Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Родословно дърво на Кларк Кент/Кал-Ел
GGbit.info > Развлечение > Кино и телевизия > Сериали > Текущи > Smallville > Фен зона
sonofsparda
Така, от известно време обмислях да направя такава тема, имайки предвид факта, че доста хора тук не са особено запознати с митологията на Супермен, както и с повечето членове на неговото семейство. Сигурен съм, че доста от вас не бяха чували примерно за Зор-Ел преди този сезон. Не, че аз съм големия разбирач, ама карай. Както и да е, тази тема има цел, когато примерно е представен или споменат някой роднина на Кал, да не си казвате: "Ъ? Къв пък е тоя, сефте го чувам." А и все пак, още малко инфо никога не е излишно, нали така? smile.gif Here we go...

Сюг-Ел - дядо(починал); Нимда Ан-Дор - баба(починала)

Ним-Ел - чичо(починал)

Зор-Ел - чичо(починал); Алура Ин-Зе - леля(починала); Кара Зор-Ел(Супергърл) - братовчедка

Джор-Ел - баща(починал); Лара Лор-Ван - майка(починала)

Мон-Ел - брат според митологиите за Супербой(статут - неизвестен)

Джонатан Кент - баща-осиновител(починал); Марта Кент - майка-осиновителка

Лоис Джоан Лейн-Кент - съпруга

Кристофър Кент - син(осиновен)

Други герои, които не са точно част от родословното дърво, но отново свързани със Супермен:

Конър Кент/Кон-Ел/Супербой - клонинг(починал)

Бизаро - клонинг

Кара Зор-Л(Пауър Гърл) - братовчедка в алтернативна вселена Earth 02
ViruZzZ
10х за инфото happy.gif ,тоз Мон - Ел с този статут неизвестен нещо ме съмнява biggrin.gif
didssy
ихаааааааа smile.gif мерси за информацията .
smallville_f
Cool mrgreen[1].gif

моята алтернативна вселена съществува и една Ара Джор-Ел - сестричка му се води... но пак повтарям - в моята вселена ] 10.gif
Enchanted
Meрси за инфото!
A_l_e_x
Много интерсено инфо,не знаех за почти всички роднини biggrin.gif
lex's_girl
10x за инфото, беше просветляващо smile.gif Странна ми е само работата с Супербой, мислех че си се казва Кларк Кент, а сега бил някакъв Конър и то клонинг, чудно как един клонинг си има собствени комикси, пък може комиксите да са за Супермен като млад..O, Света Обърканост 3.gif
sonofsparda
Зависи. Както знаеш, Ани, има много истории за Супермен. Да - в някои от тях преди да стане Супермен, на млади години Кларк се е подвизавал под псевдонима Супербой. В други, доколкото знам и в Earth 01 - модерната, която се води и по оригиналната, такова нещо няма и Конър е клониран от гените на Кларк и Лекс. Той е(или по-скоро е бил, поради факта, че е убит) модерният Супербой. Работата при комиксовите истории е, че в определен етап, авторите могат един вид да "зачеркнат" някои събития случвали се в по-ранните комикси. Например историята "Infinite Crisis", в която умира оригиналната Супергърл - Кара Зор-Ел, в последствие не е взета под внимание, тъй като Кара отново е представена през 2004. Има много истории наистина. Ето в сериала от края на 80-те - "Супербой", пак показва Кларк, а не някой друг. Но в сравнително по-скорошните комикси, Конър е представен като част от "The Superman Family" и затова реших и него да включа. Докато примерно Кара-Зор-Л/Пауър Гърл е същата Кара, която знаеш, но просто в друга вселена. Абе много работи, много нещо. wink.gif Аз и с една десета от тая митологоия не съм запознат. wink.gif

lyubenski
Същото е и с Джонатан wink.gif .. в някои ери той е починал през младите години и така и не вижда Кларк като Супермен, а в по модерната именно той едва ли не го спасява от смъртта след битката с Doomsday wink.gif. Аз доколкото знам след 1986 от DC Comics решават да пренапишат историята за Супермен от началото и мисля (наблягам на тази част , защото не съм сигурен) че тук се поставя началото на модерната ера на DC smile.gif. Мисля, че и затова се получава и тази история с Кара, доколкото знам има Супергърл, която е направена от Лекс и даже има връзка с него известно време ( става дума за Лекс Лутър II ), но тя има доста по различни сили от Супермен,а в последствие се появява PowerGirl, която се представя за Кара - Ел братовчедката на Кларк. Поправи ме Ванка , ако греша и аз нямам много познания просто прочетох малко комикси докато бях в САЩ, но бяха много откъсачни и някои неща не съм разбрал напълно.

