Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Интервю с Деймън Линделоф, защо Чарли умря!
GGbit.info > Развлечение > Кино и телевизия > Сериали > Текущи > LOST > Интервюта
the_mouse

Та, воала! Вече видяхте невероятния финал на Lost, в който най-неочаквано нещата се обърнаха с главата надолу!

Кейт и Джак напускат острова, но това беше грешка! И сега трябва да чакаме чак до Февруари, за да разберем защо! Това е просто жестоко!

Интервюта като това ще са рядкост през следащите месеци, защото "шефовете" на Lost ще замлъкнат и няма да дават много информация.

Деймън, първо да ти кажа, че когато видях финала на Lost изнесен в един уеб сайт, мразех себе си и хората, които се занимават с това. Знам, че се опитвахте да опазите в тайна това.

DL: Да, така беше за съжаление. Мисля, че винаги ще има хора, които искат да обърнат направо последната страница на книгата, но те винаги ще са разочеровани, защото ако финалът е добре написан, то те няма да схванат контекста му, а ако не е добър, ще си спестят времето от гледане на телевизия. Но никой не прескача до края на живота си, за да види как свършва. Трябва да се изживее и за мен е голямо разочерование, че хората не уважават сериала достатъчно, за да го оставят да се развива нормално, без спойлъри. Има граница между това да заинтригуваш публиката като им кажеш малка част от това, което предстои и да им разкажеш всичко. Тази граница беше пресечена с миналогодишния финал и наистина за мен беше огорчително. Ето защо ако ще даваме интревюта, предпочитам да е с теб, защото ти знаеш къде е тази граница.

Как се справяте с хората, които публикуват спойлъри?

DL: Ами по отношение на сезон 4 аз и Карлтън преминаваме в пълно мълчание. Знам, че това ще раздразни много хора, но след като финалът на сезон 3 изтече, явно сме се разприказвали повече, от колкото е трябвало. Но сега сме сериозни. (Смее се) Не, наистина, причината за мълчанието ни е, че не искаме да кажем на феновете какво да мислят за това как ще се развива шоуто следващата година. Начинът, по който завърши финалът разчовърка въображението на публиката така, както беше когато Lost започна.

Това означава ли че няма да отговориш на нито един от моите въпроси за съдбата на изгубените?
DL: Питай, но не гарантирам нищо smile.gif

OK, хайде тогава да караме по схемата на отговори с "Вярно", "Грешно" или "Няма да ти кажа" (Hell No, I Won't Tell You)

DL: Добре smile.gif

Lost се завръща през Февруари?
DL: Вярно.

Lost продължава да се излъчва в Сряда вечер?
DL: Има ли "Не знам" категория? (както стана ясно по-късно Lost вече ще се излъчва в Четвъртък вечер бел. ред)

Обратът на финала на третия сезон, flash-forward-ът е нещо, което си планирал още от началото?
DL: О да, абсолютно!

Ще снимате отново на Хаваите следващия сезон?
DL: Да, най вече.

Вече е избран актьор за ролята за Jabcob?
DL: Не.

Не? Феновете доста се чудиха как точно изглеждаше?
DL: В епизода виждате НЯКОЙ но... Придържам се към моето "Не" smile.gif

Мистериите на Острова могат да бъдат обяснен изляло от науката?
DL: Изцяло от науката? (strictly by science)

Да, изцяло.
DL: Няма да ти кажа (Hell No, I Won't Tell You)

Любовният триъгълник ще бъде разрешен недвусмислено?
DL: Вярно.

Майкъл още е някъде в океана?
DL: Няма да ти кажа" (Hell No, I Won't Tell You)

Том е гей?
DL: Ще оставя този въпрос отворен за интерпретация 18.gif

Бен е добър баща?
DL: Вярно. Между другото това е лично мнение biggrin.gif

Алекс всъщност е биологична дъщеря на Бен?
DL: Грешно.

Голямо копеле си, за дето уби Чарли.
DL: Вярно biggrin.gif

Може ли да поговорим за това. Феновете трябва да знаят защо го направихте.
DL: Да, разбира се. Домник, Карлтън и аз, както и останалите сценаристи усетихме, че след като миналата година Чарли хвърли статеутките на Дева Мария във водата, това беше краят на неговото пристрастяване, а ние не искахме да разтакаваме тази история и да се клатушка между наркотиците и чистия живот. Тогава започнахме да се чудим какво да правим с Чарли. Как щеше да се доизгради като герой?

В същият момент мислихме какъв ефект ще има финалът на втори сезон, след като Дезмънд завъртя fail safe ключа. Не искахме да убиваме Дезмъд, но тъй като ключа беше като последна мярка, искахме да има сериозни последствия от това. Не искахме да мине просто току така. И решихме, че ще е добре ако по някакъв начин включим пътуването във времето. Но вместо да правим поредната клиширана история за това и да създадем само парадокс, ние написахме епизода "Flashes Before Your Eyes". След това ние решихме, че ще стане много добре ако виденията на Дезмънд са винаги свързани със смъртта на Чарли, а не с различни събития. Идеята беше през целия сезон Дезмънд да се разкъсва от това дали смъртта на Чарли е неизбежна.

Защо Чарли?
DL: Решихме, че наистина ще се получи интересна история за Дезмънд, но ни хареса начинът, по който се отрази на Чарли [виденията на Дезмънд предполагам]. Това направи Чарли още повече героичен. Това е герой, който публиката наистина харесваше и който показа през целия сериал истински героизъм. Когато например уби Ийтън. В края на втори сезон ние осъзнахме, че ако има някой, който да е готов да се жертва за спасението на всички, то това ще е Чарли. Но тогава още не бяхме решили дали той ще умре.

