Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Смолвил, Сезон 7 - епизод #6 - "Lara"
GGbit.info > Развлечение > Кино и телевизия > Сериали > Текущи > Smallville > Епизоди > Сезон 7
sonofsparda
Кларк разбира, че Кара е в Вашингтон в търсене на изгубения кристал, но бива заловена след като влиза с взлом в строго секретна лаборатория и бива подложена на серум на истината обогатен с криптонит. Серума отключва спомените на Кара за по-ранното й пътуване до земята когато е проследила майката на Кларк Лара до фермата на Кент. Кларк пристига навреме за да спаси братовчедка си, но случайно и той попада под влиянието на серума и вижда спомените на Кара за неговата майка.

Връзка в ArenaBG

Smallville.706.hdtv.xvid.notv

Връзка в Замунда

smallville.706.hdtv.xvid.notv
sonofsparda
Тройката е от мен. Няма все още да си кажа мнението, за да не ви развалям удоволствието. Само ще кажа, че да намаля с две единици оценката на тоя иначе като цяло великолепен епизод, се дължи на това, че нямам намерение да толерирам никакво изсиране върху митологията на Супермен, особено от страна на екипа на Смолвил. Nuff said...for now.
MaHeKeHa
Ами Ванка, знам че има някакви съображения, но повечето на това му викат "импровизация" Не може да очакваш от сериал като Смолвил цялостно задълбочаване на митологията. Трябва да има нещо иноваторско. Нещо, което да е НАД или ПОД, за да има някаква тон в друга насока. Нека не забравяме, че Смолвил нямат цялостни ПРАВА върху цялата митология (или май си го забравил?) Не е само върху определени герои. Има моменти, които УЖ очакваш да се случат както във филмите, но нейсе, нещо се променя именно там, където трябва УЖ да е така. Ти какво мислиш? Най-лесно е да черпим от митологията и да го направим в сериала. Много по-трудно е да направиш микс от митологията и нещо съвсем НОВО. И преди всичко не забравяй правата. Много хора забравят и след това плюят без да си дават сметка, че не са прави. Най-лесно е да серем на метеното, нали знаеш?

За мен този епизод беше много свеж от иноваторска гледна точка и нито за момент не направих съпоставка от цялостната митология, защото знам, че това е невъзможно да се случи. Всъщност може да се случи, но явни проблясъци и нищо повече.
toho
Цитат(sonofsparda @ Nov 2 2007, 05:58) *
Тройката е от мен. Няма все още да си кажа мнението, за да не ви развалям удоволствието. Само ще кажа, че да намаля с две единици оценката на тоя иначе като цяло великолепен епизод, се дължи на това, че нямам намерение да толерирам никакво изсиране върху митологията на Супермен, особено от страна на екипа на Смолвил. Nuff said...for now.

