Целта на теза тема е да ви запознае отблизо с най-често задаваните въпроси касаещи Смолвил и респективно отговори. Вероятно "семейство" ви звучи прекалено фамилиарно, но всички, които посещават нашата секция - Смолвил секция, са като едно голямо семейство.
Всичко, което ви интересува относно сериала, ще прочетете по-долу въпросите и отговорите:
Надявам се, че чрез ЧЗВ ще удовлетворим любопитството ви.
1. Въпрос: Искам да попитам какво означава Смолвил?
Отговор: Смолвил е щат в Канзас, малко градче с население от 23.000 души (в действителност) а в сериала наброява повече от 45.000 души. Смолвил е град включен в митологията на Супермен, който датира още през 1936 година. Води се още рожденното място на Кларк Кент/Кал-Ел на Земята.
2. Въпрос: Колко сезона има Смолвил досега?
Отговор: Общо и цели 6 сезона. Сега предстои 7-ми, който ще бъде излъчен на 27.09.2007 година по телевизия CW в САЩ.
3. Въпрос: Мога ли да хващам CW в България?
Отговор: Принципно няма невъзможни неща, но това е едно от нещата, които биха били "невъзможни" за простосмъртния българин, тъй като това е платен американски телевизионен канал.
4. Въпрос: Аз съм нов/а в царството на Смолвил. Бихте ли ми казали накратко за какво се разправя?
Отговор: Смолвил е сериал, който засяга старите корени на Супермен. Всъщност много И от "старите" фенове не са запознати с тези факти. Принципно много от тях обвиняват сериала, че не следва корените си. Повечето го наричат "аномалия" понеже Кларк Кент и Лекс Лутър не биха могли да бъдат приятели. Но аз съм длъжен да ви кажа, че това НЕ Е ТАКА.
5. Въпрос: Нищо не разбрах...
Отговор: Смолвил е базиран по комиксите на DC от далечните 50-те и 60-те години. Това са комиксите отнасящи се за "Историите на Супербой" от бронзовата ера, по които първите 2 сезона на Смолвил и сценария му са направени именно от тези истории за Супербой. Точно в тези броеве Кларк Кент и Лекс Лутър са приятели още от ранно детство. По-късно във 3-ти, 4-ти и 5-ти сезон Смолвил следва сребърната, златната, както и модерната ера от комиксите. Тези комикси включват най-различни серии. Като например: "Комикси с приключения", "DC представя звездите" "Минали истории" и най-различни комикси, които включват Кларк Кент като по-млад." Модерната ера включва герои като Мартиан Менхънтър, който бива представен едва в 6-ти сезон. Но като цяло Смолвил и въпреки гореспоменатите факти, Смолвил си има собствен заряд и химия. Това е нещо присъщо само за истинския фен на този сериал. Само той може да го усети.
6. Въпрос: Видях, че няма много почитатели на Смолвил. На какво се дължи това?
Въпрос: Бих казал, че "няма" за границите на България. Всъщност, Смолвил е достатъчно популярен навсякъде. Но в българия това се дължи на факта, че много хора не харесват Супермен. И оттам следва това нежелание от българският зрител да гледа истории за Кларк Кент и Супермен. При нас сериал като Смолвил не би могъл да намери твърда почва. На българският зрител му дай сериали като "Бягство от Затвора", "Изгубени", "24" и т.н. екшъно-драмови-затворнически сериали, които могат да бъдат измислени докато си четеш вестника в тоалетната (с извинение) Видял Петко, че онзи сериал бил як, па си казал: Абе як е, я да го кая на другите, белкем и те гу 'аресат. И видиш ли, всички българи като увце на паша: Яба, оле, майна,... ма тоя сериал мноо ма впечатли. (туй е най-дубрият сериал дет нявга съм гледал, ей!) Без лоши чувства, разбира се, но това може да се види редовно по торентите, българските торенти. За теб не трябва да е важно КОЛКО, а КАК. Разбира се че е хубаво да има повече хора, но гледайки този сериал, НЕ ТРЯБВА да ти харесва, само защото Виолета ти е казала че е ЯК, а защото самото ти разбиране и отношение е инкарнация на истинските ти емоции, когато гледате Смолвил.
7. Въпрос: A откъде мога да си сваля всичките сезони на Смолвил? (понеже съм нов/а и не ги разбирам много-много)
Въпрос: От всичките налични български торенти. За целта ще ви е нужна семпла торент програма чрез която да можете да си свалите сериала. http://utorrent.com/ - Бързоинсталиращ се торент - лесен и удобен за боравене. А Смолвил торентите може да намерите в www.arenabg.com или www.zamunda.net. Всички налични торент-сезони на Смолвил са с големина (стандартна) от 7 и нагоре гигабайта. Така че си направете сметката добре, когато сваляте!
8. Въпрос: Има ли някаква възможност да се свържа с екипа на Смолвил?
Отговор: Разбира се. Тези адреси са достоверни и съвсем наскоро проверявани. Ще ви дадаем адреса на Том Уелинг (който за момента е единствения индивидуален Мейл.) Имаме и другите, но те се оказаха фалшиви. Ако желаете да получите автограф от г-н Том Уелинг, моля изпратете ваша снимка на споменатите адреси и тя ще ви бъде върната с автограф от г-н Том Уелинг. А ако желаете да получите автографи от останалите актьори на Смолвил, както и от екипа, моля отново изпратете ваша снимка на Смолвилския адрес, като адресирате желанието си и конкретния актьор на разбираем и четлив английски език.
