Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: BRAVEHEART/Смело сърце
GGbit.info > Развлечение > Кино и телевизия > Игрални филми
Brooke

Заглавие : BRAVEHEART/Смело сърце
Жанр : Историческа драма
Година : 1995
Линкове : http://imdb.com/title/tt0112573/
Режисьор : Мел Гибсън
Участват : Мел Гибсън, Софи Марсо,Джеймс Козмо, Брендън Глийсън, Ниал О'Брайън, Питър Мълан, Брайън Кокс, Алекс Нортън и др.
Ревю : Мел Гибсън играе главната роля и режисира епична сага, разказваща за борбата на Шотландия за независимост през XIII век.
Съпругата на Уилям Уолъс (Мел Гибсън) е жестоко убита от английски войници. Личното му отмъщение постепенно се превръща в кръстоносен поход срещу Англия целящ да извоюва свободата на народа му, а легендите за невероятната му смелост вдъхновяват шотландците да поведат война срещу английските си потисници.
"Смело сърце" разказва една вдъхновяваща история изпълнена със страст, предателство и безмерна смелост - истинско постижение в историята на филмовото изкуство.
Оценка : 8.3/10 <imdb>
Награди и номинации : Оскар'95 - филм, режисура, операторско майсторство, грим и монтаж на звукови ефекти;Златен глобус - режисура;Британска академия - операторско майсторство, костюми и звук;Сценарна гилдия на Америка - оригинален сценарий;Американско общество на операторите - игрален филм
Лично мнение : Не мога да кажа нищо повече ,освен че си заслужава всяка една от 177-те минути worthy.gif
Източник : imdb,dir.bg,gbg.bg
3pacalypse Now
worthy.gif Невероятен филм !!!!!!!! worthy.gif
vikihill96
Мдааа, един от филмите които обезателно трябва да бъдат изгледани от всеки mrgreen[1].gif mrgreen[1].gif !!! Мел Гибсън е перфектен тук и като режисьор , и като актьор. Другият актьорски състав също е на много високо ниво, особено ми харесваше актьора дето играеше ирландеца- какви "бисери" бълваше през цялото време,направо да се скъсаш от смях 10.gif !!! Абе филм-класика worthy.gif worthy.gif !!!
SweetDreams
Не мога да си обясня как всички мъже го харесват тоя филм... не че е лош, но до сега не съм срещала момче което да не го намира за фантастичен huh.gif
3pacalypse Now
Аз лично и момиче
HiLaRy`DuFf{}
филма наистинае запомнящ smile.gif ....
Brooke
Цитат(SweetDreams @ Sep 25 2007, 01:17) *
Не мога да си обясня как всички мъже го харесват тоя филм... не че е лош, но до сега не съм срещала момче което да не го намира за фантастичен huh.gif

Ми може би ,защото наистина е фантастичен,а и не виждам ,защо и при гледането на филми трябва да се делим на момчета и момичета ,не ни ли стигат останалите разграничение. wink.gif
aria
Страхотен филм worthy.gif просто трябва да се гледа,много добре направен(естествено,щом е режисиран от мел Гибсън wink.gif )
PoLiTy'
Върховен филм!!Мел Гибсън играе ролята си много добре,както обикновено.Определено филмът си заслужава гледането 4.gif
tania
Просто класика. Адски силен филм, който задължително трябва да се гледа.
ThePinkDuck
Че то има ли себеуважаващ се кино фен който не го е гледал? Ако има веднага да спре да се уважава, докато не го изгледа! Филма е страхотен, музиката е завладяваща, актьорската игра... то тя се вижда, историята, битките, всичко сууупер. Филм който трябва да се гледа. mrgreen[1].gif
Mr. Winchester
Само една дума - НЕВЕРОЯТЕН.
thefox691
Филм с много силно въздействие. Невероятна актьорска игра на целия екип. Страхотни декори. Не случайно има спечелени толкова Оскара!

Любим филм в моята колекция, а надявам се и на почитателите на историческия жанр, и не само...
dragon_girl
Фелик филм,много добра актьорска игра,нямам думи...
mim4ity
...просто уникален филм...заслужава си да се гледа worthy.gif worthy.gif worthy.gif
djesito
Филма е просто класика.Ако някой не го е гледал,то много е изпуснал....заслужава си гледането...всичко е перфектно направено....невероятна игра на Мел Гибсън!!!
fenkanabrooke
Този филм просто колко и пъти да го гледам, пак си остава супер интересен. Един от най - великите филми за мене. Винаги плача на него, особено на самия край . Браво на Мел Гибсън, за пореден път . 8.gif 8.gif 8.gif happy.gif
moni_hs
Цитат(fenkanabrooke @ Aug 12 2008, 16:22) *
Този филм просто колко и пъти да го гледам, пак си остава супер интересен. Един от най - великите филми за мене. Винаги плача на него, особено на самия край . Браво на Мел Гибсън, за пореден път . 8.gif 8.gif 8.gif happy.gif

8.gif 8.gif 8.gif Подкрепям! Просто велик филм! rolleyes.gif
LSS
Добър е филмът, даже доста
Ice^Ice^Baby
Не съм го гледала много отдавна но е наистина добър и си заслужава.
CiNdEreLLa``
Не е лош филмът, но чак велик не бих го нарекла (по мое мнение, разбира се smile.gif )
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.