Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Смолвил, сезон 7 - епизод #4 "Cure"
GGbit.info > Развлечение > Кино и телевизия > Сериали > Текущи > Smallville > Епизоди > Сезон 7
MaHeKeHa
Звездата от "Лоис и Кларк: Новите Приключения на Супермен" - Дийн Кейн участва в епизода. Клои научава, че д-р Къртис Нокс(Дийн Кейн) лекува хора заразени с метеорити, съответно премахвайки способностите им. Отчаяно търсеща начин да се отърве от своите способности, Клои си записва час при него, неподозираща, че д-р Нокс има план да убива пациентите си и да отглежда органите им. Междувременно Кара иска Джими да й помогне да намери кристала си и не послушва Кларк да остане във фермата след като научава местонахождението на кристала. А Лана тайно поставя Лекс под наблюдение. Ерика Дюранс и Джон Гловър също участват.също участват.

(Торент - Замунда)

Връзка: Smallville.S07E04.HDTV.XviD-XOR

(Торент - АренаБГ)

Връзка: (N/A)
MaHeKeHa
Whoa, какъв епизод, ама ай нема да коментирам, 'щот ще разваля кефа.
repeto
Невероятен епизод.... невероятен Дийн Кеин. Определено му върви тази роля. Стана доста интересно и заплетено цялата развръзка между Кларк, Кара и марсиянеца, а и цалата работа с Лана и тайната която крие от Кларк вече се изяснява. Е след като 6 сезона той криеше тайната за себе си от нея сега малко обърнаха нещата.
Какво мога да кажа за серийката, освен че вече прекалиха от екипа на Смолвил smile.gif с всяка следваща серия сериала става все по завладяващ и след всяка следваща идва най-лошото ЦЯЛА СЕДМИЦА ЧАКАНЕ...sad.gif Шегата настрана, но просто този сезон до тук, а и от кова което се знае за напред ще е уникален, а и като се знае че най-добрите серии все още предстоят..... просто незнам как ще изкарам до следващия епизод, а и "Лара" която очаквам с нетърпение е чак след 2-ве седмици вече ще почна да изпушвам.
А за серията естествено 5 от 5.
Lois Lane
Първите два епизода бяха повече от великолепни. Особено втори с официалното представяне на Kara Zor-El и нейната история за Криптон, за семейството и т.н. За съжаление, за всичките тези 7 сезона и доста повече години следене на стойностни сериали съм свикнала с фактите, че не всички епизоди могат да бъдат спиращи дъха. За съжаление, тази серия беше точно такава. Участието на Дийн Кейн - великолепно. Няма какво да говорим излишни приказки колко добър актьор е - кадрите сами говорят за това. Като идея - добре, но не достатъчно. Мелодраматизмът "тя е зла" - "той е лошият" ме отекчи още в самото начало. Да не говорим пък за отношенията Кларк-Лана, от които вече направо ми става меко казано скучно. ( Но това е Smallville, не е Superman, така че се примирявам). Въпреки всичко можеха да наблегнат малко повече на историята с "добрият" чичко доктор, защото тя си заслужаваше. Жалко, че любимата му умря, но хей ... Кларк не е Батман и ти определено не си д-р Фрийз, по-скоро - Франкенщайн ( то взе че се оказа Джак biggrin.gif )

Като финал на тирадата ми...Единственото, което наистина беше перфектно изпипано в серията и на което слава Богу се наблегна истински - бяха чувствата на Клои и огромното й желание да бъде нормална, дори и на такава висока цена. Мммм да...Винаги съм знаела, че Клои определено има неземно голямо сърце.

Единственото, което ми остава да направя е да почакам още една седмица до следващият епизод и да се надявам силно, че по него ще е боравено с истински творчески замаха, защото екипът на Smallville реално го може.

На онези от Вас, които съм пуснала спойлер - Извинете ме....
MaHeKeHa
Е, разбира се, че не може да се 'аресва от всички - това е разбираемо. За едни е pretty boring, за други е върхът (какъвто е за мен)
petkox_ray
Свалям го icon_peace.gif 3.gif
Enchanted
Както винаги епизода беше страхотен...
toho
Деспина, съгласен съм с теб, и на мен епизода ми беше леко скучен, дори и Дийн Кейн неможа да ми вдигне интерса на нивото от първите епизоди, ама кво да се прави неможе всеки епизод да е върхът трябва да има и такива епизоди с по-малко действие.
Lois Lane
Цитат(toho @ Oct 19 2007, 11:53) *
Деспина, съгласен съм с теб, и на мен епизода ми беше леко скучен, дори и Дийн Кейн неможа да ми вдигне интерса на нивото от първите епизоди, ама кво да се прави неможе всеки епизод да е върхът трябва да има и такива епизоди с по-малко действие.

