Ник Сантора, изпълнителен продуцент и сценарист на Prison Break, ще разкаже в това интервю за причината, поради която е в шоуто, за героите и сюжета в Сезон 3, за взаимоотношенията между Майкъл и Линкълн, както и какво ще се случи в следващите епизоди.
Prison Break Magazine: Как беше включен в екипа на Prison Break?
Ник Сантора: Бях сценарист и продуцент на „Закон и ред” и исках да пробвам уменията си в шоу, което да започна още от ден едно и да видя какво е да го изграждаш от основи. Знаех, че това ще бъде изграждане на голям опит и си мислех, че това е този момент от моята кариера, в който мога да бъда част от екип и да изграждаме шоу заедно. И всичко потръгна по-добре отколкото очаквах.
Prison Break Magazine: Ти си адвокат. Беше ли ти по-лесно когато трябваше да направиш герои, особено като Ник Саврин и Вероника?
Ник Сантора: Да, писането на сценарий с адвокати за мен винаги е било много лесно, защото аз съм адвокат, практикувам от наистина дълго време, а също продължавам да практикувам в Ню Йорк, така че, общувам си с адвокати непрекъснато. Пиша с респект за затворници, бил съм вътре в затвори и отвън много пъти. Не съм работил по много криминални дела, много от клиентите с граждански дела ще завършат в затвора. Трябва да опознаеш тези хора, как мислят, как говорят. Това определно помага в работата ми.
Prison Break Magazine: Трудно ли е преобразяването на Prison Break всеки сезон?
Ник Сантора: Това е предизвикателство за нас, но ние го обичаме, защото нещата никога не са в застой. Ти непрекъснато преобразяваш шоу като Prison Break с всеки първи епизод на всеки нов сезон. В същото време, това е адски трудно. Има моменти, когато направо блъскаш главата си в стената, но с нашият страхотен екип винаги намираме изход от положението.