Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Смолвил, Сезон 7 - епизод 18 - "Apocalypse"
GGbit.info > Развлечение > Кино и телевизия > Сериали > Текущи > Smallville > Епизоди > Сезон 7
Страници: 1, 2, 3
ViruZzZ
Следващия епизод ще бъде супер, не знам за вас, но от тоя трейлър направо настръхвам shocking.gif
sonofsparda
Ето го и Кътаааа! - Apocalypse Director's Cut biggrin.gif

П.П.: Talk about sweeping a girl off her feet. mrgreen[1].gif
Apfh
Мдааа започват все по-старателно да побутват Кларк в правилната посока... smile.gif
♥Didito♥
Цитат(Apfh @ Apr 25 2008, 23:02) *
Мдааа започват все по-старателно да побутват Кларк в правилната посока... smile.gif

Правилната според някои хора smile.gif хм мерси за къта Ванка, не че ме зарадва, ама повечето тук ще са доволни така че smile.gif
sonofsparda
Ех, ама физиономията му е просто за снимка. biggrin.gif После ми говорете, че Кларк не можел да понася Лоис. wink.gif Superman to the rescue. smile.gif
vikihill96
Ванкааа, мерси за Cut-a "браточка". Откога го чакаме такъв момент не си е дума просто biggrin2.gif biggrin2.gif !!! А и не мога да ви разбера бе хора, нали в крайна сметка нашето момче ще докара така нещата, че Ланчето да бъде спасена по един или друг начин?!? Май по-скоро ми се струва, че причината си е точно, че Кларк и Лана няма да останат заедно в крайна сметка.Вие се благодарете, че Лана е важна част от митологията и не могат да я "свитнат" като- Кайла ли беше индианката, Алиша, Рая и кой знае още колко знайни и незнайни mrgreen[1].gif mrgreen[1].gif!!!
ViruZzZ
На къта Лоис го гледа така влюбено, ама тука това е ако той още се не е появил на Земята, а къв и е проблема и го не гледа така откакто дойде 4 сезон като се има предвид, че го видя как майка му го е родила confused.gif XD
sonofsparda
Ама тя ако и тука го беше видяла по пищоф, щеше още по-влюбена да е. 18.gif А иначе проблема й е само един - митология. Първо захласвания по Супермен и после голяма любов с Кларк, римембър? wink.gif
Mr. Winchester
хаха, вижте какво забелязах в трейлъра, тук се вижда най-добре

Вижте пръста на Кларк

И тази

sonofsparda
Ми не, че нещо ама Тедо го спомена вече. wink.gif И да, много е забавно.
doctor_freeman
В Кретен-Сайт ще се изпокарат дали нарочно го е направил или не... 18.gif
vikihill96
Цитат(doctor_freeman @ Apr 26 2008, 19:22) *
В Кретен-Сайт ще се изпокарат дали нарочно го е направил или не... 18.gif

Абсолютно нарочно си е според мен. Просто така си е сгънал пръстчетата около средния, че си е недвусмислено. Друг е въпроса на кого и защо го показва верно този среден пръст....Предположения 10.gif 10.gif ?
Mr. Winchester
Цитат
.Предположения 10.gif

показва го на режисьорите какво е измислил защото доколкото четох той режисира епизода
doctor_freeman
Той Ванката даде едно доста удачно предположение... 18.gif
toho

Enchanted
Невероятен епизод,просто страхотен(като изключим Клойс моментите!),абсолютна петица!Чак сега имам възможностда го коментирам,макар че го изгледах още в ранни зори smile.gif

От къде да започна,може би от "плана" на мистър президент за "по-хубав свят" biggrin2.gif ,Брейни...ахх това Интелигентно същество дори,когато умира наглата му усмивчица пак е на лицето му,както и да е,нека не се отклонявам от разрушението на света-летящите атомни бомби (или ракети и до сега се чудя),ме накараха да разбера какво щеше да е без Супермен на Земята,или поскоро в Смолвил и без Кларк...та за Кара-никога не съм очаквала,че може да се подчинява на Лекс,дори и в паралелна реалност... wacko.gif но когато изрита Брейни ми напълни душата,а що се отнася до белия костюм нацапан с невидима кръв,хммм това е класика!И докато гледах как Кал-Ел слага себе си в кораба се замислих,колко добър баща би бил...

