ThePinkDuck
Dec 14 2005, 00:26
Аз като добро момиче съм си написала домашното и веднага ти казвам - One Tree Hill определено е с по - добрият саундтрак!Музиката тук е въздействаща и винаги подходяща за момента!Ако беше прочел предните постове щеше да знаеш че анкета имаше и преди поместената тук и там пак три хил водеше.Аз също много харесвах Orange County , но толкова го разводниха че предпочитам да гледам сапунените сериали по кабелната.Първите серии на първия сезон бяха много сполучливи и изведнъж въображението на сценаристите почна да им идва в повече.Направих героите нереални - Мариса с нейните измислени проблеми , Съмър стана по зле и от преди , а аз много я харесвах , да не говорим за момчетата и "екшъна"с брата на Раян!Сори мой човек , но по мое мнение сериалите се отдалечиха на светлинни години един от друг във всяко едно отношение,вече даже не си заслужава да ги сравнявам!
QUOTE(roverrr @ Dec 14 2005, 12:01 AM)

Разбира се ,че във форума на Уан Трее Хилл ще превъзхожда той !!!
Спор няма че Orange County е по добрия !
Уан Трее Хилл не може да се мери нито по рейтинг ,нито по фенове... по нищо бе
Вярно ,че сериалчето е успешно разликата между двата е ,че в тоя не се драматизирват толкова нещата.
Голяма роля играе музиката в един филм... кой сериал има по хубави песни?
Този въпрос за домашно...

ХАхХАхах

ти ме Уби ... ся сигурно тука трябваше да се почувствам засегната ... от това че гледам сериял с кофти музика .. "недраматичен" ... гледай и 2та сезона и тогава пак се прави на компетентен ...

да си кажа честно преди да гледам ОТН ...Ориндж Каунти ми беше любимия сериял ... не пропусках серия по БТВ-то ... даже имам сериите на дискове ... но откакто гледах ОТН ... извинявай ама ако ми кажеш че новия сезон на ОС е по-добър от този на ОТН ще ти се изсмея в лицето .. по-голяма простотия не бях гледала ... А що се отнася до музиката на ОС... e тука имаш право ... хубава е ...ама тази на ОТН е СтРаХоТнА
roverrr
Dec 14 2005, 10:24
Аа бееее

.... чета аз предишнити постове и виждам как ми се оплаквате, че много ви е харесал сериала The O.C. но явно втори сезон не ви топли.
Излгедах 2-та сезона на Уан Трее Хилл за една седмица никой не може да ми каже, че има хубава музика в този филм...има ли смисъл да споря в един форум с 3-ма фенове на дадения сериал?
ХАха пича дето каза, че само съм гледал цифрите се е объркал не е само рейтинга на "Квърталът на богатите" а начина по, който си играят ролите е готин една двоийка като Санди+Кърстин
Не смятам да се обиждаме, но факт е че много малко хора в България знаят за Уан Трее Хилл... много безизвестен е.Очаквам вашите атаки срещу мен да кажите обраното хахаа
Have A Nice Day!
vIkToRsHeFa
Dec 14 2005, 10:50
Ами нормално е все пак O.C. го даваха по най-гледаната телевизия в българия а за OTH... има време и той да получи подобаващо място...
ПП. Не са само 2-3 души
RoXXy_
Dec 14 2005, 15:40
QUOTE(roverrr @ Dec 14 2005, 12:01 AM)

Спор няма че Orange County е по добрия !
Уан Трее Хилл не може да се мери нито по рейтинг ,нито по фенове... по нищо бе
Вярно ,че сериалчето е успешно разликата между двата е ,че в тоя не се драматизирват толкова нещата.
Голяма роля играе музиката в един филм... кой сериал има по хубави песни?
Този въпрос за домашно...

