Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Мистерии, загадки, хипотези
GGbit.info > Развлечение > Кино и телевизия > Сериали > Текущи > LOST > Теории
FrAgMaKeR
Това е темата за дискусии отностно всички мистерии, които се случват в Изгубени. Ето няколко насочващи въпроси за да тръгне дискусията:

- Какво мислите за острова?
- Какво събра нашите герои на това странно място?
- Кои са другите?
- Каква е функцията на люка?
- Защо отвлякоха Уолт?
- Каква е болеста?
- Радиокулата, сигнала за помощ?
- Числата, прокълнати ли са, скрито значение?
- Проект Дарма?
- Защо никой не идва да си спаси?
The Black Dragon
Значи първо да кажа, че създателите на LOST много пъти са казвали, че в сериала НЯМА нищо измислено, паранормално и ski-fi. Всичко може да се случи наистина! И за абсолютно всичко има обяснение, колкото и странно да ни се виждат някои неща в момента.
Имаше някъде из нета една ХИПОТЕЗА за някои от нещата, която беше много много интересна. Ще я намеря и ще дам линк!

Всъщост я намерих. Ето я. Нека хората изгледали всичко до момента да я прочетат само: LINK
FrAgMaKeR
Да непрекъснато повтарят това, че няма нищо свръхестествено и всичко е реално и може да се случи наистина. Всякакви теории за Атлантида, извънземни, колективен сън, за това че са в някакво чистилище след като са умрели и тн. бяха отхвърлени от сценаристите с насмешка. Лека полека нещата започват да се изесняват, например това с люка.. обяснението е напълно реално и хич не е свръх естествено.
Този документ и теорията за "колективно съзнание" е много интересна, но също ми звучи твърде отнесена и нереална. Истината е някъде там и само сценаристите знаят горе-долу каква е тя smile.gif
А каква подяволите е тази жица, която идва от океана и защо още никой не е отишъл при радио-кулата да направи опит да се свърже с хората там. Ами другите, те какви са? Тези появявания на Уолтър ги намирам за много странни и ми е трудно да дам разумно обеснение за тях..
The Black Dragon
В началото си мислех, че жицата от океана е предавател и чрез нея се получава ток. Сега не знам вече. Наистина доста странни са някои неща в сериала. Дадът нещо супер интересно и в следващите епизоди вече не се говори за него. Например французойката. Чак след 6-7 епизода отново се появи. Явно това е за да подбужда вълнението на зрителите. И на мен ми е интересно за радиопредавателя, който заглуши тяхния сигнал за помощ защо никой не ходи да го види кво е. Сигурно ще отидат в следващите епизоди 100% wink.gif

И дано вече никой не убиват сценаристите, че още ми е гадно за Шанън sad.gif
solenka
Целият филм си е една голяма мистерия! В началото на филма си мислех, че това си е най - обикновен остров, но след многото невероятни неща случили се там, взех да си мисля, че това е остров, на който правителството на Сащ си прави някакви опити. В смисъл какво ще прави полярна мечка на Екватора? shocking.gif
Катастрофата според мен стана в неподходящо време на възможно най - неподходящото място.
Относно другите - имам си една теория, че това са други хора, които са катастрофирали преди много време и са подложени на някакви експерименти, с цел оцеляване или нещо подобно.
Не знам дали ви е направило впечатление, когато Лок хвана Уолт за ръката и момчето му каза да не го отварят. Да не отварят люка. Това ми се стори доста странно, но може би Уолт притежава някакви способности и примерно ако наистина са подложени на някакъв експеримент, Уолт ще им помогне.
Според мен няма никаква болест, ами на всички някакси им е втълпено това, за да се крият уж от "другите" и да не се срещнат с останалите оцелели на острова. Всеки да си мисли, че другият е лош.
Числата може и да са прокълнати или пък всичко лошо, което ни се случва да си го обесняваме с тези числа. Вярно, че ги пишеше на люка и точно тези числа се въвеждат в компютъра на всеки 108 минути, но за сега числата си остават загадка и за мен.
Защо никой не идва да ги спаси?! Може би защото точно този полет и всички пътници са определени за експеримента и все едно нито се е разбивал самолет, нито дори е излитал от Сидни за Лос Анжелис. Или пък просто този остров се намира някъде около Бермудския триъгълник и никой не може да го открие.
Леле! Аз така се увлякох, че направо написах нов сценарий. 18.gif
the_mouse
Много е интересно защо Другите изпитват такъв огромен интерес към децата, например взеха децата, оцелели от задната част на самолета, отвлякоха Уолт, бяха отвлекли Клеар. Говори се, че била отвлечена, за да и направят прегледи, за да се уверят, че бебето е наред. Също така някои преводи на йероглифите, които се появиха като изтече времето гласят "Уолт убива" или "Децата убиват". Абе според мен има много да видим следващата серия и до края на сезона...
The Black Dragon
Аве аз сега гледам пак Lost - и 1-ви и 2-ри сезон и нали във 2-ри сезон от другите оцелели на острова (Ана Лусия, Либи и т.н..) отвлякоха 9 души. И тоя Гудуин беше от Другите и Ана Лусия разбра. И го попита защо точно тях взеха, и Гудуин и каза Защото те са добри. Така тва едното, което ме води до края на втори сезон когато Другите взеха Джак, Кейт и Сойър - значи ли, че и те са добрите!? huh.gif