Кларк не ми харесва с очила,не му отиват на хубавото личице,но пък костюма blush.gif А докато гледаше снимката на мис Ланг,вигях колко се измъчва за нея,дотолкова,че и на мен ми става жал да го гледам такъв...но пък съпруг и 2 деца shocking.gif ,не са ли се развили прекалено бързо нещата за г-жа французойка и най-важното-...,добре че не е реалнот!

Клой ми изглеждаше щастлива,а изгората и беше доста по-добре изглеждаща от Джими,но все пак....той си е същия,но тази стегната папионка около врата му едва не ме уби,замалко да разлея чашата си с топло мляко biggrin2.gif ,иначе лукавата усмивка на Лойс при гледката от "красавец на четири часа" беше запомняща се,тя също не се е променила,любопитството и е все толкова голямо...но пък предполагам,че е научила "правописа" и мястото на буквите в-у клавиатурата biggrin2.gif ,затова паралелната вселена беше идеална за нея biggrin2.gif

Ами това е,сега нищо друго не ми идва на ум,а със сигурност съм пропуснала нещо съществено...ако се сетя ще добавям wink.gif
♥Didito♥
5-тица за епизода. Страшно много ми хареса. Накрая се разревах просто ми дойде много постоянно да споменават състоянието на Лана и как няма надежда и да гледам как се измъчва Кларк. Просто 7 сезона с КЛана и сега всичко да свърши така не мога да го възприема. Нищо, че Лана ще се събуди от комата кога в последния епизод? Писна ми вече mad.gif Лоис изключително много ме издразни каквото или да стане тя е все ухилена, няма значение дали е нещо сериозно или не. Ясно, че иска малко да развесели Кларк обаче в такива моменти е доста тъпо. Както и да е като изключим за мен неадекватното поведение на госпожица Лейн, Кларк си беше супер. А бебето беше супер сладко направо да го изядеш 3.gif . Лекс с тая ръкавица ми беше мн ъъ странен. Иначе костюма му ходи. По принцип много харесвам Джеймс Мастърс, но в Бъфи, в Смолвил не го трая само като си помисля какво направи с Лана. Не ме интересува кой какво казва, че пречела на Кларк, че била лигава, наивна еми аз лично мисля, че не е така. Тя е един от най-силните персонажи. Това момиче преживя толкова много и накрая я съсипаха. И всичко за да бъде с Кларк. Наистина той винаги я е наранявал, но въпреки това, тя избра да е снего. И остана с него до края, не се отказа и не се държа като някоя лигла, когато разбра за способностите му. Омъжи се за човека, който също я нарани страшно много, за да спаси Кларк. После ми говорете каква била Лана Ланг. За мен една неповторима героиня и такава ще си остане в моите очи.
vikihill96
Епизода беше повече от перфектен за мен. Имаше си достатъчно култиво моментчета, че да му дам една заслужена петичка. Най-сетне Джор-Ел да се "покаже" отново и да "налее" малко мозък в главата на Кларки. То бива бива, ама така беше тръгнало, че щеше да е хубаво да си дръпне спусъка на пистолета с криптонитни куршуми....Чакайте малко, Лекс го направи в този епизод 18.gif 18.gif . Лекс, Кара, Клои, Джими, Брейни и Лойс се справиха перфектно с епизода 4.gif . Ама и вие момичета прекалено много задълбавате бе да му се не види. То ясно, че състоянието на Лана е гадно от всякъде, но на война(защото това между Кларк и Брейниак за мен си е точно това) всички методи за съжаление са позволени . Плюс това- и любовта между Кларк и Лана си беше добро нещо, но колкото и на някои да им харесва тази любов, тя със сигурност дърпа Кларк назад- този епизод е поредното доказателство за това- Да, ясно, че Кларки обича Лана, ама заради това сам да си тегли куршума както се казва не ми изглежда нормално. Защото много други персонажи като баща му и Байнъл, и Рая, Алиша, Кайла и колко още умряха, но нашия не се отказа от съдбата си. Но вижте щом Лана страда-дайте да се гръмнем или по-скоро да оставим Брейни да го направи...Айде моля ви се. Естествено, че Лана трябва да бъде спасена, но начина със сигурност не е като пукне главния герой в сериала. Пък и не мога да ви разбера какво толкова искате от Лойс...Всъщност досещам се, но хайде да не влизаме в излишни спорове. И все пак- ако на мястото на Лойс стоеше Лана щяхте ли толкова да се дразните. Ама често си отговорете. Според мен повече ви ядосва факта, че Лана видите ли я забутали някъде да "се лекува", а видите ли "кучката" Лойс едва ли не как се увърта около наший Кларки. Нейдекватно поведение- вие какво искате двамата да бяха седнали един до друг и да почнат да редят ред потоци, ред сълзи ли, че да сметнете поведението на Лойс за адекватно blush.gif biggrin2.gif ?!?! И все пак всеки с мнението си в крайна сметка- а на мен епизода ми хареса "от-до" както се казва biggrin2.gif .
Mr. Winchester
Няма ли вече да я преместите и преименувате тая тема!

