Най-добри епизоди:
1. Rosetta(Думата "съвършенство" в най-бляскавата й светлина. Недостижим епизод.)

2. Labyrinth(Какъв великолепен епизод!!!)
3. Action(Този епизод най-ясно доказва, че никога не трябва да се подценява дадена серия преди излизането й!)
4. Crusade(Кал-Ел, летене и Лоис - WOW!!!; все още помня как ми падна ченето, когато въпросната дама се представи)
5. Justice(Заглавието говори само по себе си. Ако в групата присъстваха и Брус и Даяна, "Rosetta" щеше да има голям конкурент.)
6. Crimson("Лоис и Кларк завинаги"; Епизодът прави великолепен реверанс спрямо феновете на митологията)
7. Bizarro(Вторият най-добър премиерен епизод в Смолвил; Бизаро кърти мивки, чупи плочки и сваля култови репортерки!)
8. Hourglass("Смятам, че такава е съдбата ти, Кларк. Да помагаш на хората, да ги спасяваш от страха и тъмнината." Тези думи никога няма да ги забравя.)
9. Onyx("Винаги сте била права, г-жо Кент. Аз съм злодеят в тази история." - Lexy, you rock!!)
10.Nemesis(Незабравим епизод; Невероятен Кларк, великолепен Лекс и един-единствен път - култова Лана. Нямам думи просто.)
Най-слаби епизоди:
1. Kinetic(За к'во изобщо е трябвало да го снимат тоя епизод?!)
2. Тhirst(What a shame; дори Кери Фишър и страхотния намек за Батман не можаха да спасят тоя епизод)
3. Spirit(То бива, бива...)
4. Trespass(You gotta be kidding me; след този епизод реших да оценявам Смолвил както подобава)
5. Velocity(Гонки в Смолвил? Ми не ста'а пък!)
6. Subterranean(Човека-къртица значи, мексиканче говори перфектен английски и кухата лейка за пореден път избива рибата - nuff said)
7. Lara(Този епизод доказва, че не винаги трябва прекалено да се надценява даден епизод преди излизането му.)
П.П.: Държа да спомена, че изказванията са си лично мое мнение. Не желая да предизвикват конфликти, нападки или разни такива неща.