Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Tristan And Isolde
GGbit.info > Развлечение > Кино и телевизия > Филми
hristin4e
Tristan and Isolde

Trailer

Жанр: Екшън, Драма, Романтика, Приключенски
Година: 2006
Страна: Чехия, Германия, САЩ
Времетраене: 125 минути
Режисьор: Кевин Рейнълдс
В ролите: James Franco, Sophia Myles, Rufus Sewell, David O'Hara, Mark Strong, Henry Cavill, Bronagh Gallagher...
Сценарист: Дийн Джoрджарис
Резюме:

След падането на Рим, военачалниците на Англия са подчинени на силите на ирландския крал Дончад. Един от тези лидери – лорд Марк, търси начин да обедини английските племена и да създаде една силна нация, която да управлява. Най-великият рицар в неговата свита е Тристан, когото Марк е отгледал след ирланско нападение, погубило родителите му и семейството на Марк. Рамо до рамо с Тристан, Марк вярва, че може да обедини своя народ и да освободи Англия от ирландското робство. Но Тристан крие ужасна тайна...
Смъртоносно ранен и изоставен в битка, той е върнат към живот от Изолда, мистериозната ирландска хубавица, която го спасява и укрива от баща си, крал Дончад. Но страстната им любов е прекъсната, когато Тристан трябва да се върне в Англия, без да знае дали ще види Изолда отново.
В опитите си да разедини отново английските племена, крал Дончад предлага дъщеря си като награда на турнира между шампионите на Англия. Тристан спечелва ръката на принцесата за лорд Марк, чиято мечта за обединена Англия най-сетне може би ще се сбъдне.
Тристан ужасен открива, че жената, която е спечелил за своя лорд, жената, за която лорд Марк ще се ожени, е неговата любима Изолда. Освен това, Марк е почтен и благороден бъдещ крал, чиято вяра в Тристан го е направила рицаря, който е.
Първоначално разделени от воюващите страни, а сега от лоялността към крал и държава, Тристан и Изолда трябва да подтиснат своите чувства в името на мира и бъдещето на Англия. Но колкото повече отричат любовта си, толкова по-силно тя изгаря сърцата им. Независимо от усилията си да останат разделени, Тристан и Изолда са привлечени неумолимо един към друг, рискувайки всичко за един последен миг в прегръдките на любимия човек.
IMDB

това е един от любимите ми филми... просто e толкова красив... дано да ви хареса smile.gif
Gossip Girl
Оо и на мен ми е един от любимите. Изключително добър е. Много е нежен и историята е страшно красива. Джеймс Франко и София Майлс са страхотни в ролите си, а и като визия и двамата са ми много сипматични. Краят беше много тъжен. Мм да, наистина ми е един от любимите филми.
Nasi
Този филм много го обичам, един от любимите ми е. Историята е направена много добре, актьорите се справят идеално. Краят найстина е доста тъжен, но си заслужава гледането.
aria
Ми...хубав беше.Наистина свършва малко тъжно,но не може всичко да е с хепиенд.Добре си е направено филмчето.
Jolly_GirL
Странно защо и на мен този филм ми е един от любимите biggrin2.gif Не,наистина истрорията е великолепна и актьорския състав също е подбран много добре(като фенка на Джеймс Франко мога да кажа че страхотно се справи с ролята си)!Е имаше си и доста тъжни моменти...но наистина заслужава да отделите време и да го изгледате smile.gif!
Brooke
Много харесвам този филм и наистина успя да ме трогне,та дори да ме разплаче.Обожавам частта,когато тя му четеше откъс от стихотворението на Джон Дън-МАГИЯ ПО ИЗОБРАЖЕНИЕ ,което звучеше и на края на филма sad.gif
Намирала съм доста различни преводи,но най-много ми харесва този от субтитрите на филма:
Моето лице в твоите очи,твоето се появява в моите.
И сърцата ни, изпълнени с истина срещат покой.
Където можем да намерим два по-добри свята
без ясен север,без стръмен запад?
Какъвто и жребий да е отреден…
Ако любовта ни е една или се обичаме еднакво
тя никога няма да стихне,…тя никога няма да умре.

$windle
За майка ми става ли? biggrin.gif
hristin4e
Цитат(swindle @ Oct 8 2007, 07:08) *
За майка ми става ли? biggrin.gif

става smile.gif
а може и ти да го пробваш wink.gif
mimeto92
Филмът наистина е невероятен! Смесица от екшън, любов и тъга ( между другото, името Тристан произхожда от латинската дума triste , която означава "тъжен, скръбен") blush.gif . Истинската легенда обаче е доста различна от сценария на филма, но с радост мога да кажа,че режисьорската версия наистина е оригинална и ми харесва изключително много! wink.gif wink.gif blush.gif
Gossip Girl
Урааа, ще го дават по Диема+ тази неделя от 20:00. Пак ще го гледам.
vasinka_{P}
Филма е хубав, гледала съм го няколко пъти и винаги ме трогва unsure.gif
dEniChka
Велик филм..много добьр! И на мене ми е от любимите.. blush.gif
nadezhda_had
Един от любимите ми филми.Историята е невероятна.Макар тъжния край го харесвам много.Вчера ог гледах за втори път по Диема + и си го припомних.
PoLiTy'
Снощи го гледах и много ми хареса.Жалко само че свърши толкова тъжно,но бих го гледала още няколко пъти с удоволствие.
Bloody_Tears
Миналата година го гледах smile.gif Не е кой знае какво, но става happy.gif
Хейли
Много хубав филм много ми беше харесал..Джеймс Франко е един от любимите ми актъори и играе страхотно smile.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.