Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Смолвил, Сезон 7 - епизод #14 - "Traveller"
GGbit.info > Развлечение > Кино и телевизия > Сериали > Текущи > Smallville > Епизоди > Сезон 7
Страници: 1, 2, 3
sonofsparda
Еми да. И ние си гадаем. Виждаме с какво разполагаме за епизода и гледаме да свържем кое с каквото можем. Аз винаги се надявам на изненади btw. Ако предварително не се бях спойлнал, че това беше Бизаро, е твърде вероятно да се бях заблудил. Макар, че специално това с "Кларк полита от щастие" звучеше толкоз тъпо, че просто нямаше накъде. И наистина се оказа изненада. И с Лайнъл може да са приготвили нещо неочаквано, кой знае. wink.gif
doctor_freeman
То наистина звучеше тъпо, но най-малко да се замисли човек, че това няма да го каже точно "Кларк". Аз лично изобщо не го очаквах това с Бизаро. Дойде ми в повече shocking.gif 16.gif . По-сложно ще е замислено всичко според мен, защото това си е голям спойлер все пак - "Лайнъл урежда Кларк да бъде отвлечен и заключен в клетка". Едва ли просто така ще издадат такава интересна и ключова информация (все пак Лайнъл си е добряк от доста време). След три седмици ще разберем. wink.gif
vikihill96
Бе, а дано да ни изненадат Ванка с нещо много приятно mrgreen[1].gif mrgreen[1].gif !!! Епизода се очертава де е поредния доста добър епизод, та ако само сложат нещо по-неочакванко и интересно и може да стане отлично епизодчето. Макар че, ако питаш Деспина за нея ще е изненада, ако Лорчето/Кара като си върне паметта и вземе да се отърве от "кривогледството" си 18.gif 18.gif !!!
apophis
наистина е много съмнително че издават че Лайнъл го е отвлякъл то просто да бяха написал "някой отвлича Калрк" и разкриването че е Лайнъл акто гледаме епизода да е шок за нас а така ще го очакваме освен ако не е пдовеждащо.Искат да се настроим за Лошия Лайнъл и когато видим епизода има някво разкритие че не е така аккто изглежда.Ако Лайнъл е искал да убие Кларк или да експереминтира с него защо не го е прави до сега.Зима зелен камък и готово Кларк му е в ръцете.Защо чак сега.Дали не го защитава от "Veritas".
sonofsparda
Хм, не знам, обаче аз хващам бас, че това с клетката са го взели от "Лоис и Кларк". Само, че там го беше затворил Лекс, за да не му попречи да се ожени за Лоис.

П.П.: Колкото до Лайнъл, мотивите на тоз човек винаги са неясни. Уж се води злодей, после пък Джор-Ел го е избрал за свой посланник, иска да помогне на Кларк, а пък как всъщност се е държал с Лекс като малък, нали беше убил и родителите си(нещо, което по принцип прави Лекс в комиксите). И много ме е яд, че тоя герой е до голяма степен пренебрегван от повечето фенове. Ама тоя път явно ще има нещо голямо. Все пак Veritas и Traveller ще са основно за Кларк и Лутърови. Hell, yeah!
doctor_freeman
Да, приликата е очевидна! Може наистина оттам да им е дошла идеята за клетка от криптонит. Относно това за Лайнъл, което казваш - живота на човека все едно е разделен на два периода. Преди е бил злодей, сега по-скоро не е. Това, че се е отнасял с Лекс така като малък - много ясно, нали е част от миналото. От доста време се опитват да ни го покажат в нова светлина, все едно се е преродил. Абе нарочно ни държат така в напрежение толкова време... wacko.gif
sonofsparda
Btw Veritas вече са се показвали във вселената на Смолвил - първата им поява е в анимирания комикс Justice & Doom, който е от екстрите към сезон 6. Там събитията се разказват от Д'жон Д'жонз. smile.gif

doctor_freeman
Еее, браво! Ти ме уби! 16.gif Толкова пъти съм го гледал преди, а изобщо не ми дойде наум да го прегледам сега, с оглед на това, което знаем за предстоящите епизоди и Veritas.

