Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)
GGbit.info > Развлечение > Кино и телевизия > Филми > Harry Potter
Страници: 1, 2, 3, 4
Chefata

(този плакат не е официален от WB, фен арт е)

Harry Potter and the Half-Blood Prince
Хари Потър и Нечистокръвния принц (2009)

[*]Жанр: Фентъзи/Приключенски
[*]Държава: САЩ
[*]Рейтинг: User Rating: (awaiting 5 votes)
[*]IMDB: IMDB
[*]Актьори: Даниел Радклиф, Ема Уотсън, Рупърт Гринт, Бони Райт и много други..
[*]Режисьор: Дейвид Йетс
[*]Сюжет: Волдемор стяга хватката си около мъгълския и магьосническия свят а
Хогуортс вече не е безопасния рай който беше преди.Хари подозира,че опасностите дори може
да са скрити в замакът,но Дъмбълдор е зает със подготовката за битката която знае,че бързо
настъпва.Заедно те се опитват да намерят ключът който да отключи защитите на Волдемор и
затова той назначава стария си приятел и колега,неподозиращия Хорас Слъгхорн за,които
директора подозира,че има важна информация.Междувременно учениците са атакувани от
друг различен враг .Хари все повече и повече чувства привличане към Джини също като Дийн
Томас.Лавендър Браун е решила,че Рон е истинската й любов, но не разчита на на шоколадовите
бонбони на Ромилда Вейн, а Хърмаяни е изпълнена със завист,но е решена да не покаже чувствата
си.Но докато романтиката цъфти,един ученик остава настрани.Той е решен да остави следатаси,но
за съжаление черна следа.Любовта е във въздухът,но трагедия предости и Хогуортс може вече никога да
не е същия.

Може да поситите тези сайтове за повече информация за филма :
http://potter-mania.com/ http://warnerbros.com http://google.bg http://movies.com http://harrypotter.com

Филмът ще излезе догодина 17 юли 2009 в САЩ и в България на 17 юли 2009 smile.gif..
Снимки от филма..
Книгата беше просто страхотна...Очаквам много от филма..Нямам търпение да излезе smile.gif..
Темата ще се обновява често когато има нова информация около филма

Harry Potter and the Half Blood Prince (2008) Trailer BGSUBS HQ and BONUS

В ТОРЕНТА ИМА :
ТРЕЙЛЪРА НА HP6 С БГ СУБТИТРИ (БЛАГОДАРЕНИЕ НА BGFUN)!
ТРЕЙЛЪРА НА HP6 С HQ (ВИСОКО КАЧЕСТВО)
БОНУС (20 СНИМКИ ОТ ФИЛМА HQ(ВИСОКО КАЧЕСТВО)И МИНИТРЕЙЛЪР)!

ВСИЧКИ НОВИ НЕЩА ОКОЛО HP6 (СНИМКИ,ТРЕЙЛЪРИ И ДР) ЩЕ БЪДАТ КАЧВАНИ В http://bt.wrzru.com/
smallville_f
Оу оу оу чакам с нетърпение... последните две книги са уникални... и не искам да свършва... Ма добре, че още са на 6тия филм, че има време преди да свърши happy.gif
`BruKas`
уфф като си помисля че това е предпоследнотооо sad.gif и край вече няма Хп sad.gif Обаче филма го чакам с нетърпение smile.gif Книгата наистина беше много хубава smile.gif
ViruZzZ
Yes, Yes, Yes worthy.gif Още веднъж ми се потвърждава твърдението, че 2008 и 2009 ще има само хубави филми biggrin2.gif ...По филма ми 6 книга ми е любимата дано да не стане само като с 5 - най - дългата книга най - късия филм 18.gif 5 според мен беше пълна скръб, но се надявам тоя път филма да го догодят с книгата rolleyes.gif Дано смъртта на Дъмби да я направят качествена mrgreen[1].gif
ПП.Какво са 10 месеца wacko.gif
vasinka_{P}
С голяма нетърпение очаквам този филм, книгата наистина беше супер интересна и се надявам и екранизацията да е хубава. mrgreen[1].gif biggrin2.gif
divata_airis
Е ще видим какво ще става, винаги ми е интрестно да гледам филм, който е правен по книга, която вече съм чела...
[dEs]
И на мен ще ми е интересно... Дали ще могат да го направят по голяма простотия от 5-я филм. glare.gif Книгата е много хубава доста нещо се разкриват, да видим дали във филма ще спазят поне малко сюжета..
Enchanted
Ще се гледа това филмче,така и не се наканих да прочета последната книга...
П.П.Chefata мерси за темичката,тъкмо си мислех да направя такава и се изнанадах приятно щом видях твоята!
nelito0o0
Ммммм има да си чакаме за да разберем......
sulu
Откакто прочетох последната книга ме е налегнала голяма драма, че няма повече Хари Потър, но сега видях че ще излезе 6-тия филм и се радвам.Както някой вече написа, дано само да не направят пак някой сакътлък с филма, защото книгата е много добра.
Ще бъде доста дълго, много мега дълго чакане.Най-ми е интересно как ще бъдат направени на лента големите любовни драма от тази част.
Нямам търпение ще бъде супер 4potrivam[1].gif
advokata
Сега ще се държа като дете... филма и книгата нещо ужасно ми харесват...
Просто за 5 дни прочетох седмата книга.
И 5-тата част беше найстина скръб...
Дано 6-тата да бъде по-интерестна.
brooke_d
^^1во според мен петият филм беше доста по-добре от книгата...Щях да се самоубия от повтаряници в тая книга, а филма го бяха напраили доста по-интересен.

Колкото да 6-тия филм- надявам се да го направят хубав,защото това ми е любимата книга и не искам да се излагат

А и искам да се изкажа за последната книга-много тъпа и отвратителна книга....
Color Bubbles
Очаквам този филм с нетърпение!...Може би това ще е филмът който най-много съм чакала...Може би защото е по най-любимата ми ХП книга...а този Йетс...само да има да го развали и да направи такава каша както с филм 5/а според мен филм 5 стана един боклук и нищо повече/...не знае какво го чака..=/
thefox691
Цитат(advokata @ Jan 20 2008, 16:59) *
Сега ще се държа като дете... филма и книгата нещо ужасно ми харесват...
Просто за 5 дни прочетох седмата книга.
И 5-тата част беше найстина скръб...
Дано 6-тата да бъде по-интерестна.