Ако нямаш нещо по-съществено за казване по епизода и свързаната с него тема по-добре изобщо не коментирай. Щом виждаш, че има проблем с темата и тя не е преместена, има си модератори, филморатори и т.н. в йерархичната стълба, на които да сигнализираш за случая.

Lois Lane.
♥Didito♥
Цитат(vikihill96 @ May 2 2008, 16:25) *
Според мен повече ви ядосва факта, че Лана видите ли я забутали някъде да "се лекува", а видите ли "кучката" Лойс едва ли не как се увърта около наший Кларки. Нейдекватно поведение- вие какво искате двамата да бяха седнали един до друг и да почнат да редят ред потоци, ред сълзи ли, че да сметнете поведението на Лойс за адекватно blush.gif biggrin2.gif ?!?!.

Ами неадекватно в смисъл, че като Кларк я утешаваше за нейните провалени връзки той не се хилеше и не се правеше на мн интересен през цялото време. А това, което преживява Кларк е къде къде по тежко и Лоис за мен не е много загрижена. Всъщност единственото истинско приятелство в този сериал е между Кларк и Клои и мнението ми няма да се промени. Лоис винаги ми е изглеждала извън нещата и сега се опитват да я напраят Мис Смолвил ама нещо не се получава. Ясно, че приятелството между нея и Кларк се затвърждава и сега изведнъж като Мис Ланг ще я няма Кларк го цапва нещо и бум Лоис е неговата любов. Такива неща няма. Вярно искам Кларк с Лана, но ако тя няма да е там, според мен Клои е най-подходяща за него, ако толкова искат предстоящия супермен да си има момиче. Но ето тук идва думичката митология. И накрая все ще има недоволни, е аз съм еднa от тях какво да се прави. Гледаме през различни прозорци на нещата smile.gif
vikihill96
Ами честно казано единственото нещо, което би оправило настроението и тонуса на Кларк ще бъде, когато Лана се оправи, а Брейниак си получи заслуженото. Както знаете нито едното от двете не се е случило засега, така че ще трябва да се почака. В случая цивренето на рамо и проливането на сълзи, или каквито и да е сериозни разговори просто няма да помогнат на Кларк в случая. Тъй че изобщо нищо толкова не е станало, че да казвате, че Лойс била неадекватна. В момента просто няма какво да се направи за Лана, а както казах само това ще оправи настроението на Кларк. Пък и колко пъти го казвам вече- мен по принцип винаги ми е гадно, когато момичетата около Кларки мрат като мухи. Радвайте се, че Ланчето няма как да я убият и ще продължи да участва макар и в по-малко епизоди и няма да последва съдбата на Рая или Алиша примерно blush.gif . Все някога връзката й с Кларки трябваше да свърши и понеже както виждате Си-Кей нямаше намерение да я прекъсва, а пък докато Лана присъстваше в такава степен в живота му той не поемаше към по-нататъшната си съдба и обучение, амиии...трябваше някой да му забие един "груб шамар" да се поосвести малко wink.gif .