Та кога всъщност решихте, че той ще умре?
DL: Историята на Чарли през целия сериал наистина беше добра и на нас ни харесваше да пишем за него. Сега той имаше съвсем друг сюжет да играе и ние много обичахме как Домник си пратнираше с Ian Cusick (Дезмнъд). Беше страхотна сюжетна линия и ние мислехме, има ли начин да остане агнето цяло и вълкът сит? Може ли да продължим да предсказваме смъртта на Чарли, той да я приеме героично, но да не умре накрая? Но накрая стигнахме до извода - може би когато писахме The Brig - че ще бъде нечестно ако оживее. Нямаше да е коректно след като направихме такава история от предопределената смърт на Чарли. Ако ще приеме факта, че ще умре, то наистина така трябва да стане. В противен случай защо подхванахме цялата идея с виденията? Просто не можехме да го оставим така.

Как казахте на Домник?
DL: Ние говорихме с него още когато писахме "Flashes Before Your Eyes" да знае как ще се развият нещата. Казахме му че когато решим какво ще правим с Чарли, той ше разбере първи. И когато взехме финалното решение му се обадихме и имахме много задълбочен разговор с него. Той прояви пълно разбиране.

Лично за теб беше ли трудно решение?
DL: Много трудно. Когато се върнете назад в пилотната серия, това всъщност беше историята на Джак, Кейт и Чарли. Те бяха тримата, с които разказахме историята за катастрофата. Те са като тримата амигос, които кръстосват джунглата. Мисля, че Домник заедно с Джорж (Хърли) са душата на шоуто. И идеята, че Чарли няма да бъде повече част от нея беше една безкрайна тъмна бездна. Но мисля, че след 72 часа от Изгубени трябваше да покажем на публиката, че не само Шанън, Буун, Пауло, Еко или Ана Лусия са уязвими. Всеки може да умре. Не всеки ще оживее до края на това пътешествие. Това беше важна част от историята.

Очакваш ли голямо разочерование от феновете?
DL: Надявам се на такова, наистина. Ако хората кажат "браво, радваме се, че го направихте", то това би означавало, че не сме си свършили работа да обвържем емоционално Чарли с публиката, да направим саможертвата му наистина трагична и сърцераздирателна. А работата на Домник беше феноменална, в последните два епизода, той дори вдигна летвата още по-високо. А това не са просто думи на продуцент, опитвайки се да бъде щедър към актьор, който напуска шоуто. Наистина се надявам лятото хората да ми се сърдят за това, защото тогава, ще знам, че Чарли е означавал нещо за тях.

Чухте какво каза човека, така че коментирайте наволя smile.gif
Превод: the_mouse
Източник: E! Online
Copyright 2008 E! Entertainment Television, Inc. All rights reserved.
Ако имате проблеми или забележите неточност, моля не се колебайте да се свържете с мен!
divata_airis
Ох, милия Чарли, още от първи епизод ми беше любимец...И наистина това беше историята на Джак, Кейт и Чарли...Адски много ще ми лисва наистина...но смятам че Деймън е направил добър избор, защото наистина след толкова видения и той да остане жив щеше да е много странно...И все пак още не ми се ще да повярвам, че няма да го видя в 4 сезон.
Mr. Winchester
Спойлер! Ами ще го видим поне за един епизод - първия...

Едит: Но аз лично не исках да умира, както не исках да умира Буун и Шанън ама кой ме пита smile.gif
divata_airis
Аз Шанън не я харесвах, Бун умря щото Лок тръгна да гони сънищата си...Много ме беше ад - той беше първия, който си харесах и умря, сега Чарли - умря, Джак поне се измъкнал както се видя...ма се е пропил завалията...Пу...Не, сериозно, ако убият и Дез ще намеря Деймън и ще го разпердушиня...

the_mouse
Използвайте спойлер тага, за да не издавате информация на хората, които не искат да знаят нищо преди премиерата!
Пример:
Код
[spoiler]Текст, който искате да скриете[/spoiler]
Mr. Winchester
Цитат(divata_airis @ Jan 28 2008, 15:38) *
Аз Шанън не я харесвах, Бун умря щото Лок тръгна да гони сънищата си...Много ме беше ад - той беше първия, който си харесах и умря, сега Чарли - умря, Джак поне се измъкнал както се видя...ма се е пропил завалията...Пу...Не, сериозно, ако убият и Дез ще намеря Деймън и ще го разпердушиня...

Аз също не я харесвах (Шанън) много много но не ми се искаше да умира...
brooke_scott
сега като прочетох интервюто наистина има логика да умре Чарли, макар че аз мн го харесвах и в началото бях мн ядосана,че и него го убиха. Обаче сега се убеждавам че Деймъбе прав и ако не го бяха убили нямаше да има смисъл цялата тая история с виденията... а тва за треиъгълника, че ще се разреши, значи Джак със сигурност отпада biggrin.gif (да се надяваме де)
Jordan
ми то просто няма начин всички да са живи до края на историята(ако въобще тя има край).
просто така беше потготвен героят на Чарли, че на края на сезона да е почти изчерпан. Пък и в крайна сметка, да си признаем той беше от второстепенните герои и е имало няколко поредни серии, в които не се е появявал. За това и мисля, че малко са прехвалени приказките на DL.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.