Цели 5 дни? Ама това е много! 16.gif Седмата книга я изгълтах за 2 дни, почти не спах от вълнение ... blink.gif

Със сигурност екранизацията по 6-тата книга ще бъде интересна. Няма как да не е, когато и книгата е много интересна smile.gif

Що се отнася до 5-тата част, като се има предвид, че самата книга е мрачна, смятам, че филмът е направен доста добре. cool.gif
`BruKas`
Цитат(brooke_d @ Jan 20 2008, 17:08) *
^^1во според мен петият филм беше доста по-добре от книгата...Щях да се самоубия от повтаряници в тая книга, а филма го бяха напраили доста по-интересен.

Колкото да 6-тия филм- надявам се да го направят хубав,защото това ми е любимата книга и не искам да се излагат

А и искам да се изкажа за последната книга-много тъпа и отвратителна книга....

За първи път чувам човек с такова мнение shocking.gif unsure.gif wacko.gif

Иначе много се радвам че във форумчето има фенчета(макар и малко) на ХП smile.gif

Според мен най добрите книги са 6 и 7..И наистина ама наистина се надявам филма да е хубав! smile.gif

Иначе вие като говорите аз точно за два дни я прочетох последната smile.gif Бях толкова развълнувана че по цял ден не спирах.. Даже и уроцците си зарязах заради книгата smile.gif Но наистина си струваше smile.gif blush.gif blush.gif blush.gif Ай Лов Хари Потър smile.gif blush.gif rolleyes.gif mrgreen[1].gif biggrin2.gif worthy.gif worthy.gif
♥Didito♥
Ама аз сега виждам тая тема sad.gif Така едвали някой е срещал Хари Потър фен като мен! Аз съм меко казано обсебена на тази тема просто побъркана, откачена, превъртяла отдавна това ми е болест wacko.gif
Този постер е фалшив от Уорнър Брос потвърдиха, не може 1 месец след започването на снимките да има постер rolleyes.gif

Книгите са уникални няма спор,но филмите unsure.gif

Филма дано да го направят добре. Петият беше хубав, но страшно орязан. Иейтс ми лази по нервите.
И сега какво няма да има Гонт и какво ще се разбере за миналото на Волдеморт blink.gif
Въобще ужас, кой знае колко още неща от книгата ще махнат, но нали филма не може да е 5 часа.
Книгата The Half-Blood Prince е страхотна и ми е любима мм.. може би наравно с "Deathly Hallows".
За 7-ми филм имаше слух, че се обмисля да бъде разделен на 2 части, защото искали да обърнат специално внимание на битката между Волдеморт и Хари...ами те се сетиха кога да обръщат изобщо специално внимание на нещо dry.gif и е възможно режисьор да е Стивън Спилбърг
Това разбирасе не е потвърдена информация, а само слух!

Тази Джеси Кейв, която ще играе Лавендър не е лоша за ролята, аз си я представях почти така. Една такава лигава wacko.gif

Та ето и една на Джим Бродбент, който ще играе Хорас Слъгхорн. Определено трябваше да е по-дебел!

Като цяло филмът се нядявам да стане хубав. Даниел си оправи идиотската прическа, Рупърт (той ми е слабост wub.gif )
ще изглежда мм.. страхотно както винаги, Ема - тя си е перфектна. За Хелън Макрори (тя ще играе Нарциса Малфой) какво да кажа ужасна е, въобще не ми прилича на човек, който може да изиграе Сиси shocking.gif не си я представях така, ъъ не мога да я възприема като майка на Драко и съпруга на Луциус. Наоми Уотс трябваше да играе ролята на Сиси, но естествено и това се прецака и сега ще играе тая Хелън

Стюърт Таунсенд, ще играе Грейбек, изглежда ми перфектен за ролята

девет годишния Хиро Файнс Тифин ще изиграе 11-годишния Том Риддъл (за съжаление не успях да намеря снимка)

Има излязъл
HBP Sneak Peek и аз бях мноого щастллива като го гледах има някакъв заснет момент с Хари и Джини, но определено не може да е целувката, нали трябваше да е в Общата стая след мача, според мен е просто някакъв момент на близост. Също вече е заснета сцената с партито на Слъгхорн където Рон и Лавендър се целуват и Хърмаяни ревнува.

Можете да го видите тук а да пропуснах да кажа, че Том изглежда страхотно blush.gif

Джеси ще е голям шемет обаче изключително много ме дразни, още като я гледах в онази реклама на Nokia лицето и` просто може би се дължи на непоносимостта ми към Лавендър rolleyes.gif ще я видим как ще играе. А и беше много нечестно на кастинга за ролята на Лавендър Браун можеха да участват момичета до 19 години, а тя е на 20 mad.gif А да и Иейтс каза на премиерата на OOTP в Париж ,че HBP ще бъде цитирам :"sex drugs and rock'n'roll" 18.gif той чел ли е книгата blink.gif

Иии новини mrgreen[1].gif

Списанието Tiger Beat посетило снимачната площадка на "Хари Потър и Нечистокръвният Принц" и тяхната представителка сполучила да интервюира повечето от актьорите, включително Даниел Радклиф, разбирайки доста както за предстоящия филм, така и за живота на артистите по време на работата по филма. Тя е взела интервюта от актьорите, като казала, че Дан постоянно се смеел и изчервявал като ставало дума за всичките свалки, предстоящи в лентата. "На третия работен ден вече снимахме целувка", призна той. Рупърт Гринт пък направил изненадващото изказване, че да играеш "лошо момче" като Драко Малфой би било "забавно". Освен това се оказало, че Ема Уотсън можела да победи и Дан, и Рупърт на тенис на маса.
От весела обаче информацията в материала става леко заплашителна, тъй като интервюиращата видяла как ще изглеждат редица от създанията в ХП 6 - включително и злокобните Инферии.
"Само чакайте да видите сцените с Дъмбълдор и Хари в пещерата", пише в блога си репортерката.

