Gossip Girl
Aug 17 2007, 01:15
Режисьор: Джеймс Камерън
Година: 1997
Каст: Леонардо Ди Каприо, Кейт Уинслет, Франсиз Фишър, Били Зейн, Дейвид Уорнър, Кати Бейтс, Глория Стюарт
Резюме:
15 април 1912 година. Трагичната гибел на най-големия и луксозен за времето си кораб с 2 223 пътника на борда си обикаля света и хвърля в покруса милиони хора. За по-малко от три часа хиляди пасажери са погълнати от ледените води на океана. Фаталният слъсък на презокеанския лайнер "Титаник" с гигантски айсберг е една от най-трагичните катастрофи в историята на мореплаването, но ведно с това и символ на човешкото страдание. Филмът показва не само картината на трагичния сблъсък, но проследява и една вълнуваща любовна история. На кораба пътува Роуз, дъщеря на заможно американско семейство, и Джак - младеж от социалните низини, тръгнал към Америка да търси щастието си. Случайната среща между двамата поражда чувства, които прерастват в страстна любов, обречена от социалните предразсъдъци, консерватизма на нравите и злощастната случайност. Срещнали се на"кораба на мечтите", преживели най-великото блаженство, докоснали се до звездите, в само един безкраен миг всичко свършва жестоко, невъзвратимо.
Инфо: замунда.нет
Лично Мнение:
Може би тук е момента да кажа "Shame On Me", но няма, защото вкусове има колкото и хора на земята. Аз може би съм единствения човек на планетата, който не е ревал, а даже не се е и натъжил на Титаник. Великите романтични трагедии явно не ми действат. Този филм съм го гледала като съвсем мъничка и не си спомням много много за какво се разказва, но въпреки това бих казала, че не е оставил някаква следа в мен. Има филми от детството ми, които помня и вероятно няма да забравя, а някой от тях съм гледала дори преди Титаник. Единственото нещо във филма, което харесвам е Кейт Уинслет, която е невероятна актриса. А да и песента на Селин Дион бива. Лео има типичния педерастичен вид, който виждам във всеки негов филм. Оле....Джеймс Камерън...как можах да пропусна..това е човек, на който силно се възхищавам. Едни от най-добрите филми, които съм гледала са негови. Друго, друго....ааа да..не, не..няма..
dEniChka
Aug 17 2007, 11:26
PoLiTy'
Aug 17 2007, 18:49
Филмът е велик!!Това е един от малкото филми,които са ме разчувста до степен да ми тръгнат сълзи.Гледала съм го 3-4 пъти и мога да го гледам отново и отново
vikihill96
Aug 17 2007, 21:54
Аааа, така си е, разревах се....от кеф,когато Леонардо "отпътува" за океанското дъно

!!! Не ако говорим сериозно филма наистина си е много добър, епичен и изпипан до съвършенство....само мерника на Били Зейн нещо не го бяха изпипали та не успя да гръмне или поне опърли малко Ди Каприо

!!! А Кейт Уинслет, за нея не мога да кажа нищо освен

!!! Абе хубав филм, ама с разплакването нещо не стана работата,какво да се прави

!!!
Mrs.Ackles
Aug 19 2007, 10:51
"Титаник"... не знам дори какво да кажа за този филм. Гледала съм го безброй пъти и, мамка му, всеки път рева като за последно.

Не мога да разбера защо става така, но явно филмът все още ми въздейства. Актьорската игра на Ди Каприо и Уинслет беше страхотна, и двамата изиграха ролите си перфектно. На Кейт съм й фенка, но на Лео...
![dunno[2].gif](http://ggbit.info/forum/style_emoticons/default/dunno[2].gif)
Като малка бях луда по него, но после пораснах и осъзнах колко глупава съм била.

Все пак за "Титаник" говорим, да не се отдалечаваме от темата.. Много добър филм, наистина. Да си призная, и аз подсъзнателно се изкефих, когато милия Джак почина (
.gif)
) и всъщност песничката, която Роуз запя, преди той да потъне в дълбините на океана, ми беше доста забавна..
Miss_Duff
Aug 19 2007, 10:57
Цитат(Mrs.Ackles @ Aug 19 2007, 11:51)

"Титаник"... не знам дори какво да кажа за този филм. Гледала съм го безброй пъти и мамка му, всеки път рева като за последно.