И аз съм на същото мнение, Ванка.
Victoria
Баси, кога ставате да го гледате бе? И някой ще ми услужи ли с бърз нет, докато си сваля епизода? mrgreen[1].gif
MaHeKeHa
Ми баси, като си нощна смяна какво да правиш? Ней лесно да си Сис админ и да кибичиш цяла нощ пред некви сървъри.
didssy
ем мене си ми хареса епизода ... вярно попрекалиха с тфа да изкарат зор-ел deeply inlove with lara , но иначе като цяло си ми хареса . накефих се на снимката на марта кент като млада и на гърба и кой ? - лара smile.gif това много ми допадна . иначе не мога да си обясня защо кларк скри от кара че е взел кристала с майка му ?! ноо поне се сдобриха . вярно имало е и по добри епизоди, но този не беше зле
ViruZzZ
ААааа...епизода много си ме изкефи rolleyes.gif беше много як smile.gif Кара беше във вихъра си happy.gif
ПП.На мен сигурно ми е харесал толкова много (е не като 1 епизод де happy.gif ) 'щото не съм запознат толкова много с митологията за Супермен
sonofsparda
Сега вече ще си кажа цялостното мнение за епизода. Както Емо каза по-горе, "Най-лесно е да се изсереш на метеното." И според мен точно това направиха сценаристите в този епизод, който иначе аз много бях харесал. Но, първо позитивите - страхотни спец-ефекти, невероятни Кларк и Кара и великолепна Лара. Хелън няма грешка. Имаше наистина някои много силни моменти Начинът, по който Кларк съживи Кара беше велик. Да, епизодът наистинна нямаше грешка. Освен може би една. Така. Аз никога не съм бил против експериментите в Смовлил. Даже напротив - понякога наистина служи добре за по-нататъшния сюжет и история на героите. Повярвайте, мога да простя това за бебето на Лана, мога да толерирам, че Лоис търчи след всеки срещнат и още много други неща. Това, с което обаче и да искам не мога да се съглася, е да правят тъпизми с най-светлия герой в живота на Кларк. Да, екипът на Смолвил неколкократно са доказвали, че харесват любовните триъгълници. Лошо няма. Ама тоя път отидоха твърде далеч. Това нещо, което показаха в тоя епизод, беше нечувано. В никоя история за Супермен, Лара не е била в такова положение. Зор-Ел, при все че в модерните комикси първоначално е показван като злодей, никога не е имал нищо спрямо Лара. Той страшно много е обичал майката на Кара - Алура Ин-Зе. И да ми поднесат такава глупост в любимия ми сериал беше наистина голям удар. Удар, за който съм напълно склонен да смъкна финалната оценка и то с много. Ама иначе не мога да разбера как изобщо DC Comics са го позволили това нещо. Защото примерно на мен би ми се видяло много по-удачно Лоис и Кларк да имат връзка преди да е станал Супермен, отколкото да ми изкарват, че Лара се търкаляла и с двамата братя. Да, наистина може и малко да попрекалявам, но смятам, че съм в пълното си право, особено имайки предвид какви очаквания имах за този епизод, който като изключим гореспоменатата идиотщина - наистина ги изпълни. Черна точка за сценаристите - браво мои хора, тоя път бая сериозно се изсрахте върху митологията на Супермен и върху един фен, за който този епизод бе най-чакания за сезона до момента. И съответно получавате оценка - среден 3.

П.П.: И какво сега - Си Кей ще тръгне да клонира майка си ли? blink.gif Иначе Анет О'Тул е била невероятна на млади години. Уау. ohmy.gif
smallville_f
Седя и се чудя какво да напиша ... Като цяло ми хареса епизода. Връзката м/у Кларк и Кара става все по-емоционална. Едно истинско семейство happy.gif Моментът със съживяването беше просто уникален 3.gif Много се радвам, че ни показаха Криптон. И колкото и да не сте харесали историята на Лара и Зор-Ел, не е нужно да е реагирате чак така huh.gif Това все пак е сериал. Трябва да има интрига, за да е интересен. Нали не са го превърнали в сълзлива сапунка?! Този момент според мене беше необходим, за да може Кара да разбере същността на баща си. Всички видяхме, че той заличи спомените й. И ако не ни бяха показали нещо подобно, може би Кларк и Кара все още щяха да са като два остри камъка... Както Емо каза, Смолвил няма пълни права и трябва да измислят все нещо... Освен това вселените на DC са безбрежни и ако досега е нямало някакво петно в/у Лара, не се знае бъдещите комикси за Супермен какво ще ни представят ... Пък и никой не е казал, че Лара се е "търкаляла" и с двамата!!! Просто видяхме какво Зор-Ел чувства към нея... Се едно ни показаха Лана и Лекс в малко по-друга светлина ... Епизодът на мен лично ми допадна. Главно заради напредъкът в отношенията м/у Кларк и Кара...Лана няма да я комнетирам... Съвсем заприлича на бившия си dry.gif Страхотна игра видяхме от страна и на двамата Лутърови [ма на мене кога ли не са ми харесвали Майки и г-н Глоувър mrgreen[1].gif ] ... Само не ми стана ясно какво смята да прави Кларк с ДНК-то на майка си... blink.gif Лична моя оценка 5/5...

