sonofsparda
Nov 3 2007, 14:46
Ще бъдем сигурни, ако информацията бъде потвърдена и на други места. Поне засега оставаме със спекулациите, дано скоро получим потвърден отговор и на по-глобална основа. Ето линк към сайта, в който първоначално прочетох за възможния край на стачката - ЦЪК
sonofsparda
Nov 3 2007, 14:47
Ужас.
Мда, ще стане "весело".
Стига бе,всички стачкуват,хората се побъркаха.
Enchanted
Nov 3 2007, 15:16
Ужас,незнам какво да мисля
Дано се постигне някакво съгласие и да не ни прекъсват сезона
sonofsparda
Nov 3 2007, 15:23
Ами поради тая причина на Heroes season-finalle ще е още през декември. Сами си правете сметката.
Enchanted
Nov 3 2007, 15:26
Цитат(sonofsparda @ Nov 3 2007, 15:23)

Ами поради тая причина на Heroes season-finalle ще е още през декември. Сами си правете сметката.

Това определено не е добра новина...да се надяваме,че при Смолвил нещата,че са както трябва
Цитат(sonofsparda @ Nov 3 2007, 16:23)

Ванка, според мен се бъркаш. Втори сезон на "Heroes" е разделен на две части - Vol.2 и Vol.3 (Vol.1 беше целият първи сезон). Съответно Vol.2 свършва май около 11-ти епизод, което е точно края на Декември. После трябва да продължи с новата сюжетна линия - Vol.3 . Преди 2-3 дни отмениха за неопределено време спин-оф сериите "Heroes: Origins", та едва ли ще отрежат и половината втори сезон.
Къде си го чел това btw?...
Иначе по темата... от тия стачки в София вече ми идва да убия някой, защото ми писна по 4 часа да прекарвам в градски транспорт. Ако пък ми отрежат и "Smallville" вече не знам... революция!

;(
Бобо, Ванката е прав, наистина мислят скорощен край заради тези стачки
ПП: Пратих ти ПМ с инфото за Героите
Wallker
Nov 3 2007, 17:05
Ако стане нещо подобно ще се гръмна
ThePinkDuck
Nov 3 2007, 17:14
Последният път стачката трая пет месеца, а когато продукциите се възобновиха интереса към тях беше спаднал с около 10%. За нова телевизия като CW това може да е фатално. За първи път над 90% от сценаристите/писателите са съгласни да има стачни действия! Дано проблема се разреши преди да е станало твърде късно!
sonofsparda
Nov 3 2007, 17:50
Крег от K-Site е споменал, че Смолвил засега имат сценарии за 16 епизода. Тъй че ако стачката трае прекалено дълго, сигурно изтърваме последните шест.
Цитат(sonofsparda @ Nov 3 2007, 17:50)

Крег от K-Site е споменал, че Смолвил засега имат сценарии за 16 епизода. Тъй че ако стачката трае прекалено дълго, сигурно изтърваме последните шест.
Е ние се надяваме, че до тогава проблема ще бъде решен.
Със сигурнист телевизийте ще направят всичко възможно този проблем да бъде решен по бързо инак ще загубят много пари.
sonofsparda
Nov 3 2007, 17:57
Да, ама казват, че това е най-голямата стачка до момента. ThePinkDuck спомена за миналата стачка, която е била наистина 5 месеца. Ако и тази се проточи толкова, е ясно, че сериалът ще бъде съкратен. Но съм сигурен, че в идващите седмици ще се доизясняват много неща, тъй че аз казвам да се готвим за изненади - приятни или неприятни.
УоУ... мерси toho за инфото.
От това честно казано ме побиха тръпки. Положението явно е сериозно, щом смятат да хвърлят на боклука готови епизоди (в момента "Heroes" е заснет до 11 епизод включително, което ще рече, че няколко епизода трябва да се направят наново).
Пффффффффффф....... при това положение, като нищо може да резнат и всички останали засегнати шоута (включително Smallville

)
Стискам палци и за двата сериала да няма лишения, тъй като единствените ощетени ще сме ние, зрителите!..
Victoria
Nov 4 2007, 08:56
pretty_girl
Nov 4 2007, 11:02
Цитат(Victoria @ Nov 4 2007, 08:56)

Ужас,не ми го побира ума как така ще спрат толкова много продукции,тва ще се отрази ужасно на телевизите и на рейтингите..и то тва не е само един сериал ако нещата наистина се развият по начинът,по който са представени в този линк,просто ще е катастрофа за всички фенове.Дано се разберат и да не се стига до такава развръзка.
Wallker
Nov 4 2007, 11:09
Интересното е,че като стачкуват няма да вземат никакви пари,а ако излъчат сериите ще им се заплаща,+ телевизионни права и всички останали глупости!
(освен,ако не греша,че стачкуват за пари де.