П.П Скоро ще има още новини, а може и снимки от снимачната площадка на HBP
Всичко ще поствам тук това засега ми е любимата тема biggrin2.gif и Ани да малко сме феновете sad.gif поне тук във форума и бтв Chefata страшно много ти благодаря за темата аз се канех скоро да я правя smile.gif
Сори за огромния пост ама като става дума за ХП се увличам
Айде остават само 304 дена mrgreen[1].gif , да броя ги wacko.gif
Tedds
Да,Диде определено си супер откачена wacko.gif biggrin2.gif
За филма и аз го очаквам ама не съм чак толкова луда biggrin2.gif Петия филм,наистина е супер оразян.Чела съм петата книга 4 пъти и наистина адски много неща липсват.А за шестия филм....това че,няма да има сцени с Гонт е тъпо,почти нищо няма да се разбере blink.gif И въпреки това се надявам да е добър,защото има много интересни моменти,дано да са пресъздаени добре.А пък и ще видим как се развиват отношенията между Рон и Хърмаяни и Джини и Хари blush.gif
П.П.Забравих,Диде все пак мерси за информацията *гуш* smile.gif
`BruKas`
Оллелеле Диди :П направо да ти падне шапката smile.gif ХАх иначе мерси за нещицата smile.gif Уфф като се зачетох и пак почна да ми става мъчно че вече няма хп sad.gif*sad.gifsad.gif:

П.п Нарциса не трябва ли да е руса?
ViruZzZ
Първо благодаря на Дидито за инфото worthy.gif , а сега ... не направо откачих като видях, че няма да има Гонт, аргххххххххххх не стига, че в седмата книга героя ми го направиха ба*ти злето, а сега няма да му показват и от историята, все пак е един от най- важните герои в тоя филм ве mad.gif ... мен пък тази Джеси ми изглежда няк'фа сладка happy.gif ... Ема е станала по-руса 18.gif , а за 7 филм к'фо толко ще отделят на тая битка та чак да я прават 2 части huh.gif , това може би беше единственото нещо дет не ми хареса в 7та книга dry.gif , мда новите попълнения ми харесват като цяло с изключение на Сиси, тая няк'фа не ми изглежда като за нейната персона от книгата, ще помоля някой ако намери снимки на инфериите да ги поства тука плиййзззз blush.gif
Gossip Girl
Цитат(♥Didito♥ @ Jan 22 2008, 15:22) *

Ти дали сериозно? ОМФГ!? Не е истина. Изобщо не очаквах Стюард да се мерне в Хари Потър. Леле, тоя тип ми е страшна слабост от периода "The Queen Of The Damned". Хаха, скача от вампир на върколак. Но няма лошо. Ще го видим после, в седмия филм, когато ще трябва да иска да излапа Хърмаяни. mrgreen[1].gif Йей, не е зле.

Хаха, тая, която е избрана за Нарциса е ужасна! Защо ли си представях Нарциса..по-млада?

Иначе за самия филм, надявам се да стане по-сполучлив от петия. Ще ме извинявате, но изобщо не останах доволна от "Ордена на феникса". На мен лично както любим филм, така и любима книга си ми остава "Хари Потър и огнения бокал", но не искам и "Нечистокръвния принц" да е разочарование. Ама някой умно го е казал, филма винаги е по-зле от книгата.
ludoto_mimi
Цитат(Gossip Girl @ Jan 22 2008, 17:18) *
Цитат(♥Didito♥ @ Jan 22 2008, 15:22) *
http://halo-productions.com/anita/pix/Jean-Claude.jpg

Ти дали сериозно? ОМФГ!? Не е истина. Изобщо не очаквах Стюард да се мерне в Хари Потър. Леле, тоя тип ми е страшна слабост от периода "The Queen Of The Damned". Хаха, скача от вампир на върколак.

И беше безсмъртен като Дориан Грей в "Лигата на необикновените". rolleyes.gif

Айде и аз да си кажа компетентното мнение. Смятам, че Йейтс ще се справи и с тази част толкова добре, колкото и с предишната. Много хора не харесват петия филм, защото е много орязан. За съжаление е така, но пък избора на новите актьори, ефектите и като цяло играта на всички много ми хареса. Даже се радвам, че Гари Олдман се маха - никога не можах да го възприема като Сириус. Дейвид Тюлис също. unsure.gif Та, по темата - не съм гледала материалите от HBP, които излязоха с ДВД-то на OotP (ако не се лъжа) и нямам намерение. Жалко, че частта с Гонт няма да я има, дано все пак някак се получи с нея. За новите актьори:
Джеси Кейв - харесва ми. Смятам, че ще е подходяща за Лавендър и ще се впише много добре в ролята.
Джим Бродбент - добър избор. Наистина може би трябваше да е по-пълен, но според мен това изобщо не е от значение. Имелда Стаунтън също не приличаше на огромна дебела зелена жаба с розова панделка, но пък беше повече от добра в ролята на Долорес Ъмбридж. Също се говореше, че Боб Хоскинс може да изиграе Слъгхорн, но това беше отречено, но Роулинг спомена, че би се радвала той да участва в някой филм от книгите.
Хелън Макрори - тук не съм много сигурна... до за русата коса - винаги може да се постигне. Носеха се слухове за Наоми Уотс, но тя беше бременна, а и нямаше нищо потвърдено. От това, което съм чувала за актрисата, вярвам че ще се справи с образа на Нарциса, а за външния вид - винаги може да бъде постигнат.
Стюарт Таунсенд - нямам никакви забележки. biggrin2.gif

От месеци не съм търсила никакви новини, но за последно имаше снимки от мястото, където са снимали сцената с къщата на Слъгхорн.
♥Didito♥
Теди много съм откачена знам, а като стане въпрос за ХП съвсем wacko.gif
ViruZzZ за инфериите още няма снимки, но както в предния пост писах, че една от списание Tiger Beat е ходила на снимачната площадка на HBP и тази статия на български не е дословен превод, имам статията на английски обаче няма нищо по-специално за тях. А тая от списанието не иска да издава никакви тайни mad.gif Ще ми е много интересно да видя как ще изглждат инфериите, ама от книгата ми се сториха доста гадни. Как изскачат от водата направо ме побиват тръпки само като се сетя!

