Много, много силен епизод наистина.

Аз също вече започнах да си припомням какво е да изпитваш удоволствие да гледаш Смолвил, "Persona" за мен беше сигурно толкова добър, колкото и "Gemini"(в него обратът накрая буквално ме сравни със земята

), страшно добре изпипан и може би наистина най-много ми хареса пълния контраст в началото и в края на епизода. Както се изрази Диди: "началото - изгрева, слънцето, спокойствието, щастието; краят - нощта, дъждът, самотата", нещо за което много я поздравявам, това беше наистина великолепно и в същото време толкова просто и ясно описание.

Way to go, D.

Джеймс Марстърс е....ами смятам да го нарека просто виртуоз.

Брейниак уж беше в най-лошата си форма, а в същото време беше ултимативният манипулатор, точно като в митологията. Браво на Джеймс, и аз чакам да видя какво ще става занапред с любимия ни "професор".

И тук настъпва трудната част. Краят(уж де) на един от най-любимите ми герой в Смолвил - Бизаро.

В крайна сметка, въпреки че беше представено по-различно отколкото в комиксите, момчето не се оказа чак толкова зло, то чисто и просто искаше да е щастливо. Защото в тия "Бизана" моменти, се видя най-ясно каква е разликата спрямо "Клана". Кларк каквото и да приказва на Лана, че щял да остане и че бил по-щастлив от всякога, за него отговорностите му винаги са били и винаги ще бъдат на първо място. Точно това той ще и избере скоро време.

А Бизаро просто искаше да има щастлив живот, да има своя цел, а не да е единствено провален криптонски експеримент. В този епизод страшно добре показаха коренната противоположност между Супермен и Бизаро, нещото, за което съм най-доволен.

Вижда се, че края на Клана идва, това е напълно в реда на нещата, крайно време е вече все пак. Обаче не мога да отрека, че тоя път им съчувствам, защото най-накрая ги показаха извън насапунисаната призма. Краят на епизода беше наистина меко казано разтърсващ.

Много, много съм доволен и този път.

Айде 5 и чакаме Дайна и Оли другата седмица.

П.П.: Bizarro No.1.
П.П.2: Моето момиче Клои отново беше magnificent.