)
Цитат(Victoria @ Nov 4 2007, 08:56)

Е то и Героите ги няма в списъка ама и тях са ги натиснали тъй че...
MaLkIq_MuKi
Nov 4 2007, 11:33
Лелееее, ужас

Не може така, те пък да не видят от нашите учители тука, та и те се юрват. Лелееее, само да ми спрат филма ще ги изколя всички до 1, ако трябва после сама ще пиша сценариите!
club135
Nov 4 2007, 11:51
Никой не изясни за какво стачкуват? Парите им са малко или искат да участват в продукциите?
MaHeKeHa
Nov 4 2007, 13:58
Значи вижте как стоят нещата:
Сценаристите стачкуват, защото получават много МАЛКО пари в замяна на трудът им. В много отношения когато се пише сценарии за сериали или филми (били те с висок или нисък рейтинг/бюджет) единствените хора, които получават сериозни облаги, са компаниите и в частност актьорите. След това следва рекламния пазар и на последно място са сценаристите. В йерархията тези хора стоят на последното стъпало (сценаристите)
ИНФО: Студио "Сикс Дигрий"
В американската филмова индустрия един сценарист (независимо дали е на филм или сериал) получава определен хонорар за конкретния сценарий + процент от продажбата на съответното ДВД от филм или сериал. Сценаристът трябва да подпише договор, за да се съгласи, а това се равнява на 0.3 цента от всяко продадено ДВД от конкретния филм или сериал. Погледнато като процент, това се равнява на 0.15% което според мен е... не пладнешки обир, а абсолютна подигравка със сценаристите. Искрено ги подкрепям и се надявам, че ще спечелят тази стачка. В момента тези хора стачкуват и искат този процент да бъде променен поне на 1.0% + по-висок хонорар.
Прави са си хората. Този процент е не унизителен, а направо несъществуващо малък!
Подкрепям ги, макар че ще сме ощетени ние зрителите от тази стачка. Заслужават далеч повече за работата си...
club135
Nov 4 2007, 15:44
Цитат(MaHeKeHa @ Nov 4 2007, 13:58)

В американската филмова индустрия един сценарист (независимо дали е на филм или сериал) получава определен хонорар за конкретния сценарий + процент от продажбата на съответното ДВД от филм или сериал. Сценаристът трябва да подпише договор, за да се съгласи, а това се равнява на 0.3 цента от всяко продадено ДВД от конкретния филм или сериал. Погледнато като процент, това се равнява на 0.15% което според мен е... не пладнешки обир, а абсолютна подигравка със сценаристите. Искрено ги подкрепям и се надявам, че ще спечелят тази стачка. В момента тези хора стачкуват и искат този процент да бъде променен поне на 1.0% + по-висок хонорар
Е, добре де, защо просто не кажат: "Сценарият ми струва толкова. Ако не го искаш, беги при друг, който ще ти го даде по-евтино...". Нали са пазарна икономика? Цената се определя от търсенето и предлагането.
MaHeKeHa
Nov 4 2007, 15:57
Цитат(club135 @ Nov 4 2007, 16:44)

Цитат(MaHeKeHa @ Nov 4 2007, 13:58)

В американската филмова индустрия един сценарист (независимо дали е на филм или сериал) получава определен хонорар за конкретния сценарий + процент от продажбата на съответното ДВД от филм или сериал. Сценаристът трябва да подпише договор, за да се съгласи, а това се равнява на 0.3 цента от всяко продадено ДВД от конкретния филм или сериал. Погледнато като процент, това се равнява на 0.15% което според мен е... не пладнешки обир, а абсолютна подигравка със сценаристите. Искрено ги подкрепям и се надявам, че ще спечелят тази стачка. В момента тези хора стачкуват и искат този процент да бъде променен поне на 1.0% + по-висок хонорар
Е, добре де, защо просто не кажат: "Сценарият ми струва толкова. Ако не го искаш, беги при друг, който ще ти го даде по-евтино...". Нали са пазарна икономика? Цената се определя от търсенето и предлагането.
Ами не точно. Именно филмовите компании настояват за договор, с които сценаристът трябва да се съобразява на всяка цена. Ако не ти харесват условията, които предлагат, ти просто не подписваш и си търсиш леснината. Но имайки предвид филмовата индустрия в Америка (която струи с пълна сила)... кажи-речи всички сценаристи нямат особен избор. Филмите, както и сериалите се вадят на килограм, а пазарът е меко казано... загубен. Верно, в повечето случаи филмите са пълен крап, но не за това подписват сценаристите, а за да изкарат УЖ некой лев.
ViruZzZ
Nov 4 2007, 16:10
Пфффф...Най-готиния сезон на Смолвил и кфо може да не бъде целия

