FrAgMaKeR
Jan 19 2008, 13:55
Такава тема липсва, а определено има нужда от нея..
Ако имате хубави идеи как да организираме този форум за да бъде по удобен и приятен за вас пишете тук. В момента всичко е един малък хаос, нека заедно да обсъдим как да спретнем форумите. Дайте своето мнение, ако имате препоръки и забележки.. критиката също е добре дошла..
Lois Lane
Jan 19 2008, 14:31
Малък хаос....

Да, добре. Аз имам идеи, които смятах да приложа в близките няколко дни. Но все пак след като вече има такава тема, по-добре е ако могат въпросните промени да бъдат обсъдени предварително. Лично на мен ми е вече трудно да откривам информацията в раздела НОВИНИ...Има хиляди теми за едни и същи епизоди и това понякога ме обърква...Добре че vikihill96 ежедневно ме информира за новостите. Но хайде, на мен ми дават жокери, какво е за другите не ми се мисли, но трябва в крайна сметка да се направи точно това - да се помисли.
И така...ето я и моята идея. От сега нататък всяка една новина, която излиза за даден епизод да бъде оповестявана в определената за него тема и съответно модераторите или основоположника на темата да актуализира първият пост. Така в крайна сметка в раздел новини ще имаме подредени теми, които ще притежават систематично съдържание със спойлери, снимки, любопитни факти. Подредено, точно и ясно....И същевременно, което е и най-важното - хората ще могат да коментират в една тема, която да се популяризира, а не по примерно три различни теми, някой от които обикновено остават с не по-вече от две страници отговори... Като се замисля, все още най-популярната тема във форума, с най-много дикутирани въпроси си остава тази за некадърното резюме, което atwood слагаше под торентите на Smallville...
Така че...това от мен за сега....А да и както FrAgMaKeR ми загатна днес...не е лоша идея, ако систематизираме новините по същият начин като епизодите... - Относно сезон 1 до 5, сезон 6 и сезон 7(може и от 1 до 5 в отделни, зависи колко новини има свързани с тях...) и естетсвено, това което остане некатегоризирано ще си остане в общият форум Новини...
Надявам се да добавите още идеи, които да обсъдим и приложим, за да бъде форумът по-достъпен за посетителите му.
FrAgMaKeR
Jan 19 2008, 14:46
А защо трябва тези неща точно в Новини да се дискутират, защо не в Епизоди, съответният сезон съответният епизод в отделна тема с подходящо заглавие, да съдържа примерно едно промо, снимки някаква информация и когато вече е наличен за сваляне линкове към торенти и други източници, а когато има и субтитри съответно линк за тях в първата тема така, че да е най удобно за всички достъпа до тази информация.. за пример ще дам форума на One Tree Hill там всичко беше ужасно зле до преди последната голяма реорганизация преди повече от година, когато се направи точно, това за всеки сезон, всеки епизод отделна тема като най важната информация за съответният епизод е в първият пост, който се обновява непрекъснато от съответните модератори. Като във всеки подфорум за сезоните има една важна тема за спойлери, където се пишат такива за предстоящите епизоди.. а секцията за новини, е наистина само за новини и важни съобщения.. малко но все пак по добредено.
Аз в момента доста неща пипнах предимно преименувах имената на някои форуми с цел по-добър външен вид и описание, като прибавих и някои отделни форуми с цел по-добра организация.. Примерно мисля, че е добра идея да има форум за общи дискусии, вместо да има различни теми на тази тематика разпръснати на различни места.. да има форум за Фенове с различни фенски глезотийки и творения.. както и за персонажите и съответно актьорите.. форума за download нещо не ми се връзва понеже, може да се разпредели в отделните други теми.. но като се замисля по-добре е да я има.. Основният въпрос е да има ред и организираност..
Всякакви идей са добре дошли.. нека се съберат повечко мнения да стане хубава дискусия, за да се реши този проблем.
Enchanted
Jan 19 2008, 16:19
Цитат(FrAgMaKeR @ Jan 19 2008, 14:46)