Мхм, съгласна съм. Точно затова не се настройвам предварително от резюмета, спойлери и определено гледам да не се надъхвам като чета имената в cast-а...Инак става като днес. И лично за мен "pretty boring" не се връзва с точната ми представа за епизода. Toho го каза доста по-правино. Епизода просто не беше това, кеото очаквах, предвид участието на Дийн Кейн. Но както вече споменах и в първият ми пост. Не може всички серии да са върховни.
toho
Цитат(Lois Lane @ Oct 19 2007, 12:25) *
Цитат(toho @ Oct 19 2007, 11:53) *

Мхм, съгласна съм. Точно затова не се настройвам предварително от резюмета, спойлери и определено гледам да не се надъхвам като чета имената в cast-а...Инак става като днес. И лично за мен "pretty boring" не се връзва с точната ми представа за епизода. Toho го каза доста по-правино. Епизода просто не беше това, кеото очаквах, предвид участието на Дийн Кейн. Но както вече споменах и в първият ми пост. Не може всички серии да са върховни.

Аз по-принцип когато ще гледам Смолвил а и не само него, се опитвам очакванията ми да са напълно занижени, защото когато очаквам нещо и имам прекалено големи очаквания винаги се разочаровам, ха да се изкефя на макс, ха да се изкефя и той вземе, че свърши и кво бат ви Тошо очаквал нещо невиждано, върховно дето се вика мастърпийс на телевизията а то кво обикновен епизод...?
smallville_f
Ааааа видяхте ли му кърпичката!!!! Видяхте ли инициалите на кърпичката му!!! Тфа СК ме разби от сякъде worthy.gif Добре че бяха изрязали сцената, когато вадеше вътрешностите на мацката с пчелите mrgreen[1].gif *кхъм* да продължа с мнението си за епизода - Мен определено ми хареса, и то много. Видяхме Лекс да се бори с лошотията си... Кларк ми направи удоволствието да го спаси like an old friend [нали си спомняте онази моя проклета мечта пак да са си приятели blush.gif ] happy.gif Лана - долна лъжкиня 18.gif Бая е прихванала от Лутърови... Кара и Д'жон ме объркваха... Той казва, че баща й е убиец, тя казва, че Д'жон лъже и го кара да си признае какво е сторил... Той пък отказва... Пффф 16.gif Обаче, заради това, което сценаристите причиниха на Клои, ще падат глави... Как може толкова брутално да ги разделят, не е честно. Това беше единствената щастлива двойка в сериала да им се невидяло. А пък и как може да натоварят момичето с толкова проблеми >.< Направо съм им бясна >.< Но аз вярвам, че както винаги Клои ще продължи напред, защото тя е най-силният човек, който съм виждала [нищо, че е на филм само ...] ... Д-р Нокс [на англ ест. е Knox, затова и инициалите са СК 3.gif ] беше стряскащ, а играта на г-н ех-Супермен ми хареса страшно много ... Абе с една дума - още един брилянтен епизод за Smallville ... Може би не беше толкова впечатлващ, колкото предишните, но показа развитието на много важен персонаж, какъвто е Клои [все пак е the best sidekick happy.gif ] ... Милата, сега наистина ще разбере колко е тежко да носиш такава тайна със себе си, също както и Кларк знае какво е ... 1crying[1].gif ...