ОМГ кфо им е станало на 'сички та стачкуват...алчността е голямо нещо
MaHeKeHa
Nov 4 2007, 16:40
Цитат(ViruZzZ @ Nov 4 2007, 17:10)

Пфффф...Най-готиния сезон на Смолвил и кфо може да не бъде целия

ОМГ кфо им е станало на 'сички та стачкуват...алчността е голямо нещо
Ами колкото и да е наприятно за нас зрителите/феновете, не мисля, че сценаристите са алчни. Хората са в пълното право да стачкуват, защото не получават нищо в замяна.
ladysunshine
Nov 4 2007, 17:57
Нямах си на идея как стои работата със сценаристите...Явно имат право хората да стачкуват и аз се надявам да спечелят, обаче докато мине стачката и докато спечелят ще прецакат голяма част от любимите ни сериали, което ще е мн гадно
MaHeKeHa
Nov 4 2007, 18:36
Естествено, никой не си е казал тежката дума, но вероятността това да се случи е обективна. Наскоро гледах една пресконференция на "Ейдж Браун" където актьорите (големи имена във филмовата индустрия) подкрепят това си начинание.
Нека да кажем, че някой от вас напише сценарий за филм и този филм стане голям хит, печалбата ти от тези 0.3 цента ще бъде абсолютно богаство. Ако компанията продаде в първата седмица 8.000.000 милиона ДВД-та, то твоята печалба излиза около 240.000 долара САМО за първата седмица. Но това може да се случи на сценаристи, които може да се проброят само на едната ръка. В повечето случаи не става така, а напротив. Я си дайте сметка, че тези ДВД-та се продадат само в 50 бройки? Каква би била вашата печалба? В днескашно време интернет е повече напаст, отколкото привилегия за полезна информация. И това важи за всички компании - били те музикални, филмови и т.н. Американците може и да си купуват ДВД-та, но в Европа това не е така. Европеецът предпочита да си го свали и гледа на компютър, отколкото да си го купи. Дори и онези, които имат пари. Чистата далавера е най-добра.
ViruZzZ
Nov 4 2007, 18:44
Ми в такъв случай ще е по добре тяхната стачка да свърши по бързо и да бъде благоприятна за тях...Така и двете страни ще бъдат доволни
ПП.Ама то в сайта още нищо се не е казало за Смолвил ,има ли шанс да го пропуснат
![mrgreen[1].gif](http://ggbit.info/forum/style_emoticons/default/mrgreen[1].gif)
?
ПП.Ами на някои сериали като вече са направили епизодите си и ако съкратят сериала нали трябва на ново да правят сериите няма ли да им излезе по скъпо
MaHeKeHa
Nov 4 2007, 18:54
Цитат(ViruZzZ @ Nov 4 2007, 19:44)

Ми в такъв случай ще е по добре тяхната стачка да свърши по бързо и да бъде благоприятна за тях...Така и двете страни ще бъдат доволни
ПП.Ама то в сайта още нищо се не е казало за Смолвил ,има ли шанс да го пропуснат
![mrgreen[1].gif](http://ggbit.info/forum/style_emoticons/default/mrgreen[1].gif)
?
ПП.Ами на някои сериали като вече са направили епизодите си и ако съкратят сериала нали трябва на ново да правят сериите няма ли да им излезе по скъпо

За целта си има практика, която датира от 1984 година. "Повечето сериали прекратяват излъчването на епизодите си, докато нещата не се оправят" Но има такива, които биват прекратявани и никога излъчвани по ТВ екран. В 21 век някои сериали са римейк на онези, които са страдли през годините от такива стачки.
Относно послеписа ти: да, има ГОЛЯМА вероятност Смолвил да бъде пропуснат. Но има и такава, която може да повлияе в негативен план. Шансовете са 70% да бъде пропуснат и 30% Смолвил да стане история. Другият вариант е CW да спре излъчването на сериала за известен период от време. Която според мен (а и не само според мен) е вероятната тенденция.
club135
Nov 4 2007, 19:11
Цитат(MaHeKeHa @ Nov 4 2007, 16:40)

