Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Търся песен, подходяща за акапелно пеене...
GGbit.info > Развлечение > Музика > Музикална Муза
numi
Мили другарчета smile.gif търся песен, подходяща за акапелно пеене (за тези, които не знаят - пояснявам, че това е пеене без музикален съпровод) Ето защо вокалът трябва да е много мелодичен...

За предпочитане е песните да са на български, НО да НЕ са чалга или поп-фолк (както там сте свикнали да наричате този жанр) ... Не се обиждайте, но не уважавам този род музика... Както и да е...

Благодаря ви предварително за отделеното внимание wink.gif
The Black Dragon
Тва е много относително. Кажи кой ще пее първо пък тогав търси песен. Ако е мъж - какъв глас е, ако е жена - също, ако са хор...
numi
Женски вокал... А може и някоя мъжка песен - затова не уточних, защото ако е мъжка може да се качи с няколко тона wink.gif Просто ми трябва хубава, мелодична, българска песен smile.gif
The Black Dragon
Цитат(numi @ Jan 27 2008, 00:12) *
Женски вокал... А може и някоя мъжка песен - затова не уточних, защото ако е мъжка може да се качи с няколко тона wink.gif Просто ми трябва хубава, мелодична, българска песен smile.gif

Ами... за акапела според мен са дост подходящи:
Светът е за двама - Орлин Горанов
Я кажи ми облаче, ле бяло
Вървят ли двама - Мария Нейкова
Адаптация - Васил Найденов
Уморени крила - Дони и Момчил
...

п.с. И макар, че си писала, че не искаш песните да са чалга или попфолк - ей така, просто да чуеш ти препоръчвам и две такива песни, които и без музикален съпровод биха впечатлили публиката:
Цветелина - Смених любовта за песента
Мария - Не знаеш
numi
Благодаря ти за предложенията! smile.gif
vIkToRsHeFa
Макар че предполагам, че вече е тууу лейт, поне за първото... Но, все пак лично аз съм почитател на Паша Христова... Ако можеш да изпълниш нещо нейно, но не "една българска роза" прекалено известна е мисля, че ще смаеш... Хората които ще те слушат, но подобни песни изискват и съответната подготовка. Иначе относно транспонирането на песните в друга тоналност... Измести ли се повече от 1-2 цели тона спрямо оригинала... Или ако мъжка песен се пее от жена и обратното се счита за груба грешка, поне професионалистите "консерви" в областта са на този принцип де. :>
Иначе чужди песни... Има много въпроса е кои ще отиват на тембъра ти, същото се отнася и за българската песен, а известните и големите такива изискват и сериозна подготовка. smile.gif
numi
Много мил и компетентен отговор,vIkToRsHeFa! wink.gif

Ще прегледам и песните на Паша Христова... Братовчедка ми кандидатства с една от тях на Music Idol smile.gif Но както и да е...

На мен ми трябва за друго и имам достатъчно време, за да се подготвя за Изпитанието, което ми предстои wink.gif Стискайте палци да се ориентирам скоро и да си науча добре песента biggrin2.gif

Ще пиша отново щом стигна до консенсус със себе си rolleyes.gif

vIkToRsHeFa
Цитат(numi @ Feb 13 2008, 23:52) *
Много мил и компетентен отговор,vIkToRsHeFa! wink.gif

Аз Благодаря! blush.gif

Цитат(numi @ Feb 13 2008, 23:52) *
Ще пиша отново щом стигна до консенсус със себе си rolleyes.gif
По-горе пропуснах едно от най-важните неща при избора на песен, тя трябва да се харесва на изпълнителя за да може той да вложи чувство в нея. Малко ръждясал пример,но все пак: http://youtube.com/watch?v=PasexigzLLM -> Матъо пее и плаче.

И успех в начинанието! 4.gif
numi
Цитат
По-горе пропуснах едно от най-важните неща при избора на песен, тя трябва да се харесва на изпълнителя за да може той да вложи чувство в нея. Малко ръждясал пример,но все пак: http://youtube.com/watch?v=PasexigzLLM -> Матъо пее и плаче.

Ооооооо wub.gif Много въздействащо!!!Удивително!!!Неповторимо!

Знам колко е труден изборът на песен и от личен опит съм се убеждавала неведнъж, че песента наистина трябва да се харесва на изпълнителя, за да вложи частица от себе си... Точно затова създадох тази тема... за да имам повече предложения... да преслушам повече песни и знам, че когато чуя моята... ще си я позная wink.gif
Marangoza
Ваня Костова има една чудесна акапелна песен, не си спомням заглавието, но се пее за...звезда искрометна...Ще се опитам да я открия. Народна песен може ли, имам много подходяща?
vIkToRsHeFa
Цитат(Marangoza @ Apr 17 2008, 08:10) *
Ваня Костова има една чудесна акапелна песен, не си спомням заглавието, но се пее за...звезда искрометна...Ще се опитам да я открия. Народна песен може ли, имам много подходяща?
Ваня Костова е голяма и доста трудно се пее, но по принцип на тоника има бая шлагери. Като цяло според зависи гласа на изпълнителя защото и тембъра е от значение.

ПП. Дай ги като имена де... tongue.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.