Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Честит имен ден на именниците
GGbit.info > GGbit.info > Потребителска зона > Празници
Morska~Vu6ka
На 7 Януари - Ивановден, православната църква чества деня на Св. Йоан Кръстител, който кръщава Исус Христос в река Йордан. Йоан познава и посочва Исус като пратеник на Бога. Наречен е Предтеча, защото предрича идването на Христос на земята. Ивановден като народен празник, е част от богатия в обредно отношение коледно-новогодишен празничен цикъл.

У нас обичаите на Ивановден са свързани със силата на осветената вода. На този ден всеки обръща поглед напред към бъдещето, а очакванията са за добро здраве, плодородие и щастлив живот.

На Ивановден изтича срокът, през който ходят новогодишните маскирани дружини. В някои райони на страната коледарите отвеждат тържествено царя на чешмата и го окъпват. След това той устройва угощение, на което присъстват и маскирани като мечка, невеста и арапи мъже. Накрая всички излизат на празнично хоро, с което приключва пълният цикъл на обичая Коледуване.

Именници: Иван, Ваньо, Ваня, Йоана, Йоан, Ивайло, Ивайла, Иво, Ивона, Калоян, Жан, Жана, Яна.

Честит празник на именниците, които като мен празнуват днес, да са ви живи и здрави имената и желая всичко най - хубаво! biggrin2.gif
*BringMeToLife*
Честито на всички ,които празнуват днес smile.gif Да си носят със здраве името happy.gif И също така ЧИД и на баща ми rolleyes.gif
divata_airis
Честито на именниците...и аз трябва да кажа честит имен ден на баща ми...
Sharo
да чистито въЖке xD
hristin4e
Честит празник на всички именници!!!
Пожелавам ви много здраве, щастие, късмет, любов smile.gif
`BruKas`
Честито на всички именници smile.gif Носете си имената със здраве smile.gif
[dEs]
Честит имен ден и от мен. Желая ви много здраве, щастие и любов.
didssy
ееееей именярииии, нема ли да черпите нещо 10.gif Да ви е живо и здраво името и вие покрай него smile.gif много щастие,здраве,любоФ, приятели, купони и базпаметни вечери !
unvisioble
Ивановци, Ивовци, Ивайловци, Ванчета, Ванеси и други такива празнуващи днес, честит ви имен ден!
Желая ви здраве, усмивки и много пари, а всичко друго ще се нареди!
Chefata
Честит имен ден на всички Ивановци , Ивовци , Ивайловци , Ванчета , Ванеси и тн..
dEniChka
ЧИД на всички.. biggrin2.gif Да сте живи,здрави и щастливи biggrin2.gif Да са живи и здрави и нашите именници в класа,че днеска бая бонбонки паднаха 16.gif 18.gif happy.gif
Tedds
Айде и от мен,честит имен ден на всички празнуващи.Много здраве и любов smile.gif
Mimsey
Честит имен ден на всичко именници! Да са живи и здрави и да им е честито името! smile.gif Много щастие и любов и весело на празника! wink.gif
ludacris
Честит имен ден c0mp
smallville_f
Честито хорааааа!!! Mн спец на sonofsparda! Да са ви живи и здрави именцата и да ги носите с гордост!!! 4part[1].gif emoticon1 (56).gif

П.С. Честито и на майка ми [Ваня] mrgreen[1].gif
vasinka_{P}
Честито и от мен на всички именници. Желая много здраве, щастие и любов mrgreen[1].gif biggrin2.gif
aria
Честит имен ден и от мен,живи и здрави и много късмет във всичко smile.gif 4part[1].gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.