Значи, главната причина, поради която не ми харесват тези напускания, е че ще им се наложи да променят страшно много работи. Което от една страна е хубаво, ама и аз мисля, че на масовия зрител това ще му дойде в повече. Ето тук вече става лошо това, че Смолвил има толкова много шипъри. Защото след като Лекс и Лана ги няма(поне не като главни герои), любовните драми драстично намаляват. Мен това много ме радва, обаче, както Тедо спомена - рейтинга може яко да го издуха. Шипърите(поне по-голямата част от тях), са хора, на които не им пука за Супермен или криптонските истории в сериала, а го гледат само и единствено заради любимата си двойка. И като спрат да го гледат, щото любимите им герои ги няма, ще стане лошо, много лошо. Наистина, работата на екипа става много трудна вече. Ето така става като протакваш много време сериал с излишни(според мен) любовни драми и не обръщаш достатъчно внимание на историята на героя и пътя към съдбата му. Какви идеи биха приложили от тук нататък, ами не знам. Има си и добри варианти определено. След като Лана ще я няма или Клои има вероятност да умре(макар и да се съмнявам), Лоис вече става главната женска героиня и следователно би трябвало да я виждаме във всеки епизод. Лекс вече го няма full-time, което отваря възможностите да покажат други нови злодеи от вселената на Супермен. Най-добрата и може би задължителна идея за този сезон, е според мен Кларк да почне да се интересува от журналистика. След като вече основния фокус ще е върху него, трябва да направят абсолютно всичко спрямо развитието му. Лошите варианти или последици обаче също не са малко. Ако Лекс като замине да кажем почне престъпната си кариера. Защо тогава Супермен продължава да си седи в Смолвил, а не му е по петите? Друго - Лана е единственото нещо, което задържа Кларк в Смолвил, какво биха измислили след нейното заминаване, което да го задържи? Относно героите на Лоис и Кларк пък имат ограничения и се съмнявам, че ще видим нещо кой-знае какво между тях, освен от страна на Кларк. Обаче аз 7 сезона съм гледал Кларк да хленчи по някоя, не бих искал да гледам същото отново. Абе има много идеи наистина и аз имам вяра в пичовете, обаче всички трябва да свикнем с мисълта, че нещата ще са различни, ако изобщо сезона дойде, имайки предвид Холивудската стачка, която ако се проведе, буквално ще унищожи всичко по пътя си.