Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Fort Boyard
GGbit.info > Развлечение > Кино и телевизия > Телевизия
SoARoN
Една от най-успешните телевизионни игри в света Fort Boyard стартира в ефира на бТВ в средата на март. Форматът ще се излъчва веднъж седмично в 90-минутни епизоди в прайм тайма.

За първи път в историята на играта три нации - България, Сърбия и Турция, ще премерят сили в състезанието, което ще подложи на изпитание волята и издръжливостта на 48 участници, сред които 16 българи. Продукцията е реализирана съвместно от бТВ, FOX Турция и FOX Сърбия, които са част от ефирните телевизии на News Corp. в Европа.

Според правилата на Fort Boyard, заветната цел на участниците е да измъкнат възможно най-много златни монети от крепостта. Съкровищницата се охранява от истински тигри и до нея се стига по строго определени правила. В предварителния кръг 4 български, 4 сръбски и 4 турски отбора, съставени от по четирима състезатели, ще играят на принципа "всеки срещу всеки" в своята група. За финала се класират най-добрият български, сръбски и турски отбор.

Правилата на Fort Boyard се определят единствено и само от водещия на френския формат - господаря на замъка мосю Рошел, който посреща състезатели от цял свят вече 19 години. Другите герои на крепостта са повелителката на тигрите Фелиндра, тъмничарят мосю Ла Бул и джуджетата Пастон и Паспарту.

Тигри ще пазят съкровището на Fort Boyard. Снимка: бТВ

Всяко успешно преодоляно изпитание носи на участниците ключ за вратата на съкровищницата. За да влязат в трезора, отборите трябва да съберат по осем ключа. Ако не успеят, мосю Рошел блокира ръцете на състезателите, което им пречи да изнасят монети.

Всяка от страните има свой цвят в играта - за България тъмносин, Сърбия - сив, Турция - червен.

Снимките на формата приключиха в края на юли 2007 г. на терен сред Атлантическия океан, в сърцето на Бискайския залив. Недалеч от западния бряг на Франция се намира каменната крепост – Форт Бояр (Fort Boyard), построена през 17 век. От 1988 г. френската продуцентска компания Adventure Line Productions започва преустройството на крепостта в телевизионно студио за формата.

През изминалите 19 години в историята на Fort Boyard са реализирани 220 френски издания, 1 100 оригинални чуждестранни състезания, участвали са 26 държави с общо 6 000 участници от цял свят. Конструкторите на формата са измислили 200 оригинални изпитания, а от съкровищницата са изнесени повече от 800 000 златни монети.

Изпълнителен продуцент на предаването от българска страна ще e Робин Кафалиев, а водещ на шоуто ще е Димитър Павлов, познават като лице на предаването "Десетте най".

Взето от: avtora.com

П.П. Моля модератора, който ми премести темата да я върне пак в раздел "Сериали и шоута" понеже това си е риалити шоу и мястото му е там въпреки, че се излъчва по телевизията...и ако караме в този ред на мисли сериалите също се излъчват по телевизитята защо не преместите и тях тук?
FrAgMaKeR
Ау помня го гледал съм го като малък по БНТ.. даваха тогава френската версия.. много интересна игра наистина.. ще бъде интересно. smile.gif

Само, че защо състезателите няма да са само българи.. пфу скръндзи са тези продуценти..
mi6eto_
И аз съм гледала нещо такова навремето. И ако е това което съм гледала е много интересно. Еха как се радвам че ще го има, но защо чак през март.
demonnndays
И аз като малка го гледах по БНТ и ми беше много интересно,дано и това издание е.
А нали щеше да започва януари,защо са го преместили за март? unsure.gif
vasinka_{P}
Помня едно време като го даваха, беше интересно шоу, много гледано, надявам се и това издание да се получи добре, задължително ще го гледам.
Estell
И аз имам някакви смътни спомени, че ми беше много интересно... Ще видим наще хора как ще се справят.
K_f_R
някой да даде,някоя сламка на одавниците че изобщо ще има такова шоу :>
Enchanted
Супер е шоуто,много му се радвам!
Жалко,че е само веднъж в седмицата.
The Black Dragon
Ммм гледах първия епизод и не ми се стори нещо особено, но не е и тъпо - интересно е. Ще вида и втори епизод и ше видим дали ше продължим да го гледаме...
buch
Хубаво е предаването но нещо ми липсва
ShAkEr
Допада ми,даже много...Можеше и по-добре според мен,но и така е хубаво. smile.gif
fenkanabrooke
Н wink.gif е ми харесва особено, но става за убиване на времето!:)
nelito_91
На мене пък ми харесва и го следя редовно biggrin2.gif
tedi27
Мен ме кефи и си го следя.Стискам палци на наш'те.
vess
Готино предаване беше-дано направят отново отбори,жалко,че не спечелихме-отборът ни на финала просто нямаше късмет иначе си беше на ниво smile.gif
vesko_oth_fen
Беше много яко и със удоволствие го следях дано да има и 2ри сезон 4.gif
naley_
Fort Boyard беше най-якото предаване за миналалия сезон smile.gif
Дано пак да го дават,много ми се гледа пак,много зарибяващо 4.gif
traiana
Ооо,т'ва беше страхотно!Специално ставах от компютъра за да го гледам,т'ва си е направо невъзможно попринцип biggrin2.gif biggrin2.gif ..Дано има и втори сезон wink.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.