Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: "Awake" (2007)
GGbit.info > Развлечение > Кино и телевизия > Филми
Nasi
"Awake"

Жанр: Драма / Трилър
Премиера: САЩ - 30 Ноември 2007
Връзки: IMDB, Greene Street Films , AwakeTheMovie.Com
Режисьор: Джоуби Харълд
Трейлър: watch, download
В главните роли:
Хейдън Кристенсен - Клей
Джесика Алба - Сам
Терънс Хаулърд - Джак
Лена Олин - Лили
Сам Робърдс - Клейтън старши

Ревю:
"Awake" е психологичен трилър, който разказва историята на човек (Кристенсен), чиято упойка го оставя в пълно съзнание по време на сърдечна операция. Така той преживява феномена "анестезиологично съзнание", който го оставя напълно буден и парализиран по време на операцията, а в същото време операционият екип не е в състояние да разбере какво в действителност се случва. Извън операционната зала съпругата на Клай (Алба) трябва да вземе важно решение, докато се сблъсква със собствените си драми.

Лично мнение:
Засега не мога да дам оценка, защото за съжаление все още не са го пуснали, въпреки че е в post production вече почти две години. Няма и трейлър, но пък за сметка на това коментарите са много положителни, правени са доста пробни прожекции. Една от причините за забавянето на премиерата е противопоставяне на медицински организаии, които смятат, че темата на филма ще накара доста от хората да се страхуват от операциите. Не е лошо да се отбележи, че този филм попада сред 100те най-обещаващи филма за тази година. Актьорският състав няма нужда от представяне. Остава само да чакаме най-после да го покажат. Не вярвам обаче да се появи в кината в България.

Promotional Stills:

ThePinkDuck
Иииии ето го и ено от другите заглавия които чакам с нетърпение. Филма се очертава много добър. Актьорският състав незнам дали има нужда да коментирам, имената им говрят сами за себе си. Интересно ми е как се е справил с режисурата дебютанта Харолд, но от това което съм видяла за филма до момента ми се вижда, че си е свършил работата човека. Честно казано малко ми е мъгла за какво точно става дума, аз си имам една теория, Nasi друга (която май е правилната), но на Бъдни вечер ще разбереме. mrgreen[1].gif

П.С. Супер тема! (както винаги)
$windle
От кога го чакам този филм... Маняшко интересна тема са са сетили за филм, ще трябва да е луд трилър. Това "анестезиологично съзнание" е много интересен феномен, четох тук-там за него, дано покажат и обяснят и повечко във филма за него : )
Gossip Girl
Аз днес за пръв път чух за филма, но като гледам кой участва, а и сюжета, ще да е много интересно.
Жалко, че толкова много ще трябва да чакаме, но пак е по-добре тази година, отколкото Jumper догодина.
ladysunshine
Не бях чувала за този филм, но съм очарована от идеята и актьорите. Ще го гледам определено
vasinka_{P}
От много време знам за тоя филм, и с нетърпение чакам да излезе, жалко че толкова много го забавят, мисля че ще е супер интересен. biggrin2.gif
Nasi
Най-после филма ще бъде пуснат. 30 ноември е официалната дата.