П.П- Ама Кларки какъв среден пръст си показа верно на режисурата, мани, мани 18.gif 18.gif !!!
Victoria
Епизодът ми хареса много... скоро не се бях радвала така на този сериал. smile.gif
Много запомнящи се реплики.

I know all about unrequited love. I have had more heroes exit stage left then a Greek tragedy.
Talk about sweeping a girl off her feet.
I don't give up.
Лоис, страхотна, както винаги... особено с онези реплики, които се чуваат като фон, когато я аресуваха. smile.gif
Много ми хареса и как бяха направили сравнението със и без Кларк на Земята. Едни и същи думи на Кара към Лекс и към Кларк в различните ситуации. Имаше и още... но не помня.
Бих казала само, че ги хванах в една лека издънка. Как така лекарите за пръв път виждат кататонно състояние като на Лана, след като и в минали епизоди сме виждали такова. Че е неизлечимо е друг въпрос. wink.gif

Субтитри, за двата рилийза, internal.xor & 2hd @ subs.sab.bz
Lois Lane
Да, недоволни винаги е имало и винаги ще има. И тъй като явно днес е денят на откровенията и всички са решили да го ударят на монолози относно Клана злощастието...ми да си кажа и аз мнението...

Ако има нещо на този свят, което повече от Милър и Гоуф, да ме е накарало да мразя Лана Ланг ( в ролята Кристин), то това е вманиаченото Клана фенство. Това е по-лошо и от Ку-Кукс-Клан. Няма Лана в сериала и вече се започва с рязането на вени, заплахите и плюенето по другите персонажи - най-често по Лоис. Щом Лана феновете се питат какво не ни харесва в Лана, то и аз да попитам какво не ви харесва в Лоис? Тя е персоанж като всички останали. Изградена е като уникален характер, толкова неповторим колкото беше и този на Лана Ланг преди многоуважаваните продуценти на шоуто да я заблъскат от едната страна на другата. Е, ако си мислите, че положението на г-ца Лейн е по-добро, много грешите. Кларк я бил спасил - не можела ли сама? Кларк я бил отешавал без усмивки и хилене - тя защо се хилела? Има различни хора по света...Всички те възприемат и реагират на болката по различен начин. Най-лесно е да загърбиш, най-трудно е да забравиш за причината, която те кара да страдаш. Но това, че Лана едва ли не умира не означава, че Кларк трябва да се превърне в ходещо, лишено от емоции зомби, което е целеостремено само в една посока, една умираща бих казала кауза. Видяхме един необикновено силен момент преди няколко епизода. Един финал, който честно казано ми изпълни душата, не защото Лана е страдала или прочие, а защото беше невероятен във всяко едно отношение, но моля Ви, достатъчно. 7 сезона се парадираше с една невъзможна любов. Нека поне, сега, на финалната права, която 8ми сезон най-вероятно ще се окаже, обърнем малко внимание и на историята. Тук не става дума за това с кого Кларк ще заживее хепили евър афтър. То е ясно инак DC ще изядат живи всички от шоуто. Смолвил е и винаги ще бъде сериал за младият Кларк Кент, който обаче каквото и да прави винаги ще си остане вътрешно устремен и принадлежащ на едно ясно като небесното синьо бъдеще - това на Супермен.

В крайна сметка, вместо да превръщаме всяка една, разказана ни чрез шоуто великолепна история във вечната дискусия, коя героиня е по-голяма *цензура*, нека просто седнем и се насладим на епизода, сценарият му, режисурата му и най-вече невероятната актьорска игра. Защото този епизод беше нещо повече от поредното парче хартия с написани букви по него. Този епизод беше изпълнен с чувства, с емоции - както добри, така и лоши.

