Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Стачка на сценаристите в САЩ
GGbit.info > Развлечение > Кино и телевизия > Сериали
Страници: 1, 2, 3
toho
Стачката вече свърши официално с 92.5% гласували да приключи. Честито.

Ето шоутата, които ще направят още нови епизоди за този сезон...

ABC

BOSTON LEGAL - Will resume production on 4-8 episodes; still has 2 episodes yet to air

BROTHERS & SISTERS - Will resume production on 4-5 episodes; still has 1 episode yet to air

DESPERATE HOUSEWIVES - Will resume production on 4-5 episodes

GREY'S ANATOMY - Will resume production on 4-5 episodes

LOST - Will resume production on 4-5 episodes; still has 6 episodes yet to air

UGLY BETTY - Will resume production on 4-5 episodes

CBS:BIG BANG THEORY, THE - Will resume production on 7-8 episodes;

COLD CASE - Will resume production on 6-7 episodes; still has 1 episode yet to air

CRIMINAL MINDS - Will resume production on 6-7 episodes

CSI: CRIME SCENE INVESTIGATION - Will resume production on 6-7 episodes;\

CSI: MIAMI - Will resume production on 6-7 episodes;

CSI: NY - Will resume production on 6-7 episodes

GHOST WHISPERER - Will resume production on 6-7 episodes

HOW I MET YOUR MOTHER - Will resume production on 7-8 episodes

NCIS - Will resume production on 6-7 episodes

SHARK - Will resume production on 6 episodes

TWO AND A HALF MEN - Will resume production on 7-8 episodes

WITHOUT A TRACE - Will resume production on 6-7 episodes

CBS

TBA

NBC

ER - Will resume production on 4-6 episodes

MY NAME IS EARL - Will resume production; no episode number given

OFFICE, THE - Will resume production; no episode number given

MEDIUM - Will resume production; no episode number given; still has 6 episodes yet to air

LAW & ORDER: SPECIAL VICTIMS UNIT - Will resume production; no episode number given

CW

GAME, THE - Will resume production on 8-9 episodes

GOSSIP GIRL - Will resume production on 5-6 episodes

ONE TREE HILL - Will resume production on 5-6 episodes; still has 6 episodes yet to air

REAPER - Will resume production on 5-6 episodes; still has 3 episodes yet to air

SMALLVILLE - Will resume production on 5-6 episodes; still has 4 episodes yet to air

SUPERNATURAL - Will resume production on 5-6 episodes; still has 2 episodes yet to air

Fox

HOUSE - Will resume production on 4-6 episodes

FAMILY GUY - Will resume production; already works well ahead of air schedule

SIMPSONS, THE - Will resume production; already works well ahead of air schedule

USA

TBA

Sci-Fi

TBA

FX

TBA

HBO

TBA

Showtime

"Dexter" и "Brotherhood" - Няма да бъдат засегнати от стачката.

"The Tudors" - 12 епизода ще бъдат излъчени.

P_1
Бях 4увал за тази ста4ка доколкото знам на миналата супер мноо от сериалите тогава са били спрени. Дано не стане пак така ако спрат пове4ето сериали без краи тва ще е просто 14.gif Има ли пове4е инфо кво ще стане като сериите се из4ерпат а ста4ката продалжава всмисал ще продалжат ли сезоните като сварши или ще ги спрат така и догодина следващите... 14.gif 14.gif 14.gif
dEniChka
Да спират тая стачкаа sad.gif В противен случай някои много готини филми,които чакам от толкова време няма да се запишат до края... dry.gif 19.gif
ladysunshine
Малеее колко много сериали...и всичките ще се прецакат sad.gif
Аз имам един въпрос. След като излъчат епизодите какво става??? Като свърши стачката ще продължат ли сезона или спират сериалите?
toho
Цитат(ladysunshine @ Nov 16 2007, 16:49) *
Малеее колко много сериали...и всичките ще се прецакат sad.gif
Аз имам един въпрос. След като излъчат епизодите какво става??? Като свърши стачката ще продължат ли сезона или спират сериалите?

