Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Протестно шествие-митинг срещу матурите!
GGbit.info > GGbit.info > Потребителска зона > Потребителски събирания > Неофициални събирания
the_mouse

На 1 Ноември в цялата страна ще се проведе протестно шествие-митинг срещу въвеждането на зрелостните изпити за учебната 2007/2008г., от 13ч. до 15ч. в цялата страна. Събитието се организира от Випуск „Единство”.

В София протестът ще е пред народния театър.

В Пловдив ще се съберем на площад Съединение, ще минем през цялата главна до общината.
Предлагам всички от форума в Пловдив, които ще ходим да се съберем в 12:20h и да изчакаме закъснелите до 12:50h на кръстовището до площада, ето тук:

След това ще отидем на при другите и ще тръгнем с тях smile.gif

Ето и снимките и клипчетата от митинга в Пловдив:
Снимки
Клипове

Обевяваме събитието по-рано за да го видят повече хора и да имат време да организират

В момента тече подготовката и организацията, следете тази тема, както и официалния сайт

Випуск „Единство” срещу Матурите
Скъпи приятели,

Ние, настоящите дванадесетокласници, се обединихме срещу въвеждането на задължителните зрелостни изпити за завършване на средно образование през 2008г. Въпреки няколкогодишните усилия на родители и ученици от бившите випуски да убедят МОН, че учебните планове за гимназиалната степен пораждат неравнопоставеност в обучението ни, министър Вълчев в навечерието на новата учебна година, на 14.09.2007г., издаде Заповед, с която на практика въведе матурите за всички нас.

Ето основните проблеми и факти относно държавните зрелостни изпити:

1. Държавните зрелостни изпити не са вход за ВУЗ. Те са субективни и не доказват умения и знания.

2. В този формат държавните зрелостни изпити ни поставят в неравностойни позиции, защото в профилираните гимназии и профилираните паралелки в СОУ свидетелство за основно образование се получава след 9-ти клас, а в останалите училища- след 8-ми. Тоест не всички ученици са покрили целият гимназиален етап (4 години).

3. НЯМА стандарти за системата на оценяване и за усвояване на книжовния български език, които са основни за реализиране на реформите в образованието!

4. В момента съществена част от учебния процес е изведена извън училището под формата на платени курсове и частни уроци. Приетите до момента нормативни актове не осигуряват предпоставки за връщане на обучението в класната стая. Те не само няма да ограничат практиката на допълнителна платена подготовка , а напротив - увеличават необходимостта от такава.

5. Липса на позитивна нагласа на обществото, която доказваме с нашите протестни подписки. За по-малко от две седмици в 16 града от страната събрахме над 3000 подписа.

Затова ние ИСКАМЕ:

Отлагане на държавните зрелостни изпити до:

1.1. Постигане на равнопоставеност на учениците в учебните планове в различните училища.

1.2. Докато държавните зрелостни изпити станат вход към ВУЗ.

1.3. Получаване на пълна яснота относно провеждането и формата на държавните зрелостни изпити преди началото на учебната година, за която са предвидени те.

Ако не бъдат изпълнени исканията ни, ще последват протестни действия в национален мащаб. Няма да жалим сили и средства в името на справедливостта, която търсим!

Потвърждавайки желанието си за реформиране на българското образование по смислен и цивилизован начин и отчитайки всички наслоени проблеми и противоречия относно провеждането на държавните зрелостни изпити в настоящата учебна година, като буден и единен випуск имаме пълното право да отстояваме позициите си.

Ние, учениците от Випуск „Единство”, призоваваме медиите, младежките съвети, учениците, студентите,родителите, както и всички, за които нашият проблем не е чужд, да ни подкрепят и да застанат до нас!

Призоваваме още другите випускници от всички училища във всички градове на страната. Да бъдат дейни и упорити, силни и непреклонни! Призоваваме към единство в името на едно по-добро бъдеще!

Изготвили:
Випуск „Единство”
LiQuIfY
И аз като виден ученик 12 клас ще стачкувам като всички мои връстници .
CiNdEreLLa``
В Стара Загора май няма да има ;( Иначе с удоволствие бих участвала ... smile.gif
the_mouse
Цитат(CiNdEreLLa`` @ Oct 23 2007, 22:13) *
В Стара Загора май няма да има ;( Иначе с удоволствие бих участвала ... smile.gif

Ами ако имаш желание, можеш ти да го организираш. Повече информация тук.
Angel-oF-DeatH
Няма значение че не съм 12 клас пак ще дойда да стачкувам ! Колкото повече толкова по добре wink.gif
aria
Стига да разбера къде ще е в София,отивам!Трябва да си защитаваме правата!
the_mouse
Цитат(aria @ Oct 23 2007, 22:35) *
Стига да разбера къде ще е в София,отивам!Трябва да си защитаваме правата!