Хареса ми, че Джор-Ел съумя да покаже на Кларк един свят без него, който видимо изглежда красив и идеален, но вътрешно се раздира от гнилите политически ябълки като Лекс Лутър и Милтън Файн. Колкото и бял костюм да наденеш на Лекс, под него той винаги ще си остане черната офца - незадоволена и зажадняла за още и още власт. Жал ми е за него. Брилянтен ум, затворен сред стени от лудост и мания за господство. Кара или както я бяха нарекли в този епизод Линда нямаше голяма роля, поне до финала, когато раздаваше ритници и пердашеше Брейниак, но на каква цена? Сценаристите винаги са умеели да бъдат зли, когато става дума за героините в това шоу. И все пак отново имах възможността да видя любимата си героиня, пък макар и изпълнявана от Лора, в една светлина толкова характерна за нея, колкото и млякото за чая в традиционната Английска, следобедна напитка. Клои - какво може да се каже за нея. Дайте на Алисън 5 минути сценично присъствие и тя ще оживи екрана като настъпваща пролет с всичките й разнообразни и причудливи настроения. Лоис - болезнена тема, нали? Е, едва ли упоритата до болка журналистка някога ще се научи да пише правилно, инак не би била самата себе си, нали? Но не това е важното. Не е и важно, че видяхме някакви си мити милисекундни искри помежду двама им. Да, точно така, не е важно това. Важното е, че видях един бъдещ екип, такъв какъвто го помня от филмите, от сериала за приключенията на Лоис и Кларк - Джими ( в типичното за него облекло и папионка, с вярната камера в ръка), Лоис ( естествено винаги на шест за новина и някое готино парче, и най-вече в беда поради упоритата си и неумолима за справедливост натура) и Кларк ( напълно дезориентиран и с огромните, правещи го до голяма степен да изглежда глуповат, очила) - няма по-неповротимо от това изживяване, пък ако ще Лоис и Кларк да имаха 20 минутна "мокра" сесия в епизода...