Не сезоните свършват, и чакаш следващите есента . Дори стачката да свърши до нова година, а това е много малко верояно защото последната такава стачка е продължила към 5 месеца, вече няма да има смисъл, времето ще е недостатъчно да се снима.
smallville_f
Нененененненене... Защо и Smallville!!!!!!! Да им се невидяло cry.gif
club135
Обаче Дъ Симсънс кърти... smile.gif Едва ли имат причина да спират един от най-успешните сериали...
pretty_girl
Цитат(club135 @ Nov 16 2007, 17:54) *
Обаче Дъ Симсънс кърти... smile.gif Едва ли имат причина да спират един от най-успешните сериали...

Като гледам никой не го интересува колко са успешни сериалите,сценаристите искат пари и тва е нито тлевизите,нито рейтингите,нито актьорите,нито феновете могат да направят нещо..
Tedds
Е тва е бати гадното sad.gif И Отх и Госип Гърл и всичко.Тази стачка ще разочарова много хора по цял свят които следят любимите си сериали sad.gif
[dEs]
Офффф те сценаристите не са ли на отделни договори и зависимост от сериала и колко плащат на филма и вече процент да вземат и сценаристите? В смисъл те нямат точно определени заплати. Поне така съм чувала от една приятелка която живее в Америка. Дано свърши таз стачка че до другата есен..... blink.gif blink.gif blink.gif
MoLlY
неееееееееееееееееееееееее.....защо и ОТХ?confused.gifconfused.gifconfused.gif!!!!!!!!!!
Tedds
Оле че и Heroes и Prison Break,ужас mad.gif
club135
Цитат(MoLlY @ Nov 16 2007, 21:59) *
неееееееееееееееееееееееее.....защо и ОТХ?confused.gifconfused.gifconfused.gif!!!!!!!!!!

Права си... всъщност кой ли болен мозък плаща за сценарий на тая сапунка? blink.gif
ViruZzZ
Цитат(smallville_f @ Nov 16 2007, 17:41) *
Нененененненене... Защо и Smallville!!!!!!! Да им се невидяло cry.gif

Мимз да беше само Smallville!? Те спират всички сериали 19.gif 14.gif Сега к;фо ще гледам cry.gif
brooke_scott
баси тия всички сериали ще прецакат, аре да има дигат заплатите и стига толкоз простотии
toho
Цитат(brooke_scott @ Nov 16 2007, 23:02) *
баси тия всички сериали ще прецакат, аре да има дигат заплатите и стига толкоз простотии

те не искат по големи заплати, а по-голям дял от продадените ДВД-та
ladysunshine
Цитат(club135 @ Nov 16 2007, 22:24) *
Цитат(MoLlY @ Nov 16 2007, 21:59) *

Права си... всъщност кой ли болен мозък плаща за сценарий на тая сапунка? blink.gif

Някой който има достатъчно мозък, за да плати на човек, който си върши добре работата със сценария ан ОТХ mad.gif Като не ти харесва някой да те кара да го гледа???

Цитат(toho @ Nov 16 2007, 23:41) *

toho, това, което е казала Вяра е същото хората просто искат повече пари и според мен тр да се съгласят да им дават повече пари, защото все пак сценариститте са в основата на целия сериал или филм
brooke_scott
Цитат(ladysunshine @ Nov 17 2007, 08:08) *
Цитат(toho @ Nov 16 2007, 23:41) *

toho, това, което е казала Вяра е същото хората просто искат повече пари и според мен тр да се съгласят да им дават повече пари, защото все пак сценариститте са в основата на целия сериал или филм

именно, мерси С
Mr. Winchester
Защо Smallville и Lost 2.gif

П.С. А Ghost Whisperer няма да е засегнат, така ли?
ThePinkDuck
На 26ти Ноември двете страни пак влизат да преговарят. Да се надяваме да измислят нещо тоя път!
[dEs]
А ако имат споразумение сериалите ще бъдат ли с всичките си серии?
ThePinkDuck
Цитат(desitoo_91 @ Nov 18 2007, 11:18) *

Някои сериали като Призъна са прекъснали ваканциите си и вече снимат епизоди за които реално сценариите са чернови. Все още щетите могат да бъдат поправени, както се изрази един сценарист. Ако всичко приключи благополучно за сценаристите до края на месеца сериалите, а и филмите, ще си продължат по първоначалната програма.
ladysunshine
Цитат(ThePinkDuck @ Nov 18 2007, 11:24) *

Някои сериали като Призъна са прекъснали ваканциите си и вече снимат епизоди за които реално сценариите са чернови. Все още щетите могат да бъдат поправени, както се изрази един сценарист. Ако всичко приключи благополучно за сценаристите до края на месеца сериалите, а и филмите, ще си продължат по първоначалната програма.