П.С. Вече приемаме, че Veritas е група от хора? Не че казвам, че не съм съгласен, но все пак нищо не се знае още. rolleyes.gif
sonofsparda
Еми уж не е някакъв проект. Аз предполагам, че може да е това общество(Лутър, Куин, Тийг). И може смъртта на родителите на Оли да има нещо общо с това. Мoже в последния момент, да са се отказали от каквото и да е включвала работата на това "общество" и следователно да са били ликвидирани. Все още помня как в първия епизод Лайнъл криптично гледаше първата страница на вестника, докато бяха в хеликоптера с Лекс. Абе знам ли, казаха, че това ще обхваща истории от целия сериал досега. Всичко е възможно. "The son of Krypton belongs to Veritas". Може Лайнъл още от началото да е знаел истината за Кларк, може главно заради това да е помогнал за документите за осиновяването му, наистина не знам. Има хиляди варианти. wacko.gif

П.П.: Да не говорим, че и ако примерно бяха успели да представят Брус, а не Оли, като нищо можеше да изкарат, че и Томас и Марта(майката на Брус също се казва Марта) са били в същото положение и че не са били убити от случаен крадец, а просто е трябвало да изглежда така. Сумати варианти идват от това, дано наистина да се окаже нещо грандиозно. smile.gif
apophis
според мен Веритас може да е била създадена като организация да предотврати инвазия на извънземни.Може да са намерили някви доказателства и да решат че ако убединят усилията си могат да помогнат на човечеството да се защити (чрез клонинги супер войници ала бала). Все пак всички членове са били предствители на могъщи компании.В последните епизоди на Смолвил се загатва символа на организацията "V" с 5 звезди
ето къде се появява:
http://img138.imageshack.us/img138/8779/veritas4wh4.jpg
http://img138.imageshack.us/img138/6655/veritas3ao0.jpg
http://img138.imageshack.us/img138/4427/veritas5bj5.jpg
Най ми е интересно сега кой е начело на Веритас.Лайнъл получава предупреждения следователно предполагам че вече не е част от Веритас но кой е? и защо досега са се крили.А и щом в спойлърите се споменава че ще има флашбаци с малките Лекс и Оли дали и те знаят нещо повече за Веритас
ПС:Само не разбирам какво общо има Брейниак с епизода "Веритас" че ще се появява
sonofsparda
Смятам, че може и да не е организация против "еxtra-terrestrial beings". В "Justice & Doom, Марсиянеца разказва, че е използвал Swann Communications за да си построи нещо като голям сателит, който да му служи за база, следователно д-р Суон трябва да му е помогнал за това. А дано да не излезе, че д-р Суон е имал някакви алтернативни мотиви да помага на Кларк. Тогава много ще ме ядосат. Помогна му да разбере произхода си, помогна да го отърват от другата му личност Кал-Ел. Не знам просто. Във второто му участие в Legacy пък беше превел и друго съобщение, което обаче идваше от Земята и което гласеше "I am waiting.". Това може също да има нещо общо с тая мистерия. Наистина ме озадачават тия работи. Парченцата от тоя колосален пъзел ще бъдат наредени след няколко седмици. Ах как не ми се чака само.
doctor_freeman
Да, Иван е прав, склонен съм да се съглася с неговите разсъждения. Интересно ми е дали ще споменат за Джон и тоя сателит нещо... Както и да е, друго исках да кажа, относно това за Милтън Файн - че защо да не се появи? Ако е свързан по някакъв начин с историята ще бъде любопитно да разберем как точно, а ако не е - ще бъде замесен в нещо друго, което отново ще бъде интересно. Все пак ме съмнява да концентрират серията на 100% за флашбеци и други обяснения относно Веритас и фамилиите Суон, Тийг и Куийн, и просто ей така, от немай къде да покажат Брейниак, без никакъв смисъл.
♥Didito♥
Съгласна съм, че Клои най-вероятно ще я убият до края на сезона, ако се опита да спаси още някой, горкото момиче ама като си е добра. Зависи от снецаристите mad.gif Епизода се очертава интересен дано Кара най-после си възвърне паметта и помогне на Кларк.
toho
Цитат(♥Didito♥ @ Mar 9 2008, 16:08) *
дано Кара най-после си възвърне паметта и помогне на Кларк.