П.С.Хелън все още е много красива worthy.gif
Enchanted
Гледах епизода още към седем часа,но нямах възможност да пиша тук..искам да изразя голямото си учудване от този епизод,когато за пръв път прочетох спойлерите за него си казах,че това ще е найстина нещо невероятно,дори невиждано до сега в Смолвил,с надеждата очакванията ми да бъдат надхвърлени се настаних рано,рано пред компютъра,но след края на епизода бях разочарована,очаквах нещо много повече!
Любовния триъгълник,беше чиста гавра,от това което знам за майката на супермен,тя винаги е представяна като светъл образ в живота му,а сега какво въртяла любов с чичо му blink.gif ,но ефектите бяха страхотни...
Давам 4-ка,защото това е любимия ми сериал все пак,а и ефектите бяха страхотни huh.gif
sonofsparda
"Търкаляла" беше просто един вид термин, Мимс. Самата идея беше това, което изобщо не ми се хареса. Оф, както и да е - чакам "Blue", където Лара пак ще се появи и въпреки че уж ще бъде манипулирана от Зор-Ел, много искам да видя събирането й с Кларк. Това ще бъде нещо върховно, без значение как го пресъздадат. smile.gif

П.П.: Много обаче ми хареса в епизода историята за името на Кал-Ел. Много готино беше, че Кара е дала идеята за това. Защото и в комиксите родното име на Кларк наистина означава "Distant star". smile.gif Niiiice. smile.gif
Apfh
Да драсна и аз едно мнение...
Какво ми хареса в епизода? Ефектите бяха на ниво. Направо се влюбих в Криптон! Показаха страхотно родната планета на Кал и Кара пред унищожение. Флашбека също беше направен невероятно и бе подсилен от Лара - перфектен избор на актриса са направили! Мога единствено да се радвам, че ще я видим отново. Историята на епизода също ми хареса - беше динамичен, изпълнен със забързани и напрегнати екшън сцени и същевременно драматични моменти.
Какво не ми хареса. За разлика от Ванката, триъгълникът м/у Лара и братята Ел ще го преживея. В крайна сметка главната цел е постигната и оправдана - така де, каква по добра причина да се мразят двама братя освен жена? Попринцип нямам против импровизацията и лекото отклоняване от оригинала, стига да не се правят драстични промени.
За жалост обаче съм от хората, които гледат техничестките грешки и някак новичкият телевизор във флашбек-а от ~1986 година (или там когато Лара е посетила домът на Кент-ови) не ми допадна. Поларойд-а също някак не се вписва в годината...
Второто нещо, което не ми хареса беше краят, когато стана ясно, че Кларк е свил кристала. С този ход лично според мен показаха изцяло човешка слабост и глупост! Да не говорим, че много подло излъга Кара след като в целият епизод се опитваше да й спечели доверието. Подобна постъпка е присъща на Лутър (или в последно време Лана), но не и на Кларк и лично аз го приемам, като един голям недостатък на сценарият в случая... Не отричам, че ако Лара се появи благодарение на кристала има много възможности за напрегната развръзка с интересен сюжет, но просто сцената с "Лана виж к'во си имам." според мен беше ненужна!...

В заключение - епизода беше хубав и въпреки двата минуса му поставям оценка 5/5 защото ми хареса и ме държа в напрежение през цялото време...
Lois Lane
Какво да Ви кажа. И аз като повечето от Вас се настаних удобно, с каничка горещо кафе пред компа. Беше определено доста рано сутринта - навярно към 7, 7 и нещо. Загледах се с нетърпение да видя любимката ми Хелън Слейтър, но след като станах свидетел на сценката между Лара и Зор-Ел...превключих на Supernatural и само се молех, и заблудените американски зяпачи на сериала да не са го сторили. Е те го гледат по CW, не на компютър и това им е малко невъзможно, но програми много и всякакви.