Всички да стискаме палци да стане така. Това ще бъде най-лесния вариант
brooke_scott
Цитат(ladysunshine @ Nov 18 2007, 11:31) *
Цитат(ThePinkDuck @ Nov 18 2007, 11:24) *

Всички да стискаме палци да стане така. Това ще бъде най-лесния вариант

дам, айде дано да стане 4.gif
[dEs]
Ох надявам се да се разберат, че иначе голяма скука ще ме гони, като свършат серийте на сериалите който гледам.
ThePinkDuck
Стачката взима все повече жертви. Въпреки, че продукции като The Office и 30 Rock, спраяха снимки почти веднага, някои сериали все още се крепят, защото имат чернови на сценарии.
Щетите минаха границите на южна Калифорния и се насочиха към Канада. Следващите паднали под ножа са Bionic Woman и Battlestar Galactica.
Двата сериала спряха продукция на 15ти Ноември. В тях жяха заети повече от 200 човека, които сега са безаботни, бройката постоянно нараства.
Според вице-президента на канадският клон на AMPTP Дон Кот, краят е близо за още няколко сериала. Той заявява, че Aliens in America и Reaper ще спрат снимки в края на месеца, Supernatural спира началото на Декември, Men in Trees ще се снима до средата на януари, а Smallville ще снима до 23ти януари. Psych, The 4400 и Kyle XY вече спряха снимки.
Ето няколко снимки от протеста по най-известният хливудски булевард онзи ден:

Множество холивудски звезди взеха участие в „Безмълвни”, интернет кампания в помощ на стачкуващите сценаристи.

На 22 Ноември група членове на Американската гилдия на писателите започва да излъчва предавания включващия нкои от най-големите холивудски звезди. Всичко това е част от кампанията наречена „Безмълвни”, идеята е на режисьора /сценарист Джордж Хикенлупър и сценариста Алан Серебоф. За първи път в TV и филмовата истории толкова много актьори дават таланта си директно за интернет кампанията, чиято цел е подпомгане на стачката срещу Филмовият съюз и този на Телевизионните продуценти.
В кампанията се включват имена като Шон Пен, Холи Хънтър, Лаура Лийни, Алан Къминг, Джей Лено, Харви Кайтел, Кейт Бекинсейл, Тина Фей, Тим Робинс, Гари Маршал, Дейвид Шуимър, Патриша Кларксън, Джеймс Франко, Джулия Луис-Драйфус, Мартин Шийн, Джош БролинСщзън Сърандън, Андре 3000, Чаз Палминтери, Джейсън Бейтман, Кристин Лати, Патриша Аркет, Джена Елфман, Оливия Уайлд, Ива Лонгория, Матю При, Америка Ферера и целия каст на Грозната Бети. След тях ще се включат Чарлийз Терон, Джейн Фонда, Мариса Томей, Итън Хоук и още много много други.
Стачката принуди големите студия да изместят повечето продукции предвидени за 2008 да излязат 2009
Това обаче не доближава дори малко холивудските студия до каквато ида е криза. Най-вече защото всички те имат пълен набор филми за сезн 2008.Въпреки това стачката определено обърка плановете на студията. Поредният филм с изместена дата е „Angels & Demons”, част от бестселър поредицата на Дан Браун „Da Vinci Code” . Адаптирането на „Da Vinci Code” за големия екран донесе печалби на студиото за над 750млн долара, а на сценариста Акива Голдсмън 4млн – което си бяха нови висоти в заплащането а сценарист. Том Ханкс не е доволен от сегашният вид на сценария за предисторията на „Da Vinci Code” и тъй като за момента той не може да се пренапише, снимките намя да започнат през март, а най рано през май следващата година. За сега от студиото обещават филма да излезе на 15 май 2009!