П.С. Муахаха и аз мога да ям китайско с пръчици 18.gif
sonofsparda
Мммм, дълго време се чудих с колко да гласувам за този епизод. Защото каквото и да направя, не мога да спра да го сравнявам с първите два, на които не 5, а 50 щях да дам ако можех. Но тогава си казах: "Чакай бе, какво се чудя? Че аз на "Trespass", който за мен беше най-слабия епизод на 6 сезон(лично мнение, да не ме нападне някой, щото вадя двата почти одушевени пистолета), някакси бях решил да дам 5, пък на този ли няма да го направя, който беше в пъти по-стойностен?" Доста от моментите, които ми направиха много готино впечатление ги изредихте, така че няма да изпадам в големи подробности. Обаче направо се залях от смях, когато Лана чу, че Д'жон е от Марс. Ааааа, физиономията й си беше точно за снимка. Ще видим каква ще се окаже работата със Зор-Ел и тайните на фамилията Ел, защото за мен митологичните похвати, както бяха споменал вече, са най-важното нещо в Смолвил. Това, което също много ми хареса беше, че оставиха като (почти) пълна загадка историята с безсмъртието на Си Кей(д-р Нокс). Той спомена, че даже и маите не са успели да го убият. Това поне за мен беше много пикантен намек за вездесъщия Вандал Савидж, който всъщност е бил още от праисторическите хора, когато е станал безсмъртен. Не доизясниха, така че персонажът преспокойно може и да е той, както и да не е. Но снимката с катинарчето определено мачкаше. Дийн Кейн беше изумителен. Да, доста кофти беше за Клои и Джими, ама няма как - какво да ги правим тия хора, като толкова харесват пустите триъгълници. Аз ще си гледам митологията пък те да си доукрасяват с още връзки като искат - и без това се набляга най-силно на нея, така че нямам чак такива претенции. 5. smile.gif
Apfh
Ще се присъединя към критиците в случая. Епизода определено не ми хареса. Беше далеч от това, което очаквах. Клои действаше, като персонаж от испанска сапунка. В общи линии държането й ми се стори супер неадекватно спрямо персонажа, който сме свикнали да виждаме. Лана не знам защо много ми напомня на иконом напоследък. Опитаха се да загатнат, че има интрига около нея, но честно си признавам не успяха да ми хванат вниманието с тази линия. Колкото до връзката Лана-Кларк - ... определено вече разбозиха нещата. Кара беше сладка, както винаги, но в този епизод вкара доста мистерия. Честно казано заинтересува ме, но минимално.

Две неща ми харесаха в епизода - едното е сцената в началото, когато Нокс направи онази "операция". Страхотна сцена! Зловещо, елегантно... просто страхотно беше изпипана.
Второто нещо, което ми хареса и което е причината да не съм разочарован напълно от епизода - това е невероятната актьорска игра на Дийн! Този чове изигра перфектно злодея в случая. Показа, че е невероятен актьор и оправда всичките ми очаквания за героят му!...
lex's_girl
Тая с пчелите май не беше същата актриса btw. И аз се смях на горката Лана с палачинките и
заобиколящите я извънземни, как гледаше само. 18.gif
Клои в ролята на Кларк шикалкавейки за истината пред Джими ще ме накара и нея да я намразя както него в 5 сезон.
На Диий Кейн се радвам че не му дадоха просто някаква роля на "лошия"и даже му измислиха и пред-история и причина за действията му. Но сцената в която си вадеше куршумите няма да я преодолея скоро. unsure.gif
Така зловещия шпионски център на Лана беше страхотен. А това на кой ще се довери Кларк (на Кара или Д'жон)ми писна, човека има проблеми с взимане на такива решения хора, оставете го.Въпреки че това Кара да е evil е примамлива идея...Както винаги аз си гледам добрите страни на епизода и 5 звездички или точки там получава.smile.gif
didssy
ммм че епиод не беше чак толкова напрегнат и раздвижен като предишните ... да така си е ... и все пак на мен ми хареса smile.gif не може всеки епуизод да е като вихрушка все пак ! мнооого тъжно се разделиха клои и джими ... ох ... случи се почти като с лана и кларк в 5 сезон 12 епизод ... пуф що нбе можа да си отвори устичката и да му каже че всъщност е метеоритна откачалка за бога !!! джими щеше да я разбере ... защо всички трябва да са толкова потайни за бога ! същото се отнасяше за кара и марсиянеца ... интересен спор се получи м/у тях двамата .. гадно и е като гледам кара и кларк намръщени emoticon1 (85).gif пф дийн ира повече от чудесно ... интересен злодей моят любим тип - жертва сичко и сички в името на любовта си blush.gif е незнам щом е безс,мъртен имна шансТ да го видим отново ?!... кой знае .