Ето координатите на организатора на шествието в София:
Цитат
1. Анна Бориславова Пелова, гр. София, gsm:0895/764 887 , Национално финансово стопанска гимназия, e-mail: e1fata@abv.bg , skype: a.d.d.i.c.t.i.v.e

Можеш да се свържеш с нея и да я питаш wink.gif

edit: Ако се публикува инфо на сайта за другите градове, ще го обявим в темата wink.gif
**ASTERIX**
Не ми харесва как звучи това
Цитат
на зрелостните изпити за учебната 2007/2008г

Ако беше и за следшащия випоск можеше и да не ида на работа и да дойда ... ама да протестирам за тая година и догодина на мен да ми го натресат ... не мерси ...
Stratovarius
Вие не загрявате!

Матури има навсякъде, те са там за да покажат, че наученето е наистина научено, а не преписано или подкупено ...
adoration_
Цитат(Stratovarius @ Oct 23 2007, 22:48) *
Вие не загрявате!

Матури има навсякъде, те са там за да покажат, че наученето е наистина научено, а не преписано или подкупено ...

Ти какво си мислиш,че на матура не може да се препише ли?! Квесторите са от училището,в което учиш и биха си затворили очите щом става дума за репутацията на учебното заведение,в което работят! wink.gif
aria
Вие не загрявате!

Много добре си загрявам.Само че:първо матурите във сегашния си вариант са елементарни и не доказват никакви по особени знания(особено по литература),второ,матурите наистина ги има навсякъде,но те служат за вход в университетите,а след като при нас това не е така те се обезсмислят и трето за матурите трябва попринцип да се подготвяш,а ние не бяхме предупредени до септември тази година ще ги има ли,няма ли да ги има.За нашия и за следващия випуск матурите би трябвало да се премахнат и министъра да спре да се прави на много важен и да погледне реално на нещата.Ако продължават така нещата учебната година 12 клас ще трае малко повече от 6 месеца,кога ще се подготвяме за две матури,че и за изпити.Системата ни е кофти отвсякъде.
vasinka_{P}
Тук в Бургас ще има в същия ден и същия час, и целия ми клас ще ходим. Надявам се поне с това да постигнем нещо
the_mouse
Вие не загрявате!

Проблемите с матурите в момента са много по-комплексни от това просто да ги има или няма, а да се организират добре и учебните програми да са съобразени с тях, да не се въвеждат прибързано. Да не говорим, че в сегашната ситуация със стачките е правилно да се отменят.
Нека в тази тема да говорим за самото шествие, има си тема за матурите, където може да се обсъжда има ли смисъл от тях или не.
Ледено_момиче
По темата:бройте ме и мен на 1-и !
vIkToRsHeFa
Въпреки завършил и да не ме касае, съм абсолютно против матурите и може да се включа! smile.gif
{`BrukaS`}
Хора давайте да се организираме...
Стачка
1 Ноември всички на стачка!!!!! mrgreen[1].gif Пък тея дето се правят на много учени да си стоят вкъщи!!!
Само не ми е ясно.защо няма координатор за СТЗ mad.gif dry.gif
vikihill96
Въпреки, че отдавна съм завършил средното си образование, а тази година и висшето, съм абсолютно против матурите поне докато "пресветлейшото" ни Министерство на образованието и разрухата(не науката, щот за нея хич пък не им пука) не направят наистина най-сетне реформите в образованието. Защото помня и аз като кандидатствах преди 5-6 години с история- Да, много хубав учебник по история, добра преподавателка, но самият учебен план беше такъв, че изобщо не позволяваше да се кандидатсва без частни уроци или ходенето на курсове по дадения предмет(по който кандидатсва човек). Като гледам и до днес си е така mad.gif . Аз предлагам освен митинг срещу матурите, да се "организира една истински хубава матура" на министър Вълчев и цялото му "войнство" ( да не казвам обидни думи)- да ги видим дали ще я издържат. И седнали ( "на седянка" 10.gif ) да ме управляват такива смешници 16.gif !!!
{`BrukaS`}
Цитат(vikihill96 @ Oct 24 2007, 14:54) *
Въпреки, че отдавна съм завършил средното си образование, а тази година и висшето, съм абсолютно против матурите поне докато "пресветлейшото" ни Министерство на образованието и разрухата(не науката, щот за нея хич пък не им пука) не направят наистина най-сетне реформите в образованието. Защото помня и аз като кандидатствах преди 5-6 години с история- Да, много хубав учебник по история, добра преподавателка, но самият учебен план беше такъв, че изобщо не позволяваше да се кандидатсва без частни уроци или ходенето на курсове по дадения предмет(по който кандидатсва човек). Като гледам и до днес си е така mad.gif . Аз предлагам освен митинг срещу матурите, да се "организира една истински хубава матура" на министър Вълчев и цялото му "войнство" ( да не казвам обидни думи)- да ги видим дали ще я издържат. И седнали ( "на седянка" 10.gif ) да ме управляват такива смешници 16.gif !!!