А защо трябва тези неща точно в Новини да се дискутират, защо не в Епизоди, съответният сезон съответният епизод в отделна тема с подходящо заглавие, да съдържа примерно едно промо, снимки някаква информация и когато вече е наличен за сваляне линкове към торенти и други източници, а когато има и субтитри съответно линк за тях в първата тема така, че да е най удобно за всички достъпа до тази информация.
Винаги точно това е бил и моя проблем,когато има цекция за Епизоди,защо не слагаме всичко свързано с тях точно в нея,а дадена тема се прави в Новини...
Моето предложение е следното, още от сега да се направят теми за предстоящите епизоди, тук в този радел и да се сложат като важни. В тези теми ще се пускат всички новини, снимки, трейлъри, описания, спойлери и всичко свързано със съответния епизод, а пък автора ще ги подрежда в първия пост.. След като даден епизод бъде излъчен темата се премества в секция Епизоди , добавя анкетата и вече от там нататък да се коментира на воля.
А тези новини който не са свързани пряко звързани с даден епизод като статии, интервюта( в писмен вид или видео) и т.н. ще продължим да си ги пишем кадето и до сега.
Друга идея която ми идва на ум, е че може да се сложи някой банер в подфорума както е в подфорума за 24
Victoria
Jan 26 2008, 22:42
Персонажи
Подфоруми: Кларк Кент
Напълно излишно... и без това темите в този подфорум са толкова малко, а и като цяло "персонажи" може да се слее с "дискусии".
Не виждам защо сезон 6 трябва да е отделно, а от 1 до 5 - слято. Или да е един подфорум от 1 до 6 или за всеки сезон да си има отделна секция... което пък май не е добра идея, предвид активността тук. Иначе благодаря, че като цяло темите за епизодите са отсяти, защото редовно срещах трудности с откриването на темата за даден епизод.
П.П. И има много теми директно за коша. Толкова хора има дето дошли, регнали се, щъкнало им, че не знаят нещо и праснали тема... или теми, които вече нито са актуални, нито има някаква полза от съществуването им сега.
П.П.2.
Моето виждане за подредба на подфорумите е "Дискусии" да бъде изместено по-горе, за да бъде използвано по-често и по предназначение, "персонажи" надолу... рядко се застъпва тази тема. И може би "Фен зона" да отиде под "Даунлоуд".
Т.е. примерно 1. новини 2. Епизоди 3. Дискусии 4. Даунлоуд 5. Фен зона 6. Персонажи 7. Супермен (остава най-долу понеже е мааалко по-различна тема)
А като се замислям още по дълбоко (в сесия съм, затова по изключение

)... от Новини хич няма нужда, да се събере с Дискусии...
П.П.3. (обещавам, че ми е за последно)
Оправи във форума на ОТХ "Фен зона"... т.е. зона да е с малка буква. Мерсим.
FrAgMaKeR
Jan 28 2008, 22:25
С подредбата на форуми, подфоруми и категории ще се заема, като това което пипнах беше на първо време по моя моментна преценка, за окончателна подредба чакам още мнения и предложения, затова и тази тема я създадох, но неочаквано за мен има много слаба активност в нея.. много от големите фенове, които не са в този форум от вчера не са се изказали, хайде дайте малко по-активно.

В дискусията се раждат хубавите резултати..

Също така отностно модерацията на този форум очаквам кандидатури от желаещи, които искат да участват в развитието и управлението му, мисля че на сегашните модератори няма да им е излишна още малко помощ..
Enchanted
Jan 28 2008, 22:33
Цитат(Victoria @ Jan 26 2008, 23:42)

Т.е. примерно 1. новини 2. Епизоди 3. Дискусии 4. Даунлоуд 5. Фен зона 6. Персонажи 7. Супермен (остава най-долу понеже е мааалко по-различна тема)
И аз мисля,че това виждане на Виктория си го бива,подкрепям го с две ръце!
*ами мисля,че Teдо(toho) и Ванката(sonofsparda)биха се справили супер с управлението и развитието на този форум...
Victoria
Jan 29 2008, 09:17
SonOfSparda прези.... пардон, модератор!
FrAgMaKeR
Jan 29 2008, 09:30
Цитат(Enchanted @ Jan 28 2008, 22:33)

Цитат(Victoria @ Jan 26 2008, 23:42)

И аз мисля,че това виждане на Виктория си го бива,подкрепям го с две ръце!
Готово!
Да така наистина е по-добре.. отностно сезоните 1 до 5 ги махнах напълно и преместих темите за тях в Епизоди, оставих подфоруми за 6-ти и 7-ми сезон, защото за 6-ти има доста теми за различните епизоди, за 7-ми също има и ще има още.. за първите 5 няма такива теми, няма смисъл от отделни подфоруми за тях, дори и от събирателен, нека те се обсъждат в общи теми за сезоните в Епизоди. Така според мен добре се получава?
Персонажи.. махнах подфорума за Кларк Кент.. наистина към този момент просто няма смисъл от него..
Мнения за подфорум специално за интервюта.. ?
Victoria
Jan 29 2008, 10:29
Да, може. (гледам вече си го и направил).
Аз пак да си кажа, че според мен няма смисъл да има и Новини, и Дискусии.
Новините около седми сезон се пишат в подфорума на седми сезон, а ако е нещо по-различно, нищо не пречи да се пише в Дискусии.
lyubenski
Jan 29 2008, 13:04
Подкрепям сливането на Новини и Дискусии, а за модератор смятам, че Ванката ако иска би се справил перфектно !!! А къде изчезна Емо?
FrAgMaKeR
Jan 29 2008, 13:24
Цитат(lyubenski @ Jan 29 2008, 13:04)

Подкрепям сливането на Новини и Дискусии, а за модератор смятам, че Ванката ако иска би се справил перфектно !!! А къде изчезна Емо?
Той все още си е модератор, но просто от 14 декември не е влизал. Все пак няколко човека допълнително ще се отразят добре на раздела.