Други продукции имащи проблеми със сценариите са продукциите на : 20th Century Fox „Fantastic Voyage” на Роналд Емерих, продукцията на Paramount „Transformers 2” от DreamWorks и новият филм на Рийз Уидърспуун „Morning Glory” продуциран от Джей Джей Ейбрамс за Paramount, продукцията на Universal „State Of Play” с Брад Пит в главната роля (и в този случай актьора не е доволен от сегашният вид на сценария). Повечето продукции предвидени за Коледа 2008 ще излязат лятото на 2009та.

Все повече и повече филми стават жертви на стачката. Дано студията най-накрая си вземат поука и започнат да дават на всеки дължимото... нещо което много ме съмнява.
[dEs]
Много ме съмнявва да дадът на вске дължимото. Не само за сериалите тази стачка е проблем, но янвно и за филмите. А и доста хора остават без работа. Дано скоро всичко да приключи, че ще нанесат доста големи щети на много продукций.
ladysunshine
ThePinkDuck, благодаря за инфото smile.gif Работата е доста по сериозна отколкото си мислех unsure.gif
brooke_scott
Цитат(ladysunshine @ Nov 21 2007, 14:27) *
ThePinkDuck, благодаря за инфото smile.gif Работата е доста по сериозна отколкото си мислех unsure.gif

оу определено, ама гледайте само колко хора са останали безработни, само заради тия сценаристи, макар че от части подкрепям и двете страни dry.gif
K1llerAngel
Еееее стига уе и ОТХ ли спират е поне Наруто няя го спират
brooke_scott
ей някой знае ли кво стана с тая стачка???
ThePinkDuck
Цитат(brooke_scott @ Nov 28 2007, 17:12) *
ей някой знае ли кво стана с тая стачка???

Знае се ама ме мързеше да пиша...

Преговорите на 26ти бяха много "приятелски". В момента върви 2ри етап. Всичко постигнато до тук по споразуменията се преразглежда и се търсят вариянти за мирно разрешаване на ситуацията. Вторият ден на преговорите мина все така "приятелски", но не и продуктивно. Сценаристите обмислят нов удар на 10 декември, когато е президентският дебат по CBS.
Нещата не изглеждат розови народе. Всички клипчета от кампанията "Безмълвни" са качени в youtube. Просто търсете "Speechless". До момента има 15 клипчета, като в номер 15 участват Джош Бролин и Джеймс Франко и кой ли още не. Всички клипчета са изключителни, препоръчвам да ги изгледате!
vasinka_{P}
Много гадно така, всички сериали дето гледам ще имат само по 13 епизода, не е честно така. Дано се разберат по скоро, да им дадат парите които искат, че няма да има какво да гледаме.
[dEs]
Абе то въпроса не опира само до сериалите. Колко хора са без работа заради 250 човека например(предполагам, че са повече) и също не вземат пари. Ако само сценаристите си стачкуваха, ами лошо няма, но вече щом се спира цяла продукция и други остават без работа и съответно без заплащане. Сега разбирам, защо Мосолини е издал закон за забрана на стачките.
Mimsey
Тия луди ли са бре!? Аз един сриал ще седна да гледам и да следя ("отчаяни съпруги"- то не че е кой знае какво, ама пак времето минава...) и те стачка ще вдигнат тия сценаристи! shocking.gif Много модерно стана вече да се стачкува и понеже ся най-гледаните продукции и знаят, че няма да не стане на тяхното и дай! mad.gif
Adorkable
Мен не ми е за сериялите,ами филмите,набелязала съм си поне десетина заглавия,а сега всичкото е надолу с главата.
Надявам се скоро да се стигне до споразумение,че нещата излизат извън контрол.
ThePinkDuck
Аз подкрепям сценаристите с две ръце! Щом няма да има филми и сериали, ми няма да има. След като не им дават заслуженото, те не заслужават да печелят. НАЙ-ВАЖНОТО в една продукция е сценария. Независимо колко талантлив актьорски състав има филма или колко е велик режисьора без думички и история не може да се засниеме нищо. Точно това се опитват да покажат актьорите и сценаристите в "Speechless". При положение, че средностатистически блокбъстър донася на продуцентите по около 780млн долара печалба от вложени около 150, то на сценаристите са платени по малко от 3, а в повечето случаи сценариста не е 1. Къде е логиката? На вас 3млн може и много да ви се струват, но в тази индустрия нищо не са. Главният момент с който се опитват да се преборят всички сценаристи, е че искат процент от пчалбите или заплащането им да е на базата на успешноста на филма. Продуцентите естествено не поддават. Преговорите продължават, но за сега нищо ново.
brooke_scott
Цитат(ThePinkDuck @ Nov 29 2007, 15:35) *
Аз подкрепям сценаристите с две ръце! Щом няма да има филми и сериали, ми няма да има. След като не им дават заслуженото, те не заслужават да печелят. НАЙ-ВАЖНОТО в една продукция е сценария. Независимо колко талантлив актьорски състав има филма или колко е велик режисьора без думички и история не може да се засниеме нищо. Точно това се опитват да покажат актьорите и сценаристите в "Speechless". При положение, че средностатистически блокбъстър донася на продуцентите по около 780млн долара печалба от вложени около 150, то на сценаристите са платени по малко от 3, а в повечето случаи сценариста не е 1. Къде е логиката? На вас 3млн може и много да ви се струват, но в тази индустрия нищо не са. Главният момент с който се опитват да се преборят всички сценаристи, е че искат процент от пчалбите или заплащането им да е на базата на успешноста на филма. Продуцентите естествено не поддават. Преговорите продължават, но за сега нищо ново.

