Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Вашата лична класация с най-добри и най-слаби епизоди досега
GGbit.info > Развлечение > Кино и телевизия > Сериали > Текущи > Smallville > Фен зона
sonofsparda
Така, нарочно не съм посочил от колко епизода да бъде класацията. Числото е по ваш избор, стига разбира се да не е прекалено голямо. Аз като най-добри според мен досега, съм посочил 10 и като най-слаби - 7, защото до момента толкова са епизодите, които съм запомнил с най-добро или най-лошо. И да не чувам неща от сорта на "За мен Смолвил няма слаби епизоди.", защото перфектно знаете, че не е така. Все има някои епизоди, които са ви се сторили много под нивото на други, както и обратното. И така, ето я и моята класация...

Най-добри епизоди:

1. Rosetta(Думата "съвършенство" в най-бляскавата й светлина. Недостижим епизод.)

2. Labyrinth(Какъв великолепен епизод!!!)

3. Action(Този епизод най-ясно доказва, че никога не трябва да се подценява дадена серия преди излизането й!)

4. Crusade(Кал-Ел, летене и Лоис - WOW!!!; все още помня как ми падна ченето, когато въпросната дама се представи)

5. Justice(Заглавието говори само по себе си. Ако в групата присъстваха и Брус и Даяна, "Rosetta" щеше да има голям конкурент.)

6. Crimson("Лоис и Кларк завинаги"; Епизодът прави великолепен реверанс спрямо феновете на митологията)

7. Bizarro(Вторият най-добър премиерен епизод в Смолвил; Бизаро кърти мивки, чупи плочки и сваля култови репортерки!)

8. Hourglass("Смятам, че такава е съдбата ти, Кларк. Да помагаш на хората, да ги спасяваш от страха и тъмнината." Тези думи никога няма да ги забравя.)

9. Onyx("Винаги сте била права, г-жо Кент. Аз съм злодеят в тази история." - Lexy, you rock!!)

10.Nemesis(Незабравим епизод; Невероятен Кларк, великолепен Лекс и един-единствен път - култова Лана. Нямам думи просто.)

Най-слаби епизоди:

1. Kinetic(За к'во изобщо е трябвало да го снимат тоя епизод?!)

2. Тhirst(What a shame; дори Кери Фишър и страхотния намек за Батман не можаха да спасят тоя епизод)

3. Spirit(То бива, бива...)

4. Trespass(You gotta be kidding me; след този епизод реших да оценявам Смолвил както подобава)

5. Velocity(Гонки в Смолвил? Ми не ста'а пък!)

6. Subterranean(Човека-къртица значи, мексиканче говори перфектен английски и кухата лейка за пореден път избива рибата - nuff said)

7. Lara(Този епизод доказва, че не винаги трябва прекалено да се надценява даден епизод преди излизането му.)

П.П.: Държа да спомена, че изказванията са си лично мое мнение. Не желая да предизвикват конфликти, нападки или разни такива неща. smile.gif Всеки тук има право да изрази това, което мисли. Така направих и аз. Та вие сте на ход... smile.gif
Enchanted
Реших и аз да изкажа мнението си...

Най-добри епизоди:
Episode #1-1 Един от най-добрите епизоди според мен,точно заради този епизод започнах да гледам Смолвил!
CRUSADE Ехх,толкова дълго бях чакала да видя Кларк,в истински полет,че просто този епизод ми остави белег в съзнанието!
SPELL Лана обладана от вещица,как да не харесаш този епизод biggrin2.gif
COMMENCEMENT Супер епизодче,признавам си че сцената с танца на Лана и Кларк,адски много ми хареса!
ARRIVAL Крепоста и всичко свързано с нея,винаги ми е допадала много!
RECKONING Това просто беше епизода,който съм гледала четири пъти и пак бях впечатлена...
JUSTICE Митология,митология и пак митология!
NEMESIS Тук Лана беше страхотна,найстина страхотна!
Bizarro Незабравим епизод,токлова дълго чакан,че когато го изгледах ми се стори,че сънувам
Action Няма нужда да казвам каквото и да било за този епизод,този момент просто беше невероятен:

Wrath Кака Лана най-после беше разкрита каква е всъщност,Кларк си отвори очите,но аз се надявам да имат бъдеще заедно,поне за още няколко епизода!
RELIC Щом съм го запомнила с подробности,значи найстина ми е напрваил страхотно впечатление,което значи,че найстина ми хареса wink.gif
(мога още доста да изброявам,но мисля,че засега стига толкова)

Най-слаби епизоди:
Episode #1-13 Хич не ми допадна този епизод,нещото за което се радвах в него беше,че Лана се отдалечава от гаджето си...
Episode #1-20 Лана не ми се вписваше като гадателка...
LINEAGE Епизод с много добър замисъл,но нещо му куцаше...
EXODUS Много блудкаво ставаше...
AGELESS Кларк,Лана и бебето...звучи ми като збъдната мечта,на сериал от съвсем друг жанр biggrin2.gif
HYDRO Сюжета на епизода не ми допадна особенно!
Lara Много ме е яд за този епизод,толкова малко и можеше да е в горната класация...
toho
Най-добрите:

1- COMMENCEMENT (страхотни ефекти, останах вцепенен доста време след като го изгледах)
2- CRIMSON (Най-доброто представяне на Кларк по влиянието на РедКей)
3- PROMISE (Възлов момент за 6-ти сезон, много добре представен с разликите във времето)
4- NEMESIS (Лекс и Кларк Reunion)
5- RELIC (Много емоционален епизод и добре замислен)
6- PHANTOM (само ще кажа Бизаро и ще замълча....)
7- MORTAL (Кларк се "спасява деня" макар и без силите си)
8- RECKONING (Много тъжен епизод)
9- SACRED
10 - JUSTICE (Кво да кажа, една купчина герои на едно място, макар и историята да куцаше)

Най-лошите:

1-RAGE (Прекалено банален и клиширан)
2-SUBTERRANEAN (Скучен, много скучен. Важи и за следващите по-надолу 3 епизода)
3-HYDRO
4-RECRUIT
5-KRYPTO
6-ACTION (много дразнещ, едно и също повторено безброй пъти)
7-LARA (Причината е очевидна)
8-TEMPEST (най-тъпия от всички season final-и, според мен в 1-ви сезон имаше дори по добри от него)
9-EXPOSED ( напълно излишен епизод, същото важи и за следващия)
10-FRAGILE
toho
Цитат(nepokornata_princesa @ Nov 15 2007, 11:53) *
COMMENCEMENT Супер епизодче,признавам си че сцената с танца на Лана и Кларк,адски много ми хареса!

бъркаш се със Spirit
toho
Цитат(sonofsparda @ Nov 14 2007, 22:45) *
7. Bizarro(Вторият най-добър премиерен епизод в Смолвил; Бизаро кърти мивки, чупи плочки и сваля култови репортерки!)

Смея да попитам кой за теб е първия? smile.gif
sonofsparda
"Crusade". За това го сложих и на по-висока позиция от "Bizarro". smile.gif
vikihill96
Ами да си кажа и аз предочитанията. Но отбелязвам, че аз не ги казвам класационно или под някакъв ред, просто казвам най-добрите според мен. Както и най-слабите всъщност де mrgreen[1].gif !!

Най-добри епизоди:
1.- Rosetta- Думите са излишни тук. Кристофър Рийв е велик worthy.gif !!!
2.- "Crusade"- Fly i can eagle into the future, както пееше Сийл в "Космически забивки" happy.gif !!!
3.- "Pariah"- Аз ония боклук накрая, ако бях на мястото на Кларки, него щях да го обеся. Ма.а му и нещастник. А каккъв гаден момент за Кларки беше, когато намери Алиша във фермата.
4.- RECKONING- Много силен епизод и силно въздействие. А смъртта на Джонатан, просто нямам думи. Много тъжно ми беше sad.gif !!!
5.- Justice- And Justice for all 15.gif !!! Какво повече може да иска човек от един епизод...Всъщност може- Даяна, Шаера и "Канарчето" на едно място. Ама засега май само за последната ще ни се отвори паршута happy.gif !!!
6.- CRIMSON - Много се кефих на епизодчето. Лойс и Кларк на РедКей. А момента със скока на Кларк межд усградите...малиии worthy.gif !!!
7.- Labyrinth- Ей такава актьорска игра рядко се вижда. Мноого ми хареса Том тук mrgreen[1].gif !!
8.- NEMESIS - Какво да кажа-Лекс и Кларк "отново заедно". Dark Lana. Муцка както се казва.
9.- Bizarro - Ами още веднъж Том показва големия си актьорски талант. Моментите дето са в колекцията- "мноого добри" също не бях хич малко mrgreen[1].gif !!!

