ThePinkDuck
Mar 21 2008, 11:23
Iron Man

ТрейлърIMDB Официален сайт
Режисьор: Jon Favreau
Сценаристи (WGA): Mark Fergus (сценарий) & Hawk Ostby (сценарий)
Световна премиера: 2.05.2008
Жанр: Екшън / Приключенски / Драма / Sci-Fi / Трилър
Актьорски състав: Robert Downey Jr., Terrence Howard, Gwyneth Paltrow, Jeff Bridges
Ревю: Когато след фатален инцидент Тони Старк е принуден да създаде животоподдържащ костюм за себе си, той решава да го използва за да се пори с престъпността.
Лично мнение: Фенка съм на комиксите и анимационния сериал. Ако филма е поне малко интересн колкото и сериалчето мисля, че ще му се насладя. Никак не ми харесва, че точно Робърт Дауни-младши ще играе Тони, но какво да се прави. Каста е талантлив, режисьора има зад гърбът си супер продукции, а и сценаристите не падат по-долу. Обичам суперхироу филми и даже да е тъп, пак ще му се изкефя.
vasinka_{P}
Mar 21 2008, 18:44
Ей тоя филм го чакам с голямо нетърпение, ще бъде много мащабен, и мисля че ще е интересен.
vikihill96
May 3 2008, 21:41
Днес ходих да гледам филма и мога да кажа, че изобщо не съжалявах за осемте кинта, които дадох за това си удоволствие. Според мен нещата бяха много добре изпипани на всяко ниво, а саундтрака направо къртеше отвсякъде. А когато г-н Старк облече вече червено-жълтото костюмче, оооо дааа

!!! Абе добър филм се е получило

.
club135
May 4 2008, 10:43
Цитат(ThePinkDuck @ Mar 21 2008, 12:23)

че точно Робърт Дауни-младши ще играе Тони, но какво да се прави.
Абе не мога да се сетя за някакви запомнящи се роли на тоя образ, но доколкото видях трейлъра, поне на външен вид са го докарали, както и на излъчване. Защо не си особено ентусиазирана относно участието точно на този актьор?
$windle
May 4 2008, 17:12
Биаше го филма, имаше и комедия и пата-кюта, бе трябва да се гледа
sonofsparda
May 7 2008, 19:41
Ахх, много го обичам тоя филм.

Просто е невероятен! Да не говорим пък за всичките загатвания, които имаше през цялото време. Я за Мандаринът, я за War Machine, я за ЩИТ(което и го казаха най-накрая), да не говорим за разтърсващата сцена след самия край на филма. Я сега да видя, кой е останал след надписите?
![mrgreen[1].gif](http://ggbit.info/forum/style_emoticons/default/mrgreen[1].gif)
Великолепен филм, страхотни актьори, както и няма как ефекти.

Чакаме продължението.

