Alfred Gough- Не в този сезон, но Лоис вече ще работи в "Планет" редовно.
F.Q.- Моралното отношение на Супермен против убиването на враг е много ясно в комиксите. Смятате ли, че моралната преценка не Кларк е сравнително по-объркана във времето преди да стане Супермен или има ли някакъв вид философия, която да сте наложили в такива ситуации?
A.G.- Великолепен въпрос. Директно ни беше заявено от ДиСи Комикс, че Кларк не може да убива никого. Да, мога да чуя феновете да казват: "Ама в този епизод..." Още от началото ние съобразихме с това, че примерно злодеят умира от собственото си оръжие или поради други обстоятелства извън контрола на Кларк. Чувал съм доста аргументи, че в някои епизоди Кларк е "убил" някого, но той не го е правил и никога няма да го направи. Сега, ако нещата се свеждат до Фантоми или Зод(който в комиксите Супермен наистина убива с криптонит), правилата са малко по-неясни, но принципът си остава - Супермен(или в случая все още Кларк) не убива никого. Повярвайте, по този въпрос имаме доста интересни разговори със сценаристите.
F.Q.- Смятате ли някога да върнете Майкъл Маккийн като Пери Уайт?
A.G.- Много бихме искали, но засега е страшно зает.
F.Q.- Знам, че Алисън Мак ще режисира епизод този сезон. Майкъл или Том ще режисират ли отново през този сезон?
A.G.- Много се вълнуваме за Алисън. Том ще се изяви отново. Майкъл имаше желание, но наскоро му правиха операция на гърба, така че това трябваше да отпадне. Майлс и аз винаги много сме подкрепяли решенията на актьорите да режисират, и Том, и Майкъл ни поднесоха страхотни епизоди. Очакваме това да продължи и с Алисън.
F.Q.- Защо смятате, че триъгълникът Кларк/Лекс/Лана беше такъв успех, въпреки това, че разочарова много фенове?
A.G.- Защото хората са толкова привързани към тези герои. Това е страхотното на феновете на сериала - те са пристрастни към него и персонажите му. Върху мен и Майлс се сипе толкова много критика в интернет-обществото относно наши различни решения и това ме прави щастлив, защото феновете все още ги е грижа. И смятам, че фактът, че Лекс и Лана разделиха толкова много фенове, е доказателство за това. Това е главният триъгълник на сериала и това, че в първите пет сезона вървеше на бавни обороти, допълнително допринесе за фурора.
F.Q.- Някога ще видим ли твърдо доказателство за гениалния интелект на Лекс?
A.G.- Добър въпрос. Не сме го обсъждали, но със сигурност ще го обмислим.
F.Q.- Лоис и Кара ще станат ли приятелки през този сезон?
A.G.- Рано или късно, да. Кара все пак е братовчедка на Кларк, а знаем, че Лоис има слабост към членове на семейство Кент(или по-скоро Ел, ако наистина знаеше откъде са).
F.Q.- Ерика Дюранс ще се появява ли по-често този сезон? Нейната Лоис Лейн е най-вярната инкарнация, на която съм попадал и смятам, че това, че се появява толкова рядко, започва да вреди на развитието на героинята.
A.G.- Вярвам, че ще виждате Лоис по-често този сезон, но няма да е във всеки епизод.
F.Q.- Знам за ограниченията, които имате спрямо Лоис и Кларк(като двойка) в сериала. Но възможно ли е някой от двамата да развие не-платонични чувства спрямо другия? Например Кларк да харесва Лоис все повече, но да го крие в себе си?
A.G.- Шшшшшшт! Издаваш края на сезона!
F.Q.- Здравейте, аз съм от Аржентина и обожавам сериала. Любимият ми е. Моят въпрос е: мислите ли, че Кларк се нуждае от по-честа смяна на дрехи? Смятам, че Том Уелинг е невероятно красив мъж, но непрекъснато носи едно и също. Може да продължи да носи червено и синьо, но също от време на време да сменя цветовете, мисля.
A.G.- Имайки предвид, че си от такава модна страна, напълно те разбирам. Работата е там, че Кларк е животновъдски фермер в Канзас, който не изкарва толкова пари, затова няма много време, отделено на стила му на обличане. За сметка на това, върху всичките му останали персони(Кал, Бизаро, Кал-Ел) се набляга на това. Ако щете вярвайте, по често ни задават въпроси от сорта на: "Откъде мога да си намеря такова червено или синьо яке?", отколкото за автографи на актьорите. (