Най-слаби епизоди:

Абе тук ще помисля и ще ги добавя по-късно. Но със сигурност няма да сложа тук Lara. Вярно гаден момент и подигравка беше накрая, но все пак бих я надживял гаврата. Все пак като цяло епизодът хич не беше лош. Има много по-слаби епизоди blush.gif !!!

Сетих се един епизод- И аз слагам HYDRO - Тори Спелинг ми беше много отвратна blush.gif !
A_l_e_x
Най-добри епизоди:
1.Crimson-не може да се отрече,че епизодът е велик във всяко отношение,най-добрият в шести сезон.
2.Reckoning-страхотен епизод,много драматичен и държащ в напрежение
3.Nemesis-Клексана рулз mrgreen[1].gif
4.Fracture - страхотният епизод. Най-добрият в седми сезон.
5.Lexmas-забавен и трагичен едновременно,страхотна идея и поука
6.Wrath-Dark Lana-опредлено не за изпускане worthy.gif
7.Promise-толкова силен и въздействащ
8.Fragile-пристрастна съм,ама какво да се прави biggrin2.gif
9.Descent - моят любим Лекс. Колко хубав епизод и какво невероятно пропадане. 15.gif
10.Exile-ей това е хубаво начало на сезон 4.gif

Най-слаби епизоди( Сезон 6 мисля,че опрелено кърти в това отношение,чак се чудя откъде да започна biggrin2.gif )
1.Hero - просто несравним. Щом успя да ми измести долните два,значи е бил "велик" 9.gif
2.Noir и Prototype-безспорните шампиони на шести сезон
3.Hydro(no comment) mad.gif
4.Bizarro-как е възможно да има толкова тъпо начало:angry: сигурно няма да се съгласите с мен,ама няма нищо mad.gif
5.Gemini - тъпотия в най-висшата и форма
6.Freak-много нещастен епизод
7.Vortex,Metamorphosis,Slumber-Обичайният сюжет-Кларк спасява Лана и всички са щастливи