Жани да Стюърт ще играе Грейбек и както каза в седмата част ще иска да излапа Хърмаяни, а тва е много гадно Рон как страдаше sad.gif ама айде стига спойлери!

Ани Хелън трябва да е руса просо няма начин снимките, които пуснах не са нови, така че предполагам вече е с друга коса или поне перука smile.gif

Мими (ако може) напълно си права за Имелда справи се брилянтно. Хареса ми и как Хелена се справи с ролята на Бела. 5-тия филм за мен си беше много добър дори само сцена в министерството е достатъчна - страхотни ефекти.
"Хари Потър и Орденът на феникса" е спечелил за малко повече от два месеца прожекции около 924 млн. долара.

Както казах ще пиша много тук ако трябва всеки ден biggrin2.gif
И при най-малката новина

Така ами има новина mrgreen[1].gif

От http://www.mugglenet.com/ съобщиха, че другата седмица ще посетят снимачната площадка на HBP и ще има много нова информация и да се надяваме снимки smile.gif На 28 чакам новини.

Ето още малко снимки на новите актьори

Хелън ( сега се сетих от къде ми е позната - участва в Казанова)

http://www.ket.org/pressroom/2001/06/MPT_A...renina_0400.jpg

Джим

http://www.potter-mania.com/news_img/0114bossa.jpg

И Джеси

http://prikachi.com/users/brucaska/41i.jpg

http://www.jessiecave.net/gallery/albums/u...001/jcnet04.jpg

http://prikachi.com/users/brucaska/46w.jpg[/img]

http://www.jessiecave.net/gallery/albums/u.../headshot04.jpg

http://www.jessiecave.net/gallery/albums/u.../headshot03.jpg

П.П Добре де колкото и да не понасям Лавендър, Джеси е сладичка =)
`BruKas`
Дидии радваш ме :Д
ludoto_mimi
Цитат(♥Didito♥ @ Jan 22 2008, 21:34) *
Мими (ако може) напълно си права за Имелда справи се брилянтно. Хареса ми и как Хелена се справи с ролята на Бела.

А, да аз нея я забравих. От толкова неща си забравих мисълта - Хелена беше направо перфектна! Имаше само няколко сцени, но изиграни майсторски. Никога не съм имала определени изградени образи за Белатрикс и Нарциса, затова Хелена ми се вписа точно, особено с рошавата коса и шантавия поглед - беше супер. smile.gif Също от предишния филм ми хареса Наталия Тена, за която всички имаха страшно много съмнения, че няма да се справи с ролята. Тя имаше точно 4-5 кратки сцени, но успя да ме разсмее така, както съм се хилила на Тонкс в книгите. biggrin2.gif Също и Евана Линч беше изключително подходящ избор за Луна. Много ме радва като направи някоя замечтана физиономия. Та, склонна съм да вярвам на екипа, че и следващия филм ще е добър.

Mugglenet вече не са чак толкова достоверен източник - HPANA и The Leaky Cauldron са най-често използваните сайтове.

Още няколко актьора за новия филм:
Freddie Stroma ще играе Кормак Маклагън
Louis Cordice ще играе Блейз Забини

♥Didito♥
Цитат(ludoto_mimi @ Jan 22 2008, 22:09) *
Mugglenet вече не са чак толкова достоверен източник - HPANA и The Leaky Cauldron са най-често използваните сайтове.

Още няколко актьора за новия филм:
Freddie Stroma ще играе Кормак Маклагън
Louis Cordice ще играе Блейз Забини

Да от HPANA чета повечето новини, а от Leaky Cauldron най-вече тегля интервюта, но много ме дразнят надписите на всяко видео dry.gif Freddie изглежда страхотно не бях го виждала досега, но като се замисля не съм си изграждала определена представа за него както и за Дийн нтересно ми е как Alfie Enoch ще играе с Бони, а най-вече Дан и Бони предполагам ще се справят добре със всички сцени. Хелена Бонъм е страхотна като гледах някои behind the scenes от OOTP много добре играе, наистина невероятна актриса. Определено ролята и` на Бела не е най-добрата в кариерата и`, но се справи перфектно. С тоя убийствен поглед mrgreen[1].gif
Евана е много мило и сладко момиче, а косата, влюбена съм в косата и` просто не мога да си представя по-добра Луна от нея. А и като се има предвид, че е огромен ХП фен самата тя е много полезна на снимачната площадка. Благодаря за снимките smile.gif
thefox691
Didito, направо ме заболя главата от толкова информация blink.gif Трябваше ми малко време да я смеля ... 16.gif

Според мен изборът на актриса за ролята на Нарциса е доста добър, но това си е мое мнение blush.gif

Благодаря за информацията, направо си супер! cool.gif
Tedds
Диденце рулираш biggrin2.gif Благодаря ти smile.gif Благодаря и на Лудото Мими за снимките rolleyes.gif
ludoto_mimi
С шестия филм, екипът отново се завръща в Глостърската катедрала, където бяха снимани първите два филма от поредицата. Снимки можете да видите тук.

Това е първата промо снимка от филма:
♥Didito♥
Мими много благодаря за снимките smile.gif Дан, както казах и преди си оправи идиотската прическа.
Радвам се, че отново ще снимат в Глостърската катедрала
Засега върви добре поне така изглежда, очаквам много от този филм.

Ето го и момичето, кото ще играе Панси Паркинсън
Казва се Скарлет Бърн, можете да я видите тук
Все пак Genevieve Gaunt , която игра Панси като малка е някак си по-симпатична unsure.gif
ludoto_mimi
Ммм, старата Панси хич не ми се вижда зла. Тази новата не я гледай, че се усмихва. Според мен може да направи доста evil физиономия. 15.gif

Дан ми се вижда прекалено подстриган и зализан. Винаги се е наблягало на факта, че косата му е рошава и "непокорна". 18.gif
♥Didito♥
Цитат(ludoto_mimi @ Jan 27 2008, 23:19) *
Ммм, старата Панси хич не ми се вижда зла. Тази новата не я гледай, че се усмихва. Според мен може да направи доста evil физиономия. 15.gif

Дан ми се вижда прекалено подстриган и зализан. Винаги се е наблягало на факта, че косата му е рошава и "непокорна". 18.gif

Особено непокорна mrgreen[1].gif тази Скарлет ми изглжда една такава миличка ама май може да докара "кучешката физиономия" на Панси. Вече си я предтавям с Драко..оф кви глупости говоря.
Джесито взе да ми харесва и определено ще е най-големия образ в HBP просто няма думи!

