Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Смолвил, Сезон 7 - епизод #16 - "Descent"
GGbit.info > Развлечение > Кино и телевизия > Сериали > Текущи > Smallville > Епизоди > Сезон 7
Страници: 1, 2
ViruZzZ
5/5
Епизода беше велик shocking.gif даже надхвърли очакванията ми worthy.gif
Отдавна чаках някой по драматичен и брутален епизод 15.gif В един епизод - два героя какво повече biggrin.gif .
Лекс беше велик, сцените м/у good и evil Лекс бяха страхотни, последната сцена рулираше отвсякъде (evil smirk-a на Лекс ми напълни душата mrgreen[1].gif ) Клои отново беше великолепна, въпреки че тва дет сложи ключа в бюрото беше тъпо, можеше да го сложи в някой джоб O_o , Джими и Лоис пак заедно - като отбор не са лоши biggrin.gif . От тая Джина, бате, се влачеше два метра слуз dry.gif бива да се мазниш ама чак па толко, много противна персона ми беше тая, добре че я учистиха biggrin2.gif . На мен обаче ми се струваше, че Лекс се заблуждаваше и себе си , тоя човек толко да лъже и с какъв финес го прави просто няма равен 18.gif Очаквам отношенията на Лекс и Кларк в оставащите епизоди huh.gif
smallville_f
Този епизод ми напомни за удоволствието, което изпитвам от гледането на Смолвил. Чувствам се късметлийка, че съм му фенка на сериала. Цялата атмосфера, напрежението...
Тох, прав си до известна степен, че поубиха интригата като свитнаха Лайнъл още в началото. Но тук го има и другия момент. Изпитвайки тези.. угризения, Лекс се изправи лице в лице с другото си "Аз". Защото той нямаше колебания относно това дали да убие баща си или не. И ако първо се беше борил с доброто в себе си, щеше да се изгуби смисълът :/ Все пак той бе готов на всичко, за да се добере до медальона... Дори това да значи, че трябва да убие баща си.
Играта беше страхотна. Особено Джон Глоувър се представи великолепно. Като падаше изглеждаше толкова спокоен. Сякаш вече се бе примирил със съдбата си sad.gif Единственото, което му изкуцука на епа беше ламерският начин, по който Клои скри ключа, но това е простено ^^ На Лоис и Джими не им обърнах особено внимание... то в такъв еп, точно тях да гледам xD
Разговорът м/у Кларк и Лекс като беше в имението беше тръпкопобиващ [йей, вече и нови думички почнах да измислям xD]. До някъде в думите на Лекс има истина. Г-н Кент не умря случайно.. нито пък Лайнъл. Тази тайна навреди сериозно дори на Лана... Както и да е.. отвличам се.
Накрая на гробищата, моментът се получи също както в Reckoning.. До голяма степен Лайнъл беше като.. трети :/ баща на Кларк. Макар и да изглеждаше друго яче отстрани. По абсолютно същия начин Кларк хвърли пръст върху ковчега, както в пети сезон. Беше сърцераздирателно... Ами онази усмивка... Дори в момент като този.. Лекс е лабилен човек. Обичам го biggrin.gif Спирам, че съвсем почнах да бръщолевя глупости... 5/5 напълно заслужено.
doctor_freeman
Направо не мога да изразя възхищението си от този епизод! Не знам защо на някои от вас им се е сторил скучен, но според мен беше истинско бижу! Няма да коментирам чак толкова plot element-ите, но ще спомена великолепните моменти - Клои имаше доста екранно време и доста добри сцени, в това отношение си личи, че са се постарали; Лоис & Джими - no comment! 4.gif ; отново малко мистерия включиха с този тип, дето уби Джина - дали няма да се окаже последният оцелял член на Веритас emoticon1 (42).gif Накрая - ВЕЛИКОЛЕПНА ИГРА от страна на Джон и Майкъл!!! Просто надминаха себе си! Лайнъл определено ще ми липсва, но както изглежда, скоро ще видим The Fortress of Lionel съответно оборудвана с Dolby Digital wink.gif. Лекс вече е Лекс, така да се каже... Олицетворение на злото. В последните кадри, когато минаваше покрай Кларк, го изгледа с такова изражение, че нямаше АБСОЛЮТНО никакво съмнение - това вече е ЛЕКС!
За финал, искам да кажа само едно - мисля, че епизода беше структуриран доста добре. В началото уби баща си, а в края и последното добро, което е останало в него. Не мисля, че имаше слаби или скучни моменти, а и страхотно впечатление оставяше актьорската игра от страна на всички.

Фантастичен епизод, от първата до последната сцена. Пет(хиляди) 15.gif
Apfh
Едва сега имах възможност да го изгледам и... какво да кажа? Според мен това май беше най-добрият епизод за сезона! (до момента поне)
Няма нужда да изреждам всички, защото всички бяха страхотни. Най-много съм доволен от режисурата! - Лайнъл, как падна, отражението в очите на Лекс, как Лекс уби и последното добро в себе си - Александър, сцената, когато Кларк спаси Джими и Лойс,... и разбира се финалната сцена на гробищата - перфектно режисирана!

Без да си кривя душата мога да кажа, че съм супер доволен от епизода. Нещо, което през този сезон за жалост рядко става.

