FrAgMaKeR
Oct 13 2007, 08:53
Оригинално заглавие: Rich KidsБългарско заглавие: БогаташчетаГодина: 2007Жанр: ДрамаЛинк: imdb.comРежисьор: Руне БендиксенУчастват: Фредерике Сесил, Катрин Бьорн, Сьорен Брегендал, Катрина ДамРевю: Всичко се развива северно от Копенхаген (Дания), група богати деца от семейства с наследени пари, от свят който хората с амбиция и власт управляват. Децата често биват оставяни сами, чувстват се отхвърлени и прекарват повечето си време живеейки рисковано, прекрачвайки границите, търсейки внимание, често опитвайки се да отмъстят на хората, които не ги слушат. Откъснати от повърхността и претенциите на родителите си... За тях всичко е възможно. Имат си собствени теории за живота, секса, парите.
Филма е базиран на истински истории, разказани по интересен начин. Монтажа на моменти е нестандартен, малко в стил "24", не винаги обаче тези заигравки са на място. Саундтрака е много добър, можеби защото неизвестният режисьор е бил музикант.
Th3_SpY
Oct 13 2007, 08:55
Гледах го филма, не е кой знае кво, но става за губене на времето
ALeX4e7y^
Oct 13 2007, 10:36
Много се чудих дали да почвам да го гледам и го прегледах набързо и не ми изглеждаше толкова интересен.
Brooke
Oct 13 2007, 12:57
Гледах го миналата седмица и горе-долу ми хареса,може би защото нямах кой знае какви очаквания.
ludoto_mimi
Oct 13 2007, 13:10
Ще го сваля и ще го складирам на компа. Като ми се пригледа някой филм ще го пусна и ще дам мнение.
Miss_Duff
Oct 13 2007, 19:25
Вчера почнах да го гледам и още не съм го свършила..Не знам,не съм сигурна дали ми хареса (това,което видях досега)..
FrAgMaKeR
Oct 13 2007, 19:50
Това, което на мен лично нещото, което най-много ми хареса в този филм беше саундтрака, има няколко страхотни песни.. харесаха ми е някои похвати, които е ползвал режисьора за да разкаже историите на различните персонажи.. но като цяло немога да кажа нещо, кой знае колко добро за филма, защото разглежданите проблеми са ми много далечни.. просто не съм богаташче, и въобще не им разбирам проблемите.. Иначе се сещам за един цитат във филма, който много ми хареса, "по-добре да ревеш в лимузина с тъмни стъкла, от колкото да се смееш в.. някоя шкода..".

Няколко пъти споменавам саундтрака, ето го и него -
Rich Kids OST.
Bebssii
Oct 13 2007, 20:06
Абе и на мен нещо не ми направи голямо впечатление тоя филм.Нещата са доста пресилени и украсени.Поне аз така смятам....
gibona
Oct 13 2007, 23:56
Идеята е да се покаже до какво довеждат многото пари и нулевия родителско контрол. Филма е поучителен за тези, които са схванали смисъла му.
Филма не е lош,изгледах го,показва живота на тези богаташчета без родителски контрол..ама ми беше малко неудобно да го гледам с баща ми
ladysunshine
Oct 23 2007, 14:24
Гледах го филма просто защото ми трябваше нещо за гледане. Ами не ме впечатли много. Саундтрака наистина е добър. Това, което ме впечатли беше, че е по истински случаи.
Miss_Duff
Oct 24 2007, 15:04
Не ми хареса..Дори на моменти ми беше кофти да го гледам.А и саундтрака не ми направи впечатление,очаквах повече,след като всички го хвалеха... :S
gotinoto_baby
Dec 18 2007, 19:51
Тези проблеми и на мен са ми далечни, но филма ми направи доста добро впечатление. Може на моменти да беше гнусен, но пък е добре направен. Наистина е малко поокрасен. Саундтрака много ми харесва заедно с останалите песни от филма! 5 по шестобалната система
Mai4et0
Dec 25 2007, 12:28
В момента го гледам и направо се влюбих в саундтрака
Иначе филма не е кой знае какво ....
Angel_Lady
Dec 26 2007, 15:10
Филмът е тежичък, няма някакъв грабващ сюжет, който да привлече така вниманието ти, че да гледаш с интерес в очакване на развръзката, но определено има смисъл да се гледа. Както някои казват наистина има гнусни моменти, но за съжаление тези неща са съвсем реални. И точно целта на филма е да покаже бруталната реалност от живота на богаташчетата - как парите биват заместител на родителската любов, как "приятелите" всъщност не знаят нищо един за друг, как ценностите са изкревени. Спред мен бруталният начин, по който нещата са показани, е подходящ, за да накара зрителите да се замислят над тези неща. Може би някои от вас сега не могат да ги осмислят и фълмът просто им се вижда "гнусен", но съм сигурна, че след няколко години биха го възприели по друг начин.
Цитат(gibona @ Oct 13 2007, 23:56)

Идеята е да се покаже до какво довеждат многото пари и нулевия родителско контрол. Филма е поучителен за тези, които са схванали смисъла му.
dragon_girl
Mar 16 2008, 15:55
Хубав е,показва някой реални неща,някой преувеличени...
Marissa Cooper
May 16 2008, 21:48
И на мен ми хареса...Има реалност в него..и мн др неща.
Nightly^Evil
Sep 3 2008, 12:51
Това е филм, който трябва да се изгледа. Но не защото е невероятно забавен, романтичен, интересне или нещо такова. Това е филм, показващ проблемите на тийнеджъра. Но не само на богхатия датски тийнеджър. На всяко дете, което има нужд аот грижа, а не я получава. Много поучителен, смислен и тежък филм!
brave little toaster
Sep 6 2008, 14:14
Преди малко свърши.
Нямам думи.Наитина не е от онези филми,обичайните.Има нещо друго,странно в него,което ми хареса.Тежък филм,не всеки може да го изгледа целият.Да,хареса ми.Хареса ми това,че е базиран на реални случки.Липсата на родителски контрол,парите,дрогата-до какво довеждат.И наистина :
Цитат(gibona @ Oct 13 2007, 23:56)

I'am not sayn' I love you..but girl I adore you..
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.