Цитат(Analda @ Apr 4 2008, 07:47)

Ех ,Шейн Шейн....
Заканих се да напиша нещо за нея и ще го направя.Да си призная още като я видях за първи път във филма с нещо ми хареса.
Тя има едно чаровно- хлапашко излъчване,страхотна усмивка и много закачливо присвива очи. И още нещо -спомнете си сцената с Моли,когато и заяви:...не съм мъж,изненада .Добре е ,че тя не забравяше,че е жена и сценариста би много сбъркал ако я беше показал ,като някаква отракана мъжкарана.
Но по ред.Тя ме спечели още от първите епизоди- когато каза на Бет иТина ….,че и харесва да знае,че двама души които са били толкова дълго заедно-могат все още да се правят щастливи.Това като ,че ли и определи и цялото ми отношение към нея.
Може би станах пристрастна,но каквото и да правеше все и намирах някакво оправдание.
И не съм убедена,че не e претърпял развитие образа и.Припомнете си през какво трябваше да премине тя.Тя която си сменяше приятелките,като носни кърпички -без да влага нищо и изведнъж и се стовариха чувства,за които не беше подозирала,че може да изпита.
Когато разговаряше с Шери какво и каза.......защо се чувствам така сякаш са ми изтръгнали сърцето.Нима така говори човек неспособен да чувства.За мен Шейн е един чувствителен,честен -наранен в детството си човек, криещ се зад фасадата на безчувствен непукист.Мисля,че тя е един от най-трагичните образи във филма...с каква горчивина тя каза на изповедта си...а не мисля,че ми е останало нещо за раздаване....
И когато все пак,тя може би повярва,че Кармен е човекът ,който търси -точно тогава този сценарист я запрати в ада-поемайки цялата вина и срам от баща си,страхувайки се,че би наранила много повече Кармен,ако се окаже същата като него.Тя предпочете да загуби човека на който държеше ,вместо после да го разочарова.
Ами следващото изпитание-когато трябваше да се грижи за брат си-нима думите и,че да се грижи за него е най-невероятното нещо което е правила и не го би заменила с нищо- са думи на лекомислен и безотговорен човек на когото не му пука за нищо?
Няма да говоря за отношенията и с Джени..мисля,че тук има още какво да се развива,макар,че така се получи с Ники/въпреки,че за мен те просто си го изкараха една на друга-като отдушник/и пак ще я защитя...ами самата Джени каза,че не обича Ники и ,че за нея е мъртва... До някъде съм склонна да вярвам,че могат и да се преоткрият отново…
И накрая историята с Моли-не зная, какво би могъл още да измисли сценариста за тях,но мисля,че Шейн подходи от самото начало много по- различно от другите си връзки.Появи се една нова Шейн-за която секса не беше самоцел-на нея и беше приятно дори само да си говори с Моли.И това ако не е развитие на образа на Шейн здраве му кажи.Когато майката на Моли я пита , като всички други ли ще изостави и Моли-Шейн я погледна-за малко се замисли,сякаш проверяваше себе си и каза едно убедено НЕ.Поне на мен това ми прозвуча като истина.
И после когато се опитваше да накара Моли да си мисли,че не държи на нея…..ами тя през цялото време се чувстваше неловко и избягваше да я гледа в очите.
Мисля,че това е вече една различна Шейн-чувствителна и отговорна..Само човек който обича много,би постъпил така,ако смята ,че е по-добре за другия.И този последен танц с Моли -макар и кратък с този прощален жест на ръката -за мене си беше като едно тъжно сбогуване с обичта и.
Ами явно съм пристрастна-сигурно,много няма да са съгласни с мен,но хората затова сме различни-и мен някой да се опита да ме убеждава ,че Джоди е готина,трудно би могла -още от началото не и вярвах особено.
Хайде стига че достатъчно ви ги наприказвах.
ти разтърси света ми,направо нзм какво да кажа

винаги съм мислела това за Шейн,но явно не намирах думи как да го кажа-ето че ти успя,направо се влюбих в тебе хахаха