Резюме: В този сериал виждаме елитен екип от ФБР профайлъри , който летят от Куантико до различни места, където вилнеят серийни убийци, за да разследват местопрестъпленията, да съставят ефективен профил и да се опитат да предотвратят следващото фатално нападение.Главния мозък е Аарон „Хоч" Хочтнър; още младежа Др.Спенсър Рийд, който е еродиран за всичко освен за истинския живот; Пенелъпи Гарсия, брилянтна компютърна специалистка, която влиза в която база данни желание; Дерек Морган, специалист по маниакални престъпления и Джей Джей, която всеки ден се изправя пред съсипаните семейства на жертвите.Често Отделът за Анализ на Поведението се състезава с времето в опитите си да спасят поредната жертва на умопомрачен убиец.
Лично мнение: Дълго време се чудех дали да го почна, тъй като епизодите които бях сващала по AXN[b] ми се сториха доста кървави и брутални за моя вкус.Но като го започнах разбрах, че дълбоко съм грешала.Сериала е уникален по простата причина, че за да намерят дадения престъпник ОАП вникват в ума на престъпника, което е доста интересен и любопитен процес.Също така много ми допадна, че говорейки за убийците в дадената серия споменяват и реални серийни убийци.
По времето на 3-те сезона, актъорският състав се мени няколко пъти доста драстично, затова ще сложа постоянните актъори.
Shemar Moore като Derek Morgan
Thomas Gibson като Aaron "Hotch" Hotchner

Matthew Gray Gubbler като Dr.Spencer Reid

A.J. Cook като Jennifer J.J Jareau

Kirsten Vangsness като Penelope Garcia

+ Новите два актъора от 2-ри и 3-ти сезон
Paget Brewster като Emily Prenstiss

Joe Mantegna като David Rossi

DOWNLOAD:Сериалът има сийд в замунда.нет на 1,2 сезон.Излезлите епизоди от 3-ти сезон може да изтеглите от Арена.ком.
Официална страница: Crimnal minds on CBS
IMDB: IMDB Criminal Minds