AWAKE-THE MOVIE.COM

Трейлър: watch, download
ThePinkDuck
Awake @ zamunda
Awake @ arena

Вярно TS е, но качеството е поносимо! Довечера ще го изгледам и после ще драсна един комент! mrgreen[1].gif
Nasi
Е, ти поне изчака ТS качеството, аз се примерих с САМа. Филма оправда очакванията ми напълно. Не стана това, което си мислих, че ще се случи, но си беше интересно завъртане на нещата. Няма да издавам нищо още, но съм доволна от видяното.
ladysunshine
Аааа shocking.gif супер вече го има в нета. И за жалост нещо ми се прецака ан компа и сега не мога да тегля 16.gif Само се надявам, че ще се оправи по-бързо, защото мн ми се гледа
ThePinkDuck
УаУ shocking.gif УаУ . Нямам думи. Току що го изгледах! Леле нямаше нищо общо с това което очаквах. Хейдън Кристенсен определено показа, че си заслужава мястото сред холувидският елит, страхотна игра! Филма е уникално добър! Вярно на места можеше да е мааалко по-добре "съединен", но това не му пречеше. Идея, реализация, музика, режисура... Дай Боже всеки режисьор подобен дебют и с такъв каст. Джесика много ми допадна в тази роля, Терънс Хауард също изглеждаше безумно достоверен. Супер филм, определено препоръчвам с 2 ръце!
$windle
Първо Джесика Алба е супер мацка, втора филма беше страшен. Гледах го на кино и не беше нищо предстазуемо, просто съвсем различно от това, което очаквах. Всичко му беше 6.
Gossip Girl
Оле, каква гадна кучкаааааааааа!
Велик филм, велик каст. Нищо, което съм очаквала или бих могла да си представя.
Катeто
Аз си изтеглих филма обаче не мога да намеря субтитрите,моля ви някой да постне от къде мога да си ги дръпна,плсс unsure.gif
Gossip Girl
Филма излезе преди две седмици някъде, в Америка. Преди два-три дни в България. Няма кой да направи субтитри толкова бързо. Аз бих, ако някой ми направи тайминга, а така става много сложно.
Катeто
Цитат(Gossip Girl @ Dec 15 2007, 11:09) *
Филма излезе преди две седмици някъде, в Америка. Преди два-три дни в България. Няма кой да направи субтитри толкова бързо. Аз бих, ако някой ми направи тайминга, а така става много сложно.

Аз знаех че е нов,но не обърнах внимание,че е от съвсем скоро и не съобразих,сори.Ами тогава ще ги чакаме ,пък когато излязат smile.gif
vivata123
Ба*ти добрия филм... Изгледах го на един дъх и наистина много ме впечатли. 10/10 точки.. ^^
born_4_you
Някой има ли представа дали ще тръгне по кината тук в България, защото от страшно много време го чакам филма и ми се иска да го гледам на кино? Свалих си го и се изкушавам да не го гледам, но ако ще го пускат г/д скоро по кината ще изчакам. Знаете ли нещо?
jivitu
Филма е просто убийствен....нереален...повече отколкото очаквах след като гледах промото... А Джесика Алба невероятна както винаги biggrin2.gif
Mr. Winchester
Еб*ти все още няма дори DVDSCR много искам да го гледам ама не понасям TS а и ако е толкова добър колкото казвате трябва да му се накефя максимално
Nasi
Цитат(LeoWyatt @ Jan 29 2008, 14:32) *
Еб*ти все още няма дори DVDSCR много искам да го гледам ама не понасям TS а и ако е толкова добър колкото казвате трябва да му се накефя максимално

На 11 март трябва да излезне ДВД-то, тогава вече ще го има с хубаво качество.
ето и корицата:

eL
Откога му се бях наканила на тоя филм...ама както бях тръгнала май трябваше да си изчакам още един месец. 18.gif Поне щеше да с хубаво качество. Но не съжелявам. Филмът освен това си го свързвам с много интересен етап от моя живот.Веднъж и аз да имам отношение към сюжетната линия, обикновенно си казвам : "Абе това на обикновените хора не се случва."Както и да е.
Преди 2 години ми правиха операция на носа. (не щот' видите ли не си харесвам гърбината и съм се събудила един ден и съм решила, че на Анджелина Джоли примерно е по-хубав happy.gif ) Като бях на 4 си цапнах муцуната в една люлка и оттогава не мога да дишам с едната ноздра. Казаха ми че трябва да навърша пълнолетие за да го оперират, понеже какво всеки може да предположи в тази възръст всичко се променя. Знам че операцията не беше сложна(трябваше само да се премахне хрущяла който запушване ноздрата)но се чувствах все едно живота ми всеки момент ще свърши. unsure.gif Сложиха ми упойкаta, и като ми пускаха тоя кислород хахах сестрата започна да ме базика : "Сега всичко ще си кажеш"...накараха ме да броя. Стигнах до 5 и после - черно. Сещам се последно, че хирурга ми каза : "Лека нооощ". 18.gif По едно време обаче започнах да чувам гласове. Естествено това не ме спря да виждам розови листенца. Помня целия им разговор, бяха пълни глупости. Не чувствах болка, но бях в едно такова полусъбудено състояние, което беше доста неприятно. Дрогирана патка. happy.gif Нито да мръднеш, нито да гъкнеш. След операцията хирурга дойде да провери как съм, при което аз му цитирах целия им разговор и той беше изумен.
Много ясно, че не е същото, но мисълта ми е : такива неща се случват и може да се случат на всеки един от нас. A след като гледах филма мога да добавя "Хора, ако ви предстои операция далеч от тоя филм!!". Сега ако ще и с двете ноздри да не мога да дишам няма да се навия .....
За каста няма какво да добавя, освен че съм малко глупава и се спойлнах... не мога да си обесня какво очаквам и аз да прочета като се ровя из темата. 16.gif
Цитат(Gossip Girl @ Dec 14 2007, 17:34) *
Оле, каква гадна кучкаааааааааа!