аз пък мисля, че има спор!!тва дето го мислиш за рейтинга наистина ,

без да се обиждаш ама не може да се приема много насериозно, ами много ясно че О.С. ще има по-висок рейтинг.Просто ако един ден се случи да пуснат ОТН по някоя национална ТВ тогава пак ще си говорим...
QUOTE(roverrr @ Dec 14 2005, 10:24 AM)

Аа бееее

....
Излгедах 2-та сезона на Уан Трее Хилл за една седмица никой не може да ми каже, че има хубава музика в този филм...има ли смисъл да споря в един форум с 3-ма фенове на дадения сериал?
ХАха
пича дето каза, че само съм гледал цифрите се е объркал не е само рейтинга на "Квърталът на богатите" а начина по, който си играят ролите е готин една двоийка като Санди+Кърстин
Не смятам да се обиждаме, но факт е че много малко хора в България знаят за Уан Трее Хилл... много безизвестен е.Очаквам вашите атаки срещу мен да кажите обраното хахаа
Have A Nice Day!
Ами ти сам си го каза...
Изгледал си 2та сезона за 1 седмица , чудно ми е ако е токлова зле ОТН как си имал нерви да го гледаш и то аиде незнам колко то4но серии ама да кажем около 35..

хмм
аа и да, 'пича' в случая не е точно пич, а по скоро е момиче..

Menna, ako не се лъжа
а за музиката , незнам може да не се кефиш на такива песнички...ама поне недей да преценяш коя музика е хубава и коя не;нали живеем в демокрация...
аиде

не искам да обидя които и да е...а просто да изразя мнение по темата, да приведа доводи в подкрепа нa моята теза...нали за това е ТHE FORUM
roverrr
Dec 14 2005, 18:00
xaxaxa човееекккк... излгедах го за една седмица ДА!
ЗАЩОТО имам малък хард диск 40ГБ нямам място за глупости...след като гледам серия ТРИЯ !
ThePinkDuck
Dec 14 2005, 20:38
Незнам какво толкова му харесваш на "Кварталът на богатите"!Значи и там и в "ОТХ" актьорският състав е много добър и ролите са изиграни перфектно , но се чудя какво се възхищаваш на Санди и Кърстин като реално Карън е много по силна личност от тях -като родител и като персонаж!Героите в Квартала спряха да се развиват още в първи сезон , излезнаха слабохарактерни и "нереални"! Героите в "ОТХ" се развиват видимо с всяка серия и изглеждат като хора които можеш да срещнеш на улицата.Действието в "ОТХ" е много по - динамично и завладяващо има ненатрапваща се интрига . В квартала времето сякаш спира , героите са си все същите , действието е мудно и доста често отекчително!На квартала му липсва най - вече нещо което в "ОТХ" го има в изобилие - моментите които те карат да се замислиш , разговори като тези с Тренера , ситуациите в които попадат героите и как би постъпил ти в такава , тъй като е съвсем възможно да попаднеш в една.Зарядът който носи всеки един от филмите е съвсем различен.Когато серия на "ОТХ" завърши започваш да се замисляш за най - различни неща от живота или за даденото нещо което се е разисквало , а когато свърши "Кварталът на богатите" започваш да мислиш какво ли да си пуснеш после и изобщо не се замисляш...
Не искам да те убедя , че Квартала е по - лошия , а просто да ти покажа , че няма с какво да е по -добър!
roverrr
Dec 14 2005, 21:52
"На квартала му липсва най - вече нещо което в "ОТХ" го има в изобилие - моментите които те карат да се замислиш "... Ти така си мислиш.Много филми гледаш затова така само си мислиш.много от актюрите в The O.C. станаха извесни именно от този сериал (без да броим Миша Бартън)..Аз мога да настоявам на своето още дълго време но смятам да спра защото ме мързи.
Както каза едно момче Jonnie Waker (нещо такова беше).....
... И двата сериала са хубави по свое му!
П.С. Разбрах че нямало кой още да преведе английските субтитри на епизод 8 от Уан Трее Хилл
Странно?...Толкова мнооого фенове!.... и един които да няма да ги преведе... никой ли не се интересува?
ThePinkDuck
Dec 14 2005, 21:56
За тва че и двата са хубави по свое му си прав,ама с часта за субтитрите мноооого се изложи !Чети преди да пишеш - има си тема за всичко! Айде и със здраве!
RoXXy_
Dec 14 2005, 22:03
QUOTE(roverrr @ Dec 14 2005, 09:52 PM)

П.С. Разбрах че нямало кой още да преведе английските субтитри на епизод 8 от Уан Трее Хилл
Странно?...Толкова мнооого фенове!.... и един които да няма да ги преведе... никой ли не се интересува?