P.S. Имах късмета да прочета цялата сага около смъртта и възраждането на Супермен и е препоръчвам на всеки - много е интересна и завързана wink.gif.
A_l_e_x
Кой е Лекс Лутър II? ohmy.gif
sonofsparda
Май че беше синът на Лекс. А Любо, това за Супергърл - да, това не беше оригиналната Кара доколкото си спомням. А Death, Funeral for a friend and Return of Superman е наистина нещо грандиозно(единствено не ми харесва, че там Хал Джордан/Green Lantern е лош; в сегашните комикси отново е добър biggrin.gif ). Имам я цялата серия - 900 страници, велико е наистина. smile.gif
ViruZzZ
Въйй..започва да става интересно biggrin2.gif а коя е майката тогaва на Лекс II confused.gif
sonofsparda
О, тук си нямам и представа вече. Както казах, запознат съм общо взето само с една прашинка от тази необятна 70-годишна митология. Обаче Superman:Doomsday е базиран точно върху The Death Of Superman. Който не го е гледал, бърже да си поправя грешката. smile.gif
toho
Цитат(sonofsparda @ Nov 27 2007, 22:44) *
Май че беше синът на Лекс. А Любо, това за Супергърл - да, това не беше оригиналната Кара доколкото си спомням. А Death, Funeral for a friend and Return of Superman е наистина нещо грандиозно(единствено не ми харесва, че там Хал Джордан/Green Lantern е лош; в сегашните комикси отново е добър biggrin.gif ). Имам я цялата серия - 900 страници, велико е наистина. smile.gif

Всъщност Lex Luthor II си е пак същия Лутър. Лекс инсценирава смърта си, прави/клонира си ново тяло и си трансплантира мозъка в него и се представя като син на Лекс Лутър wacko.gif blink.gif . Иначе Лекс има син на Earth-Three по името му е Alexander Luthor, Jr , а майката е Лоис Лейн-Лутър.
ViruZzZ
shocking.gif shocking.gif Гледам и не вярвам на очите си blink.gif Лоис Лейн с Лекс lol biggrin2.gif Благодаря за подробното обяснение toho
Някой ще може ли да обясни какво представляват тея Earth-ове rolleyes.gif
lyubenski
Паралелни вселени, които са съществували до 1985 (или 1986) и след т.нар. Infiniti Crisis представат да съществуват smile.gif. Да добавя към мнението на toho, че Лекс се разболява от рак вследствие на дългото излагане на криптонайт smile.gif (чрез един пръстен, който той носи smile.gif ). Та той наистина изценира смъртта си и известно време успява да заблуди света, че е добър и съпричастен и точно в този период има връзка със Супергърл ( Матрицата - така е наричат ).

P.S. Хал е лош, но в един момент се би към края с нашите или ме лъже паметта wink.gif срещу Cyborg и другия, който всъщност беше и неговата жертва smile.gif.
sonofsparda
Мисля, че спрямо Хал си прав. Любо. Отдавна не съм чел тая трилогия и трябва при първа възможност пак да го направя отново. smile.gif Обаче паралелни вселени все още съществуват. smile.gif Нали точно Superboy Prime от Earth X ако не се лъжа, убива Конър Кент/Супербой. Както и Супермен има много схватки с паралелния си аз - Кал-Л от Earth 02. Там Лоис е била убита и Кал се е обърнал срещу човечеството ако не се лъжа. wink.gif Страшно много работи просто. А относно Лекс - нали в оригиналната вселена, от многото носене на криптонитния пръстен, едната му ръка беше ампутирана. Едно от доказателствата, че Смолвил би трябвало да се води по тази вселена и никоя друга, е че когато в 1 сезон, показаха бъдещето на Лекс - на едната си ръка имаше черна ръкавица. Хе-хе, от какво ли може да е това, а? wink.gif

