Сега, да кажа, че съм със смесени чувства от епизода, няма да е достатъчно. Имаше моменти, които много ми харесаха, докато имаше и други като поредната "оригинална" идея на сцениристите, която честно казано е за кенефа. Абе сега ще споделя, пък да видим. Първо няма как лошите моменти. За пореден път Лоис Лейн. Така, аз винаги съм бил на мнението: "Ако ще опропастяваш даден персонаж, по-добре изобщо не го представяй." Ама изглежда само аз смятам така. Защото за не знам си кой път си направиха ташак с тази героиня , която изглежда има неустоим апетит към мъжки индивиди. Абе чак толкова лошо няма, ама имайки предвид ситуацията, направо да ти призлее. А и Клои много хубаво я предупреди, че от предстоящите клюки, кариерата й ще отиде на вятъра. На Лоис не й пука изглежда, ами добре. Само си представям следната картинка. След 7,8 години, Кларки си върви из коридорите на Планет и подчува със суперслуха тихичък разговор от близкия офис: "Брей, ски'аш ли я жената на Кент к'во пра'и. От търкаляне с редактора стигна и до наградата "Пулицър".

Pathetic. Поредната черна точка за Лоис Лейн. А и Мимс, относно онзи ти въпрос "Кой пък е казал, че се е търкаляла с него?" - ами предполагам в този епизод ти беше отговорено.

Да не говорим пък и за малоумното изказване, че едва ли не преди Грант нямала сериозна връзка. Май много бързо забрави сърцераздирателната си раздяла с Оли.

Както и да е, продължаваме. Поредната гениална идея - тоя път се оказа, че братчето на Лекс, Джулиан е жив и той не е кой да е, а именно Грант Гейбриъл. Отново зле скалъпен насапунисан опит за оригиналност според мен. Но това няма да го обсъждам много, защото ще се обяснявам до утре. В "Gemini" уж ще го обяснят по-подробно - ще го видим. И ще разберем коя ще е новата каша, която ще забъркат. Да преминем към позитивните неща, които честно казано смятам, че бяха почти всичко останало. Както споменах - начинът по който Клои каза на Лоис да спре да се прави на ку*ва, сцените с Лекс и Грант/Джулиан също бяха на ниво. Зор-Ел много ми хареса тук - пълната противоположност на брат си и слава богу тука нямаше натискания върху Лара. Кара също беше страхотна, въпреки че това със загубата на паметта пак си беше малко "изсмукано", много искам да видя какво ще се случи с нея. Джор-Ел тоя път разби всякакви представи. Крайно време беше, защото Кларк не знам за кой път вече не го послуша - и следователно последиците са си последици. Go, Jor-El! Гвоздеят на епизода бяха естествено моментите Кларк и Лара - нещо, което след "Memoria", винаги съм искал да видя и най-накрая успях.

По този параграф никакви забележки. Но въпреки всичко и на този епизод ще сложа 3, защото, колкото и неща да ми допаднаха, имаше и такива, които хич, ама хич не ми харесаха. Накратко - средна работа.