хах..стига бе roverrr стара ти е информацията, вече има субтитри..

пък и ако погледнем от другата страна..можеби всички фенове и фенки на ОТН са толкова интелигентни, че разбират англииски...
ти тука май се превърна вече атракция
въпреки всичко уважавам твоето мнение

аа и пак не разбирам много тази логика да гледаш 1 седмица и да триеш веднага епизодите, щото си нямал място?Къв е смисъла?ти може и през седмица да гледаш и пак да ги триеш....абе има нещо гнило тука
ludoto_mimi
Dec 14 2005, 22:06
QUOTE(roverrr @ Dec 14 2005, 09:52 PM)

1. Вече са преведени... пак се изказа неподготвен.
2. Ако все пак си искал да кажеш, че не е преведен по слух епизода, по-добре да се изчакат субтитрите, без значение кога ще излязат, за да стане качествен превода, а не като на ОС фенчетата, 6-7 човека правят по сто реда, и накрая се оказва, че половината реплики не са преведени, а другата - некачествено и с 487293856 правописни грешки. Еми кажи ми къде е удовлоствието да гледаш "любимия" си сериал с такива субтитри. И тия като не могат да превеждат защо изобщо се слагат? Да се правят на интересни и да им пише името накрая...

Говори ми после чии субтитри са по-качествени...
roverrr
Dec 15 2005, 00:58
RoXXy_ няма да спяма излишно да ти обяснявам защо съм ги трил
ludoto_mimi този Jonny Waker (май така беше) в чат канала #ggbit.info ми каза че умало субтитри но нямало кой да ги преведе
По принцип не е фатално да гледам любимия си сериал The O.C. без субтитри... препорачително е със
Обикновенно защото субс за Уан Трее Хилл излизат когато излезе следващата серия но този път закъсняха и си помислих че хората които превеждат вече са в коледна ваканция
vIkToRsHeFa
Dec 15 2005, 01:22
Определено не са просто англииските субтитри които се превеждат закъсняха... Реално субтитрите се превеждат за до 24 маскимум часа след като са излязли англииските.
А по темата... Гледал съм и O.C. и той е хубав но просто за мен място за сравнение между двата сериала няма вместо да спорим кой е по добър мисля че е още по добре да им се наслаждаваме

или поне да ползваме силите които прахосваме тук за да ги преведем ние ако сме толкова отчаяни за подобен сериал...
Chad Michael Murray
Dec 16 2005, 03:09
QUOTE(mirka @ Dec 15 2005, 11:42 PM)

Nathan
Dec 27 2005, 11:17
Няма съмнение ОТH е хиляда пъти по0добър от OC и ест ми харесва много повече от OC-to.НЕ знам защо ,но OC е прекалено комерсиализиран и вече не знам сигурно и в гробовете си хората са му фенове ,а това не ми харесва.Не разбират смисъла на еди нсреиал ,а се пишат големи фенове,само защото другите се кефят.С OTH нещата стоят различно.В България го има само в интернет и не го знаят толкова много хора,историяата е разнообразна от тази на OC и вълнуваща.Всеки епизод става нещо динамично (много ми хареса боя на Пейтън и Ники в първи сезон)
Stamov
Dec 27 2005, 11:20
Гласувам за ОС, по простата пречина, че не съм гледал One Tree Hill , а на ОС съм гледал и двата сезона. Ако ми кажете къде мога да гледам One Tree Hill, може и да си промена мнението
QUOTE(COP @ Dec 27 2005, 11:20 AM)

Гласувам за ОС, по простата пречина, че не съм гледал One Tree Hill , а на ОС съм гледал и двата сезона. Ако ми кажете къде мога да гледам One Tree Hill, може и да си промена мнението

