Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Дискусия: съкращения ...
GGbit.info > Развлечение > Кино и телевизия > Сериали > Текущи > One Tree Hill > Дискусии
Nasi
Гледам си сега мача на МанЮ срещу Евертън и чувам името на един футлоист на Карамелите - Лейтън Бейнс. Веденга се сетих за Лейтън от ОТН. Така се подсетих, че от доста вереме исках да направя тази тема.

Та какво ви е мнението за всички тези съкращения на имената на героите? За какво се сещате като ги чуете, по-точно прочетете?

На мен не ми харесват, всеки път като видя някъде написано: Нейли, Брукас, Лейтън ..... и т.н. се дразня.
Например Нейли ми звучи ужасно лигаво. Брукас си звучи грзоно, особенно ако пробваш да го кажеш на глас. А Лейтън си звучи като име на човек. Винаги се се щам за Лейтън Хюйт, или пък отбора от втора лига на Англия - Лейтън Ориент. Сега вече и на футболиста Лейтън Бейнс.
Няма да продължавам с изреждането на всички възможни комбинаци. Като чели Брейтън /Брук и Пейтън/ ми звучи най-добре. Ама пак сие странно.

BTW сега се сетих, че в сериите са споменавали "Нейли" няколко пъти- във втори сезон доколкото си спомням Пейтън го правише на татуйровка, а след това и Брук го е споменавала. В началото на мен *Нейли* ми напомняше на една героитя от Спасители на плажа, но по-късно ме подсетиха, че името й беше Нийли.

Не знам защо са ги измислили и какла е причината. Ако човек го мързи да пише имената на героите може да използва поне инициалите им.

В другите сериали положението е същото, например - Рори и Лоугън от Гилмор Гърлс са - Роган - ужасяващо е. Примерите са много.
ThePinkDuck
То такива ги има хиляди. Цялата история идва от папараците. Сериалите не са открили Америка със съкращенията. Всички по-култови двойки из Холивуд (Бранджелина, Занеса, Бенифър и т.н.) са със съкращения, защото било сладко и на папзите им е по-лесно така. На мен също не ми харесват. Ем звучът грозно, хем никак не им отиват. Ама какво да се прави - американци, иди ги разбери! mrgreen[1].gif
Nasi
Вярно, че не са само в сериалите...Джеренсен - най-скоро откритото от мен. Иди разбери че това са Джаред и Дженсен.
N@det0
На мен пък тези съкращения ми харесват.Аз ги чух за пръв път в този сериал и ми се стори сладко.Но наистина някои от двойките имат доста странни съкращения.
brooke_scott
и мен ме кефят даже мисля 4е Брукас и Нейли си зву4ат с-р сладко, а за Лейтън то е ясно 4е и на мен ми напомня за Лейтън Хюит(макар 4е той си е сладур, докато Лейтън sick1.gif )
Adorkable
И мен ме дразнят,но ги използвам,особено Брукас звучи много грозно.Колкото и голям фен да си на Брук и Лукас,просто трябва да се признае ,че е отвратително.
А Джейтън спокойно може да мине за име на някакъв джедай.
Май само Билс(Бевин & Скилс)ми допада biggrin2.gif .
Gossip Girl
Честно казано не ми прави впечатление. Аз ги пиша както ми падне, но май по-често разделени. В интерес на истината според мен не е особено важно, от гледна точка, че дали цели или съкратени не са от някакво значение. Дали ще е Брук и Лукас или Брукас само си спестяваме няколко букви.
ПП. Някои не мога да не призная, че звучат абсурдно-Брейтън, Джейтън и тн., например..Просто за леко безмислени...А и Бранджелина!
brooke_scott
Цитат

Май само Билс(Бевин & Скилс)ми допада biggrin2.gif .[/b]

Скилс и Бевин не е ли Скевин?
club135
Ееей, аз имах подобна тема, но я затвориха... беше по-конкретна де...

редакция: е, сега поне ще ви видя мненията по темата..
girl_from_hell
никога не са ми харесвали макар и самата аз да почнмах да използвам съкращението Лейтан ис и мислех че е българска измислица, но бях чела в някакъв чужд форум и разбрах че и там атка си им викат нз на мен лично не ми допадат
ava_89
Много интересна темичка smile.gif Та и на мен отначало ми беше смешно и странно, ама честно казано вече свикнах и наистина някои комбинации звучат много смешно, както каза Аdorkable за Джейтън се едно някой джедай 18.gif
Това пак за Джеренсен както каза Наси, за първи път го чувам и си умрях от смях и от очудване blink.gif
Иначе аз си ги пиша с комбинациите rolleyes.gif
ladysunshine
Ами то тези съкращения не се използват само в ОТХ. Все повече се използват и за актьори и за герои от филми...На мен не ми пречат, даже си ме кефи Лейтън примерно. Напоследък откакто започнах да гледам Gossip Girl съкращението мужду Лукас и Пейтън ми напомня на името на една от главните актриси в сериала Лейтън Мийстър
Катeто
Джейтън,Лейтън и Нейли звучат някак си сладко и меко,не че съм анти Брукас просто и на мен ми звучи малко грубичко,но пък вече сме свикнали smile.gif честно казано такива съкращение чух за прув път в отх,но сег апостоянно мисля някакви за Gossip Girls smile.gif
pinko_z
Цитат(Prinston Girl @ Sep 15 2007, 20:10) *
Честно казано не ми прави впечатление. Аз ги пиша както ми падне, но май по-често разделени. В интерес на истината според мен не е особено важно, от гледна точка, че дали цели или съкратени не са от някакво значение. Дали ще е Брук и Лукас или Брукас само си спестяваме няколко букви.
ПП. Някои не мога да не призная, че звучат абсурдно-Брейтън, Джейтън и тн., например..Просто за леко безмислени...А и Бранджелина!