За епизода "Лара" не мога да разбера зао всички го слагат в класацията за най-лоши серии. Епизодът не беше слаб,имаше хубави моменти,една издънка нищо не прави. Ако някой го е харесал въпреки издънката,няма да го слага при най-лошите, с обяснението,че разбирате ли е очеизвадно защо е там,макар че е бил добър,ами просто няма да го слага никъде. Иначе просто стават противоречия. Не може един епизод за малко да е бил горе,ама да е "паднал" долу 9.gif
sonofsparda
Работата е, че поне при мен най-лоши епизоди означават също и най-разочароващи. Аз очаквах "Лара" да бъде МИНИМУМ(смятай) толкова епичен, колкото личното съвършенство за мен - "Rosetta". Обаче начинът, по който този епизод ми се изплю в лицето беше повече от тежък. Все едно имах чувството, че Риу или Кен са ми праснали по един Shoryuken в лицето. wink.gif Щом можеш да бъдеш толкова разочарован от епизод, който си чакал със затаен дъх три месеца(обявиха го през август), значи напълно си заслужава да го посочиш като част от тези, които най-много са те разочаровали. Няма значение дали само един или два момента са били лоши(меко казано) в него. Този епизод трябваше да бъде епичен, но го развалиха(според мен). Аз бях лично обиден като фен на сериала и на митологията и затова го сложих във втората класация, което ако някой по-рано ми беше казал, че ще направя, щях чисто и просто да му се изсмея в лицето. Също както направи и този епизод.
Enchanted
Ами аз бих вметнала и още нещо към отговора на sonofsparda относно "Lara",мен лично епизода ме разочарова-не покри очакванията ми,за това го сложих във втората класация Алекс.
A_l_e_x
sonofsparda,уважавам ти мнението като фен,но не беше ли точно ти този,който казва по горе,че никоя серия не трябва да се подценява преди излизането и? Не важи ли същото и за надценяването? rolleyes.gif
sonofsparda
Да, така е. На мен примерно много лесно един трейлър или спойлъри за епизод могат да ми се сторят безинтересни. Обаче да разбера, че ще има епизод за майката на Кларк, която той винаги е искал да види, беше нещо грандиозно. Наистина бях надценил този епизод, просто защото всичко, което четях за него ми казваше, че ще бъде велик. Уви, за мен не се оказа така. Точно затова бях останал толкова разочарован - заради колосалните очаквания които имах за него. Ще гледам за напред и по този параграф да съм по-внимателен. Виждаш, обаче че при "Action" нещата стоят точно на противоположния полюс. wink.gif
lex's_girl
Благодаря за подкрепата на темата "Ревютата на сезоните" без която нямаше да съм тук *sniff sniff*
Най- добри--
Crusade- летящ Кларк'О робот и г-н Тийг и аз вече изкачвам звездите
Bizzaro- "нека силата на слънцето бъде с теб, Кларк" -Страхотна битка си беше, а като се появиха Лана и Кара беше направо "АМИН!!"
Spell- доста ми хареса идеята като цяло ако изключим партито където вещиците от 17 век танцуваха на песен на Гуен Стефани хаха a и урока по пиано на Лекс
Nicodemnus- да кажем само "да живеят боговете на разбитата сметана" и да замълчим в страхопочитание
Asylum ,Shattered ,Onyx,Memoria,Lexmas- о, дълбоки мисли.. нужна ми е цигара. Каквото и да напиша ще прозвучи пристрастно
Blue- много интересен, за пръв получих главоболие опитвайки се да разбера какво става.
Vessel- ето краят на този епизод щеше да е перфектния финал на Смолвил за мен
Crimson - о да, имаше една велика песен " да падат дрехи и задръжки" тя описва добре епизода lol май трябваше да го сложа по надолу
Magnetic - много магнетичен епизод хах Туше!
Transference - гениален badass в опаковката на манекен- това дори възможно ли е? *sighs*
Sacred - оу, ка-бум! много екшън.. и белезници станаха само за 45 минути,
Rage - да, изгледах тоя епизод още веднъж и видях отвъд(не във) зелените кожените гащи на Робин Худ и взех(не тях) да го харесвам - вратичка към superville
Noir- бюлетина Джими за детектив!!

Най-лоши--

Promise- *dies a thousand deaths* абсолютно най-лошия епизод- Лекс на върха на дългия камшик на Лана отчаян от всички посоки, а тя и Кларк получават ненадеен сигнал от планетата на Себичните Задници
Reckoning.Labyrinth =i will remember u.normal again(buffy verse)? главните концепти бяха супер подобни, не ми се стори никак оригинално
Fragile- мисля че на тоя епизод заспах два пъти и половина някъде, поне Раян имаше по-интересна способност в 1-2 сезон,но пък за края на епизода всичко си заслужаваше
Rush -насекомо slash паразит поставен от Джор ел да пази осмоъгълна дупка?Не мисля..И "bad, but still needy" Клои, тът дори и тревогата на черните кичури не направиха епизода убедителен->един от най-глупавите
Forsaken- no comment
Unsafe- не че не харесвах Алисия но в тоя епизод освен натискане сесии нищо друго не видях.. а! и разбира се Кларк да плаче защото само тя харесвала антенките му
Jinx - ох американски футбол ужас
Aqua - имаше добър диалог ,но Aquaman колежанин-еколог който спасява цаца от лошия Лекс= lamefest 2005, мисля че е трябвало да го вкарат с по-добра история
Fade ааа този гаден невидим убиец-сутеньор дядо коледа лексоудушвач
Hypnotic- о, боже, хамстерското колелце в мозъка на Кларк се завъртва и той решава по най -"изкустния" начин да прати мойто момиче по дяволите(защото я предпазва нали) Да не говорим за поредния провал на Лекс при избирането на еvil sidekick ,е споменах го пък
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.