Веднага,няма да съжаляваш
http://oth.ggbit.info/seasones.php
Nathan
Dec 27 2005, 11:24

Втори сезон на ОС не беше толквоа силен ,колкото първи ,пък не знам 3-ти изобщо дали струва.
гледай ОТН и няма да съжаляваш.Ако не ти хареса винаги има опцията стоп

О определено няма да съжаляваш, филмчето е великолепно, повечето от нас само след първата серия се зомбирахме и го гледаме с отворена уста, много завладяващ и зарибяващ филм е
Buhti4ka
Dec 29 2005, 13:03
Първо ще упомена, че на ОТН съм гледала само първия сезон засега, а на О.К. първия и няколко епизода от втория сезон. В началото когато даваха ОК вечерта по бТВ не можех да го понасям, много ме дразнеше. Чак като пуснаха повторенията в неделя го изгледах и взе, че ми хареса. Макар че още тогава имаше някои неща, които определено ме дразнеха. Например това, че обръщат прекалено много внимание на работите на Санди и Кърстин, както и останалите второстепенни (ако мога така да ги нарека) герои. Просто нито ме интересува какви дела води той, нито какви къщи строи тя, нито баща й с какви други глупости се занимава. Другото, което ми се стори адски абсурдно, беше това че изкараха Самър девствена, а Люк стана първи приятел на Раян. И двете неща бяха много глупави според мен. И на последно място не понасям Мариса. Нито като външност, нито като характер.
След това изгледах първия сезон на ОТН и втория сезон на ОК ми се струва още по-глупав. Както може би се разбира, гласувах за ОТН. За мен той определено е по-добрия. Героите се променят (както и някои, които споменах по-горе в ОК), но всичко е направено постепенно със смисъл и си има причина. Харесва ми, че не се навлиза в излишни подробности относно Карън, Дан, Деб и Кийт. Просто всичко е умерено и много добре направено. Надявам се, че и вторият сезон няма да ме разочарова.
разбира се,че OTH!!!!O.C. е изтъркан вече не ме кефи хич
FrAgMaKeR
Dec 30 2005, 10:17
Класацията е занулена, моля дайте вота си отново!
solenka
Dec 30 2005, 10:49
QUOTE(FrAgMaKeR @ Dec 30 2005, 10:17 AM)

Класацията е занулена, моля дайте вота си отново!
А мога ли да попитам защо?
boy_07
Dec 30 2005, 12:30
и двата са страшно яки,,,
geriniki
Dec 30 2005, 19:18
О.С. е горе-долу но ОТН е върха!!!! ОТН е номер 1 и е мноооого по-як от О.С.
The Shaman
Dec 30 2005, 19:49
Един глас за Orange County.
FrAgMaKeR
Dec 30 2005, 22:47
QUOTE(solenka @ Dec 30 2005, 10:49 AM)

А мога ли да попитам защо?
Защото мина доста време от както анкетата беше пусната и доста хора биха гласували с новата възможност (еднакво и двата), апък други са си променили мнението но немогат да променят вота си, затова.
Пак предупреждавам, моля да се спазва добрият тон и да няма заяждане в тази тема или която и да е било друга!
rusi4kata^
Dec 31 2005, 02:56
Еми преди гледах O.C. и ми харесваше горе долу(Мариса много ме дразнеше обаче),но сега след като открих ОТХ няма друг филм(не сериал,а по принцип от всички филми),които да ме кефи повече

затова моя глас естествено е за ОТХ
Eli_Baby
Jan 2 2006, 13:55
Преди много харесвах Ориндж Каунти ама сега като намерих ОТХ и разбрах че е много по-добър! Той не е някъв такъв префарцунен като ОК и повече се доближава до чувствата ми
QUOTE(Eli_Baby @ Jan 2 2006, 01:55 PM)

Преди много харесвах Ориндж Каунти ама сега като намерих ОТХ и разбрах че е много по-добър! Той не е някъв такъв префарцунен като ОК и повече се доближава до чувствата ми

