа, че Лора в тоя епизод беше страхотна с играта си, с всичко дори ми се стори по-красива blush.gif Джими хмм човека малко късно, но се осъзна, че с Лекс работа не трябва да си има и въпреки това ми хареса реакцията му като отиде в имението и си му каза всичко, което мисли, но си мислех, че по средата на разговора Лекс ще го удари с нещо, но не стана unsure.gif 18.gif Клои и тя се прибавя към хубавото впечатление тая вечер mrgreen[1].gif С Джими бяха интересни и добре че си знаех каква е змия та се насладих достатъчно на момента, защото FBI щяха да го развалят .. dry.gif И все пак очаквам отговора и blush.gif Лоис ме изненада като отиде и предложи работата на Кларк още нещо от митологията, което загатват, но той не прие за жалост dry.gif Изглеждаше, че прегръдката и беше доста приятелска поне засега blush.gif ... И все още си мисля, че не повярва на Джими като и каза за нефтените залежи /то кой би повярвал, че човек, който до вчера се занимаваше с метеоритни откачалки изведнъж ще се интересува от нефт confused.gif / Това беше епизод, в който най сетне Кларк не разчиташе на Клои , справи се чудесно с Брейни, виж трябваше повече действие срещу Лекс ... Лекс в тоя епизод също беше блестящ , единственото, което за сега е разликата между Кларк и Лекс е именно това, че ЛЕкс е по-решителния, Кларк имаше толкова възможности да го убие, а Лекс една и се въползва от нея. Сега за 8ми сезон е интересното, дали ще видим пак Кара, Клои кога и как ще излезе и къде отидоха Кларк и Лекс, защо ли имам някакво чувство, че Кара, Лекс и Кларк са във Фантом зоната и 3мата ще излязът оттам заедно пък ако може да видим и един Зод хич няма да е малко mrgreen[1].gif
Тоя сезон беше невероятен - като се почне от появата на Кара до клонингите на Лекс, Веритас, показаха ни нови герои, някои се завърнаха, беше по-брутален от другите сезони, доста герои намериха смъртта си ( 15.gif ) някои заслужено, други не ... Края на една връзка и началото на друга. Като цяло сезона беше доста добър, един от най-добрите. Най-добрия епизод според мен беше унищожен буквално на парченца, първо от "Quest" , a сега и от "Arctic" вярно, след епизода ми липсваше класическата музика, как пада косата на Лайнъл, как гръмва Клои с все къщата, но в други отношения беше значително по-добър blush.gif. Оценката ми за сезона като цяло е 4.9 XD не заради друго, а заради "Hero" епизода беше отвратителен ... sick1.gif
ПП.Това за ледения дъх беше само предположение , а и се съмнявах, че в сийзън финале-то ще включат нова способност O_o
ПП2. Чудя се защо на последния епизод на такъв сезон има коментари от 1-2 реда blink.gif
sulu
Така значи аз тъкмо го изгледах и искам да кажа няколко неща.
Първо, това че Лана си тръгна от Смолвил беше доста неочаквано, но честно казано доста се зарадвах.
Второ и най-вълнуваща за мен беше прегръдката между Кларк и Лоис.Просто подкрепата, която му оказа Лоис в този момент, начина по който той се сгуши в нея, ми просто ми се напълни душата- това е една от вечните двойки в историята на киното и тн и просто много ме израдва, че макар и в минимална степен показаха нещо такова.
Това за Кара, че е Брейниак го знаех от началото на епизода, ми просто очевидно беше.
И на мен не ми хареса как го бяха направили откритието на Лекс. Той пречука половината сериал само и само да се добере до заветната истина, а сега като я разбра( а и все пак е доста шокираща) нещо не ми допадна дори изражението на лицето му.Все пак Майкъл може повече, виждали сме го да прави повече.Не знам може да е било със цел да се покаже, колко голямо е било учудването, че чак реакция не е можела да бъде извадена на показ от Лекс. ermm.gif
Ясно ни е на всички, че Клои няма да остане в затвора, все някак ще я измъкнат.
А за Кларк- нали уж би трябвало да бъде контролиран, а на мен ми се стори, че речта на Лекс си е все едно ще си убие Кларк всеки момент.То не ми се е сторило де, той така си говореше, но може аз пак нещо да не съм разбрала. confused.gif
Чакам с нетърпение да видя какво ще се случи със съдбата на Кларк, Лекс, Кара, Клои и Лоис. biggrin.gif
lex's_girl
Цитат
Лоис ме изненада като отиде и предложи работата на Кларк още нещо от митологията, което загатват, но той не прие за жалост