Ето още няколко снимки от Summerhill, където участва цък цък цък
Много жалко, не мога обаче да си я представя като Лавендър, с мантията... в Хогуортс, въобще не ми се вписва нещо, като ги гледам тези снимки ми прилича на мажоретка blink.gif
Чак като я видя в някоя сцена ще свикна

П.П Някой беше писал тук, че Ема станала по-руса. Така е, но това беше заради Ballet Shoes. Пък и нейната коса по принцип е тъмно руса, но за ХП трябва да е кестенява.
divata_airis
Стюърт Таузент ще играе Грейбек...Еха, баси яката новина...Не че нещо, колкото шемаво да звучи, изчетох книгите и баси тая откачалка извратена си ме кефеше, не ми пукаше че е претрепал някой от главните герои...нз защо ме кефеше. А сега и Стюърт в неговата роля...Олеее, определено съм ЗА.
Що се отнася до тая дето ще играе Лавендър...ами да, симпатичничка е, само дето аз второстепенните герои никога не съм им обръщала голямо внимание, така че и друга да беше пак щеше да ме устройва.
ludoto_mimi
Цитат(divata_airis @ Jan 28 2008, 00:49) *
Не че нещо, колкото шемаво да звучи, изчетох книгите и баси тая откачалка извратена си ме кефеше, не ми пукаше че е претрепал някой от главните герои...нз защо ме кефеше.

Мен не ме радва особено на моменти, но пък не може само добрите да харесваме. Аз съм голяма фенка на Волди, Снейп (без спойлери за ДХ, че може да не са я чели някои) и особено Луциус. 15.gif Белатрикс също. rolleyes.gif

Както и да е, много ми харесваше Хогуортс в първите филми и се радвам, че се връщат в катедралата. Доколкото знам ще са там още две седмици и не съм сигурна дали ще снимат сцени от замъка или други сцени.
divata_airis
Ъм, да...Снейп е опасен, в началото ме нервеше, ама с всяка следваща книга печелеше доверието ми, затова и не можех да повярвам за онова (да го нареката така, че вярно някой може да не е чел книгите) и бях права в крайна сметка biggrin.gif.
Иначе Белатрикс е откачена кучка...ма как и е паснало на Хелена Бонъм Картър...И все пак предпочитам Грейбек... laugh.gif Пък баси иронията той е второстепенен герой, зъл и аз го харесвам, а Джени, която е остновна ми лази по нервите 18.gif
`BruKas`
Благодаря ви много за всичката информация .. Наистина нямам търпение smile.gif
ludoto_mimi
Три сцени от филма, които е възможно да са истински. Слагам спойлер таг, който желае да ги коментира да слага също спойлер таг - [spoiler*][/spoiler*] (махате *)

Сцена 1:
Here is some of the Quidditch scene.

RON
C'mon, Harry. We've got a game to
win.

CLOSE UP - QUAFFLE, as it ROCKETS into the AIR...

60 EXT. QUIDDITCH PITCH - DAY

Instantly, Slytherin snatches the Quaffle and rushes en
masse toward Gryffindor's end, weaving and passing with
wicked skill, culminating in a vicious, slicing shot on
goal. Just when it appears it will clear the hoop, Ron
streaks out of nowhere and sends the Quaffle screaming in
the opposite direction. Ginny pauses on her broom, stunned.

GINNY
What's gotten into him?

She glances up at Harry, circling high above and he grins.
Just then, Dean streaks by:

DEAN
Ginny! Let's go!

Instantly, she rolls backwards, jets off and races down her
fellow Chasers. Flying in spread formation, Dean--on the
far wing--starts the Quaffle "up the line" until it lands
in Ginny's hand. Pitching herself into a wide slide to
avoid a PAIR of WHISTLING BLUDGERS, she leans recklessly
off her broom and whips the Quaffle through the goal
untouched.

As the CROWD SCREAMS, Harry eyes the Gryffindor section,
where Luna's LION HAT ROARS, Lavender CLAPS for Ron and
Hermione sits with her arms crossed, a look of supreme
annoyance on her face. Harry grins, jets off.

61 INT. GRYFFINDOR COMMOM ROOM - NIGHT

The room teems with students celebrating Gryffindor's
victory. It feels like Mardi Gras. Or a mosh pit. Or a
riot. And Ron is right smack in the middle of it.

CROWD
Weasley! Weasley! Weasley!

Harry takes his backslaps on the periphery, smiling as he
sips a Butterbeer and enjoys Ron's turn in the spotlight.

HERMIONE
Ron seems to be enjoying himself.

HARRY
Yep. Apparently it's his lucky
day.

Сцена 2:
Here is the fight surrounding The Burrow.

Without hesitation, she races for the reeds.

84 EXT. REEDS (SURROUNDING BURROW) - MOMENTS LATER - NIGHT

Harry careens through the marsh, reeds flashing past, then
spies Bellatrix. She GRINS, looking like a crazed wood
nymph, then flits off, her LAUGHTER mocking him. As he
pursues, FIRE SNAKES through the reeds toward him.

NEW ANGLE

Fred, George, Ron and Arthur fan out, running full-out,
their feet kicking up SPARKS as SHADOWS splinter throughout
the reeds. It's like chasing ghosts.

NEW ANGLE(S)

Ginny, copper hair gleaming, races through the reeds.

Bellatrix leads Harry on, grinning madly.

