Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Moulin Rouge
GGbit.info > Развлечение > Кино и телевизия > Филми
Brooke

Загавие : Moulin Rouge/Мулен Руж
Жанр: Мюзикъл, Романтичен, Драма
Година: 2001
Линкове : http://www.imdb.com/title/tt0203009/
Режисьор: Баз Лурман/Baz Luhrmann
Участват: Никол Кидман, Юън Макгрегър, Джон Легуизамо и др.
Ревю: Стилен, секси и скандален! Сетивата ни са бомбардирани с шеметна музика и смайваща визия в приказна история за страст, отдаденост и желание.
Фамозната “поп-опера” на Баз Лурман, наситена с чудесната игра на Никол Кидман и Юън Макгрегър, разпалва романтични фантазии.
Сатен е ослепителната звезда на популярния Френски нощен клуб, който забавлява декадентския елит на обществото. На върха на еротичния си блясък, прекрасната куртизанка побърква всички мъже, които я доближават. Тя несъзнателно оплита в мрежите си на съблазнителка младия писател Крисчън, а бурната им афера предизвиква скандал и води до неочаквани последствия.
Оценка: 7.6/10 (imdb)
Награди и номинации: 2 награди ”Оскар” – за сценография и костюми, 5 номинации за “Оскар”; 3 награди “Златен глобус” – най-добра актриса за Никол Кидман, най-добър филм - мюзикъл/ комедия, оригинална музика, 3 номинации за “Златен глобус”; 2 награди на Американския филмов институт – за музика и монтаж, и номинация за най-добър филм;
3 награди на Британската филмова академия – за най-добър поддържащ актьор за Джим Бродбент, филмова музика, звук, Награда на асоциацията на филмовите критици за най-добър режисьор за Баз Лурман; 2 награди на Американския борд на критиците – най-добър филм, най-добър поддържащ актьор за Джим Бродбент
Лично мнение : За мен това е един невероятен филм,гледала съм го доста пъти и винаги ме разчувства,доста е странен от страна на ефектите,особено в началото може да ти се завие свят,но си заслужава да се гледа worthy.gif
Източник: kino.dir.bg
hristin4e
един наистина добър филм... wink.gif
vasinka_{P}
Уникален филм, много добра игра на Никол Кидман и Юън Макгрегър. Винаги го гледам с голямо удоволствие.
vivata123
Един от любимите ми филми. Толкова романтичен и очароващ.. Песните, актьорите, приказка.. ^^
sladuranka
Страхотен филм. Обожавам такъв тип филми. Перфектна игра, перфектна музика, перфектна история worthy.gif
ani4ka_89
Страхотен филм! Сюжетът беше много затрогващ и си признавам без бой, че накрая плаках, въпреки че беше усно какво ще стане.
*PeyT*
От колко време се каня да го гледам.. Снощи най-сетне го направих! happy.gif И днес пак мисля да го пусна, че 1 път не ми беше достатъчен. biggrin2.gif Страхотен, разтърсващ, уникален... 3.gif Успя дори леко да ме разреве.. rolleyes.gif Наистина съм възхитена, може да се каже, че напълно отговори на големите ми очаквания.. 4.gif Музиката също беше на ниво. worthy.gif
Brooke
Март радвам се ,че най-после успя да го изгледаш.Аз толкова много ти наливах ,но знаех ,че ще ти хареса.А за музиката си права.Страхотна е ,особено Josh Groban - Your Song.Умирам за тази песен .
Nightly^Evil
Аз не съм почитателка на мюзикълите, за това и не го харесах толкова! историята е пресъздавана в толкова варианти (филмовите версии на "Дамата с камелиите", операта "травиата" и др. ), но все пак не е лошо. В началото бая ме дразнеше като само ги даваха как се кълчат там, но после стана по-добре. не е лош, но не е моят тип филм.
mR.DiSCo
Филма беше много хубав , ама накрая ми стана гадноо... Иначе Никол си изигра ролята перфектно , както винаги и просто много ми хареса smile.gif
savixpotter
Преди няколко месеца го гледах за първи път x__O Филмът напълно си заслужава славата, заплени ме. Въпреки че не е точно това, което очаквах, напълно се затвърждава като класика и в моите очи.
padme_amidala
Един от любимите ми филми!Наистина уникален филм! smile.gif
lori9bonboni
Велик филм, просто чудесен.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.