Отностно това сливане на Новини и Дискусии.. Новини ми се струва че ще е хубаво да има, но само за новини, но спойлери, трейлъри и тн. не са за там..
Victoria
Jan 29 2008, 15:22
Новините рано или късно остаряват и се превръщат в Дискусии. А и в момента този раздел се ползва точно като такъв... Нека се изкаже още някой.
The_Man_Of_Steel
Jan 29 2008, 15:33
Ами аз мисля както сте направили подфорум "интервюта" в подфорума "новини" да направите и още един подфорум - "спойлъри", а останалото да са новини свързани с актьорите и други които не касаят сериала (т.е. епизодите, които предстоят).
Enchanted
Jan 29 2008, 16:08
На мен лично,ще ми е по-удобно с подфорум спойлери-предложението на The_Man_Of_Steel ми допада!
vIkToRsHeFa
Jan 29 2008, 18:41
Нахвърлям набързо няколко идейки:
1. Форум "Дискусии" се преименува на "Общи Дискусии" и отива най-отдолу.
2. Форуми "Superman" и "Фен Зона" стават субфоруми на "Общи Дискусии"
3. Форум "Епизоди" както и "Download" се сливат, като се създава субфорум "Архив" и съответно в него се събират от предишните сезони контента. В самият руут форум остават само актуалните от последният сезон, който иска по-стари отваря субфорум "Архив", но 60% от влизащите в него влизат там за да си кликнат върху линка за доунлоад на някой отп оследните епизоди.
4. Относно новини и спойлери... Нека са във "Новини" и там да си се и коментират. Във Дискусии вече да си останат коментираните теми които не са новини, спойлери и т.н.
Това естествено са само накратко нахвърляни идеи.
От всички изброени идеи тази на vIkToRsHeFa най ми допадат
Mr. Winchester
Jan 29 2008, 19:19
И на мен идеята на шефа най ми допада!
Victoria
Jan 29 2008, 20:04
Цитат(vIkToRsHeFa @ Jan 29 2008, 18:41)

Нахвърлям набързо няколко идейки:
1. Форум "Дискусии" се преименува на "Общи Дискусии" и отива най-отдолу.
2. Форуми "Superman" и "Фен Зона" стават субфоруми на "Общи Дискусии"
3. Форум "Епизоди" както и "Download" се сливат, като се създава субфорум "Архив" и съответно в него се събират от предишните сезони контента. В самият руут форум остават само актуалните от последният сезон, който иска по-стари отваря субфорум "Архив", но 60% от влизащите в него влизат там за да си кликнат върху линка за доунлоад на някой отп оследните епизоди.
4. Относно новини и спойлери... Нека са във "Новини" и там да си се и коментират. Във Дискусии вече да си останат коментираните теми които не са новини, спойлери и т.н.
Това естествено са само накратко нахвърляни идеи.
Две неща не ми харесват.
1. Защо да отива най-долу? Според мен се предполага, че "Дискусии" или в случая "Общи дискусии" ще е един от най-ползваните форуми.
2. То хубаво архив, но ако решим да дискутираме нещо от по-старите сезони ще го правим къде? (тук може би просто аз не съм доразбрала нещо

)
Защо не подфорум за спойлери? И то може би при "Епизоди". Ще бъде доста по-прегледно спойлерите да са отделно.
Enchanted
Jan 29 2008, 22:26
Цитат(Victoria @ Jan 29 2008, 21:04)

Защо не подфорум за спойлери? И то може би при "Епизоди". Ще бъде доста по-прегледно спойлерите да са отделно.
Мдам,на всички ще ни е по-лесно да се орянтираме по този начин,макар и вече да сме свикнали спойлерите да са в Новини....
FrAgMaKeR
Jan 30 2008, 12:18
Очаквам мнения и коментари за направените до момента неокончателни промени.
Новини и спойлери - новини, спойлери за сериала, когато информацията остарее отива в архива, когато излезе епизод дискусиите за него се насочват в тема за епизода в Епизоди
Епизоди - тук ще се дискутират отделните епизоди, сезоните като цяло, рейтингите и тн.
Фен зона - (преместих малкото теми от Персонажи тук) дискусии и информация за любимите ви герои, музиката от сериала, снимки, фен видео клипове, и тн.. като подфоруми Download - ако някой търси да свали нещо и не е намерил линк и Superman - всички дискусии за Superman извън рамката на Smallville..
и Дискусии за всички общи дискусии
vIkToRsHeFa
Jan 30 2008, 23:12
Цитат(Victoria @ Jan 29 2008, 20:04)

Две неща не ми харесват.
1. Защо да отива най-долу? Според мен се предполага, че "Дискусии" или в случая "Общи дискусии" ще е един от най-ползваните форуми.
Практика е общите дискусии винаги да са най-долу, а новините най-отгоре за да бъдат видяни първо. Това е като неписано правило на форум администрацията. Създаваш един начален форум новини и правила след това категориите и накрая най-долу естествено един общ форум за всичко останало.
Цитат(Victoria @ Jan 29 2008, 20:04)

2. То хубаво архив, но ако решим да дискутираме нещо от по-старите сезони ще го правим къде? (тук може би просто аз не съм доразбрала нещо

)
Като идея ми допада като подраздел на новини, все пак са новини, а ако е важно даса разделени както спомена в едно субфорумче и работата е чиста. :>
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.