И + тва много пъти са казвали, че тия The Others всъщност не са лоши huh.gif
storm
Да, бе не са те! Ако не са защо Гудуин уби онзи от ямата? Така ли постъпва един добър човек? Защо Хенри искаше да удуши Лусия? Защо са отвлекли детето на Даниел, от добро сърце ли? Защо простреляха Сойър? А как ще са "добри" Кейт и Сойър, да не забравяме, че са убийци , което не значи, че са лоши, ама значи, че не са светци. А и с какво са по-лоши Сън, Хърли и Роуз или Джин, Бернар и Клер? Ще видим как за го измислили сценаристите.
the_mouse
Може просто Другите да си мислят, че са добри, тоест във фанатичната си вяра в нещо да са готови на всичко, за да защитят целите си smile.gif
storm
Абе то всички се мислим за много добри и оправдаваме постъпките си, ама истината е съвсем друга smile.gif!
The Black Dragon
QUOTE(Joro @ Jul 2 2006, 00:31) *

Абе то всички се мислим за много добри и оправдаваме постъпките си, ама истината е съвсем друга smile.gif!

И защо върнаха Хърли!? Хем го искаха, хем като дойде го върнаха 18.gif 16.gif Според мен тия The Others прекалено дълго са стояли на острова... 18.gif
btw когато Майкъл беше тръгнал да спасява Уолт и когато оная негърката му каза, че има три минути да говори със сина си и нали тогава Уолт му каза, че те не са такива за каквито се представят. Демек, че не са някви бушмени дето ловят риба и ходят боси и със скъсани дрехи. И + тва, когато бяха отвлякли Клеър в медицинския бункер всички бяха изтупани, с костюми и престилки и оня с фалшивата брада си беше без брада. После като откриха тоя бункер, вече изоставен Кейт намери маскировъчните им неща, с които се правят на дрипльовци. Та, тия ми мясат на някви военни, които си правят експерименти на острова. И също нещо важно, което ми направи впечатление беше, че когато другите хванаха Майкъл, дъщерята на Русо - Алекс го попита дали Клеър е родила и какво е бебето й - момиче или момче. Май на The Others по-им се нравят момченцата 18.gif И нали Уолт са го подлагали на някви тестове, ала бала.... Аве 3-ти сезон ще е още по-як! Само дано не убият Саид 14.gif

п.с. Аз малко несвързано пиша, ама 6 дена нямах интернет и забравих кво беше тва 16.gif
storm
И защо върнаха Хърли!? Хем го искаха, хем като дойде го върнаха 18.gif

Абе то на тоя остров да не мислиш, че запасите за без край, ако Хърли дойде с какво ще се изхранват Другите 18.gif няма да им е лесно 18.gif

аз малко несвързано пиша, ама 6 дена нямах интернет и забравих кво беше тва 16.gif