Наиситна, сигурна съм, че Иван не написа "въргаляли" в смисъла, в който повечето от Вас го възприеха. Обаче, напълно го разбирам. Независимо, дали реално е имало или не нещо между Лара и Зор-Ел, самият факт, че сценаристите си го изсмукаха толкова нагло изпод пръстите е повече от жалък. Лара е светило за Кларк, и въпреки че навярно както няма безгрешни хора, така няма и безгрешни извънземни, да почерниш по такъв начин митологията на Супермен и смешно. И моля Ви, не ми излизайте с коментарите колко велики и съвършенни са сценаристите и колко много са направили те чрез и за Smallville. Тук не става дума какво е общественото мнение за тях, а какво е нашето. А то, очевидно е крайно ниско. Мога да преглътна всякакви странични факти около любимите си герои. Да, любовен триъгълник около Лана, Кларк и Лекс е нещо естетсвено за вселената на DC, дори има паралелни светове, в които Лана реално е била г-жа Лутър и Лекс е бил онова мило и грижливо създание, не само на външен, но и на вътрешен вид. Да преглътна, че Лана Ланг е бременна с детето му - О.К. Това наистина беше иноваторско. Различно. Някаква си там живинка, която да задържи Лана Ланг на преден план, защото вече далеч се беше изчерпала историята им. Но това сега прехвърли всякакви граници. Да бъдеш иноватор може да те изтласка силно нагоре, но когато вече си горе - както е в случая със Smallville, може да те повлече много бързо и устремно надолу. А и не всичко ново е хубаво, и не бива да го възприемаме като такова само защото сме фенове и уважаваме нечие творчество.

Няма да гласувам за серията, защото аз не съм човек, който държи само на ефектите, а и съм твърде възмутена и очевидно огорчена от потъпкването не на митологията, а по-скоро на едно от големите светила в нея. Някой каза, че все пак не били превърнали сериала в сапунен - грешиш. Просто още не са се показали мехурчетата, но както е тръгнало и това ще стане. Хубаво, че надеждата е останала в кутията на Пандора и ме тласка с нетърпение към следващата серия. Надявам се!!!
lex's_girl
Хахах, "търкаляла" разбира се че е вид термин, но винаги за едно и също нещо...
Почвам разбира се с любимците си Лутърови-
Глоувър-страхотен в епизода, разговора му с Лекс накрая беше мечта,но Кларк да прегръща Лайнъл, сега това беше странно и Лайнъл наистина трябва да спре да се държи като негов баща.От 2 години вече чакам героят му да се съвземе и да върне предишния си облик, но все на тухла го удрям..
Лана-ако това Isis се превърне в нейната версия на ниво 33.1 ще бъде creepyy, не 9.gif. Лекс който се опитва да хване стреличка насочена към него с ръце -Gah!тоя сериал не спира да ме забавлява wink.gif
Така мн ми хареса "You act as such a hero, but really..all you ever think about is yourself"- и това несъмнено придобива смисъл щом Кларк не е казал за кристала на Кара.Не че имам нещо против малко отклонение от нашия прозрачен като минерална вода герой, но не мисля че като цяло това беше добър епизод за него.
И определено WTF момента- Кара как стана такава хакерка за месец на Земята *roll eyes*.. Доволна съм че Джими и Кара сладката ми слабост на екрана е в пълна сила..Лаура наистина ме спечели с цялостното си изпълнение, major props за нея в тоя епизод! worthy.gif
Не съм запозната ма даже въобще с митологията така че няма да мрънкам, но Джор-Ел/Лара/Зор-Ел = Клексана?? И дори работата с открадването на Днк е еднаква може би са го направили нарочно незнам, да живее иронията или нещо от сорта...anyway 5
ПС Анет О' Туул мн беше хубава като млада , е то сигурно за това са я избрали да играе Лана в Superman III. happy.gif
CK_sweet
Не лош епизод, но съм разочарована, че Кларк показа на Лана кристала ... тъмън да го призная, че го е прибрал неусетно и той взе, че й се довери ...пфу - всъщност откъде да знае за нейните пъклени планове rolleyes.gif интересно бе да се види майка му в действие иначе biggrin2.gif
MaLkIq_MuKi
Аз си гласувах с 5, тъй като серията за мен беше страхотна. Може би защото не знам митологията за Супермен и за това не ми е нааправило такова впечатление това с Лара и Зор-Ел. Няма нужда да казвам за актьорите, защото до един бяха безгрешни. И естествено като любима част от серията ми се нарежда момента когато Лара и Кара бяха заедно и следващия е когато Кларк съживи Кара. Уникален! Няма какво повече да кажа. Очаквам с нетърпение следващия епизод worthy.gif
FrAgMaKeR
И на мен епизода много ми хареса, ефектите и изобщо като цяло. Може би защото не съм добре запознат с цялата митология, немога да реагирам толкова остро на сцената с майката на Кларк и бащата на Кара.. напротив стана ми интересно даже, а и от това което се показа, съвсем не е задължително да се заключи, че тя се е "търкаляла" с двамата, може Зор-Ел просто да е луд по нея, но тя никога да не му е отвръщала на чувствата.. изобщо при добро желание на сценаристите могат да извъртят история по много начини от тук нататък.. Оценявам епизода с 5-ца. smile.gif
sonofsparda
Пак казвам, че това с "търкалянето" беше само метафора. wink.gif Просто идеята ми направи невероятно лошо впечатление. wink.gif
toho
3/5