съглсна съм напълно 4.gif
ladysunshine
Цитат(brooke_scott @ Nov 29 2007, 18:56) *
Цитат(ThePinkDuck @ Nov 29 2007, 15:35) *

съглсна съм напълно 4.gif

Абе то и аз съм съгласна, ама вече да им дават заслуженото и да се разбират, че ми писна да прецакват всеки сериал. Иначе са прави хората да искат повече пари, защото то без тях се видя, че филмите са за никъде
Jordan
desitoo_91, Mimsey, що разсъждавате толкоз тъпо?
Хайде вие станете известни и талантливи сценаристи, правете блогбъстъри, гледайте как останалите вземат големите кинти а на вас оставят трошиците и после пак се замислете върху смисъла на цялата работа. Да не говорим, че освен паричките филма/сериала жълтички докарва и огромния мърчъндайзинг, за който лудите фенове по цял ден пръскат една камара пари. Чашки, тениски, химикалки, шапки, гривнички и разни други дрънкулки- паричките от тях все отиват при първата група хора. Съответно втората не вижда и цент от тях.
Gossip Girl
Цитат(ThePinkDuck @ Nov 28 2007, 21:11) *
Всички клипчета от кампанията "Безмълвни" са качени в youtube. Просто търсете "Speechless". До момента има 15 клипчета, като в номер 15 участват Джош Бролин и Джеймс Франко и кой ли още не.

Мисля, че са свалени. Успях да намеря само едно на Ugly Betty и пишеше, че е махнато заради насилие или нещо от сорта(не ми се четеше mrgreen[1].gif ).
Аз изгледах клипчетата в SpeechlessWithoutWriters. Само не схванах къде отиде частта с безмълвието...whatever.
ThePinkDuck
Цитат(Gossip Girl @ Dec 2 2007, 12:25) *
Цитат(ThePinkDuck @ Nov 28 2007, 21:11) *
Всички клипчета от кампанията "Безмълвни" са качени в youtube. Просто търсете "Speechless". До момента има 15 клипчета, като в номер 15 участват Джош Бролин и Джеймс Франко и кой ли още не.

Мисля, че са свалени. Успях да намеря само едно на Ugly Betty и пишеше, че е махнато заради насилие или нещо от сорта(не ми се четеше mrgreen[1].gif ).
Аз изгледах клипчетата в SpeechlessWithoutWriters. Само не схванах къде отиде частта с безмълвието...whatever.

Ами нали идеята на безмълвието е точно това - да не знаят какво да кажат!Тоест - без сценарий са безсилни, безмълвни!