Ginny comes dashing to a halt, chest heaving as she peers
into the smoking marsh. A HUGE FIGURE QUIVERS through a
veil of smoke. Ginny's eyes SHIFT, see Bellatrix racing
forward through the reeds, then SHIFT back as the veil of
smoke evaporates, reveals...Greyback. Bellatrix makes an
ODD, CLICKING noise--like a signal--and Greyback edges
forward, sweeping away the reeds in front of him and
revealing...

...Harry as he pelts forward.

GINNY
No, Harry! It's a trap!

Harry falters, looking toward Ginny's voice and spies
Greyback. Bellatrix stops dead, wheels in her tracks and,
seeing Ginny, SHRIEKS with RAGE. Raising her wand, she
fires a BOLT of RED LIGHT which explodes in a SHOWER of
SPARKS around Ginny. Ginny fires back, then wheels away,
flashing through the reeds coming face to face with...

Greyback, sharp teeth glittering.

GREYBACK
Don't you smell clean.

Just then, a BOLT OF BLUE bursts off Greyback's back and he
turns, sees Harry standing several yards off. As Greyback
gives chase, Ginny pelts after and we CUT back and forth
between Harry, Ginny and the beast between them, faster and
faster, their BREATHS shortening until...

Greyback rushes into a clearing, panting, glancing about.

Just then, TWIN BOLTS of light blast from opposite sides of
the clearing and Greyback is lifted in the air, slammed to
the ground. As he regains his feet he looks into the reeds
and sees Harry and Ginny, wands poised. He grins...when
Bellatrix's odd, CLICKING signal carries through the night
once again. Turning away, he exits.

Harry and Ginny slowly step out of the reeds, stare at each
other wordlessly. Then...Ron, Fred, George, Arthur and
Lupin come thrashing into the clearing, stop. All around
them, the reeds SMOKE, the flames dying. Across the marsh,
Bellatrix's cackle rises briefly on the air--then all is
quiet.

HERMIONE (O.S.)
You're lucky you weren't killed.

85 INT. CORRIDOR/HOGWARTS CASTLE - SAME TIME - DAY

Hermione reads the Daily Prophet as she walks alongside
Harry. The HEADLINE is GLOOMY: `MORE DISAPPEARANCES.`

HERMIONE
You have to realize who you are,
Harry.

HARRY
(sharply)
I know who I am, Hermione,
alright?
(frowning)
Sorry.

HERMIONE
So tell me what Arthur said.

HARRY
If Dumbledore's traveling places,
it's news to the Ministry. But
get this: that night at Borgin &
Burkes? It seems Draco was
looking at a Vanishing Cabinet.

HERMIONE
What would Draco want with a
Vanishing Cabinet?

HARRY
You tell me.

Hermione frowns, pondering this. Then:

HERMIONE
He looks different, don't you
think? Draco. Almost...ill.

HARRY
Who could tell the difference?

Сцена 3:
Here is a scene with Harry and Dumbledore when they go into Slughorns memory, the one where he doesn't tell Tom about Horcruxes.

LAVENDER BROWN
That's my Won-Won.

HERMIONE
Excuse me, I have to go vomit.

As Hermione exits, Harry spies Ginny, in an alcove, sitting
by as Dean laughs with SEAMUS. Looking up, she sees Harry,
gives a feeble wave. He waves back and we CUT TO:

86 INT. DUMBLEDORE'S OFFICE - NIGHT

HARRY'S FACE PLUNGING INTO WATER, BREAKING THE SURFACE...

87 INT. SLUGHORN'S OFFICE/YEARS PAST - NIGHT

We emerge from the CRACKLING EMBERS of a FIREPLACE. A much
younger--and more smartly dressed--Slughorn probes a dish
of CRYSTALLIZED PINEAPPLE as he holds court before 16-YEAR-
OLD TOM RIDDLE and five other BOYS. The CRYSTAL HOURGLASS
sits on a side table.

TOM RIDDLE
Sir, is it true that Professor
Merrythought is retiring?

Slughorn chuckles, wags a sugar-encrusted finger at Riddle.

SLUGHORN
Now, Tom, I couldn't tell you if
I knew, could I? I must say,
m'boy, I'd like to know where you
get your informatoion. More
knowledgable than half the staff,
you are.
(as the other boys laugh)
By the way, thank you for the
pineapple--you're quite right, it
is my favourite--how is it you
knew?

TOM RIDDLE
Intuition.

Riddle smiles but his expression suggests intuition had
nothing to do with it. Slughorn chuckles uneasily.

SLUGHORN
Good gracious, look at the time.
Off you go, boys, or Professor
Dippett will have us all in
detention. Lestrange, Avery,
don't forget your essays...

As the others file out, Slughorn busies himself with some
papers when--Ping!--he turns, finds Riddle still there,
standing by the crystal hourglass.

SLUGHORN
Look sharp, Tom. You don't want
to be caught out of bed after
hours...

TOM RIDDLE
I know a secret shortcut or two.

SLUGHORN
Yes, I imagine you do. Something
on your mind, Tom?

TOM RIDDLE
Yes sir. I couldn't think of
anyone else to go to. The other
Professors, well, they're not
like you. They
might...misunderstand.

SLUGHORN
Go on.

Riddle slips off the RING on his left hand, begins to roll
it between his fingers. It is set with a BLACK STONE.

TOM RIDDLE
I was in the library the other
night, in the Restricted section,
and I read something rather odd,
about a bit of rare magic, and I
thought perhaps you could
illuminate me...

Suddenly a DENSE FOG engulfs the room and SLUGHORN'S VOICE
twists into an ANGRY SHRIEK:

SLUGHORN
I don't know anything about such
things and I wouldn't tell you if
I did! Now get out of here at
once and don't ever let me catch
you mentioning it again!

The FOG grows thicker and...

88 INT. DUMBLEDORE'S OFFICE - NIGHT

...CAMERA emerges from the swirling Pensieve. Harry blinks,
finds Dumbledore studying him from across the room.

DUMBLEDORE
Confused? I would be surprised if
you weren't.
♥Didito♥
Мими благодаря smile.gif направо ме уби с тази информация
Това си го спомням -->Here is some of the Quidditch scene.

Обаче това е нова сцена доколкото виждам. Не я разбрах точно цялата unsure.gif
Става въпрос за Сцена 2.

