Пен Багдли е роден на 1 Ноември 1986г. в Балтимор, Мериленд, но е израснал в Ричмънд, Вирджиния и Сиатъл, Вашингтон. Завършва академия Чарлс Райт и участва в малки пиеси в Детски Театър Сиатъл. Когато с майка му се мести в Холивуд, Пен учи в Санта Моника Колет, а след това отива за малко и в Университетът на Южна Калифорния. В The Young and the Restless играе Филип Канселър и получава номинация за най-добър млад актьор, на нагрдите на сапунените сериали. Появява се и в множество други филми като "Джон Тъкър трябва да умре", като братът на Джон Тъкър.
Дан Хъмфри е млад и чувствителен поет, който е пристрастен към кофеин и цигари. Той е мечтател, който лети по вятъра и се грижи за най-близките си, особено за сестра си Джени. Той също е бисексуален, който има еднакво дълбоки връзки с жените и мъжете. И макар, че го приобщават към елитните групи, той не е във същите социално и парични групи като него.
Инфо: Аз
Лично Мнение:
Пич отвсякъде...Харесах го в Джон Тъкър, но бях го забравила докато не погледнах биографията. Иначе Дан е невероятен, но честно казано не бях чувала нито, че е пристрастен към цигари и кафе, нито че е бисексуален. Странно..