моного вярно.Аз също бях влюбена в О.С.,особено в Сет Коен

Обаче сега си давам сметка,че е доста сладникав сериал.Докато в ОТХ нещата са доста по-реални и по-завързани.А и актьорите са по-готини и по-добри .
Electrum
Jan 6 2006, 22:35
Гледала съм и двата филма и в началото преди да подозирам за ОТХ мислих ОС за як сериал.НО когато започнах да го гледам осъзнах че това не е просто поредното teen сериалче...за разлика от ОС в който героите леко циклят и не става нищо динамично а единствения по интересен и запомнящ се е героя на Adam Brody - Seth Kohen то при ОТХ положението е доста по цветущо

Сега даже ще се обоснова за това мое мнение : в него героите са толкова различни по характер и същевременно еднакво запомнящи се образи.наблюдавайки как те се променят ние сащо се замисляме за подобни нeща но свързани с нашия живот..а изкуството на Пейтън е невероятно и не може да се сравни с комиксите на Сет...а понякога нещата които казват сякаш ти се превръщат в житейско мото.някои от моите любими са:"At this moment there are 6,470,818,671 people in the world.Some are runing scared,some are coming home,some tell lies to make it through the day,others are just now facing the truth,some are evil at war with good and some are good struggling with evil.6 billion people,6 billion souls and sometimes all you need is ONE" ... "Всички творим съдбата си;живеейки между стените оградени от времето!" ... "Обществото е бал с маски където всеки крие истинската си същност и я разкрива като се крие!"... "..Няма значение колко е тясна портата и колко е пълно с наказание.Аз съм господар на съдбата си.Аз съм капитан на душата си..." btw-sorry че се поолях
paynera
Jan 7 2006, 17:55
Да си призная честно, The O.C. беше библия за мен... докато не изгледах One Tree Hill!!! В интерес на истината, този филм ме накара да преосмисля няколко неща, които до този момент ми убягваха в обикновеното ежедневие! Истината е, че The O.C. е филм базиран изцяло на това как младите богаташчета прекарват живота си - тук таме подсолен с някоя и друга трудност, която преодоляват типично по американски.
One Tree Hill е първия подобен сериал, който гледам и не се чудя: "Всичко е просто прекрасно, пичовете се кефят, мацките са убийствени, животът им е супер интересен, но откъде взимат проклетите пари?". Филмът съвсем реалистично показва, че всичко си има цена и това е нещо което не трябва да се подминава, само защото това е филм и режисьорът и сценаристът спокойно могат да затрупат героите с пари без изобщо да покажат откъде се взимат те!
А и още нещо: думата "интрига", не виждам да тежи с особена сила за One Tree Hill, въпреки, че многократно се използва в описанието на филма - не виждам нищо интригантско в чисто човешките отношения между приятелите и семейството (било то и разбито)!
А и понеже темата е за избор между The O.C. и One Tree Hill, май трябва да спомена общото между двата сериала - нещо което направо ме побърква - начинът по който историята става леко бозава, вкарвайки нови герои, които в продължение на няколко сезона се оказват причина главните герои да не изживеят голямата си любов!
One Tree Hill is the best. Супер филмче,а и актьорите са по готини.
CMeTaHKa
Jan 8 2006, 11:55
Още не съм изгледала вси1ките епизоди на OTH, но няколко нощи през ваканциятаизобщо не спах за да гледам и гледам
ОС също е интересен, затова гласувам за двата еднакво
Това са любимите ми сериали.И двата ги харесвам еднакво.Все още съм посредата на 2 сезон на ОТН, но ми харесва страшно много
e-rotica
Jan 16 2006, 21:41
И двата са ми любими и си имат своя чар. Не мисля, че може да ги сравняваме и не разбирам каква толкова прилика намират хората между тях като по тази логика може да тръгнем да сравняваме всички сериали. Колкото до ОС не съм на мнението, че не е толкова реален и близък до живота. Просто не е близък до нашия живот на зрителите, обикновените хора. Такива хора съществуват много и изграждат много големи общества макар да нямамв връзка с тях. Според мен най-големиа чар на ОС са интригите, цялата тази напредревара за власт и пари. Докато в ОТН "интригите" са по-земни, свъзани повече е ежедневието.
april^^
Jan 27 2006, 02:17
И One Tree Hill и The O.C. са страхотни и си ги гледам с удоволствие. Малко повече ми допада Tree Hill.. някак си по истинско е и наистина успява да ме погълне докъто гледам. Пък и soundtrack-a ми е почти 1:1 с вкуса, повече радва от на OC според мен