Иначе след 4тия ден на официални преговори нищо ново. Продуцентите излезнаха с ново предложение, което за жалост се оказа по-лошо и от старото. Все още бъдещето на огромен брой проекти изглежда тъмно и обречено... или по-скоро отложено.
Velsis
Еее дано да се разберат скоро , защото иначе ще се получи доста гадно за феновете и въобще за всички.Не трябва да има такива стачки и глупости.Сигурно са прави да стачкуват , не съм запозната много със случая , но все пак не искам по някакви си мизерни 12-13 серии да излизат... :/
FaLLOuTbOy
Ако стачката свърши до Коледа, ще се радваме на нови сезони на любимите ни шоута happy.gif
[dEs]
Разбирам, че хората влагат умствен ресурс и това е много по трудно от колкото да вдигаш тежести например. Обаче ми е интересно на какво викат ниска заплата?
ThePinkDuck
Цитат(desitoo_91 @ Dec 3 2007, 17:24) *
Разбирам, че хората влагат умствен ресурс и това е много по трудно от колкото да вдигаш тежести например. Обаче ми е интересно на какво викат ниска заплата?

Обяснила съм го този момент в един от предните си постове.

Стачкуващите тези дни се събират на малки групички за да разговарят по между си как ще протестират от тук нататък. Утре и вдругиден срещите ще продължат. Никакъв напредък в преговорите за сега.
Mr. Winchester
Дано скоро приключват тея стачкиЧе мн гадно
FrAgMaKeR
Наистина като се замисли човек, това не е справедливо.. ти си измислил историята, положил си труд да я напишеш.. да напишеш всички реплики със описанието на обстановката и действието.. ако нещо не се хареса от някой продуцент или актьор, трябва да се пренапише за да им се угоди.. разбира се заплатата не е ниска на фона на нашите стандарти, но какво са 2-3 милиона в най-добрият случай, на фона на заплати от 5-10-20 милиона, които зимат известните актьори на филм, или още по малко сравнено с продуцентите, които зимат лъфския пай от печалби понякога надминаващи стотици милиони долари.. вярно влагат средства, правят рекламата, популяризират продукта и тн., но заплатите на сценаристите трябва да са поне съразмерими с тези на актьорите, а те реално са много по-ниски дори и от един неглавен актьор, къде е справедливоста.. confused.gif А и повишението, което искат е наистина скромно в проценти, но просто алчните педали не дават повече пари.. трябва да ги подкрепим и ние зрителите, така както в началото се изкара тази история, всички първоначално тръгнаха да намразват сценаристите, но не те са лошите.. продуцентите са..
Nasi
Доколкото знам и не видях да е писано в предните постове, актьорите застават тръдо до сценаристите, но не могат да севключат в общия процес на стачката, защото са с договори към студията, но тези договори им изтичат през юни следващата година. ако до тогава нещата не са решени може би и те ще се включат по н якакъв начин. Ако греша някой а ме поправи, но това си спомням, че съм го чела някъде миналият месец.

Нещата засега вървят към зле, аз поне за момента не виждам споразумение в бизките седмици, което ще значи, че доста сериали ще паднат. Според мен всички сценаристи трябва да последно да си търсят правата, без значение какви ще са последствията. Въпреки това се надявам всичко да се реши в най-скоро време.
ThePinkDuck
Онзи ден Продуцентите излезнаха с ултиматум спрямо Сценаристите. Сценаристите от своя страна твърдо отхвърлиха "предложението". Сценаристите предлагат да им бъде плащано спрямо гледаемоста на дадения продукт, нещо което Продуцентите категорично отхвърлят.
Наси, права си за актьорите. За сега отвърдени имена в индустрията се застъпват за сценаристите като отхвърлят вече одобрени и перфектно написани сценарии под предтекст, че не се чувстват сигурни в сценария или че не им допада качеството. Това направиха Брад Пит и Том Ханкс.
За сега стачките принудиха всички политици да откажат предизборните си дебати по телевизията, което коства милиони на Продуцентите. Повечето Толк Шоу водещи са съгласни да плащат на сценаристите си, ако трябва и от собствения си джоб, но това е крайно недостатъчно.
Повечето сериали спряха продукции вече и още ще спират до края на годината. mrgreen[1].gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.