Ха! Виждате ли, забавно е, защото след време ще стане журналист, а сега не иска! Ха, ха! 16.gif
Странен финал...Стори ми се че епизода е наполовина направен. Доста разочарована останах, но не и изненадана. Много натискаха ship бутона, прекалено малко Клекс време имаше. Клоис и Кими сцените бяха напълно излишни dry.gif Не показаха и как Лекс се приближава към крепостта.Клана сцената беше някак весела, нищо че актьорите играеха мн добре, пак беше скaлъпено и глупаво. И да е вярно че Лана го задържа от "съдбата" му нямаше контекстна връзка с героинята й този сезон. Пак не я изкараха човек, а Лана Ганди. huh.gif Писна ми всички герои да излизат някви светци в Смолвил-Лана, Клои,Лайнъл, Лекс също даже...-уж убива Кларк и себе си в името на великото добро? Светнете ми крушките ако греша, но не мисля че това е реалния иконичен Лекс Лутър?Не че не обичам и този, но след 7 сезона чакане se oчакваше да се завържат всички краища м/у тях а не да ги формират в небрежна парабола. И какво получихме?- 2 минути глупав, чак до забавен диалог от сорта на: Кларк- "Lex, it's not what you think....",появявайки се в крепост на сев. полюс...Мерси за кокала, СВ
Очакваше се голям сблъсък накрая а получихме едно " Обичам те" със заглъхващ глас от Лекс към Кларк.Просто приличаха на *цензура*-emo двойка, в тунела на бившите, която се сдобрява след кавга защо Лекс не е дал диамантени обеци и на Кларк...... rolleyes.gif
И устройството за контролиране на Кларк мислех че поне ще има някоя и друга опция за голота, как така
излезе че разрушава крепостта и Лекс откъде е знаел?За разлика от Лекс не мисля че епизода трябваше "да свърши така"..
Добри страни на епизода:
-че арестуваха Клои, върви Клои и си намери индивидуалност
- Кара/Брейниак- ДМ и ЛВ имаха пълно A-изпълнение
Кара ако остане целия следващ сезон в тоя албум на Iron Maiden ще е истински mind-rape. Брейниак се надявам да не е мъртъв щото това беше е*аси абсурдната смърт. Слагам си оптимистичната шапка, но продължавам не да се надявам, а глагола е "страхувам" за следващия сезон...А и нямаше To be Continued, което си беше зловещо, защото ако Лекс няма да се яви в следващия еп ще ми се пукне и последното щастливо балонче... А, 4/1
fen_potter
Мога да кажа само 1 нещо-напълно съгласен!
Enchanted
Виждам,че мненията са доста противоречиви,но за мен това ще си остане един достоен финал,забравих да вметна в първия си пост-5/5 wink.gif

П.П.Между другото,на мен ми попадна инфо,че Кристин е снимала сцената в,която Лана къса с Кларк в Тайланд и я е изпратила....та някой знае ли дали има капка истина в това твърдение?