Не мога да разбера защо става така, но явно филмът все още ми въздейства. Актьорската игра на Ди Каприо и Уинслет беше страхотна, и двамата изиграха ролите си перфектно. На Кейт съм й фенка, но на Лео...
![dunno[2].gif](http://ggbit.info/forum/style_emoticons/default/dunno[2].gif)
Като малка бях луда по него, но после пораснах и осъзнах колко глупава съм била.

Все пак за "Титаник" говорим, да не се отдалечаваме от темата.. Много добър филм, наистина. Да си призная, и аз подсъзнателно се изкефих, когато милия Джак почина (
.gif)
) и всъщност песничката, която Роуз запя, преди той да потъне в дълбините на океана, ми беше доста забавна..
.gif)
Няма какво повече да добавя..
Невероятен филм,много грандиозен .. страхотен актьорски състав(без Лео..
)
Велик филм.
ladysunshine
Aug 21 2007, 16:56
Цитат(Mrs.Ackles @ Aug 19 2007, 10:51)

"Титаник"... не знам дори какво да кажа за този филм. Гледала съм го безброй пъти и мамка му, всеки път рева като за последно.
аз съм същата. толкова пъти съм го гледала, но пак ми въздейства. много добър филм, страхотен сюжет и страхотен актьорски състав. след мнението на Mrs.Ackles нз какво друго да добавя
Крадец на рози
Aug 21 2007, 17:13
Ахах.. филма е боза, човече ;> Винаги съм знаел края и не ме кефи аххах..
Кво толкова ви въздейства тоя филм...мен на някои анимета ми въздействат много повече от тоя филм..3 часа от живота ми които никога няма да се върнат...Крадеца го казЪ...бУзЪЪЪЪ
П.С.Тоя па Ди Каприо във всеки филм дето играе умира :| :| :|
Обичам този филм!!!
Не ми пука какво казват другите на мен този филм винаги ми е харесвал и винаги ще ми харесва...
Особено историята... това че титаник наистина е съществувал и наистина е потънал по този начин просто ме изумява...
Аз просто обичам такива филми!!!
vikihill96
Aug 22 2007, 22:26
Предишния път не го споменах, но сега ще го направя- много ме изкефи фен-трейлъра на Титаник 2(тука някъде из форума го имаше)- Ей това заслужава "най-великият филм на всички времена" , една пародия където "безценния" Ди Каприо ще бъде съживен за "втори живот"

. Супер гавра би било

!!! Жалко че такива филми са единствени по рода си(всеки сам да сметне обаче в положителна или отрицателна посока

).
Jordan
Aug 28 2007, 18:05
Юнийк, любимият ми
Коментари по филма и сценария се изписаха достатъчно.
Обичам филма заради това, че пресъздава една действителна история по драматичен и впечатляващ начин. Може би даже половината от любовта ми е към историята на кораба Титаник, а не само към самоят филм.
VeRonICa^^
Aug 29 2007, 09:38
Този филм ми е любим,винаги като го гледам
,"Титаник" е филм КЛАСИКА !!!
vasinka_{P}
Aug 30 2007, 17:07
Незнам защо но никога не съм харесвала този филм, може би заради Леонардо ДиКаприо

Верно филма е класика, тъжничък е накрая, но според мен има много по хубави филми от този
ThePinkDuck
Sep 5 2007, 21:45
Уф има две хубави неща в тоя филм и това са Били Зейн и My Heart Will Go On. A Лео още не изглежда достатъчно качествено тука, така че не спада към хубавите неща . Както и да е. Честно казано не намирам филма за нищо особенно. Наистина има си култовите сцени и реплики, а за музика да не говорим. Че разказва историята на една вечна и невъзможна любов, така е, ама можеше да е къде къде по-добре. Определено не мися, че това е най-добрата роля или режисура, нито на Лео или Кейт, нито на Камерън. Незнам, единствения момент който ми се стори трогателен беше когато накрая Роуз хвърли огърлицата във водата... ама може би защото тя определено не беше от най-евтините...
smallville_f
Sep 6 2007, 01:08
Филмът, който колкото и пъти да гледам няма да спра да плача ... Същата работа и с "Армагедон", ама то е друга тема... Та по същество - филмът винаги ми действа разтърсващо, обожавам го!!! My heart will go on ме разтапя отвсякъде... Лео може още да не е по-мъж тука, обаче мене много ми харесва... Аве изобщо - един от любимите ми филми! Класика!!!
Крадец на рози
Sep 6 2007, 01:10
Цитат(Bucky... @ Aug 22 2007, 10:42)

