Така, нека сега да дадем малко по-пълно мнение за епизода. Това, което най-ми хареса в него беше не толкова оувърхайпнатите от повечето от вас "трусове"(въпреки че този момент наистина ме разсмя от сърце), а това, че Кларк вече започна да си отваря очите. Досега за него, Лана беше перфектният образ и той никога не можеше да приеме, че дори и тя си има своите косури. В този епизод обаче моят човек прогледна истината - видя се, че той вече няма да приема на доверие всяка нейна приказка и за пръв път в този сериал се видя, че Кларк се съмняваше в чувствата си. В последните моменти това се видя най-добре. И не - с това не искам да намекна, че Кларк много скоро ще разкара Лана и ще хукне след Лоис или нещо такова, а просто, че той видя, че Лана си е просто една обиновена жена, а не едва ли не някоя богиня, за каквато винаги си я е мислил(ех, ама ако види Даяна само...). Това беше най-важното нещо според мен в този епизод - а именно това, че Кларк започна да изгражда своите съмнения относно Лана и тази връзка като цяло. Друг много готин момент беше сцената между Лана и Клои - да, изглежда Лана Ланг си спечели един вид нов враг в лицето на най-добрата си приятелка. Особено култова беше онази реплика на Клои - "Искам Кларк да има цялото щастие на света, но не мисля, че ще му го дадеш ти." Аййй, колко обичам загатванията в Смолвил само.

А ултиматумът си беше великолепно отправен - точно Chloe-style. Да, наистина имаше страхотни моменти в този епизод. Обаче и косурите не останаха незабелязани. За пореден път любимите ни сценаристи се изсраха върху Лоис Лейн, само както те си знаят. Отново намеквайки, че тази легендарна комиксова героиня си е намерила работа в Дейли Планет, благодарение на външния си вид, а не на репортерските си умения. А и това как в асансьора тя буквално казва на Грант да си гледа работата, а в следващата сцена му се мята на врата, въобще не смятам да го коментирам. А и също това как за пореден път спестиха на Лана отговорността за постъпките й, като определиха super-kick-ът, който прасна на Лоис като no big deal. Лоис винаги се е застъпвала за Лана(нещо в пълен контраст с бъдещите им взаимоотношения) и ми беше много любопитно да видя реакцията й след това, но уви. За сметка на това обаче, отново показаха, че героинята не може да пише статии без грешки - отново як комиксов намек. А и новата прическа на Лоис е супер - като изключим светлия цвят, е почти едно към едно с тази Лоис от модерните комикси - което май е общо взето единственото хубаво нещо, което можем да кажем за нея в този епизод.

Елементът "Тя обича мен, а не теб." общо взето пак беше налице - палци долу.

След всичко, което Кларк е направил за нея, Лана има наглостта да го юрка защо стоял във фермата вместо да използва силите си - палци долу.

И още някои не особено сполучливи момента за мен. Както казах, много добър епизод, но не и великолепен, поради което не получава максимална оценка => 4.
П.П.: Брейниак рулз. Черната смес определено крещеше името на любимия ми злодей - Венъм.

Да не говорим пък за поредния култов намек за принцеса Даяна/Wonder Woman.