А да,и още нещо...момента във който Джими даде пръстена на Клой се сетих за един епизод от 6-ти сезон,когато Кларк каза на Лана,че е сънувал,че и подарява пласмасово пръстенче...както и да е,какви ли не глупости ми идват в главата.
lyubenski
Какво да кажа имам чуството, че знаех какво ще стане през цялото време . Еми да това си е риска от четенето на спойлери, но може би този път спойлерите бяха твърде подробни. Все още цялата тази идея с контролирането на Кларк не ми стана много ясна, смисъл Лекс убиваше или контролираше Кларк wink.gif. И като цяло май просто уреди срутването на крепостта smile.gif. Хубав беше епизод, но е далече от другите финали на сезоните, може би това се дължи на стачката wink.gif, не знам. Надявам се Смолвил да се завърне с силен 8ми сезон и да слезе от сцената с гръм и трясък smile.gif
vikihill96
Ами може би наистина много от нещата бяха очаквани в една или друга степен. Но пък бяха поднесени според мен по един много зрелищен и добър начин. Началната сцена със самолета между Кара и Едуард Тийг- направо не съм си представял каква готина гадна куч.а може да бъде братчедката на Си-Кей- огромен плюс оттук за играта на Лора и Джеймс в този епизод в преливането между образа на Кара и Брейни 4.gif 4.gif . Клои и Джими- е да им таковам ма.ата и на сценаристите- не можаха ли Клои да приеме годежния пръстен пък тогава да я опандизят....още по-ефектно щеше да бъде, особено после когато Джими тръгне да обяснява на Кларк как са арестували годеницата му 18.gif 18.gif !!! Кларк и Лекс- струва ми се, че това не беше края на битката между тях и поне в началото на 8-ми сезон ще има грандиозната развръзка на двубоя между тях. Както междувпрочем беше и между Кларк и Бизаро. Абе с една дума за мен 5/5 за епизода и добър завършек на сезончето 4.gif .
A_l_e_x
От мен 4.
Очаквах повече. Незнам какво точно,но повече. Очаквах със сигурност повече Клекс,нещо повече за това как той намери крепостта,повече драма,повече омраза,ала бала,а той взе че каза на Кларк,че го бил обичал 5.gif В началото Кара беше много яка. Викам - кво му става на това момиче,че чак ми харсева? А то се оказа,че не е тя 16.gif Кларк през целия епизод беще направил една физиономия на умряла скумрия. То всъщност това си е негова запазена марка,но специално в края на този сезон просто ми бърка в здравето. Другото претупано нещо беше това с Кларк и Лана - тя явно толкова малко желание има да се снима в сериала,че им е изпратила видео запис 18.gif Кларк и Лоис бяха сладки. Марак че това със зарязвнията и прегръщаниците стана вече малко банално,дано е за последно.
Та като цяло 4 стига. Забавно слаб епизод според мен.
doctor_freeman
Според мен финала беше страхотен, давам му 5.
Това, че всичко било предсказуемо според мен се дължи на спойлерите. Поглеждайки обективно на ситуацията, ако не бях прочел спойлерите, щях да остана доста шокиран на някои места... rolleyes.gif Направи ми впечатление силната актьорска игра - Клои, Лоис, Джими, Лекс, Кара, Брейниак, Лана... Всички бяха страхотни, отличен 6 им давам. smile.gif Наистина, усещането не може да се сравни с Vessel и Phantom, но пак беше на ниво. Особено последната сцена... rolleyes.gif Нямам търпение за премиерата на 8-ми сезон през есента, наистина се очертава интересно начало. Страхотен епизод, с доволно cliffhanger-и, добри и запомнящи се моменти, и невероятни последни минути... 4.gif