Въпреки че епизода трябваше да е много запомняш, някой успяха да го развалят. Аман от тия любовни триъгълници, четириъгълници и други всякакви геометрични фигури. Не разбирам защо тия хора си мислят че това е толкова интересно. То не беше Кларк/Лана/Лекс , Кларк/Лана/Джейсън и още други от тоя тип. Сега ще има и Кара/Джими/Клои, и като капак на всичко сега решили да се е*ават и с митолгията по този начин като измилят тази простотия Зор-Ел да има чуства към Лара. Просто не разбирам как някой им позволи да го обръщат на сапунка и то точно така. Много съм ядосан още от снощи когато го прочетох в една статия. mad.gif Ако не беше тая гавра епизода щеше да заслужава 5/5.

ПП: Ето две недоглежданици, който забелязах:

1-во Как е оцеляла тая снимка след като цялата къща беше разрушена след втория метеоритен душ?
2-ро Незнам как така Кара която е от на Земята от съвсем скоро успя да стане толква добър хакер.
MaLkIq_MuKi
Еми все пак идва от доста по-напреднала планета dry.gif Както тя самата си го каза там при разговора с Лара, че как може да избере точно това място че били много примитивни един вит...
Victoria
Можеше и по-добре. smile.gif
vikihill96
4 от 5. И без да се влияя от другите мнения, които според мен са си доста основателни в по-голямата си част- и аз заради сценката между Лара И Зор-Ел dry.gif . Може би не ми дойде да повърна на тази неумела според мен импровизация, но не бях много далеч и от това blush.gif ! Наистина всичко друго си беше на много високо ниво, но този момент и на мен ми направи доста гадничко впечатление. Те като са тръгнали що не ми дадат- и то ще бъде суупер иноваторско- Джор-Ел е бил с майката на Кара и всъщност и е баща 18.gif 18.gif . И всъщност Кларк и Кара са брат и сестра 10.gif ( представям си как при нещо подобно Ванката взима големия си меч, взет на заем от Данте и отива да изколи сценаристите 18.gif ). Айде, както и да е да не се отклоняваме. Иновации-да, но само когато наистина са нужни и допринасят. Епизода си беше перфектен и нямаше нужда от подобен "отскок" wink.gif !!!
MaHeKeHa
Получих сигнал да изчистя темата от спам, така че ето. Придържайте се коментирите за епизода и оценките.

Ани, без да искам делнах твоето мнение (за което се извинявам много) напиши го пак, ако искаш.
Victoria
Great...

Сега се сетих нещо дето да допълня. Зор-Ел много ми напомни на Лекс. smile.gif
Victoria
Субтитри от The-Slugi: http://subs.sab.bz/index.php?act=download&...attach_id=10085 smile.gif
Wallker
Ми няма какво да крия-на мен епизода страшно много ми допадна в последните 15-20 мин,в началото....много мудно се развиваше действието и после си стана в стил Смолвил smile.gif
A_l_e_x
4 от мен за епизодчето.
Честно казано и аз се уморих от любовните многоъгълници,тая междузвезда история със Зор-Ел и Лара си беше изумителна. А и при Кара взе да се губи тръпката-уж трябваше Кларк да се чуди дали е приятел или враг,а тя с тия мили очички прилича на някъв ангел. Лана ми се ще да вземе да се кротне при някой и да спре да психясва ,преди да с е е превърнала в женския вариат на Лексчо,накъдето е тръгнала де. По добре да беше умряла в 6 сезон,да си тръгне сюжета по интерсено dry.gif
ViruZzZ
Цитат(A_l_e_x @ Nov 6 2007, 15:21) *
По добре да беше умряла в 6 сезон,да си тръгне сюжета по интерсено dry.gif