Кларк в този епизод беше невероятен, беше такъв какъвто сме свикнали да го виждаме и такъв какъвто може и би следвало да бъде - уверен в това, което прави, отдаден до последно на хората и едва след това на самият себе си. Кларк винаги е бил и винаги ще бъде на Земята с мисия, незвисимо колко му харесва или не. Самият факт, че е различен не му оставя голямо поле за възможности, нали? За седем сезона видяхме всички възможни варианти на пътища, по които да поеме, но който и да избереше героят му нещата винаги опираха до едно - неговата съдба. Митологично или не това е било, това и ще бъде. Така че...свиквайте...
sonofsparda
Ами просто едно нещо ще кажа - петица. Този епизод не може да се изрази с думи(макар че кака Дес го направи по един невероятен начин, за което отново я аплодирам), а човек трябва да го усети просто със сърцето си. Епизод в който, магията на историята за Супермен беше в един от най-великолепните си моменти. Тук успях да видя този Кларк, който винаги съм искал да видя. 5. Толкова от мен, защото наистина след такова нещо като "Apokolips"(хехе), човек наистина не може да си събере мислите. Овации за екипа и за Том, че режисира така брилянтно едно от най-големите бижута на този сезон. Браво. smile.gif
apophis
Перфектен епизод от всякъде.Кларк в началото малко ме дразнеше с това че без него земята ще е по добре време беше да се отърси от тези си мисли.Според мен това е един епизод през който много неща се избистрят в главата на кларк ,какъв супермен ще стане ако не вярва че е за добро изпратен на земята.Алтернативната реалност бе много добре представена.Надявах се да покажат и Лайнъл ма пак е бил хвърлил топа да защитава криптонец ..Майкъл бе невероятен като лекс,но защо беше с тая ракавъца нямаше никакво обяснение,ясно че е намек към митологията ма можеше да дадат едно.Изглежда без Кларк там тотално се е побъркал да иска да прочисти света и да го изгради наново болен мозък какво да кажа.Най ми харесаха Кларк и Лоис как само като го видя в началото му се зарадва...веднага го покани да се видят някъде.Беше просто култово да видим Том в костюм и с очила и да спасява Лоис.Лоис ми бе забавна като искаше да шпионира Кларк как се съблича...А и погледът на Кларк като отвори вратата и я видя да стои просто рулираше а и Лоис как се засрами,през цеелия еп направо и текаха лигите.Тоя епизод просто показва че и в каквато реалност да са Кларк и Лоис им е писано да бъдат заедно.Джеймс бе страхотен както винаги като Брейниак.Само се дразня кат е толкова умен защо има толкова дупки в плановете си,1000 часа се чуди да убива бебето,и целия този план да убие Кларк в миналото що му трябва да се връща там защо не земе един криптинитен камак и да го натиска в Кларк докат умре...Малко набързо ми се стори как успяха да го победят но явно това няма да е краят на Брейниак.А и последната сцена с Кара на земята явно Брейни е имал план Б.Кларк и Лоис накрая в дейли планет бяха много сладки ма малко не ми хареса логиката и "стига си плакал по лана аре да се напием и да се отдадем на нощен живот" много добра философия направо.А и Кларк как бързо се нави.
Давам 5-ца на епизода страхотна игра,и най вече заради Клоис моментите.
lex's_girl
Toлкова много Кларк, толкова малко време! 16.gif Е за разлика от другите два епизода които Том е режисирал този не ме набута с 45 минути. Беше забавно като се преобличаше, но ако беше в телефонна бутка щеше да получат 10 точки. Сега обаче ми е много интересно дали в "Memoria" ще помни себе си или само ще мисли че той и майка му си приличат извънредно много 18.gif Хареса ми накрая че сам търсеше на pc-to нещо, малко е, но ме прави щастлива 4part[1].gif
Лекс си беше същия evil hottie self, и аз получавам от време на време подобни главоболия с картини аka идеи, за света, но каквото и да измисли тоя човек ще го насърчавам с помпони и къси чорапки emoticon1 (119).gif ще ми липсва, дано жената-злодей да е Мърси в 8с 1crying[1].gif А damn ! прецакаха ми съвсем теорията че Кларк го е направил това което е ...for i was blind but now i see emoticon1 (33).gif
Мисля че използваха малко стари кадри, като за ядрените бомбички и еклодирането на Криптон май че са го взели от някой друг суперnerd филм emoticon1 (68).gif Нямаше много Клои сцении йей и добре, защото след последния епизод мъчителния й синтаксис и игрословици ми пробиха кран в главата mad.gif Сlex сцената накрая за Лана махна паяжините от лексана фена в мен ехх blush.gif
М/д странно как аз съм единствения и Лана и Лоис фен 18.gif Лоис беше невероятна, въпреки че ми беше интересно как несъществуването на Кларк в тази реалност й е донесло Пулицър.. Клоис моментите бяха добри както винаги.. абе стига двамата да не стоят вертикално са Ок с мен. Просто си обичам Лоис прекалено много за да й поднесат Кларк преди да се е сготвил. unsure.gif Кара изглежда е заразена от м-р Чернa лепкавост(който се справи страхотно разбира се 16.gif ) така че следващия епозод ще си заслужава, 5
Victoria
Е, то както и в tv.com е отбелязано е интересно и как Лоис е взела Пулицър на толкова малка възраст, ама да не дълбаем толкова. tongue.gif
ViruZzZ
Най-сладкото за десерт rolleyes.gif ...
Епизода беше супелл worthy.gif Браво на Том ... От "Hero" насам епизодите, като че ли се конкурират кой от кой да е по-добър worthy.gif И въпреки пердаха май Брейни не е мъртъв /горката Кара как падна sad.gif / Лекс с тая черна ръкавица много ме израдва. Всичко беше много добро само едно нещо не ми хареса и то е че разрушението на Криптон не ми хареса dry.gif Трябваше малко повече ефекти, не някакви сини и червени точици biggrin2.gif Но в сравнение с целия епизод това е като прашинка mrgreen[1].gif
5/5
doctor_freeman
Като за юбилей ни сервираха един от най-страхотните епизоди, не само от сезона, ами от сериала като цяло!!! Лично аз винаги ще го помня тоя Apocalypse... Том получава адмирации за работата на столчето, справил се е блестящо! А сюжета на серията беше worthy.gif worthy.gif 4.gif 4.gif . Нещо, което със сигурност е зарадвало всички фенове на Супермен. КЛоис-моментите бяха страшни!!! Отново показаха потенциала на бъдещата легендарна двойка. А Лекс в белия костюм - worthy.gif . За него просто не намирам думи да изразя възхищение... Брейниак също беше интересен, особено с тоя вампирски смях преди Кара да му направи лицето на хербарий. 15.gif Абсолютно заслужена 5-ца! Нямам какво повече да добавя, защото коментарът на тази велика серия е почти излишен. smile.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.