Споко след този епизод Кара си връща памета smile.gif
toho
Айде на промото:

Link : Smallville - 714 - Traveller Promo
Enchanted
Mерси Тедо!
-The son of Krypton belongs to Veritas wacko.gif
doctor_freeman
Thanks, bro! Промото е супер, веднага ми се напълни главата с въпроси. biggrin.gif Turn over the Son of Krypton?
♥Didito♥
Мерси за трейлъра!
The son of Krypton belongs to Veritas...Turn over the Son of Krypton? blink.gif предчувствам страшно интересна серия.
apophis
Като стопирах трейлъра когато Патриша говори с някой и му казва "turn over the son of Krypton" мисля че го казва на Лайнъл.Това ще един невероятен епизод със дигурност.Накрая на промото Кларк май акзва "Come hear and face me" и веднага дават Лайнъл явно ще имат конфронтация smile.gif
lex's_girl
Последния син принадлежи на Веритас? Ако искат целия пакет първо трябва да вземат мъжествеността му от Лана 18.gif Не, сериозно това ще е страхотен епизод smile.gif
toho
Вече има Director's cut smile.gif

Link : Smallville - Traveler Director's Cut

ПП: Ето и един удължен трейлър:

Link : Smallville - 7-14 "Traveler" Extended Trailer

"The Traveler will bring a great change to the earth."
A_l_e_x
Хахаха,на Directors cut-а Кара пак е със синьо и червено...много са ми смешни biggrin.gif
doctor_freeman
Защо винаги трябва да показват най-интересното... dry.gif Този епизод като цяло ще е интересен, но въпреки това...
ViruZzZ
ooo следващия еп имам чувството, че ще компенсира "Hero" worthy.gif
Enchanted
Eпизода ще е върха,Тедо мерси за къта smile.gif
Ами,показват най-интересното,за да знаем какво да очакваме,doctor_freeman wink.gif
Хммм,супер ще е Кара дойде на себе си,как ли и е дошъл ума в главата,може би Лана и е разказала всичко,щом е видяла,че Кларк е в опасност....
♥Didito♥
Епизода ще е страшен, нямам търпение! Мерси за къта. Определено още повече нещата не ми се изясняват 18.gif
doctor_freeman
Цитат(Enchanted @ Mar 15 2008, 14:54) *
Ами,показват най-интересното,за да знаем какво да очакваме,doctor_freeman wink.gif

Да, и като покажат кулминацията направо ти развалят кефа от серията... И без това вече знаем какво да очакваме . rolleyes.gif
toho
Ето и един Sprint клип:

Link : Smallville 'Traveler" Clip
The_Man_Of_Steel
Още спойлъри:

- Лошият Лайнъл се завръща.
- Той нарежда да отвлечат Кларк и да го държат в стая от криптонит в ЛутърКорп.
- Клои и Лана откриват военна електрическа проба във фермата и отиват при Лайнъл.
- Клои и Лана отвеждат Кара в Крепостта и искат от Джор-Ел да й върне паметта, защото само тя може да спаси Кларк.
- Най-големият страх на Кларк е да бъде затворен в клетка и да бъде изследван.
- Арън Дъглас от Бойна звезда Галактика е един от гостуващите звезди.
- Епизода "Traveller" разказва за Патриша Суон, дъщеря на Д-р Суон и приятелка от детството на Лекс.
- Патриша иска да остане близо до Кларк, защото вярва, че той може да е полезен на света.
doctor_freeman
Яя, нови спойлъри! 18.gif 18.gif 18.gif
toho
Цитат(The_Man_Of_Steel @ Mar 15 2008, 19:32) *
Още спойлъри:

- Лошият Лайнъл се завръща.
- Той нарежда да отвлечат Кларк и да го държат в криптонска килия в ЛутърКорп.
- Клои и Лана откриват военна електрическа проба във фермата и отиват при Лайнъл.
- Клои и Лана отвеждат Кара в Крепостта и искат от Джор-Ел да й върне паметта, защото само тя може да спаси Кларк.
- Най-големият страх на Кларк е да бъде затворен в клетка и да бъде изследван.
- Арън Дъглас от Бойна звезда Галактика е един от гостуващите звезди.
- Епизода "Traveller" разказва за Патриша Суон, дъщеря на Д-р Суон и приятелка от детството на Лекс.
- Патриша иска да остане близо до Кларк, защото вярва, че той може да е полезен на света.