Тедо, не съм съгласен с теб. Вече доста сезони Лекс се бореше със злото в себе си, а в последните един-два вече започна да се оттърсва от 'доброто'. Според мен "Fracture" беше напълно достатъчен, за да ни покаже, колко слаб е Александър спрямо злия Лекс и именно тук трябваше да видим, че Лекс вече не се бори, а е напълно обзет от мрака. Епизода си беше подреден перфектно и по още една причина - видяхме, как Кларк осъзнава, че Лекс вече се е превърнал в негов враг. Ако смъртта на Лайнъл беше последната сцена, то сцената на гробищата, където погледите на Лекс и Кларк бяха просто достатъчни да опишат взаймоотношенията им от тук насетне щеше да остане за следващият епизод. Това автоматично щеше да разкъса една от основните идеи на епизода, което както от BSG знаем е гадно (да чакаш една седмица аджиба да видиш Part 2)...
toho
Цитат(Apfh @ Apr 19 2008, 11:54) *
Тедо, не съм съгласен с теб. Вече доста сезони Лекс се бореше със злото в себе си, а в последните един-два вече започна да се оттърсва от 'доброто'. Според мен "Fracture" беше напълно достатъчен, за да ни покаже, колко слаб е Александър спрямо злия Лекс и именно тук трябваше да видим, че Лекс вече не се бори, а е напълно обзет от мрака. Епизода си беше подреден перфектно и по още една причина - видяхме, как Кларк осъзнава, че Лекс вече се е превърнал в негов враг. Ако смъртта на Лайнъл беше последната сцена, то сцената на гробищата, където погледите на Лекс и Кларк бяха просто достатъчни да опишат взаймоотношенията им от тук насетне щеше да остане за следващият епизод.

Може би епизода не ми хареса защото имах своя предства за това как трябваше да се развие епизода, а и вероятно не писаното правило че когато очакваш нещо с много голям интерес почти винаги се разочароваш си каза думата. Както и да е де то все ще има някой на който нещо да не м хареса в тоя случай съм аз. biggrin2.gif

Цитат(Apfh @ Apr 19 2008, 11:54) *
Това автоматично щеше да разкъса една от основните идеи на епизода, което както от BSG знаем е гадно (да чакаш една седмица аджиба да видиш Part 2)...

Аз все още не съм чакал по седмица за да видя part 2 защото от съвсем скоро го гледам и минисериите, 3-те сезона и последноте 2 епизода съм ги гледал наведнъж.
doctor_freeman
Тедо, когато имаш свои очаквания за нещо и те са силни, винаги се получава така накрая. rolleyes.gif И на мен ми се е случвало с много от сериите (а и с други неща де) - предварително се навивам, мисля си как точно ще станат нещата и т.н. и накрая винаги оставам малко или много разочарован. Много спойлери, много информация, много очакване - почти никога не завършват добре.
Серията беше добра, даже много, да се надяваме в следващите да видим повече EVIL LEX! 15.gif
toho
Цитат(doctor_freeman @ Apr 19 2008, 13:00) *
Тедо, когато имаш свои очаквания за нещо и те са силни, винаги се получава така накрая. rolleyes.gif И на мен ми се е случвало с много от сериите (а и с други неща де) - предварително се навивам, мисля си как точно ще станат нещата и т.н. и накрая винаги оставам малко или много разочарован. Много спойлери, много информация, много очакване - почти никога не завършват добре.
Серията беше добра, даже много, да се надяваме в следващите да видим повече EVIL LEX! 15.gif

А и като добавиш че преди да изгледам Descent гледах Veritas и Traveller
Apfh
Тедо, прав си... ако чакаш нещо с прекалено големи надежди, шанса да те разочарова е по-голям. wink.gif
Иначе за BSG... късметлия. biggrin.gif Тях да ги чакаш е ужас.
lex's_girl
Damn, чак сега го гледах! Определено най-добрия епизод от 7с, най-добрия Лекс епизод, за най-добрия в сериала още незнам rolleyes.gif Беше изцяло в парадигмата за съвършеност. Аbout freaking time!.. "И Лекс и Дяволът правят прекрасен малък танц заедно и Дяволът казва "Добри стъпки". И въпреки епизода който видях, не мисля че Лекс е изцяло evil, просто при него винаги целта оправдава средствата. След като може би мисли че има извънземна опасност за Земята и е избран да я спаси, сигурно е убил баща си до една степен, защото Лайнъл е предпазвал тази "заплаха".Но пък е възможно удара по главата наистина да променя характера на човек и вече да се води по различен маршрут happy.gif Хареса ми усмивката на Лайнъл, защото докато падаше знаеше че златния му пре-диско медальон е празен. Репликата “He knew I loved things that could fly.” ме разби 18.gif освен Кларк/подсмисъла , ето още една причина да убие баща си. Двамата с Джина бяха абсолютно hardcore, отърваха се от всички досадни репортерски задници 4potrivam[1].gif лейте солена вода goodys.Не исках да я убиват, въпреки че беше постоянно около моя... нашия мъж. Чудя се наистина кой я уби?-хора на Лайнъл, Лекс?, Едуард Тийг? emoticon1 (27).gif
Символизмът тичаше цели стадиони около мозъците ни постоянно,но в Смолвил съм свикнала вече. Слагането под общ знаменател на Лайнъл и Джонатан чрез сравнението накрая не ми хареса, все едно и той е бил супер добър и направен от бонбонки, но Кларк си е толкова съпричастен, че плаче и когато се коси трева. Та за двата ми "любими" героя- За пореден път Лекс каза истината на Кларк и той го нарече луд,манипулативно синьо-червено човече,a ако Клои се импрувне в Isis след като я уволниха ще е просто вълшебно emoticon1 (96).gif Но дори и те не ме дразниха тоя епизод. Сцената със спасяването на Л/Д беше много добра.
Това спокойно можеше да е епизод за финал, a след малко отивам да крещя името на Лекс във възглавницата си 18.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.