И ти ли,,,
Gossip Girl
Ами не ви ли е направило впечатление, че в първи епизод на 1 ви сезон като , че ли беше....Майкъл даде на Уолт един комикс и ако се вгледате по - добре там ще видите , че в комикса имаше бяла мечка и след тва хоп Сойер уби една в гората..Тва дете нещо е сбъркано .. Нали втория му баща беше казал , че не е наред smile.gif

А във втори сезон оная негърката точно за тва разпитваше Майкъл като го хванаха.
hip_hop^girl
Цитат(Prinston Girl @ Aug 26 2006, 21:32) *
А във втори сезон оная негърката точно за тва разпитваше Майкъл като го хванаха

По този повод искам да кажа 4е когато тя умря във Еnter77 преди да я прострелят каза на ония с о4елата не6то на руски , което бе6е то4но 4е трябва да го направи и няма дрруг на4ин .А в една от първите серии на 3 сезон когато Кейт и Сойер се опитваха да избягат Сойер бе6е казал след тва на Кейт 4е пове4ето от тях никога не са влизали в истински бой , но блондинката (тоест Джулиет) е 6тяла да я застреля без да и мигне окото, а и онази която Сън застреля на лодката и теези , които Ана-Лусия бе6е убила вси4ко това ме кара да си мисля 4е между "другите" има някакво разделение .
the_mouse
Днес във видеото на 5тата част от FIND815.com, Талбът каза:
Капитанът на the Back Rock (корабът), Магнус Хансо, записвал всички координати, през които е минавал в дневник...."

Освен това Даниел Русо каза, че екипът е бил изследователски и е била на същия кораб... smile.gif
Това се случва преди 16 години....

Дали са част от Дарма проекта?

edit: съжалявам, но грешката е моя, не Алвар Хансо, а Магнус Хансо се споменава във видеото.
divata_airis
Сто процента...е добре де 50, че в този сериал нищо не е сигурно...
The_Man_Of_Steel
Така както вече някои от вас знаят ще видим в този сезон Майкъл и Уолт и ще има обяснение как е пораснал за три месеца толкова много. Нека всеки сподели мнението си по този въпрос, какво мислите че ще е обяснението?
brooke_scott
Цитат(The_Man_Of_Steel @ Feb 9 2008, 20:20) *
Така както вече някои от вас знаят ще видим в този сезон Майкъл и Уолт и ще има обяснение как е пораснал за три месеца толкова много. Нека всеки сподели мнението си по този въпрос, какво мислите че ще е обяснението?

на мен ме вълнува какво въобще прави на острова wink.gif
The_Man_Of_Steel
Цитат(brooke_scott @ Feb 9 2008, 21:16) *
Цитат(The_Man_Of_Steel @ Feb 9 2008, 20:20) *

на мен ме вълнува какво въобще прави на острова wink.gif

Ами явно изобщо не са се измъквали
brooke_scott
да, вероятно не са се измъквали. ама как през цялото тва време с никой не се засякоха, острова не е чак толкова голям biggrin.gif
ViruZzZ
Ми то Лок проходи, всяк'ви чудесий ставаха, че едно дете няма да порасне толкова много, а и като гледам явно е някъв избранник като Лок biggrin2.gif
The_Man_Of_Steel
Ами не знам, brooke, някъде из океана са били и са попаднали някъде в другия край на острова, аз не мисля че острова е малък даже си е доста голям
the_mouse
Реалната причина за порастването на Уолт е, че актьорът беше с две години по-малък в края на втори сезон, а на тази възраст порастват много бързо smile.gif Така че сценаристите ще трябва да измислят някаква добра причина за това smile.gif
brooke_scott
Цитат(the_mouse @ Feb 11 2008, 13:32) *
Реалната причина за порастването на Уолт е, че актьорът беше с две години по-малък в края на втори сезон, а на тази възраст порастват много бързо smile.gif Така че сценаристите ще трябва да измислят някаква добра причина за това smile.gif

да бе, верно че го има и тва, аз лично въобще не се замислих 16.gif 18.gif
The_Man_Of_Steel
е да тва го знам ама се чудя какво ще измислят сценаристите
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.