Smallville
c/o The WB Network
4000 Warner Bld
Burbank, CA 91522
USA
(Този адрес важи за телевизия The WB и CW)
Tom Welling
c/o BWR PR
9100 Wilshire Blvd 6th Floor
West Tower
Beverly Hills, CA 90212
USA
(Личния адрес на г-н Том Уелинг)
Tom Welling
c/o Creative Artists Agency
9830 Wilshire Boulevard
Beverly Hills, CA 90212-1825
(Адресът на г-н Том Уелинг в агенцията)
"Smallville" (Until Apr 24 2006)
Smallville 3 Films Inc.
6228 Beresford Street
Burnaby BC
V5J 1K2
(Адресът на екипа Смолвил и респективно останалите актьори чрез които също може да се свържите както подобава)
9. Въпрос: Има ли други подобни уеб сайтове, чрез които да си комуникирам с фенове на Смолвил?
Отговор: Разбира се. Ето ви още един Български форум - тема посветена на Смолвил и поддържана от наш потребител тук "Toho" Data.bg - Smallville другите сайтове, които можем да ви предоставим, са на английски език: www.kryptonsite.com - Американската база-данни със Смолвил и голям брой от фенове на Смолвил (е, повечето от тях не бих ги нарекъл фенове) но ако разбирате английски, то там е вашето място. www.smallvilletalk.com - Това е блог-ър, чрез който може да си говорите с различни хора от различни държави за Смолвил.
10. Въпрос: А как стоят нещата в този форум? Мога ли... (освен в този форум) да си пишем по Skype, ICQ, Yahoo MSG и т.н. различни комуникационни програми?
Отгворо: Да. За целта е нужно да видите в профила инфото на въпросното лице с което искате да си чатите. А ако ли не, то попитайте на лични съобщения.
11. Въпрос: Кой отговаря за тази секция на Смолвил?
Отговор: Видимо това ще да е Емилиян "MaHeKeHa" Енчев. Но честно да си кажем, тук всички сме отговорници. Както казах по-горе, всички сме едно семейство. Хората, които се грижата за новините в този сайт са: Sonofsparda, MaHeKeHa, тук-таме някои потребител, а сега вече и Toho. Независимо от това, което виждате като информация, знайте, че заслугата е на всички. Защото без хората в този форум, тази информация не би означавала нищо. Човек е онова, което е и мисля, че хората, които идват в този форум са достойни за уважение. Независимо от това, че виждате (понякога) теми в които се караме. Знам, че звучи клише, но няма идеални хора. Тук ние се стараем да се уважаме... преди всичко. Ако е възможно да се подкрепяме. Ако е възможно да си прощаваме. Ако е възможно да не се караме. Защото няма нищо по-прекрасно от това да докажеш, че си добър човек, че си заслужаваш вниманието и доброто отношение на хората в този форум. Нас не ни интересуват другите секции. Нас ни интересува онова, което е свързано със Смолвил и хората, които са фенове. За това се наричаме общество Смолвил, за да може да говорим на такава тематика. Тук може да намерите само и единственото вашето кралство. Кралство Смолвил и всички поддръжници. За нас Смолвил ще си остане най-добрия сериал. И накрая, искам да изкажа благодарността съм към потребителя (който вече не влиза) Clark_Kent, че без него това нямаше да се случи. Така че благодарим ти приятелче!
12. Въпрос: А може ли и аз да се включа към екипа на този форум? Да поднасям новини, информация и т.н. относно сериала?
Отговор: Да, всички са добре дошли. Но знайте, че държим на корекността.
13. Въпрос: Не мога да си намеря качествени субтитри на Смолвил. Бихте ли ми дали линкове с качествени субтитри.
Отговор: "Качествени" може да намерите само и единствено от закупените от вас ДВД-та на Смолвил. Останалото е доста относително като "качество", но сайтове, за които попитахте са: http://subs.sab.bz/ и http://subs.unacs.bg/ - заслуга имат и двата сайта.
14. Въпрос: Доста често срещам името Виктория при преводите на Смолвил. Тя ли е преводачката на Смолвил.
Отговор: И да и не. Виктория работи за http://subs.sab.bz/, в който форум/сайт има секция посветена за субтитри на Смолвил. Ако сте доволен/-на от работата на Виктория може да й благодарите там или тук, в този форум.
15. Въпрос: Аз също разбирам Английски. Мога да чета и пиша доста добре. Може ли да се включва по някакъв начин в преводите на Смолвил?
Отговор: Разбира се. Ако смятате, че умеете това, което твърдите, моля, заповядайте. Преводите не са "частна собственост" а право на избор (ако разбирате езика) и мислите, че може да се справите, то опитайте. Ако някой се опита да ви манипулира чрез това, че еди кой си бил "официален" преводач, то знайте, че няма това право, тъй като превода е свобода, а на платено действие. Но за да се докажете, ще трябва да го направите пред нас, в този форум, както и пред още поне 1000 души. Така че умната!
16. Въпрос: Интересно. Имате форум, а уеб сайт? Не виждам такъв? Мислите ли да направите уеб сайт на Смолвил?
Отговор: Всъщност, уеб сайт има: http://smallville.ggbit.info/ който не е обновяван поне година и половина. Но вината пада върху МаНеКеНа, който обеща, че ще направи. Искрено се надяваме това да е съвсем скоро, иначе ще го плющим като селски гей пред оримак.
17. Въпрос: Както виждате, вече се регистрирах. Харесва ми. Какво да правя сега?
Отговор: Ами забавлявайте и....