П.П.: Тошко, сега направих справка относно това с Лекс - да, ако някои си мислят, че в Смолвил на Лекси от време на време му хлопа мъничко дъската, нека прочетат някой комикс, та да видят за какво всъщност става въпрос. wink.gif
Enchanted
Цитат(sonofsparda @ Nov 28 2007, 04:29) *
А относно Лекс - нали в оригиналната вселена, от многото носене на криптонитния пръстен, едната му ръка беше ампутирана. Едно от доказателствата, че Смолвил би трябвало да се води по тази вселена и никоя друга, е че когато в 1 сезон, показаха бъдещето на Лекс - на едната си ръка имаше черна ръкавица. Хе-хе, от какво ли може да е това, а? wink.gif

Сега,като каза и аз се сетих за този момент с ръката,но каква е логиката Смолвил да се води по паралелна вселена,та нали,това е началото от живота на Кларк Кент,не би трябвало да следва някоя от тези Earth-ове.
Това,че Лекс имал дете,не го и бях чувала
-а toho каза,че се казва Alexander Luthor,та нали в един така добре познат на всички ни епизод Lexmas точно така се казваше и сина на Лана и Лекс,възможно ли е и този епизод,да е бил подтикнат точно от някоя паралелна вселена?!
ViruZzZ
Благодаря и на двамата за обясненията tongue.gif
sonofsparda
Цитат(nepokornata_princesa @ Nov 28 2007, 10:18) *
Сега,като каза и аз се сетих за този момент с ръката,но каква е логиката Смолвил да се води по паралелна вселена,та нали,това е началото от живота на Кларк Кент,не би трябвало да следва някоя от тези Earth-ове.

Е, никой не говори за парелелна вселена. smile.gif Смолвил при все че използват неща от доста митологии, би трябвало да е базиран главно върху оригиналната. Историите са невероятно много и в Смолвил използват елементи от доста от тях. Примерно факта, че Зор-Ел е зъл, идва точно от модерните комикси на оригиналната вселена, където си е точно така. Ето, в по-новите спойлъри, научихме, че докато Кара е с амнезия ще използва името Линда Лий - това в комиксите е "човешкото" име на Кара, както Кларк Кент е на Кал-Ел. Доста похвати използват, което наистина е похвално, стига да не се попрестарават много, но основната история е само една и те при все че от време на време се отдалечават малко, смятам, че сериала се базира основно върху нея. smile.gif
Enchanted
Цитат(sonofsparda @ Nov 28 2007, 16:51) *
Е, никой не говори за парелелна вселена. smile.gif Смолвил при все че използват неща от доста митологии, би трябвало да е базиран главно върху оригиналната. Историите са невероятно много и в Смолвил използват елементи от доста от тях. Примерно факта, че Зор-Ел е зъл, идва точно от модерните комикси на оригиналната вселена, където си е точно така. Ето, в по-новите спойлъри, научихме, че докато Кара е с амнезия ще използва името Линда Лий - това в комиксите е "човешкото" име на Кара, както Кларк Кент е на Кал-Ел. Доста похвати използват, което наистина е похвално, стига да не се попрестарават много, но основната история е само една и те при все че от време на време се отдалечават малко, смятам, че сериала се базира основно върху нея. smile.gif

Да може и така да се каже smile.gif
Но възможно ли е,някоя част от паралелните светове сега да повлиа на бъдещето на Кларк,това не мога да разбера...
sonofsparda
Ами не. smile.gif В Смолвил следват общоприетата формула - как Кларк Кент решава да стане герой и да се бори в името на истината и доброто. Това е същността на Супермен като герой и те развиват как точно се стига до това. Както казах - може да има някой елементи(естествено - не чак толкова важни), присъщи на различни митологии, но същността на героя си остава непокътната. В сериала просто показват как Кларк достига до този свой ултимативен избор. smile.gif
lex's_girl
О Лекс каква си мръсница, от всички алтернативни реалности получаваш най-доброто- Лоис, Супергърл, Лана, мен, Морган 18.gif
Впрочем като преминахме почти изцяло на офтопик, г-ца Морган aka Гладкото Мозъче, съществува ли в някоя от вселените или само си признах че гледам много анимация?
Иначе вече ми се разясниха нещата за Супербой и Джонатан К най-накрая, благодаря за което wink.gif
Enchanted
Цитат(sonofsparda @ Nov 28 2007, 17:08) *
Ами не. smile.gif В Смолвил следват общоприетата формула - как Кларк Кент решава да стане герой и да се бори в името на истината и доброто. Това е същността на Супермен като герой и те развиват как точно се стига до това. Както казах - може да има някой елементи(естествено - не чак толкова важни), присъщи на различни митологии, но същността на героя си остава непокътната. В сериала просто показват как Кларк достига до този свой ултимативен избор. smile.gif