3-тата я помня горе-долу, май трябва пак да я препрочета тази книга..
Така и сцените, които вече са снимани. Ема казва за снимачната площадка и някой от сцените
Ето линкове където можете да прочетете бележките

http://www.emmawatsonofficial.com/#ems/show/288
http://www.emmawatsonofficial.com/#ems/show/293

П.П Дано скоро да има някакви снимки, че полудявам
wacko.gif
ludoto_mimi
Аз не съм ги чела, но погледнах Сцена 2 и аз не мога да се сетя. Може да е смесица м/у различни части в книгата, няма да е за пръв път да прехвърлят някое действие на различно място. smile.gif

Ето още една сцена, долкото знам източникът е достоверен и частите от сценария, които са се появявали преди са били така и във филмите.
Сцена 4:
DUMBLEDORE
How is he? Horace?

Harry shrugs. Dumbledore nods, then tips his hand. A LONG strand hangs suspended like glass. A pearl forms...and as it hangs...Harry's eyes shift, notice a DRAWING on Dumbledore's desk, one of Tom Riddle's drawings seen at the orphanage, of the CAVE and the distinct OUTCROPPING.
Then...the pearl drops.

116 INT. SLUGHORN'S OFFICE/YEARS PAST - NIGHT

As before. The CRACKLING EMBERS of the FIRE. Slughorn, a circle of six. Riddle commanding the room.

TOM RIDDLE
Sir, is it true that Professor Merrythought is retiring?

Slughorn chuckles, wags a sugar-encrusted finger at Riddle.

SLUGHORN
Now, Tom, I couldn't tell you if I knew, could I? I must say, m'boy, I'd like to know where you get your informatoion. More knowledgable than half the staff, you are.
(as the other boys laugh)
By the way, thank you for the pineapple--you're quite right, it is my favourite--how is it you knew?

TOM RIDDLE
Intuition.

Riddle smiles but his expression suggests intuition had nothing to do with it. Slughorn chuckles uneasily.

SLUGHORN
Good gracious, look at the time. Off you go, boys, or Professor Dippett will have us all in
detention. Lestrange, Avery, don't forget your essays...

As the others file out, Slughorn busies himself with some papers when--Ping!--he turns, finds Riddle still there, standing by the crystal hourglass.

SLUGHORN
Look sharp, Tom. You don't want to be caught out of bed after hours...

TOM RIDDLE
I know a secret shortcut or two.

SLUGHORN
Yes, I imagine you do. Something on your mind, Tom?

TOM RIDDLE
Yes sir. I couldn't think of anyone else to go to. The other Professors, well, they're not
like you. They might...misunderstand.

SLUGHORN
Go on.

Riddle slips off the RING on his left hand, begins to roll it between his fingers. It is set with a BLACK STONE.

TOM RIDDLE
I was in the library the other night, in the Restricted section, and I read something rather odd, about a bit of rare magic, and I thought perhaps you could illuminate me. It's called, as I understand it...a Horcrux.

Slughorn's weak smile evaporates altogether.

SLUGHORN
Excuse me?

TOM RIDDLE
Horcrux. I came across the term while reading and I didn't fully understand it.

SLUGHORN
I'm not sure what you were reading, Tom, but that's very Dark stuff, very Dark indeed.

TOM RIDDLE
Yes sir. Which is why I came to you. I mean no disrespect to the rest of the staff, but I thought if anyone could tell me...it would be you.

Slughorn frowns, clearly disturbed, then speaks quietly.

SLUGHORN
A horcrux is an object in which a person has concealed part of their soul.

TOM RIDDLE
Yes, I thought it might be something like that. But I don't understand how that works, sir.

SLUGHORN
One splits one's soul and hides part of it in an object. By doing so, you are protected should you be attacked and your body destroyed.

TOM RIDDLE
Protected?

SLUGHORN
That part of your soul that was hidden, lives on. In other words, you cannot die.

Riddle nods and TURNS AWAY, staring at himself in the MIRROR on the wall opposite. A hint of RED glints in his eyes.

TOM RIDDLE
How does one split his soul, sir?

SLUGHORN
I think you can guess the answer to that, Tom.

TOM RIDDLE
Murder.

SLUGHORN
Yes. Killing rips the soul apart. It is a violation against nature. After, one is never the same.

TOM RIDDLE
Out of curiosity, sir--can you only split your soul once? For instance, isn't seven the most
powerfully magical number--

SLUGHORN
Seven! Merlin's beard, Tom! Isn't it bad enough to think of killing one person? To rip the soul into seven pieces...
(stopping; worried)
This is all hypothetical, isn't it, Tom? All academic...

TOM RIDDLE
Of course, sir. And I promise I'll not speak of our converstaion. It'll be our little secret...

Riddle reaches out then and pinches the FLAME of a candle, killing it. As SMOKE RISES, we DISSOLVE into...

117 INT. DUMBLEDORE'S OFFICE - SAME TIME - NIGHT

...the surface of the Pensieve, where Riddle quivers. We RACK FOCUS and Dumbledore's troubled face bleeds through Riddle's.

HARRY
Sir--

Dumbledore holds up his withered hand, silencing him, turns away. Harry studies him, waiting, the hush palpable.

DUMBLEDORE
(haunted)
This is beyond anything I imagined. In my life I have seen things that are unimaginably
horrific. I know now...you will see worse.

Dumbledore looks off, his eyes distant. Harry watches him intently, as do the HEADMASTERS in their frames above. Finally, tentatively, Harry speaks.

HARRY
Do you mean to say he succeeded, sir? In making a Horcrux?

DUMBLEDORE
Oh he succeeded. And not just once. Think, Harry. He's just told us.

HARRY
Seven. He made seven--the most powerfully magical number. But...what are they exactly?

DUMBLEDORE
They can be anything. The most commonplace of objects. A ring, for example. Or a book...

Dumbledore slides open a drawer, removes the RING and Tom Riddle's battered DIARY.

HARRY
Tom Riddle's diary--

DUMBLEDORE
It's a Horcrux, yes. Four years ago, when you saved Ginny Weasley's life in the Chamber of
Secrets, when you brought me this--
(holding up the diary)
I knew. This was a different kind of magic. Very dark. Very powerful. But until tonight I
had no idea just how powerful...

