Naruto Shipuuden - Това може и да е най-лошото, ама най-доброто няма да е. Четете мангата.
Bakuretsu Tenshi: Infinity - Това беше OVA междудругото и все пак не е нищо особенно.
Murder Princess - Много ми хареса. Балансирано в 6 епа с хубав екшън и интересно фентъзи.
Seto no Hanayome - Супер свежа комедийка, със готин арт, но пак не е най-доброто.
Heroic Age - Спрях го след 2рия епизод... Въобще не ми хареса.
Claymore - Анимето определено е добро. За жалост доста го разводниха по средата на сериала. По едно време беше страшно безинтересно. Въпреки това очаквам продължението с нетърпение, дано да е скоро.
Seirei no Moribito - добро фентъзи с красив арт и въпреки това немога да кажа, че е най-доброто.
Darker Than Black - един от малкото хубави екшъни през 2007. Добър екшън и интересн сюжет.
Shakugan no Shana II - Най-голямото ми разочарование за годината. Страшно глупав sequel.
Devil May Cry - Демони, глави, кръв, крайници... да ама къде отиде сюжета

Изложиха се.
Higurashi no Naku Koro ni Kai - Интересно беше... Рядко харесвам продължения и това е едно от тях. btw ще има 3ти сезон тази година
Zero no Tsukaima: Futatsuki no Kishi - Чесно казано не ми покри очакванията. Главния елемент този път не беше тази интересна комедия, а наблегнаха на дълбоката драма, което въобще не отива на анимето. Най-много ми хареса от всичко ОСТ-а. Ще видим какво ще направят с 3тия сезон.
Shigurui - Добро е. Взели са много реални факти и са се водили от историческото минало на Япония. Има много брутални сцени и арта е много добър също. И все пак нещо липсваше...
KARAS - От всички изброени тук, може би KARAS е най-доброто. Наистина едно много добро фентъзи. Само че KARAS стартира през 2005г. и не е за тази класация въпреки, че завърши през 2007.
Appleseed: Saga Ex Machina - Ами за съжаление само японската аудитория са имали възможност да го гледат до сега... Като излезне DVD-рипа тогава бих говорил за него.
Clannad - Много добър Slice of Life... Изключително приятно за гледане. Най-доброто сред посочените тук.
Myself; Yourself - Страхотна драма, показваща ни реални проблеми от живота. Сюжета е много интересен, а ОСТ-а е невероятен. Най-добра драма, може би...
Byousoku 5 Centimeter - Makoto Shinkai. Това би трябвало да е достатъчно, но все пак : Умопомрачителен арт. Невероятна история, просто е невероятно.
Имаше и много други добри заглавия като Nodame Cantabile, Minami-ke и Lovely Complex.