иначе вдигам гордо 2 ръце и за двата хаха
PrincetonGirl
Jan 27 2006, 12:55
О.С ми стана вече много сладникав затова гласувах за О.Т.Н. много ме кефи

особено трети сезон

нямам търпение да започне и четвърти сезон

май в следващия епизод Кийт ще умре.
An4eTo
Feb 22 2006, 13:31
Отначалото гледах ОС, и много ми харесваше докато не започнах да гледам ОТХ .За мен ОТХ е много по интересен и затова гласувах за него
CyberChick
Feb 22 2006, 14:03
O.C. имаше невероятен старт, поддържаха интрига постоянно, героите се променяха или, по скоро, малко по малко ни ги разкриваха като същност.... според мен в един момент нещата се изкривиха... прекалиха с драмите на Мариса, пък и накрай с това лесбийство

Но върха, което ме разочарова, е това че връзката на Райан и Мариса няма никакво развитие толкова време - това е нереалистично, толкова време да си близък с някои човек, толкова да сте преживяли заедно, и въпреки всичко едни и същи проблеми и скандали - то тези 2та не съм ги видяла един път да седнат и да си изяснят нещата както трябва, все всеки си страда поотделно и после хоп - много съжалявам, хайде пак да сме заедно
Ето защо се увлякох по OTH, там отношенията м/у хората са по-близки до "човешките" - хората правят грешки и се научават да прощават, изпитват чувство за вина, имат истински страхове, двойките развиват отношенията си, стават по-зрели, умеят да разговарят помежду си............
Жалко, че трябваше да включат толкова смърт, колкото й да искаме да е реалистично, това все пак е шоу, 40 минути, в които искаме да се разтоварим
fenka_lucas_i_brooke
Feb 22 2006, 15:18
One Tree Hill определено!Гледала съм епизоди на ОС но не ме увлече така както ОТН!Просто...се влюбих в тоя филм!Вярно почнах да го гледам заради Чад,но се оказа доста интересен филм,който е точно по моя фкус!Докато ОС гледала съм и то доста от него,но не с такова желание!
slipped^
Feb 22 2006, 16:15
One Tree Hill 
OC ми стана супер безинтересен след 1я сезон , не знам защо
Определено съм за OTH...ОС вече не ми е интересен.А и вече се повтарят нещата.
fire_misha
Mar 2 2006, 12:08
Гледала съм и двата сериала и двата ми харесват.Но - определено ОТХ повече.В OC нещо интересно се случва веднъж на 5 епизода, докато в ОТХ в всеки епизод се случват по 5 интересни неща

При това ОТХ има едни такива много зарибяващи епизоди, със състезанията за мажоретки или с купоните в Трик.При това в Трик идват да пеят страхотни групи (аз лично умирам за Fall Out Boy)Но от друга страна в ОТХ няма Сет...Аз него много го обичам.Страшно забавен герой е.Мисля че ако го нямаше в OC сериала нямаше да е толкова харесван.А пък ако ние го имахме в ОТХ щяхме да завладеем света
QUOTE(geri @ Feb 26 2006, 10:22 PM)

Определено съм за OTH...ОС вече не ми е интересен.А и вече се повтарят нещата.

Много си права че се повтарят нещата.Цялата интрига с Оливър в чви сезон се повтаря с Джони в 3ти
мен лично One Tree Hill ми харесва много повече от ОС

по-готин е и е много по-интересен
pool^babygirl
Mar 2 2006, 17:18
One Tree Hill - т'ва е истината
Определено One Tree Hill

.OC нещо не мекефи особено
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.