Целият филм си е една голяма мистерия! В началото на филма си мислех, че това си е най - обикновен остров, но след многото невероятни неща случили се там, взех да си мисля, че това е остров, на който правителството на Сащ си прави някакви опити. В смисъл какво ще прави полярна мечка на Екватора?
Катастрофата според мен стана в неподходящо време на възможно най - неподходящото място.
Относно другите - имам си една теория, че това са други хора, които са катастрофирали преди много време и са подложени на някакви експерименти, с цел оцеляване или нещо подобно.
Не знам дали ви е направило впечатление, когато Лок хвана Уолт за ръката и момчето му каза да не го отварят. Да не отварят люка. Това ми се стори доста странно, но може би Уолт притежава някакви способности и примерно ако наистина са подложени на някакъв експеримент, Уолт ще им помогне.
Според мен няма никаква болест, ами на всички някакси им е втълпено това, за да се крият уж от "другите" и да не се срещнат с останалите оцелели на острова. Всеки да си мисли, че другият е лош.
Числата може и да са прокълнати или пък всичко лошо, което ни се случва да си го обесняваме с тези числа. Вярно, че ги пишеше на люка и точно тези числа се въвеждат в компютъра на всеки 108 минути, но за сега числата си остават загадка и за мен.
Защо никой не идва да ги спаси?! Може би защото точно този полет и всички пътници са определени за експеримента и все едно нито се е разбивал самолет, нито дори е излитал от Сидни за Лос Анжелис. Или пък просто този остров се намира някъде около Бермудския триъгълник и никой не може да го открие.
Леле! Аз така се увлякох, че направо написах нов сценарий.