Next time, baby.
bo7evka
May 7 2008, 20:43
Ха тва детско го гледах като малка верочтно ще гледам и фима дано да е хубав
never_mind
May 9 2008, 09:07
Бозааааааааааааааааааа... вкисната...
Lois Lane
May 11 2008, 18:15
Уау, толкова малко мнения по един, няма как да не признаем, изключително сполучлив филм. Нима толкова малко хора са го гледали? Съмнявам се. Не знам какво точно патето не харесва на Робърт Дауни Джуниър, но аз мисля, че всеки има право на личен избор и този на сценаристие е бил перфектен. Има хора, които отиват в кината просот, за да гледат и излизат от салоните пленени от нечия фигура ( *О, Боже!*) Има и такива, които остават впечатлени от каста, от играта, от ефектите. Има и такива, които влизат с огромен скептицизъм и излизат с напълно ралзично мнение. Вчера, когато ходих да го гледам за втори път дори чух някакви пичове да си приказват колко елементарен бил филмът и как в него се разказвало за някакъв си там, който се правел на супергерой. Това ме накара да се замисля... Аз ли съм сбъркана или просот до такава степен съм израстнала с комиксите на Marvel и DC, че подобни лекомислени изказвания ме карат да потръпвам неудобрително. *клати глава* Днешното младо поколение - говоря предимно за тийнейджърите обръщат повече внимание на ефектите в киното и телевизията, както и на свръх-графичните си PC игрички, отколкото на кадърността на актьорската, режисьорската и сценаристката изява в киното. А в този филм тя блика в изобилие.
Да, много от нещата изглеждат някак неестествено, като примерно зейналият кратер в гърдите на Тони Старк, в който Пепър успя да си напъха буквално "малката" ръка... Не се придържаха плътно по анимациите, дори изневериха до някъде и на миналогодишният пълнометражен анимационен филм като не ни представиха Мандарина, но можем ли да се оплачем от загатванеот за него или от присъствието на Айрън Монгър. Едва ли? Великолепните ефекти, леко модифицираните гласове на "броните", на които бе придадена величествена, бих казала, плътност... и още много много неща ме карат да тръпна в очакване за следващите проекти и изненади, с които Marvel са решили да ни изненадат на големият екран.
Ако трябва да избирам между героите на DC и тези на Marverl, винаги ще предпочетам DC( в крайна сметка това са героите, с които израстнах), но никога няма да отрека или очерня невероятният успех, който филмите на Marvel добиват на кино екрана и то не заради скъпоструващите ефектите, а заради идеите и реализацията, която стои зад тях.
Филмът наистина е невероятен, не само защото представя успешно един бъдещ супер герой, но защото показва трудният преход от иконата към човека Тони Старк.
Като малка, но не по-маловажна от цялото бръщолевене по-горе, добавка, трябва да отчета, че и терористите бяха представени по един перфектен начин, леко загатвайки и дори наблягайки на една от големите и основни пречки в спокойният живот на всички американци.
На онези от вас, които са гледали филма на голям екран - надява се, че сте останали наистина доволни. На тези, които са го гледали по торентите с лошо и незадоволително качество - не чакайте по-добрият рилийз. Понякога 8-те лева си заслужават похарчването. А на онези, които тепърва мислят д аго гледат по кината - не се бавете и приятна прожекция.
Niksana
May 14 2008, 21:41
Филма е хубав и си заслужава да се гледа
Alanna
May 17 2008, 21:00
Много ми хареса!

Не съжалявам за 8те лева!

Препоръчвам ви го!
Айляк филмче,очаквах много по-малко от него,но останах приятно изненадан...Плюс това всички тези вратички за War machine за S.H.I.E.L.D. бяха направени майсторски...Като цяло много як филм,ще чакаме продължение.
П.С.А я някой да каже какво става след надписите накрая,че записа ми не е до там xD Някакъв тийзър или :?
vikihill96
May 31 2008, 22:53
Цитат(f0rgy @ May 31 2008, 02:04)

П.С.А я някой да каже какво става след надписите накрая,че записа ми не е до там xD Някакъв тийзър или :?
Ами ей на какво става след надписите- Качеството не е особено добро, но много добре си се разбира за какво иде реч...особено след като знаем вече, че почти сигурно ще има нова част на страхотното филмче, след като изкара добри парички досега
![mrgreen[1].gif](http://ggbit.info/forum/style_emoticons/default/mrgreen[1].gif)
... Та ето я и сценката-
http://www.youtube.com/watch?v=zDPNHfI0t1I Айде наслаждавайте се на Самюъл Джаксън
!!!
ОМГ 10x

.. Освен да кажа супер,друго няма ... Остава да добавят и лудия щаб на SHIELD другия филм и Мандарина и съм на 7мото небе

P.S.Малко извън темата,но ако има фенове на IM задължително трябва да гледате и филмчето
The Invincible Iron ManНа мен лично ми хареса доста
eragon16
Jun 1 2008, 10:24
Филмът не беше лош, но не беше и успехът който всъщност постигна. Имаше лафчета, тук там ефекти, но и някаква странна разтегнатост в първата част от филм, и някои нелогични моменти. Като цяло филмът не е за изпускане.