Реших, че няма да е някой анти-Джесика Алба фен, защото почти не познавам такива. 18.gif

Накрая малко прекалиха с фантасмагориите, но за сметка на това Хейдън беше перфектен. Това момче може да изнесе цял филм, уникален актьор.
Сега и на "Джъмпър" съм му се наканила, само да ми мине последния изпит.
п.с. Житейската ми история не е кой знае колко вълнуваща, но пък незнайно защо имах нужда да я споделя.
п.с.2. Носа ми си е наред сега. Дишам си. biggrin2.gif Ама успех на тия дето ще минават под ножа.... 15.gif
vasinka_{P}
Току що изгледах филма, уникален е worthy.gif worthy.gif надмина всичките ми очаквания. Невероятен сюжет, и много неочаквана развръзка. Играта на Хайден беше перфектна, нямам никаква забележка. И Джесика Алба беше добра, подхожда й такъв тип роля biggrin2.gif
The_Man_Of_Steel
да ни е честит DVDRip-а ето го Awake.2007.DvDrip.Xvid.AC3-RkN
Jordan
Елси, определено има с какво да запомниш филма, т.е има за какво да ти напомня. biggrin2.gif радвам се, че вече можеш да дишаш, наистина много забавна историйка си раказала. Ма защо не каза предварително да ти стискаме палци, или пък да дойдем в болницата с бонбони, цветя и картички "Елс, обичаме те:от ОТН форума" dry.gif
Та, за филма. Отначало нямах големи очаквания за него, не ми свучеше кой знае колко интересно. Но пък после видях резюмето "...е психологичен трилър...", а мен такива много ме радват. Пък и Джесика и Хайден не са за изпускане, въпреки че Джесика леко ме дразни на моменти. И тъй реших да го гледма снощи, а като го пуснах и видях, че е само час и половина съвсем му се навих. Въобще не харесвам филми над час и половина- обикновено се схващам, почвам да се въртя, чудя се какво да правя, доскучава ми. Да, даже и да е интересно. Изключения може би правят Титаник и Пърл Харбър, но и тях след 64тото гледане ги сполетя същата съдба.
Филма ми хареса, първо, че дължината му беше идеална, второ заради актьорите, които се представиха много добре. Историята също беше много добре измислена- хем базирана на реална ситуация, хем пък малко измислици- муцка!
За съжаление очаквах доста повече напрежение и за това и малко останах разочарован след карая. Но предполагам това е нормално, имайки предивд, че наскоро не е излизало нещо, което да ме изкара от кожата ми от кеф.
Бих казъл, че дори филмчето е приятно и леко, с мотиви на трилър. rolleyes.gif
Хареса ми.
never_mind
Няма такава скука като тоя филм... определено очаквах нещо интересно... а то баси бозичката... biggrin2.gif

DeSeRt^RoSe
Мн исках да го гледам филма обаче не беше това което очаквах и не ми хареса особено.
[dEs]
Накрая и аз да изгледам филма. От начало не ми хареса много, много. Но после почна да става по… динамично. Искрено се надявам да не ми се налага операция…. А Джесика Алба в тази роля е голяма кучка. Аз съм свикнала да я виждам в ролята не добра самарянка или нещо от сорта. Помислих се, че тя ще го спаси… ама тя била с тях. И как само гледаше без да и мигне окото. Ужас…
FaLLOuTbOy
Хм, когато чуя името на Хейдън Крисчънсън веднага го свързвам с един от най-посредствените филми в историята на телевизията - Star Wars wacko.gif и затова нямах много големи очаквания. Гледах го единствено заради Джесика Алба. Филмът се е получил доста добре. Не мисля, че главната роля трябваше да се даде на Хейдън, но нищо - важното е, че се справи.
Хареса ми цялата история, всичко беше добре изпипано.