петичка давам !
Victoria
Jimmy: I used to sit in the backyard and try to pick up Martian signals on my dad’s ham radio.
Kara: Umm, Martians use infrared, silly.

biggrin.gif
vikihill96
Ами добро епизодче. То от Смолвил не съм и очаквал лош епизод. Но за съжаление и аз ще се присъединя обаче не "към критиците" , а към "леко лично разочарованите". Не мога да отрека ,че участието на Дийн беше на наистина много високо ниво- за това адмирирам отвсякъде сценаристите на сериала. Абе изобщо всичко около доктора wink.gif ( Ванка и мен ме разби момента когато Лекс го направи уж на решето и това дето Си-Кей му каза, че дори маите не са успяли да го убият mrgreen[1].gif ). Доста неща ми харесаха, но за да не се отклонявам просто ще спомена нещата ,които леко ме поразочароваха. И пак казвам, не че епизода беше лош, но чисто лично мен ме подразниха няколко неща- Как пак прецакаха Клои и връзката й с Джими(все на нея всичко лошо 19.gif ). Да вярно, че тя е силна и тъй нататък, но почват вече да попрекаляват все на нея да й се струпват лошите неща. А и то при нея може доста време да ги няма, но като дойдат-възможно най-гадничките и болезнените неща. Няма степени-просто възможно най-гадничките 19.gif . Второ- Триъгълника- Марсианеца- Кларк - Кара. Но и да уточня какво точно в него ми хареса и какво не. Хареса ми, че продължават завръзката със Зор-Ел и тайните на фамилията Ел- Това ок happy.gif . Но не ми хареса колко бързо Кларк взе страната на Марсианеца в спора му с Кара. Вярно е , че Марсианеца на няколко пъти помогна на Кларк и очевидно е на негова страна и тъй нататък. Това ок blush.gif ! Не казвам и , че трябваше нейната страна да взима (на Кара да). Но след като веднъж каза на Джор-Ел, че не трябва веднага греховете и отношенията между бащите да се пренасят върху децата им и изведнъж, когато Д'жон му каза- Кара е зла, не й вярвай и Си-Кей веднага взе неговата страна( или поне така изглеждаше.-То вярно Кара не изчака особено, за да види конкретното решение на Кларки, това е така blush.gif )- поне аз останах с това впечатление. Според мен просто според мен веднага трябваше да каже- "НЕ взимам засега ничия страна" и щях да бъда напълно доволен blush.gif .Иначе за тайните - ок. И на менн ще ми е интересно как ще се развият нещата. ПРосто леко не ми хареса начина по който "зададоха въпросите", както се казва mrgreen[1].gif ! И накрая да уточня едно нещо. За разлика от "умните американци"- ако един епизод не ми е харесал напълно, аз не казвам, че е боклук и тъй нататък и няма да се откажа да го гледам, както те много често правят с разните сериали(не само Смолвил). Пак си гледам епизодчето, защото както още в началото казах- щом е Смолвил- слабо няма. Просто наистина не може всеки епизод да ми е любим. Или поне не изцяло- защото просто в настоящия не мога да отрека, че Дийн беше префектен happy.gif !!!
sladuranka
Много ме изкефи Дийн Кейн в тоя епизод. Откога чаках епизода, в който ще се появи и ето на. Аз съм много доволна от серията само накрая ми стана гадно за Клои sad.gif sad.gif sad.gif
repeto
Е явно и в Америка са чакали с нетърпение епизода, след като е с 5.06 мил. зрители. Много добре за Смолвил, с по добро представяне от миналия сезон. Е ако така е и за напред може да се надяваме за 8-ми сезон.
Secretly
Някой знаели как се казва песента от края ?
MaLkIq_MuKi
Ами да си кажа и аз мнението най-сетне smile.gif И аз също се закачам към критиците малко този път...Не че не ми хареса серията ами може би защото очаквах нещо друго. Както винаги страшно много си ми хареса, но както казаха и другите първите епизоди бяха толкоз смайващи, че този малко беше simple, не знам дали е точната дума, но при всички положения Смолвил си е Смолвил, за това гласувам с 5 както винаги smile.gif. Остава сега да чакаме следващата серия sad.gif