Вече ми се стана по-ясно,за което благодаря smile.gif
lyubenski
Сега съм почнал да чета всички комикси за Супермен след 1986, за да се просвета, че ме е срам вече wink.gif. Ванка явно съм чел през редовете за вселените wink.gif.
A_l_e_x
Аз напълно се обърках с тези Паралелни Вселени...значи във всяка(а колко,по дяволите, са те) нещата се случват по коренно различен начин? angry.gifwink.gif Всеки говори за тия вселени,Меги уж ми обясни,ама аз пак нещо не разбирам... huh.gif
sonofsparda
Няма въобще за какво да те е срам, Любо. smile.gif Аз както казах, изобщо не съм запознат с голяма част от паралелните вселени или изобщо някои важни събития от митологията като цяло. Предимно съм фен на Марвъл Комикс, а при ДиСи тепърва се просветявам, ама сега пък съм на Споун вълна, тъй че се обърквам още повече. wacko.gif

Значи доколкото ми е известно, паралелните светове са си същите светове като оригиналния(Earth 01), обаче един вид са в различни измерения. Да - там повечето важни събития са се стекли по различен начин и съответно имат и различни последици. Дадохме доста примери за това по-назад: в един свят Кларк примерно става лош, в друг Лоис умира, в трети Кларк има дете с Даяна/Wonder Woman, в четвърти Лекс е добрия и т.н. Сега вече колко са на брой тия паралелни светове, не съм сигурен, обаче не са малко. Най-много неща съм гледал за Earth 02, Earth 03, Earth X, както и разбира се Earth 01, която е все пак оригиналната. Доколкото съм запознат, паралелните измерения се получават след създаването на Мултивселената(Multiverse) спед историята Infinite Crisis, обаче там не съм изчел още доста неща, тъй че не съм толкова наясно как точно става всичко. Трябва възможно най-скоро време да поправя тази си грешка. wink.gif
toho
Цитат(A_l_e_x @ Nov 29 2007, 14:20) *
Аз напълно се обърках с тези Паралелни Вселени...значи във всяка(а колко,по дяволите, са те) нещата се случват по коренно различен начин? angry.gifwink.gif Всеки говори за тия вселени,Меги уж ми обясни,ама аз пак нещо не разбирам... huh.gif

Е кво му е толкова сложното?

Това е паралелен вселена, хората са същите, мястото е същото, но нещата са се развили по различен начин от този на "оригиналната" вселена. Давам ти пример:
В нашата вселена Студената война е спечелена от капитализма, в друга паралелна/алтернативна вселена може пък да е спечелена от комунягите, или пък да се е затрил целия свят и други подобни сценарии.
sonofsparda
Хе-хе, готин пример, Тедо. Просто и ясно. smile.gif
A_l_e_x
Най-сетне разбрах 8.gif Понякога трябва да ми се обяснява,все едно съм идиот. Все пак това според мен е много тъпо-излиза,че абсолютно всяко нещо може да се е случило,тъй като има различни светове-идеята да се види какво би могло да стане е интресена,но да става някъде...хмм не за мен glare.gif Просто се получват някакви недоразумения- да кажем с Лоис- тя се омъжва за Кларк,обаче някъде е омъжена за Лекс,нооо някъде другаде е умряла...пфффф shocking.gif И после ако питам какво е станало с Лоис се започва един дълъг отговор: 1. на едното място бля бля... 2. на другото бля бля... и т.н
lex's_girl
А Кларк имаше ли братовчедка? A oбърках се с Линда Лий, няма значение..
blackers
Цитат
shocking.gif shocking.gif Гледам и не вярвам на очите си blink.gif Лоис Лейн с Лекс lol biggrin2.gif Благодаря за подробното обяснение toho
Някой ще може ли да обясни какво представляват тея Earth-ове rolleyes.gif
Мн нещо се обърках мн гадно стана май това си го е измислил.....
sonofsparda
А случайно да беше прочел, че става въпрос за алтернативни вселени? dry.gif
blackers
да прочел съм
sonofsparda
В такъв случай не разбирам защо смяташ, че toho си е измислил всичко това.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.