Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Halle Berry
GGbit.info > Развлечение > Кино и телевизия > Актьори
Jolly_GirL
Холи Бери

Профил:

Пълно име:
Холи Мария Бери
Дата на раждане:
3 Април,1968
Място на раждане:
Кливланд,щата Охайо,САЩ
Зодия:
Лъв
Хобита:
Колекциониране на порцеланови кукли,гледане на филми и шопинг

Независимо от болезнената си срамежливост, Холи Бери от малка мечтае да бъде актриса. Натрупва самочувствие след успешните си изяви в конкурси за красота. 17-годишна става мис тийнейджър на щата Охайо, а после и мис Америка (в същата категория).Известно време работи като модел на известната козметична компания "Revlon".
През 1988 г. се пробва при Аарон Спелинг, опитващ се да възроди популярния сериал от 70-те години "Ангелите на Чарли". Проектът не се осъществява, но Спелинг я препоръчва на приятели в телевизията и скоро Бери дебютира в сериала "Живите кукли" (1989).
После прочутият чернокож режисьор Спайк Ли я взема за епизодичната роля на наркоманка в нашумелия си филм "Треска в джунглата" (1991). За да бъде по-достоверна като изпаднала скитница, Бери безжалостно се разделя с имиджа си на кралица на красотата.
По-късно, за да се превъплъти в стрийптизьорка за филма "Последният бойскаут" (1991), няколко седмици работи в нощен клуб.Първата си по-голяма роля получава в романтичната комедия на Еди Мърфи "Бумеранг" (1991).
През 1999-а се превъплъщава в Дороти Дендридж, която е първата чернокожа актриса, номинирана за "Оскар" през 50-те години. Холи Бери успява да се пребори с Уитни Хюстън и Джанет Джаксън за изкупуване на правата върху нейната биография и ангажира режисьорката Марта Кулидж да заснеме телевизионния филм "Introducing Dorothy Dandridge". За ролята си получава престижната награда "Златен глобус".
През 2000 г. Бери се преобразява в момичето-мутант от филма "Хора Х", която я прави известна по цял свят. На следващата година участва с Джон Траволта в екшъна "Риба-меч" и във филма на Марк Форстър "Балът на чудовищата", за участието си в който получава мечтания "Оскар". В 20-я филм за Джеймс Бонд "Не умирай днес" изпълнява ролята на партньорката на агент 007 (Пиърс Броснан). Само за първия си уикенд в Америка филмът носи $ 47 млн., което е най-големият касов успех в цялата история на филмите за Бонд.

Любопитни факти:

- Днес Холи Бери отделя значителни средства за Асоциацията в помощ на подрастващите, страдащи от диабет (тя също е болна от тази болест и по време на снимането на сериала "Живи кукли" едва не умира, изпадайки в диабетична кома).

- Според нея, най-недооцененият й филм е "Да загубиш Исая", в който играе редом до Джесика Ланг.

- В бъдещия филм "October Squall" на режисьора Линдън Чабак ще играе ролята на жертва на жестоко изнасилване, която забременява и иска да запази детето си.

- През 2001г се омъжва за певеца на ритъм енд блуз Ерик Бенет

*Снимки от премиерата на ''Perfect Stranger''

Peyton___
Мн добра яктриса...страшно талантлива и хубава
Гледала съм доста филмчета с нея и мога да кажа ,че ме кефи мн biggrin.gif
dEniChka
Кефиииии wink.gif Любопитен факт - Еди Мьрфи си падал по нея biggrin2.gif
HiLaRy`DuFf{}
О0 много ми харесва .. има добро излчване ... в ролята на си Жената котка е неотразима smile.gif
ThePinkDuck
А леле тая жена не е реална просто! Уникално красива и сууууупер талантлива. Определено е сред любимките ми. В Балът на Чудовището направи брилянтна роля и напълно заслужи Оскар-а си. Жената котка беше хипер тъп филм, но тя си беше страхотна там. Много я харесвам и се надявам да продължава все нагоре!

Вчера Черната перла потвърди, че е бременна в третия месец. Ако се чудите как изглежда бащата - Gabriel Aubry, ето ви снимчица:

angel_girl
Харесва ми, но наскоро не ми е попадала в полезрението. какво става с тая жена бе? biggrin.gif
ThePinkDuck
Списание In Style (Февруари)

Тая жена е изключителна. Просто не спира да ме изненадва с красота и талант. А бременна е дори още по-харизматична.
$windle
Холи Бери с бяло гадже :О
dragon_girl
Една от най-добрите чернокожи актриси!

Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.