И аз съм на това мение! smile.gif
`BruKas`
На мен пък не са ми чак толкова противни.. някои дори звучът сладко smile.gif
fenkanabrooke
Според мен идеята за съкращенията е мнго интересна и оригинална. Но някои хора направо се оливат. мисля, че не е необходимо да се съкращават всички двоойки, а само главните - Брукас, Нейли, Лейтън.? Брукас форевър!!! mrgreen[1].gif mrgreen[1].gif biggrin2.gif biggrin2.gif
Sway
А ако обърнем съкращенията? mrgreen[1].gif

Лейтън биха били Плукас.

Нейли -- Хейтън.

Брукас -- Лук laugh.gif

Другите... и те супер смях ще бъдат! mrgreen[1].gif
Mr. Winchester
Лейтън може да е Пейкас
Sway
Ми пак е смешно laugh.gif
Mr. Winchester
да, знам biggrin.gif...ама аз мисля че е по добре от Лейтън щото има по 3 букви от имената на всеки...а това Лейтън има само едно Л от Лукас, а -ейтън е от името нА Пейтън smile.gif..ама на нас ни е смешно,но на американците може да им хареса (както с Госип Гърл - Чък и Блеър - Чеър (chair) biggrin.gif)
djesito
Да,някои са доста смешнички и малко странни.Има някой,които направо като ги чуя и ми става толкова смешно....,но пък други ми звучат много сладко.Брукас много ми харесва как звучи!Интресни са всички!!!
LimonkaTa`
Отвратителни са всичките, никога не ги използвам. Съжалявам че ми такова мнението, но хората са измислили имена на актьорите....
Sway
Сега се замислих, че ако Нейтън и Пейтън бяха останали заедно, както и да го въртим и сучем, съчетанието на имената им като двойка би звучало или 'Пейтън', или 'Нейтън' и идеята се губи laugh.gif
Mr. Winchester
Ахаха, ами Пнейтън
club135
Пейтън + Лукас = Лейкас или Пейкас

Линци + Лукас = Лукци

Добре звучат...
summer77881
И на мене не ми харесват тези съкращения.... Наистина звучат лигаво и грубо
moni_hs
На мен пък ми харесват и ги използвам...
fenkanabrooke
Цитат(moni_hs @ Aug 6 2008, 10:55) *
На мен пък ми харесват и ги използвам...

worthy.gif biggrin2.gif
Marissa Cooper
Лейтън ми е гадно.
PayTon__
На мен не ми пречат даже ми харесват и ги ползвам така ми е по-лесно отколкото да изписвам и двете имена .
ZuZka yeah
Свикнах.
MoPsyYy
Ами аз мисля , че най-доброто съкращение е на Лукас И Брук - ЛУК smile.gif
brooke_scott
Цитат(MoPsyYy @ Aug 13 2008, 13:44) *
Ами аз мисля , че най-доброто съкращение е на Лукас И Брук - ЛУК smile.gif

ми честно казано няма такова, ама щом си си го измислила wacko.gif
Firen
верно си е ,че сакращенията са супер гадни и лигави ама се търпи rolleyes.gif
Мая
Леко дразнят(но ЛЕКО). В крайна сметка всеки герой си има име. Но всеки има право да пише както му харесва, така че не виждам да са проблем dry.gif
vesko_oth_fen
Ами Склилс и Деб = Дебилс biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
fenkanabrooke
Цитат(vesko_oth_fen @ Aug 21 2008, 00:23) *

Ооооо, да, от една седмица това ми е любимото съкращение на двойка в ОТХ. 18.gif 18.gif 18.gif
moni_hs
Цитат(fenkanabrooke @ Aug 21 2008, 12:45) *
Цитат(vesko_oth_fen @ Aug 21 2008, 00:23) *

Ооооо, да, от една седмица това ми е любимото съкращение на двойка в ОТХ. 18.gif 18.gif 18.gif

Дебилс на БГ много им отива mrgreen[1].gif 18.gif 18.gif
za_psihoto^f
Амиии Дебилс и Лейтън само ми харесват...А и Нейли става, ама Брукас ми звучи като зеленчук biggrin2.gif Иначе със съкращенията е доста по-лесно smile.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.