Какво ли не би направила една майка за детето си...
The_Man_Of_Steel
Гледах и аз вече филмчето...в началото не ми хареса много но после стана по-добър, на Джесика Алба много и отиваше в ролята на "Bad Girl" 10.gif 15.gif А пък Хейдън си изигра ролята много добре евала 4.gif обаче тва как уж най-добрия ти приятел да те предаде заради парри ей такива са повечето 19.gif хора не само по филмите... Хареса ми напрая как оцеля 10.gif , но майка му наистина се оказа права, ако му беше намерила някой друг лекар, но той - нее "той ми е приятел" и тем подобни, а също ми хареса когато си говореха Клей с майка му (във въображението ли беше или не знам кво huh.gif ) когато му каза как е разбрала за Сам тоест как сама се е издала 4.gif и края "He IS awake" 16.gif Препоръчвам на тези, които все ощще не са гледали happy.gif филмчето да го направят, защото наистина си струва 10.gif
Nasi
Цитат(FaLLOuTbOy @ Feb 29 2008, 22:43) *
един от най-посредствените филми в историята на телевизията - Star Wars

18.gif 18.gif 18.gif 18.gif 18.gif 18.gif 18.gif Ех, отдавна не се бях смяла така.
Jordan
biggrin2.gif мчи да, некво сбръчкано пластмасово същество...
бееее, яяя Търсенето на Немо форевър! icon_peace.gif
secretk
Цитат(Nasi @ Mar 18 2008, 13:52) *

18.gif 18.gif 18.gif 18.gif 18.gif 18.gif 18.gif Ех, отдавна не се бях смяла така.

e то зависи по кви филми си пaдaш smile.gif , сегa не че е посредствен филмa, той си е кaсов, визуaлни ефекти, едно, друго, aмa никaк не ми се вписвa в концепциятa за гледaне, прекaлено нереaлен ми е (тоест прекaлено фентaзи), a инaче този филм ми звучи дa е добър, но ще видим , след кaто го гледaм smile.gif
FaLLOuTbOy
Цитат(Nasi @ Mar 18 2008, 13:52) *

Добре, забравих да вмъкна "един от най-посредствените филми за мен в историята на телевизията - Star Wars". Според мен си е тъп филма, кво да си говорим.. Сега по-добре ли е?
Mimsey
Ммм, на мен лично ми хареса. smile.gif Изгледах го преди малко на един дъх, като се има напредвид, че не обичам да гледам филми, този ми хвана окото. Но като сюжет не е нищо особено. wink.gif
secretk
гледaх филмa, не е лош, просто съм гледaлa тaкивa трилърчетa достa(товa е любимия ми жaнр), тaкa че сюжетът не ме изненaдa особено.
но искaм дa ви питaм нещо, във филмa споменaхa няколко пъти, че кръвнaтa му групa е нулевa отрицaтелнa и че е рядко срещaнa, което не е вярно, нaй-рядко срещaнaтa е АВ , всъщност нулевa си е нaй-рaзпростренaнaтa. м товa мaлко ме подрaзни. вие забелязахте ли го?
SeMiNi
Уникален филм..преди малко го гледах.За първи път гледам Хейдън Кристенсен и направо съм изумена..страхотен еСтрахотен акьор,велик филм..и въобще всичко беше наистина страхотно направено.

worthy.gif
DeSiNCeTu
Уникален филм. И аз харесвам този жанр и може би затова ми хареса толкова. А също - Джесика Алба biggrin2.gif И Хейдън не е лош rolleyes.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.