И какво им е новото на това, тия спойлери са си преразказ на описанието + още един два факта който отдавна се знаят
doctor_freeman
Цитат(The_Man_Of_Steel @ Mar 15 2008, 19:32) *
Той нарежда да отвлечат Кларк и да го държат в криптонска килия в ЛутърКорп.

"Криптонска килия" RULZZZZ!!! 18.gif 18.gif 18.gif 18.gif 18.gif И "отвлечат" също! 18.gif 18.gif

Книгата, която Кларк чете в присъствието на Патриша, ми изглежда като дневник. Дали не е на д-р Суон? Може би дори ще има нещо за Веритас вътре, кой знае...

П.С. Интересно защо все още не са съобщили кой ще играе бащата на Оливър и бащата на Джейсън(ако изобщо го има)... emoticon1 (42).gif
Enchanted
Цитат(doctor_freeman @ Mar 15 2008, 16:21) *
Цитат(Enchanted @ Mar 15 2008, 14:54) *

Да, и като покажат кулминацията направо ти развалят кефа от серията... И без това вече знаем какво да очакваме . rolleyes.gif

Aми аз понякога негледам кътовете,за да не си развалям изненадите(трудно е да се здържа),пробвай,ако мислиш,че ще ти е по-интересно след това wink.gif
Иначе да,спойлерите не са нови,но все пак мерси,на мен ми беше обягнал факта,че Арън Дъглас ще участва...хмм доволна съм biggrin2.gif
doctor_freeman
Да, Меги, ама не се сдържам, това е проблема. biggrin.gif Все се надявам да покажат възможно най-безинтересната част от епизода, така че хем да съм видял нещо ново преди серията, хем да не ме е яд че съм се спойлнал лошо.
toho
Ето още един трейлър излъчен в Канада:

Link : Smallville - 7x14 - Traveller - Canada
vikihill96
Абе понеже съм гаднярче, а и защото това ще е последния ми коментар за известно време насам, защото все пак би трябвало вече да ме познавате поне дотолкава, за да се сетите,че ще трябва да намеря някоя изродийка, която да пусна като тема, за да отбележа 1000-ия си пост 15.gif 15.gif ( между другото приемам предложения 10.gif 10.gif ). Та да си дойдем на думата. Иска ми се да задам една въпросче на по-назнайващите тук. И предупреждавам, който не е гледал трейлъра и
D.cut-a да не ми чете поста blush.gif blush.gif . Та въпросът ми е- на трейлъра виждаме накрая Лайнъл с една да го кажем като тръба влизащ през някаква дупка, която е вследствие на разрушение. В cut-a видяхме някакъв изрод дето искаше да целне Кара и Кларки- та възможно ли е според вас сценката да е следната- пича се опитва да ги думне с пушката, а съвзелия се Лайнъл всъщност на сценката от трейлъра всъщност му е шибнал един и е спасил братовчедите Ел? Как мислите mrgreen[1].gif mrgreen[1].gif ?

П.П- И очаквайте 1000-ия ми пост 15.gif 15.gif .

П.П.П- И благодаря за готиния трейлър toho 4.gif 4.gif !!!
apophis
лол Лекс не се еотказал от старите си номера да наблюдава с камери стаята на Кара rolleyes.gif
toho
Цитат(vikihill96 @ Mar 17 2008, 21:38) *
Абе понеже съм гаднярче, а и защото това ще е последния ми коментар за известно време насам, защото все пак би трябвало вече да ме познавате поне дотолкава, за да се сетите,че ще трябва да намеря някоя изродийка, която да пусна като тема, за да отбележа 1000-ия си пост 15.gif 15.gif ( между другото приемам предложения 10.gif 10.gif ).

Аз лично очаквам този заветен 1000-ен пост с голям интерес, имайки темата с 500-ния пост дето го пусна тва лято biggrin2.gif .