HARRY
And the ring...?

DUMBLEDORE
Belonged to Voldemort's mother. It was difficult to find and...
(raising his damaged hand)
...even more difficult to destroy.

HARRY
But if you could find them all. If you did destroy each Horcrux...

DUMBLEDORE
One destroys Voldemort.

Harry begins to reach out for the ring...

HARRY
But how would you find them? They could be hidden anywhere, couldn't they...

DUMBLEDORE
True. But magic, especially Dark magic...

Just then, as the flesh of Harry's fingers make contact with the ring, IMAGES FLASH by in DIZZYING succession: VOLDEMORT'S FACE, twisted in pain. A DERELICT HOUSE, deep in a haunted clearing. An ANCIENT CUP, gleaming as it tumbles from an old woman's hand. A SNAKE (NAGINI)
slithering through damp grass. Dumbledore slipping the ring onto his finger, recoiling as his skin decays...

DUMBLEDORE (CONT'D)
...leaves traces.

Harry's clenched hand SPASMS, RELEASES. The ring skitters across Dumbledore's desk and Harry brings a hand to his chest, a look of bewilderment on his face. Dumbledore watches the ring spin down, then glances at Harry and slowly extends his own hand, lightly touching the center of Harry's chest with the tips of two ashen fingers, as if reading braille, as if he can somehow "see" into Harry's heart. Trepidation--and recognition--flicker over his face. He looks up, meets Harry's eyes.

HARRY
It's where you've been going, isn't it, sir? When you leave the school.

Harry's eyes drift once again to the postcard on the desk. Dumbledore withdraws his hand, nodding, still studying Harry oddly, his voice, when it comes, distant.

DUMBLEDORE
Yes. I think...perhaps...I may have found another. But this time I cannot hope to destroy it
alone.

Harry peers into Dumbledore's eyes. Dumbledore nods.

DUMBLEDORE
Once again, I shall ask too much of you.

118 INT./EXT. GARGOYLE CORRIDOR - LATE DAY

Harry stands at a window, looking out. He brings his fingers to his chest again then...Hermione comes up behind him.

HERMIONE
Harry. It's time.

119 INT./EXT. COURTYARD - MOMENTS LATER - LATE DAY

Harry, Hermione and Ron walk.

HARRY
Hermione, is the Room of Requirement unplottable?

HERMIONE
If one wants it to be. Why?

HARRY
It would explain why I thought Malfoy was leaving the castle when he disappeared off the Map.
He was going to the Room of Requirement.

HERMIONE
Of course, and that explains the Vanishing Cabinet as well!
♥Didito♥
Цитат(ludoto_mimi @ Jan 29 2008, 20:28) *
Ето още една сцена, долкото знам източникът е достоверен и частите от сценария, които са се появявали преди са били така и във филмите.

Да определено е достоверен например точно този момент

HARRY
But if you could find them all. If you did destroy each Horcrux...

DUMBLEDORE
One destroys Voldemort.

го имаше в снийкпийка за HBP как го снимат smile.gif

♥Didito♥
Нищо ново няма напоследък sad.gif само снимки от Глостър където снимат HBP
тук
ludoto_mimi
Чух, че частта с прокълната огърлица може да бъде променена и вместо Кейти Бел, жертвата ще е Чо, но все още са само слухове, тъй като наскоро избраха момиче, което да играе Кейти Бел.
♥Didito♥
О, да и тази простотия се говореше, но аз не вярвам. Не виждам смисъл да го променят. Пък и не искам дори за малко да виждам физиономията на Кейти (Чo) rolleyes.gif най-омразната ми от целия актьорски състав. Georgina Leonidas се предполага, че ще играе Кейти Бел не успях да намеря снимки. Предполагам, че до 2-3 месеца вече ще има повече неща.
`BruKas`
Чул те Господ!
ioanka_vt
Ами и аз доста харесвам Хари Потър.... прочетох всички книги и филмите стават... ще видим този, чакам го с нетърпение smile.gif
aDiTy
СУПЕР !!!! Нямам търпение до ноември месец макар че е доста далечко ;( не знам как ще убият Чо при положение че я има в седмата книга и би трябвало да се появи за една доста интересна сцена на ревност :П (макар че доста често правят филмите по различни от книгите) Не помня кой беше режисьора на 5тата част, но според мен филма беше пълна трагедия на фона на предните .. даже дименторите изглеждаха по друг начин? хах дано този път да са старите или някои нов режисьор, за да не оплескат пак филма .. защото книгите са наистина страхотни и след като вече свършиха ни остава само да гледаме филмите,а ако оплескат и тях направо незнам ;(

п.п някаде четох че ще излиза енциклопедия ХП, където авторката ще пише какво са правили другите актиори докато Хари, Рон и Хърмаяни търсят хорскруските някой да знае дали е вярно

п.п намерих някой снимки на евентуално новите фигури,които ще играят в 6тия филм :
http://www.harrymedia.com/img/categories.p...ssionid=3e49b53
ludoto_mimi
Първата снимка на някой от каста в катедралата: Алан Рикман. Освен него там са пристигнали и Даниел Радклиф, Рупърт Гринт, Том Фелтън и Маги Смит.
Досега там снимаха само статистите (ученици).
♥Didito♥
Мими мерси за инфото и снимката аз пак се размечтах за филма и колко е далеч 21-ви Ноември...
Фамилията на актрисата, която ще играе Панси се оказа, че не е Бърнс, а Бурне

Прекалено е хубава да играе Панси unsure.gif

ludoto_mimi
Според мен пасва за ролята, само остава да я видим в действие. rolleyes.gif
Мерси за снимките.
♥Didito♥
Има още нови снимки аз съм много ентусиазирана mrgreen[1].gif ето сега не мога да седна да си науча wacko.gif
И то на кой на Рупърт blush.gif

Алан

п.п защо по дяволите косата на Рупърт е такава искам прическата от 5-ти филм
`BruKas`
и аз мисля че в петата част беше най хубав smile.gif Иначе мерси за снимките smile.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.