Най-добрият епизод досега. Нямаше слаб момент, през цялото време ме държеше в напрежение. И няма как да не отбележа, страхотна игра на Кристин, Том и Джон. Това, което Брейниак направи с Лана е по-ужасно от колкото предполагах. Контролира тялото и чувствата и`. Тя изпитва такава болка, а дори не може да говори, да го изрази. Пълен контрол. Колкото и ужасно да е, признавам перфектно измислено. Беше логично Брейниак да засегне най-слабото място на Кларк, като нарани Лана. Донякъде оправдавам постъпката на Кларк да седи опулен към небето докато братовчедка му се жертва за да спаси неговата любов. Все пак Брейниак искаше Кара не него. Последната сцена беше най-трогателната и болезнена, която съм гледала в Смолвил... Много силен момент. Разплаках се, просто отдавна не бях виждала Кларк толкова съсипан, сякаш в него не беше останало нищо друго, освен мисълта за Лана, как иска да си я върне, виждаше се болката в очите му. И преди съм я виждала, но сега беше различно. Надеждата умира последна, но имам чувството, че той започва да губи вяра. Не трябва да се предава..
"You are too late Kal-el"...Закъснял е за какво? Не може да няма начин да я спаси...този момент ще остане много дълго в съзнанието ми, още не мога да си събера милите.
Сега за Джими и Лоис. Лоис както винаги готова на всичко. Джими много и` помагаше, обаче едва ли ще успеят да се доберат до Лекс.
Като стана дума за него, в този епизод не ми направи много силно впечатление, освен с внезапното му възвръщане на паметта. Малко по малко мистерията се разкрива. Очаквах повече отговори за Веритас, но явно ще трябва да дочакаме "Descent". Искам истински зъл Лекс

откога го чакам. Като си спомня какъв беше в първи сезон,а сега, разликата е огромна. Така и трябва. Скоро ще го видим без капка добро останала в него.
Лайнъл - вече напълно се убедих, че е искрен. Беше готов на всичко само да го изслушат. А Кларк беше толкова побеснял, че дори не обърна внимание. Лайнъл беше готов да му каже всичко, но не. Така действа гнева. От Клои очаквах малко повече разбиране. Човека коленичи пред нея, само по погледа му може да се разбере колко е отчаян. Вярно, че след всичко, което е направил, не може да му се вярва, но след като спомена каква ужасна опасност грози Кларк, очаквах Клои да бъде малко по-заинтересована.
Засега тя не дава никакви признаци, че ще умира, обаче ако в скоро време стане..Кларк буквално ще рухне. Баща му умря, Кара тръгна с Брейниак, Лана...и ако стане нещо с Клои, той остава сам. Лоис и Джими не ги броя, защото не могат да заместят любимите му хора, а и не знаят тайната му. Остава само Марта, която май ще се върне. Има надежда
Тази служителка на Лекс май доста си го е харесала. Така се овърта около него. И ако се окаже някава луда психопатка влюбена в него съвсем
Е не мога да не поста тези моменти:
..погледът не искам, не мога

пипнах тее...

I was wrong
Now I'll never see your face, anymore
Oh my love,
I'd give anything for one more day with you...

Епизодът надмина очакванията ми...