Не мисля,че щеше да бъде по интересно без Лана unsure.gif
sonofsparda
О, напротив. Това е мое мнение все пак. На всички ни е ясно, че Лана не могат да я убият, защото нямат правата за това - което е също и една от причините, поради които няма да я сватосат с Кларк. wink.gif
A_l_e_x
Просто след 7 сеозна Клана,не ми се вързва някак Клрк да я забрави и да се влюби в Лоис,докато Лана му се мярка пред погледа.Иначе незнам дали тя трябва да е кучка според комиксите,но по добре в интерсен на сюжета на сериала sleep.gif
sonofsparda
Не, всъщност Лана Ланг в комиксите(поне в повечето от тези, на които съм попадал) е един страхотен персонаж. "Кучка" е едно от последните неща, с които бих я оприличил там. Обаче за героинята в Смолвил, отдавна съм си казал мнението. wink.gif Иначе виж сега, чак за "влюбване" едва ли ще става въпрос. Може и да има, но някаква още доста ранна степен. Кларк все повече и повече ще се привързва към Лоис, все повече ще му допада като характер, защото все пак спрямо визия няма какво изобщо да се говори - сто пъти се е виждало в тоя сериал колко много Кларк Кент харесва Лоис Лейн като жена. Та значи определено първоначалните чувства на Кларк ще ги покажат, но тази пламенна любов, която всички знаят, едва ли.
A_l_e_x
Аз за съжаление не съм попадала на никакви комикси и нямам представа къде какво става,затова все питам biggrin2.gif Гледала съм като много малка Супербой и знаех,че Лана е любимата на Кларк. После бях доста изумна като гледах някакъв филм и там не просто я нямаше Лана,ами имаше някаква си Лоис biggrin2.gif После се зарибих по Смолвил и въпреки че не харесвам Кларк и Лана,си мисля,че сцанария непрекъснато изкарва любовта им безсмъртна wink.gif
sonofsparda
Е, все пак екипът на Смолвил знаят, че не само комиксови фенове следят сериала. Всъщност комиксовите фенове на Смолвил се водят малцинството де. Тъй че в крайна сметка всеки да може да се надява на каквото си иска. Вече дали ще се случи или не си е съвсем различен въпрос. Нормално е като не знаеш, да питаш, Маги - когато някой е запознат с конкретната тема, мисля, че с удоволствие би ти отговорил. smile.gif
Enchanted
Цитат(A_l_e_x @ Nov 6 2007, 19:32) *
Аз за съжаление не съм попадала на никакви комикси и нямам представа къде какво става,затова все питам biggrin2.gif Гледала съм като много малка Супербой и знаех,че Лана е любимата на Кларк. После бях доста изумна като гледах някакъв филм и там не просто я нямаше Лана,ами имаше някаква си Лоис biggrin2.gif После се зарибих по Смолвил и въпреки че не харесвам Кларк и Лана,си мисля,че сцанария непрекъснато изкарва любовта им безсмъртна wink.gif

Ами нали знаеш,че и до сега това е половината от замисала на сериала много от нещата се въртят около безсмъртната любов на Кларк и Лана,аз обаче мисля че Лана беше страхотна в комикса,а тук малко са ппоомазали образа и,но на мен пак си ми харесва,много пъти съм повтаряла,че оважавам Лана Ланг и като персонаж и като образ!
A_l_e_x
Аз не харесвах Лана единствено в 6 сезон,тъй като много се побърка с любовния триъгълник. Иначе винаги ми е била любимка в сериала. Харесвам Лоис,но Лана е друго нещо smile.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.