Ами колкото и да е наприятно за нас зрителите/феновете, не мисля, че сценаристите са алчни. Хората са в пълното право да стачкуват, защото не получават нищо в замяна.
Абе то лошо няма да се вдигнат цените... тъкмо ще спрат да взимат всеки сценарий паднал им пред очите и ще се намалят мозъчните изпражнения като The Convent, например. Въпросът е обаче, че сценаристите са много и в Холивуд бъка от сценарии, като някои от тях дори стават. Според мен сносен сценарист може да се намери без много зор и предполагам, че тази стачка няма да има необходимия резултат.
направо унизителни са им заплатите на сценаристите ... просто не вярвах че е толкова зле положението с тях ! та те са в основата на всеки филм ! играят наистина важна роля за създаването на филма/серияла ... нелепо е ! така ми се искаше живота да бъде честен , всеки да получава каквото е заслужил , ама е на .. не е така и най-вероятно никога няма да бъде
Enchanted
Nov 4 2007, 22:16
Aз никога не съм предполагала,че вземат толкова малък процент...
Много се надявам да стане така,че стачката да не засегне Смолвил,защото 30% не е толкова голяма вероятност за спирането окончателно на сериала,но пък винаги има шанс,което просто найстина много ще ме натъжи!
smallville_f
Nov 5 2007, 13:02
Тц... уморих се от стачки ... но сценаристите са в пълното си право... И макар ние да сме тези дет ще страдат супер много, това тяхното не е живот с такъв мизерен процент печалба... Прочетох коментар на първата страница, че от екипа на Смолвил са заявили, че ако трябва да спрат сериала, са измислили по-ранен season-finalle с
отворен край ... Дано това пък е предпоставка за осми сезон с 22 епизода

Айде ще стискаме палци всичко да свърши добре и за сценаристите и за сериала...
lyubenski
Nov 5 2007, 23:43
Лоша новина наистина. Остава ни само да се надяваме, че хората там са по-компетентни, не като нашите политици.
club135
Nov 6 2007, 08:13
Я стига сте ги оплаквали. От 100 000 000 0,15% са 150000 (и това без хонорара). Това е една доста сносна годишна заплата, ако правят по един сценарий на година. Взимат пари, ако продукцията е успешна. Има такива, които не са и съответно парите на сценаристите са малко.
sonofsparda
Nov 6 2007, 14:56
Ха-ха-ха, добре е поне, че някои все още могат да запазят чувството си за хумор покрай тия стачки - една от най-известните отбори на Световната Федерация по Кеч - D-Generation X(DX) току-що се избъзикаха с въпросните сценаристи. Triple H - "...I don't think anyone writes that crap, they're on strike."

Имам две думи за тая стачка - свършвайте бързо.
apophis
Nov 6 2007, 23:05
в форумите на kryptonsite.com се натакнах на това инфо
Иксрено ти благодаря за информацията, Ивелински, но тук изискваме всичко да бъде преведено.
sonofsparda
Nov 7 2007, 14:12
Аха. 15 епизода. Бъдете готови за всичко.
Enchanted
Nov 7 2007, 14:23
Неее,това е толкова гадно,само още осем епизода....
sonofsparda
Nov 7 2007, 14:42
Всъщност не. Въпреки че още не е сигурно, е добре, че ще има толкова. Защото някои сериали ще прекъснат почти незабавно, както може да е с Heroes. След като тая стачка е толкова голяма, трябва да имаме нагласата, че ще се проточи с месеци. И спрямо това, цифрата 15 звучи добре. Но знаете, че ако пък стачката се окаже прекалено дълга, може и да афектира на следващият сезон, ако изобщо CW реши да поръча такъв. Всичко зависи от много неща и ние можем само да чакаме.
Enchanted
Nov 7 2007, 15:08
Maкар,че може да звучи прекалено егоистично,аз си искам 22 епизода и заявака за осми сезон

,
каквото и да мрънкаме и да се оплакваме,никой няма да ни чуе,защото сценаристите защитават правата си,а без тях,няма да има повече Смолвил,много се надявам да не се проточи прекалено стачката,оставащите епизоди да бъдат с много добър рейтинг и CW да поръча осми сезон,найстина както sonofsparda каза,ни осатва само да чакаме
glorificus
Nov 7 2007, 15:32
Смолвил им е на ретйтинговия сериал съмняваме да не го подновят за 8 сезон,Стига CW да оцелеят.Аз и на 15 епизода се кефя все пак можеше и да е по лошо.Но дори и да го подновят за 8 сезон не се знае актйори ще напуснат....
sonofsparda
Nov 7 2007, 16:36
Всъщност чувам, че ако наистина съкратят този сезон, Майкъл може и да не напусне сериала за следващия. Ако се окаже вярно, поне ще има едно хубаво нещо след тая стачка.
15 епизода са доста в сравнение, с това което ще получат останалите шоута. Да не говорим, че в тези 15 епизода влиза Оли и компания, което лично за мен е супер...
sonofsparda
Nov 8 2007, 21:33
Новия сезон на 24 е отложен и Анатомията на Грей спира снимки. Дам, "веселите" работи тепърва започват.

-
Ъм, Лоис, ами ако и на нас ни дръпнат щепсела?-
Няма, нали си Супермен - всеки път се справяш. А и Смолвил, би ли се концентрирал ако обичаш?!
Victoria
Nov 8 2007, 22:38
хахахаха. Ванка, ще ме умориш.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.