Седми сезон като цяло ми хареса. Мина се през много неща, някои великолепни, някои не чак толкова, но си го биваше. Да се надяваме осми да ни изненада приятно с повече митология, по-задълбочен сюжет - все пак ще е за последно. unsure.gif
apophis
давам му 4.
МНого добър епизод въпреки че бях прочел всички спойлъри и знаех какво ще се случи пак ме държа в напрежение.Страхотна актйорска игра на всички.В началото кара изглеждаше много секси като злодейка.Кларк и Клоуи много бавно загряха че това не е Кара.Определено очаквах по добър showdown между Кларк и Брейниак,много лесно се оттърва от него,Брейни никаква съпротива не оказа.А и за толквоа умна машина да мине с глупсота че кларк неможе да убие човешки живот бе смешна..А и не обясниха как така Клоуи отслаби Брейни.А и откъде Кларк намери брйениак толкова бързо откъде знаеше къде ще е?.Видеото на лана беше много трогателно двамата с Том много добре пресъздадоха сцената.А И Лоис се доказа като приятел на който може се разчита оказвайки му подкрепа в този момент.Определено очаквах по дълга конфронтация мецду Кларк и Лекс те го бяха оставили за последните няколко минутки...Лекс не изглеждаше много изненадан.Лекс го изкараха отново благороден -иска да саси света и е готов да се жертва за него.Накрая как се наведе над кларк и му акза че го обича беше.... Очаквах голям сблъсък Лекс да е напълно зъл изпълнен с омраза завист ала бала а то какво.И Кларк не направи нищо да спре лекс стоя там и чака да го постави устройството.Нямаше никва омраза в израженията и на двамата преди да се срути крепоста.Мязаха на някаква **** двойка пред раздяла.Изражението на Кларк бе много тъпо-като някакво детенце гледаше.За да е пълна картинката им липсваше една целувка...Последната сцена беше много добра с нетърпение ще чакам следващия сезон.
Определено очаквах повече от този епизод (можеби ако беше в две части) те прекалено много съдържание за 1 епизод вкараха)
doctor_freeman
Кларк едновременно играеше страхотно в тази серия, пък на моменти, като този който споменаваш, беше... rolleyes.gif Интересно ми е дали Лекс въпреки всичко ще участва в първата серия на осми сезон, надявам се да не измислят някоя тъпотия, за да обяснят защо изведнъж е изчезнал.
A_l_e_x
И аз това си мислих,между другото. Но пък не искам да си мисля,че е възможно изобщо повече да не видим Лекс. Очаквах развръзката да е в този епизод,но ще си почакам.
apophis
Smallville on the CW (Viewers: #5, 3.76 million; A18-49: #5, 1.7/ 5)
за сийзън финале слаб рейтинг сравнение с рейтингите от началото на сезона
даже 7x19-Quest има по голям рейтинг от финала..тея американци явно са тъпи.7 години се чака Кларк вс Лекс очаквах доста по добър рейтинг.Дося в 7 сезон traveler и Descent дето бяха едни от най добрите епизоди имат най-слаб рейтинг спрямо другите...
Дали прекалените спойлъри не изядоха рейтинга ?
Victoria
Субтитри от clarke & subs.sab.bz
Lois Lane
Предвид, че в продължение на няколко дни се борих да реанимирам злощастната си операционна система, най-накрая настъпи моментът да седна и да споделя мнението си относно епизода.