Браво,Пич!!!Кефиш smile.gif Имаме нужда от повече такива хора,а не от някакви предатели,които се пънат да се покажат като много ученолюбиви
ladysunshine
Надявам се протеста да помогне и да няма матури. Аз съм още далеч от кандидатстването и докато стигне до мен 100 процента ще иа матури, но поне всичко ще е уточнено и премислено, а не като тази година. Тея матури са си голяма гавра с випуска, който тр да ги тества тази година. Айде късмет с митинга
Mimsey
Ами.. провеждането ан държавни зрелостни изпити за учебната 2007/2008 е гласувана и приета със закон от правителството и не виждам, дали ще има смисъл от митинга! wink.gif Аз съм против разбира се, по мое мнение, матура трябва да държат учениците, които през учебната 2007/08 година са в 6 клас! Ама кой ни пита! бройте още двама на протеста- митинг! wacko.gif
Nevenaaaaa
Аз искам само да питам...дали някой наистина ще иде на този митинг..протест или каквото и да е ...след като е в учебен ден? Мисля,че доста хора точно това ще ги спре... dry.gif малко не е съобразено със стачките и всичкото...ама тва си е мое мнение.. rolleyes.gif
Mimsey
Цитат(Nevenaaaaa @ Oct 29 2007, 01:59) *
Аз искам само да питам...дали някой наистина ще иде на този митинг..протест или каквото и да е ...след като е в учебен ден? Мисля,че доста хора точно това ще ги спре... dry.gif малко не е съобразено със стачките и всичкото...ама тва си е мое мнение.. rolleyes.gif

Не че нещо, но 1 ноември е официален празник на Република България и тогава НЕ се учи! ОПределено ще има хора според мен! wink.gif
Nevenaaaaa
Ммм извинявай, сетих се малко по-кусно за това biggrin2.gif blush.gif
aria
Който още не е разбрал: В София протеста ще е пред народния театър на 1 ноември от 13 до 15 часа.
the_mouse
Добавено в първия пост smile.gif

Предлагам всички от форума в Пловдив, които ще ходим да се съберем в 12:20h и да изчакаме закъснелите до 12:50h на кръстовището до площада, ето тук:

След това ще отидем на при другите и ще тръгнем с тях smile.gif
Ледено_момиче
Митко,защо толкова късно бе човек о0 ..
Нали към един се събира народа..или поне аз така разбрах,пък вече колко ще стоим е др въпрос..
the_mouse
Уф, верно, в бързината помислих, че е в 3...... омг biggrin.gif
Оправих го wink.gif
В 12.20 се събираме на кръстовището и в 12.50 отиваме на площада smile.gif
ludacris
Там сме с класа
weras
И ние сме там.
LiQuIfY
Смятам и аз да дойда ако успея сутринта да ида на работа .
ludacris
Не мога да разбера какво имат против Крис , колко години е печелил и сега ще спечели , а някакви се опитват да го изгонят , пълна излагация ...
п.п - някои няма ли снимки и клипове wink.gif
aria
Добре беше протеста.По едно време минаха и даскалите,обаче ние ги надвикахме.B началото са били 14 човека,аз отидоx към 13.20,после се събраха доста хора.Имаше плакти,знамена,чак там се сетих,че можеше да взема фотоапарата.Bдигнахме доста шум,но и повече можеше.

Edit:Само не разбрах защо протеста не беше праед Hародния театър,както самата организаторка каза по телевизията,а беше в градинката на бившия мавзолей confused.gif Bсъщност все едно,важното е,че протестирахме.
Mimsey
Дам, аз също бях, както и kunlao, the_mouse, passionately_desire, Angel_Of_DeatH и още доооста хора, ама... малко организацията куцаше.
the_mouse
Снимки
Клипове

Аз бях на шествието и според мен се получи добре, с изключение на Крис, но това си е друга тема...

Важното е, че се събрахме хора и се дигна шум smile.gif
aria
Цитат(the_mouse @ Nov 2 2007, 01:16) *
Снимки
Клипове

Аз бях на шествието и според мен се получи добре, с изключение на Крис, но това си е друга тема...

Важното е, че се събрахме хора и се дигна шум smile.gif

Хей,при вас е било по-добре организирано,нашто беше по-мизерно,но ставаше де.
girl_from_hell
мм там ли беше ели не те видях аз бях навсякъде из тъпата събирах едни подписи о нз ама ние свърших ме хубава работа пустнах ме протесно псимо в парламента и в министерствотот на образованието нз на мен си ми хареса митингчето smile.gif
aria
Там бях,но не бях сред голямата тълпа,а малко встрани и откъм страната на двореца,бях си седнала и имах изглед към тълпата.Там бях,защото чаках едни приятелки,които така и не дойдоха(за което щях да ги бия),но после си останах там.Оглеждах се за тоя - оня,ама никой познат не видях.Имаше едни от нашто училище,даже бяха с голям плакат,но не бяха от моя клас.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.