Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: "The Shawshank Redemption"
GGbit.info > Развлечение > Кино и телевизия > Игрални филми
Menna
"The Shawshank Redemption"

Жанр: Драма
Година: 1994
Производство: САЩ
Режисьор: Франк Дарабонт
Сценарист: Стивън Кинг, Франк Дарабонт
Актьори: Тим Робинс, Морган Фрийман, Джеймс Уитмор, Боб Гантън, Джил Билоус, Кленси Браун, Уилям Садлър
Времетраене: 142 минути
Музика: Томас Нюман, Алън Робъртс, Дорис Фишър
IMDB

Ревю: Анди Дюфрен( Робинс) е млад проспериращ банкер, чийто живот се променя драматично, когато е обвинен в убийството на жена си и нейният любовник и е осъден на доживотен затвор... Куражът на Анди и приятелството му с „Ред” Рединг( Фрийман) ще му помогнат да запази надеждата си жива.Това не е филм за отчаянието и самотата. Не е филм за изолацията. Това е филм за възкресените надежди, за приятелството, за мечтите и куражът на един мъж. Това е филм за свободата.

Лично мнение:
Е няма такъв филм просто!!! Много неща мога да кажа за него, но ще напиша само - Велик!!! 8.gif Най-добрата екранизация по разказ на C. Кинг, според мен. Морган Фрийман прави изключително добра роля, а и не само той. Въобще, всеки уважаващ себе си киноман трябва да го гледал...поне веднъж.
Самият факт, че е на второ място в класацията на imdb за филм на всички времена ( с почти 300 000 гласа), говори сам за себе си. wink.gif

Надеждата е нещо добро, може би най-доброто от всичко на света. А нищо добро не умира! Въпросът е дали да се вкопчиш в живота или в смъртта.“ biggrin2.gif
K_f_R
Emi лично за този филм,каквото и да кажа ще е слабо ; ( Просто Гениален
3pacalypse Now
Страхотен филм !
Gossip Girl
Ми както е споменато по-горе колкото и да кажа няма да стигне.. Шедьовър! Ах, тоя Стивън..просто е уникален.
Jordan
аз първо май четох книгата, а после гледах филма...мда, май така беше. та бях приятно очарован, че всичко си е както в книгата. рядко срещано в днешните филмови времена.
та Изкуплението е наистина прекрасна книга, а филма е наистина перфектен. Мисля, че от тоя филм насам започнах много да уважавам Морган Фрийман.
vikihill96
Ами единственото, което мога да кажа за този филм е една от любимите ми фрази там, избродирани в кабинета на дериктора на затвора- "Ръката му отдава всекиму дължимото" worthy.gif worthy.gif - Фактът с мястото му в IMDB е такова поне в този случай(защото за мен IMDB не винаги отразяват съвсем реално нивото на даден филм или сериал) е напълно, ама напълно заслужено mrgreen[1].gif mrgreen[1].gif !!!
tania
А тоя филм е велик просто. Няма кво повече да кажа !!!
The Black Dragon
Тва ми е най-най-най-най-любимият филм worthy.gif worthy.gif worthy.gif Франк Дарабонт ми е любимия режисьор - гений worthy.gif

Една поправка - не е по книга на Стивън Кинг, а по негов къс разказ, който Дарабонт екранизира и сценария е негов.

Menna: Приемам поправката. biggrin2.gif
ZuZka yeah
Цитат(The Black Dragon @ Mar 14 2008, 16:11) *
Тва ми е най-най-най-най-любимият филм worthy.gif worthy.gif worthy.gif Франк Дарабонт ми е любимия режисьор - гений worthy.gif

Една поправка - не е по книга на Стивън Кинг, а по негов къс разказ, който Дарабонт екранизира и сценария е негов.

Menna: Приемам поправката. biggrin2.gif

Верно ли има и книга?! shocking.gif shocking.gif shocking.gif Сега разбирам! Ей, ако може кажете нещо повече за книгата... Малеее, още неска излизам да я търся, макар че не вярвам да я намеря в моя град... sad.gif
sonyx
Къде ше я търсиш в библиотеката бе, търси я тука у интернето

Цитат("iMDB")
Writers (WGA):
Stephen King (short story "Rita Hayworth and Shawshank Redemption")
Frank Darabont (screenplay)
ZuZka yeah
Цитат(sonyx @ Jul 6 2008, 16:40) *

Цитат("iMDB")
Writers (WGA):

Мерсиии. smile.gif Ми мислех да я потърся в някоя от уважаващите себе си книжарници като например Пингвините, щото искам да я имам, ама ако не успея то се е видяло, че ще прибегна до Интернет dry.gif
The Black Dragon
Цитат(ZuZka yeah @ Jul 6 2008, 16:57) *
Цитат(sonyx @ Jul 6 2008, 16:40) *

Цитат("iMDB")
Writers (WGA):

Мерсиии. smile.gif Ми мислех да я потърся в някоя от уважаващите себе си книжарници като например Пингвините, щото искам да я имам, ама ако не успея то се е видяло, че ще прибегна до Интернет dry.gif

OMG!!! На чист български съм написал че това не е книга на Стивън Кинг, а къс разказ, така, че няма как да намериш книга, просто защото няма. Дори не знам дали този разказ е публикуван някъде въобще. Кинг и Франк Дарабонт са приятели и втория е правил доста филми по негови разкази, но не знам дали са публикувани някъде въобще. Може просто Кинг да е давал тия разкази на Дарабонт и да ги е харесал и екранизирал smile.gif Вече за Зеления знам, че е книга, и то няколко даже има.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.