Финалът...

Когато се подготвях да гледам финалът, базирайки очакванията си на няколкото предишни епизада, очаквах да видя нещо грандиозно, изпълнено с голямо количество от чара и магията на Smallville. Трябва да си призная, обаче че останах доста, доста разочарована. Някой преди мен сподели, че нивото на предишните епизоди наистина повдигна летвата на очакванията и може би това бе една от основните причини, които ме карат да причисля серията като по-скоро една обикновена такава, отколкото като наистина грандиозен финал. Имайки се и предвид, че в този епизод трябваше да си вземем официално "Сбогом" с Кристин и героинята й, то беше представено по един изключително съкратен и да не кажа дори осакатен начин. Но за едно Лана беше права, че ако застане лице в лице с бъдещият Супермен, той никога няма да поеме по пътят, който му е отреден. А за нещо друго, Ванката беше още по-прав, че ако Лана се изправи срещу Кларк, дори да има смелостта да му каже лично всичко това, което беше записала в посланието си, Кларк никога нямаше да я пусне. Но стига вече относно Лана. Отделих й повече време, отколкото сценаристите...

Брейниак - този уникален персонаж отново успя да забърка перфектната каша, чиито последици друг ще сърба. Естествено ефектът с разпадането му беше много добре направен, но лично аз се надявам с героят нещата да не са окончателно приключени, защото когато имаме Брейниак в наличност, неприятностите, интригите и като цяло добрият екшън никога не липсва.

Клои - относно Брейниак и това, което се опита да й причини. Уау.. "Какво си ти?" Еми...Брейни...Кучката, която ти изцеди силите? Все някой трябваше да се намери и да сложи временен соп пред тази персона. Беше кофти, че точно Клои го стори, главно заради предполагаемата болка, която почувства, но все пак...идеята беше добра.

Лойс и Кларк... Ъ-ъ-ъ? Кратки моменти, в които се правят догатки за бъдещата роля на Кларк Кент и присъединяването му към екипа на Дейли Планет. Лично на мен ми е интересен начинът, по който това ще се случи и нямам търпение да гледам осми сезон, главно за да видя някакво раздвижване в героят Кларк Кент... Иначе, сцените помежду им, изобщо не бяха кой знае какво, но вече съм си научила урока - покажи пръст от Ерика Дюранс a.k.a. Лойс Лейн, поставен по погрешка върху рамото на Кларк и стой да гледаш Клана сеири... Смехотворно.

Относно финалът... Велик момент, но наистина разговорът помежду им протече сухо, безизразно, монотонно. Но знаете ли какво? Като изключим първите комиксите и филмите за Супермен, които отразяват героят Лекс Лутър по времето преди и малко след втората световна война, персонажър Лекс Лутър, или казано иначе, алфа противникът на Кларк Кент е точно това. Един бездушен, безкрупулен, беземоционален човек, който се владее от една единствена мисъл - господство. И точно това ми хареса тук...Поведението му. Изразителността на лицето му или по-точно липсата на такава. Фанатичните спокойствие и увереност. Силната вяра в това, което върши. Ако се вгледаш в това, ако позволиш съзнанието ти да премине отвъд границите на речта, отвъд границите на случващото се и се оставиш, носен от течението, ще осъзнаеш, че виждаш не просто Лекс Лутър, а че виждаш точно онази личност, на която тепърва й предстои да се изправи срещу героят Супермен.

Ефектите нямат нужда да бъдат коментирани предполагам. Вярвам, че всеки е съумял да изкаже мнение по въпроса. За мен бяха великолепни. Играта и режисурата си заслужаваха гледането както винаги. Епизодът беше интересен, но си личеше липсата на двата епизода, които оставаха по реалният план-график. Наистина сцените стояха като сглобени, но затова главно има вина стачката. И въпреки всичко ми се струваше, че може и малко по-добре. Това е първият финал на Smallville, който ме оставя, изпълнена с безизразност и сякаш някаква апатия...

Остава ни само да стоим и с нетърпение да чакаме осми сезон, който изглежда наистина далечен. Но живот и здраве есента ще дойде все някога и съм сигурна ще ни зарадва с едно интересно начало.

Riazor
Смолвил е най-невероятния сериал,който съм гледал през живота си , Том Уелинг няма да го коментирам любимия ми актьор той прави сериала толкова забележителен и интригуващ.
ПС : За серията ,а и за всички сезони няма смисъл от коментари - УНИКАЛНИ !
Lois Lane
Сигурна съм, че макар и с леко закъснение ще се зарадвате да разгледате следните снимки от заснимането на 20 епизод. качеството им е високо и аз определено си изплакнах едно хубаво очичките с тях...

Снимките достигат до Вас благодарение на RMEDIA
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.