Цитат(vikihill96 @ Mar 17 2008, 21:38) *
Та да си дойдем на думата. Иска ми се да задам една въпросче на по-назнайващите тук. И предупреждавам, който не е гледал трейлъра и
D.cut-a да не ми чете поста blush.gif blush.gif . Та въпросът ми е- на трейлъра виждаме накрая Лайнъл с една да го кажем като тръба влизащ през някаква дупка, която е вследствие на разрушение. В cut-a видяхме някакъв изрод дето искаше да целне Кара и Кларки- та възможно ли е според вас сценката да е следната- пича се опитва да ги думне с пушката, а съвзелия се Лайнъл всъщност на сценката от трейлъра всъщност му е шибнал един и е спасил братовчедите Ел? Как мислите mrgreen[1].gif mrgreen[1].gif ?

П.П- И очаквайте 1000-ия ми пост 15.gif 15.gif .

П.П.П- И благодаря за готиния трейлър toho 4.gif 4.gif !!!

Ами Вики аз още не мога да си обясня закво му е било на Лайнъл да отвлича Кларк, така че няма да се учудя ако се окаже че Лайнъл не е чак толква виновен. А пък и трейлърите по принцип заблуждават и не показват абсолютната истина с цел естесвено изненада.

ПП: С тая тръба Лайнъл много ми на помня на Гордън Фрийман от Half Life smile.gif
toho
Zamunda.Net

Apfh
Като цяло епизода беше добре, но не ми хареса колко лесно хванаха Кларк в началото. Стоеше си и все едно чакаше. Човек ще каже, че няма суперсили...
Освен това ми се стори леко мудкав епизод - нещата се развиваха прекалено бавно.
Оценка - 4/5
Victoria
Ех, някои хора стават по-рано и от мене. smile.gif
И на мен не ми хареса особено.... колебая се между 3 и 4.
apophis
На мен епизодчето ми хареса доста бая време го чаках.Кларк много лесно го хванаха нещо.И не разбрах какъв бе целия смисъл Лайнъл да го отвлече и да го затвори в клетката да го предпази от патриша ли ?Много съм объркан и не мога да преценя дали Лайнъл е добър или не.Иначе за убийствата не се изненадах напълно в стила на Лайнъл е.Евала че най накрая върнаха паметта на Кара,беше ми омръзнало да я гледам не по умна от една блондинка.Лекс не разбрах защо уби Патриша заради някаква огърлица само.Залагам че я е убил зада може после всички да си помислят че Лайнъл я е убил.Очаквам в следващия епизод Кларк да се нахвърли на лайнъл задет е убил Патриша(От толквоа лъжи никой няма д аповярва на лайнълчо.Кларк вече знае че Лайнъл е способен на всичко).Патриша много ми ахреса жалко че я учистиха толкова бързо имаше бая хляб в нея.Най ми е чудно къде изчезна Лана след като измъкнаха Кара,и защо Джорел не проговори .С огромно нетърпение очаквам следващия епизод нз как ще издържа до другата седмица.
The_Man_Of_Steel
Слаб епизод...3.5/5 ако трябва да съм точен