П.П.: А между другото не видях в серията Ерика, нито Джон. Емо, по добре го поправи, че като го видях и се бях нагласила да ги видя, и като видях че ги няма... dry.gif
sonofsparda
Ааа, не. Теди, да си ги нямаме тия. smile.gif Никога недей да даваш най-висока оценка ако епизода не ти е харесал чак толкова, бил той от Смолвил. Заклетите фенове повече от всеки имат право на критика. Не може човек да си криви душата, само защото това е любимия му сериал. След като фенът е съгласен да чака толкова време сериала, също така има пълното право да оценя с толкова, колкото смята че заслужава епизода, а не сериала като цяло. Смолвил като цяло естествено че е за 5, но фенщината на един човек не би трябвало да му пречи да дава обективната си оценка за конкретната серия. Ето, аз бях гласувал с 4 за "Promise", който беше много добър епизод, но не и великолепен за мен. Още след като бях гледал "Trespass" и го бях оценил с 5 главно защото е епизод на Смолвил, реших повече никога да не "правя компромиси", поради причината, че е част от любимия ми сериал. Човек трябва да е честен със себе си и най-вече съвестта си. Така поне смятам аз. smile.gif
vikihill96
Цитат(sonofsparda @ Oct 20 2007, 23:10) *
... Човек трябва да е честен със себе си и най-вече съвестта си. Така поне смятам аз. smile.gif

Добре де Ванка. А който като мен - "няма съвест", какво да прави 18.gif ? Не, ако говорим серизно и тук ще си го призная- гласувах този път с "3-ка" за епизода. За съжаление гласувах още след като го изгледах и поради факта, че тогава бях малко изнервен от фактите, които чинно обясних вече , та затова сложих тази оценчица. После като се замислих си рекох, че всъщност оценката, която засулжаваше поне според мен беше "4-ка". Просто наистина Ванка, не мога да си кривя душата и да гласувам с "5-ца" за епизода. Просто имаше моменти, които не ми харесаха и това си е blush.gif ! Абе важното е, че американците го оцениха високо и май ще си гледкаме 8-ми сезон, както е тръгнало 4.gif 4.gif !!!
Apfh
Цитат(Secretly @ Oct 20 2007, 18:22) *
Някой знаели как се казва песента от края ?

Missy Higgins - Where I Stood
wink.gif
Victoria
Apfh, you rock. smile.gif

И ако не съм казала вече, субтитрите са налични в subs.sab.bz за трите рилийза (xor, fqm & 720p)
MaLkIq_MuKi
Начи Ванка, аз може би не съм се изказала правилно. Оцених с 5 защото наистина за мен си беше за 5, просто исках да кажа че не беше по-добър от първите епизоди, а не че не е за 5 biggrin2.gif
ViruZzZ
Ми на мен тоя епизод ми хареса толкова колкото първите 2 mrgreen[1].gif ... Имаше си от всичко по малко...Сцените с Нокс направо бяха 1sun[1].gif ...А как е станал безсмъртен confused.gif ...Лана явно няма да остави Лекс намира в скоро време biggrin.gif ...Горката Клои толко много и се струпа,а сега и Джими я остави sleep.gif ...Общо взето епизода си беше супер поне за мене де biggrin2.gif ...И естествено 5 wink.gif
ПП.Чрез дарбата си Клои безсмъртна ли е confused.gif
Mr. Winchester
На мен епизода ми се видя малко по-слабичък от предишните. Аз гласувах с 5, но мисля че епизода си беше на 4 .
sonofsparda
Ами тогава сигурно трябваше и да гласуваш с 4. smile.gif Защото има нещо вярно в това, че от фенската критика боли най-много. Хващам се на бас, че на екипа на Смолвил им е много по-гадно, когато някой фен изрази недоволство спрямо нещо за сериала, отколкото някой професио(а)нален критик. wink.gif
vikihill96
Ами така си е Ванка. Те професионалните критици( по-голямата част де, и то най-вече в Америка) вече са малко "професионално" изкривени. А ние феновете не крием, когато сме недоволни или доволни от нещо. Аз си казах като цяло епизода беше добър, дори за някои като вас- много добър, като направа наистина е така, но просто някои моменти на мен като пристрастен човек не ми харесаха максимално blush.gif ! Нищо 6-ти епизод чака. Там ще е много якия момента, както се казва worthy.gif worthy.gif !!!
sonofsparda
Да, има нещо вярно. Другия епизод и аз го чакам с голям интерес. Да не говорим пък и за този след него, където е пристигането на "кралица Падме Амидала". tongue.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.