Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: James McAvoy
GGbit.info > Развлечение > Кино и телевизия > Актьори
SeMiNi
James McAvoy

Джеймс МакАвой е роден във Гласгоу, Шотландия на 21 Април, 1979. Родителите му са Елизабет и Джеймс МакАвой(строител).Сестра му, Джой МакАвой, е певица.Родителите му се развеждат, когато той е на седем и така впоследствие живее със своите баба и дядо, Мери и Джеймс Джонстоун.Той посещава католическо училище в Джорданхил,Гласгоу и мисли да става свещеник.МакАвой завършва Кралската Шотландска академия на музиката и драмата през 2000 година.Женен е за Ан-Мари Дъф. В свободното си време Джеймс се забавлява с sci fi и е фен на футболен клуб Селтик.

Първите му роли са в "The near room" през 1995, а след това в "Pat Barker's Regeneration" през 1997.МакАвой прави първия си голям международен пробив играейки ролята на Leto Atreides II в "Children of dune" през 2003 година.През 2004 той участва като Стийв МакБрайд в друга поредица-"Shameless", за което е номиниран от Британските комедийни награди за "Best TV Newcomer".През 2005 играе Бен в продукцията на Royal Court Theatre, "Breathing Corpses", а също и ролята на г-д Тъмнъс, в Хрониките на Нарния:Лъвът,Вещицата и Дрешникът.Участва във "Уимбълдън" като Карл Колт и като Макбет в "ShakespeaRe-Told".

През 2006 McAvoy си партнира с Форест Уитъкър в адаптация на романа на Джилс Фодън "Последният крал на Шотландия",основан на действителни събития за режима на бруталния угатдийски диктатор Иди Амин.Появява се и като Браян Джаскън в "Starter For Ten"(по едноименния роман на Дейвид Никълс).Джеймс МакАвой печели наградата за изгряваща звезда на наградите БАФТА.Той има роли във два филма за 2007-"Да станеш Джейн"("Becoming Jane") и "Изкупление"("Atonement").Скоро е завършил работата по снимането на "Wanted".Говори се че може да си появи и във филма "Frost Flowers".През 2008 ще работи по филма "Three Way Split" с режисьорите Neil Hunter и Tom Hunsinger.Въпреки че беше съобщено че ще играе ролята на Монтгомъри Скот в новата версия на "Стар Трек",това беше неведнъж отречено от него.

Лично мнение:Страхотен е!Страшно много го харесвам откакто гледах Becoming Jane и Atonement..Наистина е супер талантлив,много добър актьор,а и на въшен вид.. wub.gif

Фенове:

1.SeMiNi
2.**Sophia**
3.hristin4e
4.vasinka_{P}
5.Jemma
**Sophia**
От както гледах "Becoming Jane" страшно много го харесах!След това си изтеглих "Atonement"и останах много очарована..Той е супер не само по външен вид ,но и като актьор 8.gif !~Само от трите филма(сега тегля 4-тия) които съм гледала с негово участие-мога да го впиша в любите си актьори.. bounce.gif
..има страхотни сини очи wub.gif ..и шотлансксия му акцент е просто върховен!~ 3.gif

Фенове:

1.SeMiNi
2.**Sophia**
ladysunshine
И аз като другите съм го гледала в Atonement и Becomig Jane. Нз дали е заради това, че и двата филма страшно много ми харесаха, но определено той игра мн добре. Иначе на външен вид ми е мн смеше, но е добър актьор.
hristin4e
Според мен е много красив. И тези сини очи... (ама направо незнам как може да са толкова сини blush.gif )
Много е талантлив и дано да продължава с добри роли. Направо се влюбих в него докато гледах Becoming Jane - страхотна игра показа.

1.SeMiNi
2.**Sophia**
3.hristin4e

SeMiNi ме изпревари с темичката biggrin.gifbiggrin.gif
ThePinkDuck
За първи път ми направи впечатление в Нарния. Много ми хареса там. Убедих се в таланта му в "Последният Крал на Шотландия". После изгледах всичко каквото може да се намери за него и определено вече е сред любимците ми. По всичко интервюта които съм гледала с него си му личи че е супер земен и страхотен човек, което е логично при положение, че не е американец. Акцентът му много ми допада, играта и външният му вид също. Има талант и на къде още да се развива. mrgreen[1].gif
vasinka_{P}
Гледах го в Atonement и останах с много добро впечатление, определено играе добре, имам някакъв особен завладяващ чар. Сега смятам да си изтегля и Becoming Jane, определено се запалих по него. biggrin2.gif

EDIT: Изгледах Becoming Jane , филма е страхотен, Джеймс играе уникално, влиза в моя топ лист smile.gif

1.SeMiNi
2.**Sophia**
3.hristin4e
4.vasinka_{P}
jemma
Много добър актьор много ми харесва играта му!
1.SeMiNi
2.**Sophia**
3.hristin4e
4.vasinka_{P}
5.Jemma
divata_airis
Има некъв много гаден профил, но принципно като оставим това е страшен симпатяга...И на мен много ми хареса в Да станеш Джейн...много добра роля, отива му да е лошо момче. А за Изкупление - още стои на лапа и пепелясва, трябва да го гледам скоро време...но не се съмнявам че се е справил добре
vivata123
Има нещо много.. секси в него. Не знам, кефи ме. mrgreen[1].gif
И да, определено, много му отива да играе 'лошо момче'. ^^
Devil^Rose^^
На мен ми направи впечатление в "Децата на Дюн" филма страшно ме заплени и тая година(или миналата незнам rolleyes.gif) цели два нови филма 3.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.