гласувах с 4 щото 3.5 като се закръгли си е 4.. wink.gif
lex's_girl
Цитат
И не разбрах какъв бе целия смисъл Лайнъл да го отвлече и да го затвори в клетката да го предпази от патриша ли ?
Мисля че Лайнъл отвлече Кларк защото Патрисия имаше доказателства че той е убил баща й и другите и можеше да го изнудва с тях и той се е нуждаел от нещо, което тя иска за да ги получи. Незнам може и да е било за да се отърве от конкуренцията, но все още си нямам пълна представа за това какво цели.
Цитат
Лекс не разбрах защо уби Патриша заради някаква огърлица само.
Определено Лекс не я е убил без причина,знам че има ключ в огърлицата но незнам каква роля играе в проекта Веритас упс, май трябваше да сложа няква спойлер аларма хмм, ето 36_6_4[1].gif
Както и да е, СТРАХОТЕН епизод!! Без сълзливи истории, без метеоритни закачалки и без повтaряния на сюжети. Накрая си получих потвърждението че Лекс вече е по-добър villain от баща си!! Лайнъл постоянно прави лоши неща за уж добри каузи, а в Лекс вече няма подобни противоречия просто <3333 ,явно са си сменили местата. worthy.gif Като заговорихме за каузи Кларк много бързо ги обяви Лутърови за изгубени...Кога се е опитвал да им помага да се променят че не си спомням.. и какво стана с обещанието към малкия Алекс? Но като цяло ТУ беше добър в тоя епизод въпреки целия хомоеротизъм, в който беше въвлечен постепенно. emoticon1 (106).gif
Клои помисли за една минута и ...не, не помисли и търсеше за изчезването на Кларк в Дейли Планет въпреки това което стана миналата седмица, трябва да си сложи неонов знак до бюрото "Внимавай преди да пишеш", малкото й шоу в крепостта беше свидетел на смъртта на ентусиазма ми- Джор-Ел така да пуска обикновени хора в уж светена земя и да им изпълнява желания съква enormous time, на Джонатън му прецака сърцето за да спаси Кларк, а на света Клои нищо й няма, да бе разбира се. Опортюнизъм, ама друг път.
Ако Лана продължават да я превръщат с ореол, две кибритени клечки и една безопасна игла в малка версия на Клои направо ще им я натикам през гърлото после dsnc0033[1].gif
Kaра без памет не изглеждаше много учудена че е в извънземна крепост на северния полюс ,а когато си я възвърна добре че си спомни че трябва да се облече в червено и синьо преди да спаси Кларк защото появяването й нямаше да е толкова ефективно... Но ми хареса много сцената когато Кара си върна паметта и после как бавно й се вееше косата на фона на суперменска музика еххх blush.gif Радвам се че свърши от една страна историята с амнезията, но така и не разбрах каква беше целта й?Спестете ни сълзливите си суперистории.
Абе тоя епизод си струва 5чката от мен , и определено не само защото измъчваха Кларк толкова време(което си беше наистина вдъхновяващо)
Enchanted
Гледах епизода още в 5.30,но когато седна да прокоменирам епизода все нещо ме спираше,та сега да започна по същество.
Хареса ми замисъла,но някак попретупаха нещата,затова 4/5 от мен.
Кара е с възвърната памет,поне Лекс няма да я манипулира вече.Кларк беше в клетка,ами очакваше се,от самото начало на сериала,все пак всички знаем как това е най-големия му страх!Милата му братовчедка го спаси,но защо забога трябваше да облича синьо-червеното екипче...ахх няма значение.Лана и Клой помогнаха както винаги и то достатъчно и предостатъчно.
Патриша много ме зарадва с решението да следва стъпките на баща си,но уви плановете и се провалиха...ахх този Лекс,все по-лош и по-лош става с всеки изминал епизод.
Признавам си стана ми гадно,че нямаше КЛана момент,какъвто трябваше...но нищо,преживях го.

Немога да си събера мислите в момента,после ще допълвам wink.gif
The_Man_Of_Steel
една от причините че давам 3.5 а не 3 е, че нямаше Клана-простотийки
Apfh
Цитат(Victoria @ Mar 21 2008, 12:06) *
Ех, някои хора стават по-рано и от мене. smile.gif

Ем.. като си на бачкане от 9, а епизода излиза към 6 и го сваляш за има-няма 15 мин... логично да се тегли и гледа вместо цял ден да го мислиш, какво ли ще стане в него. wink.gif

(Внимание: следва мнение съдържащо спойлер!)
Btw днес докато правех малко еднотипни задължения мислех в/у случилото се и конкретно действията на Лайнъл, които са коренно различни от както стана добър уж. Та според мен съдейки по онзи спойлер, че след няколко епизода един от главните герои ще умре, спокойно мога да заключа, че това ще бъде Тати Лутър. Сега го видяхме в лоша светлина и когато дойде този епизод той някак си ще спаси Кларк, ще покаже, че найстина е добър, като се жертва за него и т.н.... просто спекулация. wink.gif Не виждам иначе логична причина вече, колко време да защитава тайната на Кларк и изведнъж "Бум! Прас! Трас!" .. и става лош. ... wink.gif
Victoria
Субтитри.
toho
Цитат(Victoria @ Mar 21 2008, 22:14) *

Имаш поздрав от мен с клип по радиото, Вики. smile.gif

ПП: Мойта оценка за епизода е 3.96. По късно ще дам по-подробно мнение за епизода.
apophis
ето го и рейтингът
Код
Smallville (Viewers: #5, 3.41 million; A18-49: #5, 1.4/ 4).

Добър рейтинг но на фона на рейтингите на останалите епизоди от сезона е много по малък,а епизода бе много добър
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.