Аз просто обичам такива филми!!!
Така е, кой не обича да гледа смърт и трагедии в днешно време?
girl_from_hell
Sep 8 2007, 00:18
гледала съм го ..... немога да пресметна колко пъти, но са ужасно много и пак ми харесва и пак го гледам и пак рева хахаха

аз по принцип съм си ревла, ама просто немога да не рева на този филм и е толкова истински дам... харесва ми

ще се спра до тука че ще почна с чувтсвени размисли хахаха, о не
Не е лош филма(един от малкото филми с Леонардо ди Каприо,които съм гледала) и може да има 11 оскара,ли колко бяха там,обаче не съм му голяма фенка.Изгледах го два пъти и май ми стигат.
jivitu
Sep 30 2007, 19:37
CheerFuL-F
Sep 30 2007, 21:16
Един от най-хубавите филми който съм гледала! Един от любимите ми!
angel_girl
Oct 1 2007, 09:13
Еееее, филмът си е класика в жанра. Наистина е много хубав!
hristin4e
Dec 1 2007, 19:39
Много ми харесва филма... вярно- не ми е от любимите, ама поне си заслужава да го гледаш...
Ами гледах го ревах и пак го гледах и пак ревах. Четох книга за семейство от кораба Титаник, майката и бащата бяха умрели и децата трябваше да се грижат сами за себе си. И на книгата плаках... Аби колкото и да го гледам си плача. Филма не е от любимите ми, но поне е запомнящ се.
няколко часа от живота ми ,които няма да се върнат-голяма грешка...ще ме проща'ате ама филма си е бозааа(три реда

,три реда сополи...и кво?!Лео умря щот Силин Дион пя...
Mr. Winchester
Dec 5 2007, 15:17
Класика, малко хора не са го гледали
*BringMeToLife*
Dec 5 2007, 19:53
**Sophia**
Dec 6 2007, 22:42
Цитат(smallville_f @ Sep 6 2007, 01:08)

Филмът, който колкото и пъти да гледам няма да спра да плача ... Същата работа и с "Армагедон", ама то е друга тема... Та по същество - филмът винаги ми действа разтърсващо, обожавам го!!! My heart will go on ме разтапя отвсякъде... Лео може още да не е по-мъж тука, обаче мене много ми харесва... Аве изобщо - един от любимите ми филми! Класика!!!
на същото мнение съм^^..
дано и в наши дни все още да съществува такава любов!
~
♥Didito♥
Dec 9 2007, 21:34
Филмът си е класика просто..късаш се от рев
П.П Като се има предвид,че аз за всичко рева
Jordan
Dec 11 2007, 09:49
хм...не мога да се съглася, че филма е изтъркан. За филм не мисля въобще, че може да се каже "изтъркан". Някой филми са хитове в един момент, след това се забравят. Титаник е от филмите, които няма да бъдат забравен много дълго време. Има толкова филми от '50-те, '60-те....'80-те...все още има хора, които ги обожават...
Enchanted
Dec 11 2007, 14:53
Toзи филм е класика и ще си остане такава!
Катeто
Dec 11 2007, 23:09
Цитат(nepokornata_princesa @ Dec 11 2007, 14:53)

Toзи филм е класика и ще си остане такава!
И аз така мисля,може би някой не го харесват,защото е сравнително старичък пък и е изтъркан,но все пак
angel_girl
Dec 11 2007, 23:11
Абе старичък е, ама не мога да кажа, че е изтъркан. Тоя филм ще си остане в историята на киното. Наистина една велика продукция, по наистина ужасяваща трагедия.
ThePinkDuck
Dec 12 2007, 09:09
Чакайте ся, аз не разбрах от де решихте, че е изтъркан или клиширан?

Това е филма който поставя началото на изтърканите и клиширани продукции. То всичко трябва да тръгне от някъде! Може всичко, ама ще си остане в златната история на киното!
Катeто
Dec 12 2007, 22:01
Като казах изтъркан,нямах предвин че е някой от баналните и клиширани филми,а просто,че всеки го знае и го е гледал и е бая старичък,просто времето вече му е минало,нямаше нужда всички да казват след мен че не е изтъркан

...и все пак друг филм като Титаник няма или поне аз не съм гледала,колкото и да правят Британик или квото и ще там да е ,тва си е филма на всички времена
Jordan
Dec 16 2007, 21:49
мисля си...дали направи такъв фурор заради перфектния сюжет и актьорите или заради това, че е базиран на истински събития...
аз лично като го гледах...бях на....ъмммм 12 примерно...и бях направо потресен. казах си "това е любимият ми филм" и от тогава насам това не се е променило. интереса и любовта ми към филма може би продължават да съществуват от това, че се запознах по-отблизо с трагенията на кораба Титаник, и от там филма за мен не е просто филм, а и история.
ОЛЕ НА ТОЯ ФИЛМ РЕВАХ... ЗАЩОТО ИГУБИХ 3 ЧАСА ЖИВОТ,НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА СИ ГИ ВЪРНА бозица е '; (
Jordan
Dec 17 2007, 16:28
колко по три си изгубил до сега...и те няма да се върнат. но все пак можеш да продължаваш да оплакваш пропиляното време
SeMiNi
Dec 18 2007, 16:11
винаги ще си остане любимият ми филм..
и всеки път като го гледам отново се натъжавам страшно много..Историята е страхотна,а и героите
Титаник е един страхотен филм.Историята е пресъздадена невероятно.Лео и Кейт които играят много добре,според мен.Гледала съм филма 4-5 пъти и винаги плача,толкова е тъжно,когато кораба потъва,всички са в паника.Толкова много хора са умрели тогава....
И сега макар,че го хванах посредата ще гледам филма пак,в момента го дават по Фокс Лайф
ALeX4e7y^
Dec 28 2007, 22:34
Сега го гледам по FoxLife и сигурно пак на края ще цивря и ще си размажа грима за довечера,ама карай

Наистина уникален филм,ааа...Леонардоо....малИииии...само да падне шЪъ гооо......

Гледам го сигурно за 20-ти път,но не ми омръзва
dEniChka
Jan 4 2008, 16:12
Цитат(ALeX4e7y^ @ Dec 28 2007, 22:34)

Сега го гледам по FoxLife и сигурно пак на края ще цивря и ще си размажа грима за довечера,ама карай

Наистина уникален филм,ааа...Леонардоо....малИииии...само да падне шЪъ гооо......

Гледам го сигурно за 20-ти път,но не ми омръзва

И аз го гледах и..какво да кажа..сцепих се от рев..,но любимия ми момент е когато тая показва среден прьст на слугата
dragon_girl
Jun 11 2008, 18:10
nepokornata_princesa е напълно права !
`BruKas`
Jun 29 2008, 22:33
Ами току-що го гледах по БТВ за стотен път и отново плаках!!Просто колкото пъти да гледам този филм винаги ме развълнуува толкова,че всеки път плача! Простоо такава любов и в същото време такава трагедия! Просто невероятен филм!Най-добрия филм правен някога!
Marissa Cooper
Jun 29 2008, 23:04
Супер тъжно ми стана,особено след края на "Титаник"..
И си мисля как изгубваш най-голямата си любов и все пак намираш сили да продължиш,да си оправиш живота,да срещнеш друг мъж и да създадеш семейство..И пак е жалко,че тя го обичаше толкова много и той и показа,че и нейният живот може да бъде добър,да излезе от границите на обществото и..и накрая го изгуби,той умря.
Jordan
Jun 29 2008, 23:48
още съжалявам, че не го гледах за пореден път
обикновено го гледам винаги като го дават по телевизията
krisence13
Jun 30 2008, 08:15
nelito_91
Jun 30 2008, 17:15
Много хубав, но и много тъжен филм.
Покланям се пред филма,режисьорите и актьорите..Създали са наистина невероятел филм!Само хубави неща мога да кажа за Титаник..Онзи ден в неделя го даваха по Бтв-то.Колкото и пъти да съм го гледала ..никога не ми омръзва!Има много филми и песни, които постоянно съм гледала и са ги повтаряли, но те намръзват..Титаник е страхотен филм..Незнам дали има човек, който дори отчасти не е запознат с потъването на кораба и любовната история между Роуз и Джак..Още веднъж - БРАВО!
summer77881
Jul 28 2008, 18:46
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.